Erniša je prepričan, da
Erniša je prepričan, da "nam bo uspelo". Foto: BoBo

Je res, da se ni ujemal ne z etablirano posvetno oblastjo in ne z etablirano religijo, služil pa je ljudem, in to je najpomembnejše.

Erniša o jeziku Jezusa, ki je po njegovih besedah bil "preprost, a globok".


S tem ohranjamo človečnost in kljubujemo nevarnosti, da postanemo civilizacija, v kateri je edini gospod in gospodar postal uspeh za vsako ceno, je dejal. "Ob vsaki veliki noči nas še posebej nagovorijo besede upanja, besede življenja. Je že res, da vsakega izmed nas nekoč obišče smrt, pa vendar to dejstvo ne sme zakriti našega poguma in naše poti v jutri," je povedal Erniša in dodal, da imajo ljudje zaradi upanja in vere v vstalega Kristusa moč za srčno ravnanje.
Vsakoletno praznovanje velike noči po besedah Erniše da življenju in da tistemu, ki nam je to življenje s svojim vstajenjem odkupil. "Odkupil tudi za to, da spoznamo in prepoznamo potrebe sočloveka, ki z nami živi in marsikdaj tudi trpi. Telesno in duševno. Vedno znova se namreč zgodi vstajenje, ko poskrbimo za tiste, ki nas potrebujejo, ki so bolni, trpeči, lačni," je povedal in dodal, da je pri tem početju lahko Kristus največji vzornik.

Erniša je dejal, da je bil jezik, ki ga je Kristus govoril, preprost, a globok. "Je res, da se ni ujemal ne z etablirano posvetno oblastjo in ne z etablirano religijo, služil pa je ljudem, in to je najpomembnejše," je poudaril.

Ljudje po besedah Erniše niso ustvarjeni zato, da bi komur koli služili, ne politiki in ne veri. "Ravno nasprotno, vse to mora služiti nam, tako kot je tudi Kristus služil, in ne vladal," je dejal in dodal, da se je za takšne vrednote vredno potruditi in na tak način začrtati pot k lepšemu jutri.

"Prepričan sem, da bo to uspelo tudi nam. Naj torej Gospod, čigar vstajenje v teh dneh praznujemo, bogato blagoslavlja tudi vse vas, kjer koli že teče vašega življenja pot, doma ali v tujini, in naj vam nakloni obilo zdravja, miru in razumevanja. Vesele in blagoslovljene velikonočne praznike vsem voščim," je še zaželel Erniša.

Je res, da se ni ujemal ne z etablirano posvetno oblastjo in ne z etablirano religijo, služil pa je ljudem, in to je najpomembnejše.

Erniša o jeziku Jezusa, ki je po njegovih besedah bil "preprost, a globok".