Miha Lampreht je vodenje Radia Slovenija prevzel leta 2011, mandat mu je potekel oktobra lani, Filli pa ga je nato imenoval za vršilca dolžnosti. Foto: BoBo
Miha Lampreht je vodenje Radia Slovenija prevzel leta 2011, mandat mu je potekel oktobra lani, Filli pa ga je nato imenoval za vršilca dolžnosti. Foto: BoBo

Da bi bil Lampreht tudi dejansko imenovan, ga mora zdaj potrditi še programski svet RTV Slovenija, kjer je prejšnjemu Fillijevemu kandidatu dvakrat spodletelo.

Konec avgusta so se na razpis za direktorja Radia Slovenija namreč prijavili odgovorna urednika Drugega in Tretjega programa Radia Slovenija, Mirko Štular in Matej Venier, ter odgovorni urednik Radia Koper Andrej Šavko.

Šavko poskušal dvakrat, a mu ni uspelo
Filli se je odločil za slednjega, vendar pa ga programski svet na seji 29. septembra ni podprl - zmanjkal mu je en glas podpore: dobil jih je 14 namesto 15. Šavko nato dovolj glasov ni zbral niti na novembrski seji programskega sveta, ko je Ljerka Bizilj postala direktorice televizije - takrat je zanj glasovalo 12 svetnikov. Ker programski svet soglasja kandidatu ni dal, je Filli za v. d. direktorja radia imenoval Lamprehta.

Na začetku januarja je nato RTV Slovenija objavila nov razpis, na katerega so se prijavili štirje kandidati - med njimi tudi Lampreht, ki se na prejšnji razpis ni prijavil - formalno popolni vlogi pa sta po ugotovitvah razpisne komisije oddala le dva. Filli je z njima opravil razgovora, "na podlagi proučitve njunih programov dela oz. vizij ter razgovorov" pa se je odločil, da bo predlagal Lamprehta.

Ponedeljkovo sejo programskega sveta si boste lahko prvič v neposrednem prenosu ogledali na MMC-ju!