Slovenija
false
Na območje Roga je zgodaj zjutraj prišel tudi bager, ki pa le ni začel rušiti. Uporabniki Roga so ga že pobarvali z rožnato barvo. Foto: BoBo
Rog
Rogovci so postavili barikade. Foto: MMC RTV SLO/Boris Vasev
Rog
Uporabniki in podporniki Roga so se zbrali v protest proti rušenju stavbe. Foto: BoBo/Borut Živulović
Rog
Vidne poškodbe na vratu Rogovca, ki naj bi jih povzročili varnostniki podjetja Valina. Foto: MMC RTV SLO/Boris Vasev
false
Janković je pojasnil, da bo MOL iskal svojo pravico na sodišču. Magistrat pa varujejo številni policisti in varnostniki. Foto: BoBo
VIDEO
Ob poskusih rušenja Roga...
VIDEO
Zaradi rušenja Roga zavre...
VIDEO
Uporabniki Roga se upiraj...
VIDEO
V Rog ponoči vdrli varnostniki

Dodaj v

Foto: MOL bo vztrajal pri pravnih sredstvih, policisti preiskujejo morebitna kazniva dejanja

Rušenje je bilo napovedano za prihodnji teden
6. junij 2016 ob 07:31,
zadnji poseg: 6. junij 2016 ob 22:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zgodaj zjutraj so pred tovarno Rog v središču Ljubljane pripeljali bager, ki pa ni začel rušiti. Nasprotniki rušenja so postavili barikade, medtem pa so varnostniki, tudi policisti, že zapustili Rog.

Rogovci so se odločili, da bodo "s svojimi telesi pred gradbenimi stroji" poskušali preprečiti, da bi Rog postal še ena gradbena jama. Rušenje bi se po napovedih občine moralo začeti 14. junija, a malo po tretji uri zjutraj so varnostniki družbe Valina vstopili na območje Roga, prišel pa je tudi buldožer, s čimer so se začele napetosti med uporabniki na eni strani ter občino in izvajalci rušenja na drugi strani.

Ljubljanski župan Zoran Janković je po neuspešnem sestanku prejšnji ponedeljek z uporabniki Roga napovedal, da bodo stavbe na območju nekdanje tovarne začeli rušiti 14. junija ob 14.00.


Protestniki na ulici
Varnostniki so zgodaj zjutraj onemogočili vhod na območje tovarne z zaprtjem večjih kovinskih vrat na Trubarjevi ulici. Pred njimi se je zbrala gruča protestnikov. Vmes je uporabnikom Roga z notranje strani uspelo vrata odpreti, mednje pa so postavili ovire, da se jih ne da spet zapreti.

Vztrajanje v stavbi
Znotraj stavbe tovarne je še do sto ljudi, ki bodo, kot so navedli, tam ostali, "dokler bo treba". "Ne bomo pustili, da županova trma uniči enega od dveh avtonomnih prostorov v mestu," so dejali. Gibanje med posameznimi prostori tovarne so pred odprtjem vhodnih vrat ovirali varnostniki. Uporabniki Roga so še pred odprtjem vrat pozvali ljudi, naj - če podpirajo avtonomno cono - na MOL pošljejo pisma podpore, njim pa hrano, saj jim je bilo takrat onemogočeno premikanje noter in ven iz Roga.

Pred odprtjem vrat varnostniki v Rog niso spuščali niti novinarjev, pri čemer niso pojasnili, zakaj. Policisti, ki so prisotni na zunanji strani Roga, torej na Trubarjevi ulici, so nam dejali, da se moramo glede vstopa na območje Roga dogovoriti z varnostniki.

Medtem so vsi varnostniki, ki so bili na območju Roga, to območje zapustili, s Trubarjeve ulice pa je odšla tudi policija.

Janković: Gremo na sodišče
Janković je v izjavi za medije pred zastraženim Magistratom pojasnil, da je s tem, ko so pripeljali buldožer v Rog, tam vzpostavljeno gradbišče, s tem pa naj bi preprečili, da bo zapadlo gradbeno dovoljenje za rušenje in prenovo objektov na področju tovarne Rog. "Označeno je, da je gradbišče, in upam, da bo upravna enota to upoštevala," je dejal Janković.

"Stroji bodo ostali notri. Uporabili bomo vsa pravna sredstva in šli na sodišče ugotavljat, kdo ima prav. Zaščititi moramo interes vseh Ljubljančanov," je še razložil in dodal, da si nekateri protestniki v Rogu po njegovem mnenju zaslužijo kazenske ovadbe.

Jankovć se je tudi razgovoril o vseh stikih, ki jih je imel z uporabniki prostorov v Rogu, in da so se že leta 2007 strinjali, da bodo ostali zgolj do začetka prenove. Nekaterim je bilo ponujeno, da ostanejo v Rogu oz. naj bi sami naredili sezname, kdo naj bi ostal in kdo naj bi se izselil. Ena takšnih je premestitev skejtparka na novo lokacijo.

Janković ni obširneje komentiral nasilja varnostnikov, saj naj bi to po njegovih besedah razčistila policija. "Pri nobenem nasilju nisem bil zraven in obratno. Naj rešijo tisti, ki so bili zraven," je dejal.

Rog bo zvezda Ljubljane
"Vem, da bo Rog čez dve leti zvezda Ljubljane," je sklenil svojo izjavo ljubljanski župan in pred tem razložil, da bo prenova Roga stala 15 milijonov evrov, financirana bo iz proračunskih sredstev MOL-a za leto 2017-2018 in bo končana v dveh letih. "Govorimo o Rogovi stavbi, preostale stavbe se rušijo," je pojasnil.

Varnostnik rogovcu poškodoval sapnik
Varnostniki podjetja Valina so v Rog vstopili nekaj po tretji uri zjutraj. Po trditvah uporabnikov so uporabili "izredno nasilna sredstva", pri čemer je bilo več poškodovanih. Večina se jih še zadržuje v tovarni, medtem ko je moral en rogovec, Andrej Erjavec, pomoč poiskati na urgenci, ker ga je, kot je dejal, "varnostnik davil do nezavesti". Kot je za MMC dejal Erjavec, ki govori le s težavo, so se ob prihodu varnostnikov pasivno upirali, nato pa so jih začeli vleči enega po enega. Njega je davil en varnostnik, medtem ko so bili trije varnostniki na njem. Okoli je stalo še več varnostnikov, je pojasnil.

"Ko sem bil na tleh, mi je varnostnik s kolenom pritiskal na trebuh, s pestjo mi je pa pritiskal na sapnik," je dejal. Na priloženi fotografiji so vidne poškodbe v predelu sapnika. Ko so ga varnostniki izpustili, je odšel na urgenco, kjer so naredili zapisnik, dogodek pa je prijavil tudi policiji. Policisti napada varnostnikov nanj, čeprav naj bi bili v bližini, niso preprečili. "Policija ni bila daleč stran. Ne vem, ali so videli dogajanje, gledali so stran, a slišali so gotovo. Takoj zatem so dobili ukaz, da ne smejo varovati dvorišča, ampak da morajo varovati zunaj, zato so vsi odšli. Nato so tudi varnostniki nehali biti nasilni."

Uporabniki in podporniki Roga, ki je postal uporaben pred desetimi leti, ko so ga začeli samoiniciativno urejati prejšnji in zdajšnji uporabniki, bodo po napovedih vztrajali, dokler bo treba.

Policisti preučujejo morebitna kazniva dejanja
Na PU-ju Ljubljana pojasnjujejo, da so se sprva odzivali na varnostne dogodke in prijave oškodovancev, niso pa neposredno izvajali aktivnosti na območju Roga.

"Nekaj po 11. uri je prišlo do prerivanja med varnostniki in predstavniki Roga, zaradi česar so posredovali policisti, ki so med obema stranema postavili kordon ter tako preprečili neposredni stik ter hkrati omogočili varen odhod varnostnikov iz območja. Pri tem je bil poškodovan en policist (opraskanine po rokah). Policisti prisilnih sredstev niso uporabili," so poznejšo intervencijo opisali ljubljanski policisti.

Obveščeni so bili tudi o dogodku, v katerem je bila poškodovana varnostnica (lahke telesne poškodbe), ter o poškodovani osebi v objektu, ki je bila po uporabi ukrepa varnostnika odpeljana na preventivni pregled v klinični center. Policisti zdaj zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Valina: Varnostniki so ravnali zakonito
Na incidente v Rogu se je odzvala tudi varnostna služba Valina. Pojasnili so, da so v jutranjih urah opravili varovanje gradbenih strojev in opreme, namenjene za opravljanje gradbene dejavnosti v varovanem območju, in gasilskega vozila.

Hkrati navajajo, da je nekaj neznancev preskočilo ali preplezalo zid, ki omejuje varovano območje, in s fizičnim oviranjem vožnje gradbenega vozila poskušalo vozilo poškodovati.

Kljub opozorilom varnostnikov, da kršijo red na varovanem območju ter ogrožajo življenje in premoženje, so neznanci po navedbah Valine plezali po gradbenem stroju in onemogočali vožnjo.

"Ker osebe niso prenehale s kršitvami in niso upoštevale zakonitih odredb varnostnikov, prav tako pa so nadaljevale z ogrožanjem življenja in premoženja in so se pasivno in aktivno uprli varnostnikom, so varnostniki uporabili ukrep fizične sile izključno za zavarovanje ljudi in premoženja in ker drugače niso mogli izvršiti zakonite naloge in vzpostaviti reda in javnega reda in miru na varovanem območju. Pri uporabi ukrepov varnostnika je bila ena varnostnica poškodovana in je bila hospitalizirana. O vseh ukrepih je bila sproti obveščena tudi policija, ki je kršitelje prevzela v nadaljnji postopek," so zapisali.

V Valini pa tudi zanikajo, da so varnostniki vstopali v objekte in na silo odstranjevali osebe, ki so bile v teh objektih.

T. K. B., Al. Ma., foto: BoBo; G. C.
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Rog
Prijavi napako
Komentarji
jurica
# 06.06.2016 ob 07:41
A je kje direkten prenos?
To bi bilo bolje za gledat kot Big Brother in Kmetija skupaj.
xyxy
# 06.06.2016 ob 07:52
Za svoja umetniška dela, kot jih imenujejo, lahko uporabljajo svoja stanovanja, hiše, pa naj po njih rišejo grafite, itd
manrose.
# 06.06.2016 ob 08:02
Sem enkrat sel tja not pogledat za foro. Na redkih mestih sem opazil zametke urbane umetnosti, kar je seveda kul. A ko sem se sprehodil mimo stavbe, v kateri so imeli svoj socialni prostor, se sodec po njihovih pogledih nisem pocutil najbolj zazelenega. Torej, je slo za zaprto urbano skupnost. In ko se skupnost enkrat zapre pred obiskovalci, ni vec to delovanje v javnem interesu. In kar ne funkcionira z javnim, ne more uporabljati javnega in biti del tega.
Ribiič
# 06.06.2016 ob 07:45
Vsaj v eni stvari podpiram Zokija.
Torzo
# 06.06.2016 ob 07:54
Še bolj pa razumem družbeno odpadle, ki so to postali samo zaradi tega, ker ne sprejemajo pravil kapitalizma

Seveda pa te isti, ki ne sprejemajo pravil kapitalizma nimajo moralni zadržkov cuzati denar od tega istega kapitalističnega sistema in živeti na tujem posestvu in se financirati s tujim denarjem, ki jim ga je zagotovil ta isti kapitalizem, ki ga tako sovražijo.
jurica
# 06.06.2016 ob 07:38
Zoki rusiii
Peter F.
# 06.06.2016 ob 08:08
"Uporabniki".
Kakšni uporabniki. Zastonjkarji ki so se naselili na tujem ozemlju in sedaj uživajo brez najemnin.
Tetameta
# 06.06.2016 ob 07:39
Zoki, ti samo ruši.
ZvonkoBingl
# 06.06.2016 ob 07:58
Če nebodo rušili se bo objekt tako ali tako podrl sam vase...Če bi se jaz nekam tako malo na silo vselila bi me že zdavnaj deložiral...brez pardona..!!Rušit, ker je nevarno tudi za okolico..!!
ZeK
# 06.06.2016 ob 08:42
http://tovarna.org/node/1176

njihova izjava iz leta 2007:

Zaradi nujnosti obstoja takšnega prostora se je pred dobrim letom preko civilne iniciative izvedla začasna zasedba bivših poslopij tovarne ROG, ki so bili več kot deset let zapuščeni. Pri tem pa se vsi zavedamo in tudi sprejemamo dejstvo, da ko bo mestna občina Ljubljana imela konkreten načrt za ureditev ROG-a in bo začela s prenovo, bomo ta prostor povsem mirno in prostovoljno zapustili.
Celjan27
# 06.06.2016 ob 07:55
Lahko eden izmed rogovcev pove, kaj je narobe s tem, da bi obnovili Rog in v dogovoru z Zokijem imeli potem obnovljene prostore za svojo dejavnost, ljubljancani in turisti pa lep objekt...

...ce jim pa ni - pa ne vem zakaj rinejo v center Ljubljane - saj je polno zapuscenih stavb izven - naj grejo tja in izvajajo svojo umetnost.

Nic nimam proti alternativni umetnosti - jo celo podpiram - metelkova je super in turisticni boom v ljubljani, ampak ene pa res se ne rabimo...
xyxy
# 06.06.2016 ob 07:43
Objekt na pogled deluje kot mafijski geto!
jurica
# 06.06.2016 ob 08:13
Rogovci, da so sibki?
Od drzave socialno, od obcine brezplacne prostore za deset let...ONI da so sibki?
jurica
# 06.06.2016 ob 07:46
@Modrijan6
Po vrsti, tako kot so hise v Trsti...
Tako kot se ti danes sprasujes, zakaj ravno Rog, tako so se pred leti vrtickarji sprasevali, zakaj ravno mi...
Celjan27
# 06.06.2016 ob 08:23
@ZIZITOP:

Se strinjam s tabo...ampak tvoj sosed ne pride na tvoj travnik in začne kositi travo...

...Rog je lastnina vseh Ljubljančanov - vsaj en del in prav je, da se uredi tako lepo, kot preostali del ožjega centra.
Prismuknjen
# 06.06.2016 ob 08:11
A je ta proctor njihov? Ne. Torej naj dajo mir. Naj grejo na predavanja ali pa vsaj do zavoda si službo poiskat.
jk11
# 06.06.2016 ob 08:31
Bože moj narode. Iste fore kot v kakem Žabjaku. Zasedba ozemlja, nelegalne naselitev, zdaj pa protesti ko se pride zakon uvajat.
xyxy
# 06.06.2016 ob 08:46
Takle je Rog danes!. Objekt ni primeren niti za podgane, kaj šele za ljudi!
jurist
# 06.06.2016 ob 08:42
Ena redkih zadev, kjer se z Jankovićem strinjam.

Pa fino bi bilo, če Trubarjeva ne bi bila poligon za nebulozne vandale, ki čutijo neustavljivo potrebo, da vsako zblojeno misel zapišejo na najbližjo steno...
gggg
# 06.06.2016 ob 08:08
"Prav tako se jim zdi nesprejemljivo, da bodo morali na novo prepričevati o kakovosti svojih programov."
Saj moramo tudi vsi drugi vedno znova svoje financerje/delodajalce/najemodajalce prepričevati o kakovosti svojega dela. Če nisi več dovolj dober, se te seveda izloči. Stvar ponudbe in povpraševanja. Na vseh področjih. Ne vem zakaj bi moralo biti tu kaj drugače.
gokhey
# 06.06.2016 ob 07:52
A se da dobit še kakšnga starga Ponyja al pa Turista?
anny22
# 06.06.2016 ob 08:41
Stavba je že napol porušena in zelo nevarna za uporabnike in obiskovalce. To vemo vsi, ki smo bili kdaj tam. Kdo bo pa potem odgovarjal, če kdo pristane na urgenci ali Žalah? Jah, lastnik, to je občina.... Nujna je bodisi obnova ali rušenje. V glavnem, ni primerna za bivanje.
frgo
# 06.06.2016 ob 07:49
uporaba solzica v zaprtem prostoru je zanimiva

kamere so že tam?
ZeK
# 06.06.2016 ob 09:25
"Neuradno naj bi okoli treh ponoči v Rog vdrli varnostniki

kako vdrli? vstopili so v stavbo, po nalogu lastnika stavbe. torej niso vdrli.
v stavbo so vdrli tisti, ki so se v njo naselili, brez veljavne najemne pogodbe z lastnikom.
Mindmaster
# 06.06.2016 ob 09:01
Medtem pa delavci tega portala na tviterju agitirajo in vabijo ljudi, naj pridejo k Rogu pomagat krsit zakone. Kako lahko vodstvo MMC to dopusca?
ZeK
# 06.06.2016 ob 10:15
Uporabniki Roga pozivajo ljudi, naj - če podpirajo avtonomno cono - na MOL pošljejo pisma podpore, njim pa hrano.

dve uri se upirajo "krvoločnemu kapitalizmu", pa že fehtajo za hrano.
Mindmaster
# 06.06.2016 ob 08:24
Za zavestno krsenje zakonov ne sme biti razumevanja.

Ce oni ne priznavajo kapitalizma, je to njihov problem, ne problem druzbe. Povsem jasno je, kdo je iz hladne vojne izsel kot zmagovalec. Svojo vizijo druzbenega reda naj gredo iskat na Kubo ali v Venezuelo.
krumpek
# 06.06.2016 ob 09:20
Nasprotniki rušenja postavljajo barikade in napovedujejo živi zid.

Ziher so si vsi v visoko lvalificiranih tehnoloških službah vzeli izredni dopust da danes lahko branijo Rog .
Elaphe
# 06.06.2016 ob 08:39
@Anar Hija
Ti nasprotuješ kapitalizmu, podpiraš pa turbokapitalista Jankovića. Logika, da te kap!
skydrumm
# 06.06.2016 ob 16:49
Kdor je bil v Rogu kdaj v nočnih in jutranjih urah, točno ve da je tam vse samo kreativni center.

70 % vsem, ki dejansko tam ustvarjajo je Jankovič že zagotovil nadomesti prostor. Zastonj.

PS: Vsem tistim kvazi umetnikom, ki so posprejali delavni stroj na roza, v roke razrečilo in krpo pa na delo.
nevem
# 06.06.2016 ob 16:25
Oh sveta preproščina. In ubogi mladenič s "predrtim sapnikom". Še dobro, da ni izkrvavel. Od senzacionalizma na vse načine "prehlajenih" fotografov.
Zaza
# 06.06.2016 ob 15:19
Porušit Rog, Cukrarno in del Metelkove. Rad bi vprašal vse tiste, kaj si mislijo o tem, da so vse stavbe od Masarykove pa do Resljeve popisane z grafiti. Ravno zadnjič gledam,ko so stanovalci lepo obnovili eno staro stavbo na Resljevi (najbrž ni bilo poceni) in v roku treh dni vse popisano z grafiti. Naj Jankovič polovi te kretene naj na svoje stroške kupijo barvo in lepo barvat fasade. Sedaj pa ima, ko jim je prej štango držal. Vse se vrača vse se plača.
xyxy
# 06.06.2016 ob 12:08
Kako z veseljem bo rušil obrtnik, katerega bager se huligani trudijo uničiti.
TineB
# 06.06.2016 ob 18:03
Res ... toliko so imeli ti osebki proti bodeči žici in njeni uporabi ... zdaj so jo pa sami uporabili, da so se "zaščitili" pred "vsiljivci". Človek bi se zjokal ... od smeha!
drg
# 06.06.2016 ob 15:31
Na 24ur je slika kjer se direktno vidi neko žensko (v obraz), ki spreja po buldožerju. Delo za policijo torej nebi smelo biti preveč zahtevno. ;)
Bivši uporabnik
# 06.06.2016 ob 12:21
slika: 4/12 vidne poškodbe na sapniku ...jokam a ima god vgrajen radiološki vid, da vidi poškodbe sapnika hehe...
Balon99
# 06.06.2016 ob 11:53
Ni čudno, da gre z državo dol, ko bi skoz več ljudi imelo vse zastonj. Nobene odgovornosti, nobenih dolžnosti, samo pravice. Zanima me, koliko ter "Rogovcev", dejansko hodi v službo in kaj prispeva v proračun. Vsi bi vse zastonj, a delal ne bi noben. Tole luftanje ne gre nikamor.

Smo bili parkrat v rogu, ko smo snemali fotke za katalog, pa me je blo skoz strah, da bi se kaj podrlo name. Da ne omenim, kako so nas tile "Rogovci" postrani gledali, češ kaj delamo na njihovi posesti.

Imam firmo, plačujem najemnino za studio, da lahko delam, kot vsak normalen državljan, tile bi pa zastonj. Ne gre to tako.

Jankovič mi ni ravno simpatičen, samo tole pa podpiram, Naj se uredijo prostori, pa naj se potem tile "Rogovci" prijavijo na razpis za najem prostorov. Marsikateri umetnik, bi rad delal, pa nima prostora za studio. Naj se to poštima in nameni ljudem, ki bi dejansko kaj prispevali za kulturo v mestu in ne tem luftarjem, ki v življenju niso mignili s prstom, da bi kaj zaslužili ali pa bog ne daj, naredili kaj za dobrobit mesta.

Ampak to je samo moje mnenje.
Peter F.
# 06.06.2016 ob 09:14
A imajo ti rogovci kakšen status pripadnikov romske skupnosti da živijo zastonj na tujem ozemlju, da mislijo da so nad zakonom in da najbrž še večina od naših davkov živi?
los-t
# 06.06.2016 ob 09:00
V zgradbi se je nahajalo okoli deset ljudi, ki tudi občasno bivajo v teh prostorih.

jaz bi imel tudi zastonj prebivališče v centru mesta...ampak jaz sem samo navaden državljan, zmerjan zato ker nisem posebnež s slovenceljnom in si kaj takega ne morem niti nočem privoščiti...hja...
Mindmaster
# 06.06.2016 ob 07:56
Naj jih policijske bunke in buske vsaj streznijo, da ne bo tole guncanje afen zaman.
Mindmaster
# 06.06.2016 ob 19:45
A znajo ti alternativci se kaj drugega povedati kot to, kako smo vsi drugi zagovedni, zaslepljeni, dolgocasni in neumni? Medtem pa nosijo oblacila, ki so jih sesile delavke za rutinskim tekocim trakom, uporabljajo prostore, ki so jih zgradili delavci z lastnimi rokami, in elektroniko, ki so jo razvili inzenirji v kapitalizmu.

Na kozlanje mi gre ta hinavscina, aroganca in prezir do sveta, ki jih futra in jim menja plenice. Vsak rdecelicnez na stopnicah ursulinske cerkve, ki obcasno prodaja Kralje ulice, je bolj hvalezen in spostljiv, pa mu gre druzba manj na roko kot tem zapohanim parazitom, ki mislijo, da podozivljajo trpljenje mladega Wertherja.
los-t
# 06.06.2016 ob 16:35
Sami znani obrazi vseh mogočih demonstracij in akcij, pejte že delat kej zares, ne se samo past na sociali...
sirus
# 06.06.2016 ob 15:42
S temi brezdelnim folkom ima država dolgo zgodovino stroškov:Mindmaster
# 06.06.2016 ob 12:31
A ni zanimivo, kako se najvecji nasprotniki zasebne lastnine zacnejo obnasati kot najhujsi materialisti, kadar je ogrozen njihov fevd? Kaviar aktivizem je parodija samega sebe.
Mindmaster
# 06.06.2016 ob 08:53
Ne sprenevedajte se. Ta luknja je primerna kvecjemu za kaksno zombijevsko fantastiko z Milo Jovovich, ne pa za vsakodnevno uporabo.
pišta05
# 06.06.2016 ob 19:05
Vse lepo in prav ter ob razumevanju alternativne kulture, ki je del velikih mest:

Jutri pridem v Ljubljano, se naselim v kakšno prazno stanovanje in/ali hišo in rečem: MOJE!

Vsi enaki - vsi enakopravni!
TineB
# 06.06.2016 ob 17:42
@Mindmaster

To že dolgo tulim, da so tile osebki ZBLOJENI: tulijo proti kapitalizmu, globalizaciji, tehnološkemu napredku itd - sami so pa največji hipsterji, ki uživajo v sadovih kapitalizma, globalizacije in tehnološkega napredka: od mobilnih telefonov, interneta, prenosnikov, poceni opreme, obutve in oblačil, eksotične hrane itd itd

Namišljeni "alternativci". Si le domišljajo, da to so. Dejansko so pa isti kot ostala razvajena deca (in seniorji), ki uživajo dolce vita današnje dobe.

V socializmu v prejšnjem sistemu bi takšne brezdelneže hitro označili za "nevarnost za sistem" , kjer je bilo delo najvišja vrednota in jih poslali v preobrazbo v delovna taborišča! In oni bi radi nazaj tisti sistem, čez kapitalizem - ki jim je dal vse, kar imajo (četudi ni njihovo!!!) - pa pljuvajo. Res, strokovna pomoč potrebna.
TineB
# 06.06.2016 ob 17:36
Saj to je problem, da si ti "levičarji" DOMIŠLJAJO, da so boljši in drugačni od drugih ... bolj socialni, bolj empatični, bolj odprti, bolj tolerantni, bolj miroljubni.

Dejansko pa so takšni - kot vsi ostali - le do ISTOMISLEČIH. Če jim kaj nasprotiješ, si takoj označen za fašista. Ja, celo mene so tile "levičarji2 proglasili že večkrat za fašista, ja. In me potem totalno zignorirali in se več ne pogovarjajo z mano. "Skregani do smrti!" Toliko o dialogu in toleranci in odprtosti.

Ko jim na žulj stopiš, te ožigosajo za whatever-foba in whatever-ista ter dajo na popoln ignore. Zelo demokratično in odraslo, ja. Kaj pa pluralnost mnenj? Svoboda govora? Ne, "levičarji" si to pravico prilaščajo le zase in svoje ideje.

VSI ekstremizmi so mimo. Tudi levi.

Kot bi rekli Angleži, tile osebki trpijo za "delusion of grandeur & entitlement".
skydrumm
# 06.06.2016 ob 17:33
Stare cunje iz Second-hand clothing Shopa, bori se proti kapitalizmu , študera do 30 leta, v rokah pa Iphona in Apple Mac = Klasičen Rogovc.
sirus
# 06.06.2016 ob 12:17
Na območje Roga je zgodaj zjutraj prišel tudi buldožer, ki pa le ni začel rušiti. Uporabniki Roga so ga že pobarvali v roza barvo. Foto: Uporabnik Roga

Bravo novinarji, tole me spomni na nek prispevek iz Dobove, ko je TAMov oklepnik postal "tank". Nas imate za take retarde, da ne vidimo, kaj je na sliki?
Kazalo