Erjavec v posnetku med drugim pove, da ima DeSUS jasno postavljeno ceno za vstop v koalicijo in da če ta ne bo izpolnjena, lahko postane tudi pastir ali  kuhar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Erjavec v posnetku med drugim pove, da ima DeSUS jasno postavljeno ceno za vstop v koalicijo in da če ta ne bo izpolnjena, lahko postane tudi pastir ali kuhar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Na posnetku tik po predčasnih volitvah Erjavec govori o premierju Miru Cerarju in o sestavljanju koalicije. Nastal je pred oddajo na Planetu TV. Med pogovorom so bili navzoči še tedanji urednik Bojan Traven, predsednica NSi-ja Ljudmila Novak in njen predstavnik za odnose z javnostmi. Vsi vpleteni snemanje zanikajo.

Erjavec sumi, da je pogovor posnel predstavnik NSi-ja, kar pa v tej stranki zavračajo. Zatrjujejo, da obsojajo kakršno koli kršenje varovanja osebnih podatkov.

Erjavec je za STA pojasnil, da so v ovadbi navedene osebe, ki so bile prisotne na Planet TV-ju, od predstavnikov za stike z javnostmi sta to po njegovem mnenju lahko Aleš Trtnik in nekdanji piarovec Jernej Vrtovec, zdaj poslanec NSi-ja. V NSi-ju so sicer pojasnili, da je Novakovo spremljal Trtnik, a Erjavec o tem ni čisto prepričan.

Tudi Traven je sporočil, da tega ni storil, saj bi dejanje pomenilo, da v svoji karieri ne bi mogel govoriti z nobenim politikom več.