Slovenija

Poudarki

  • Aleksander Zorn (SDS) na glasovanje iz bolnišnice
  • Aleš Zalar pričakuje predčasne volitve
  • Potočnik bo vzdržan
Borut Pahor
Pahor je poslance prepričeval o koristnosti izglasovane zaupnice vladi. Foto: BoBo
       Danes smo končno priča tako težko pričakovanemu dnevu D, v ozadju katerega je bilo slišati toliko še preden se je dejansko zgodil. Scenarijev je veliko, režiserjev še več.       
 Dušan Kumer (SD)
       Odvija se poskus politične likvidacije Janše.       
 Jože Tanko (SDS)
       Govorjenje o iskanju novega mandatarja so blodnje.       
 Gregor Golobič, Zares
Janša poudarja, da je bilo v Pahorjevem govoru zaslediti strah pred predčasnimi volitvami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
       Nihče od poslancev iz poslanske skupine nepovezanih poslancev z delom vlade ni zadovoljen.       
 Franc Žnidaršič (skupina nepovezanih poslancev)
Juri meni, da Slovenija potrebuje levosredinsko politično opcijo. Foto: MMC RTV SLO
       Pahorjev govor se mi je zdel poslovilen.       
 Karl Erjavec, predsednik DeSUS-a
Dušan Kumer
Dušan Kumer zatrjuje, da SD ne bo podprla nobenega kandidata za mandatarja. Foto: BoBo
VIDEO
Pahorjeva vlada padla

Dodaj v

Foto: Poslanci izrekli nezaupnico vladi Boruta Pahorja

Sledi 30 dni postopkov
20. september 2011 ob 08:02,
zadnji poseg: 20. september 2011 ob 17:55
Ljubljana - MMC RTV SLO

Državni zbor je s 36 glasovi za in 51 glasovi proti zavrnil listo ministrskih kandidatov in s tem izrekel nezaupnico vladi premierja Boruta Pahorja.

Pahor je s tem razrešen s položaja predsednika vlade, vendar mora tekoče posle opravljati do imenovanja novega mandatarja.

Poslanci so predvidenih osem ur razprave namenili mnenjem o predlaganih novih kandidatih za ministre - Tomaž Orešič (gospodarstvo), Branko Janc (notranje zadeve), Zdenka Vidovič (javna uprava), Tamara Lah Turnšek (visoko šolstvo) in Samo Bevk (kultura), vendar je bila glavna tema pričakovano preteklo delo zdaj že nekdanje vlade.

Nepovezana poslanca Andrej Magajna in Vili Rezman na glasovanju nista sodelovala, Zaresov poslanec Alojzij Potočnik pa se je pri glasovanju vzdržal.

Premier je sicer v uvodnem nagovoru povedal, da bi bilo za državo koristneje, če bi bila danes izglasovana zaupnica njegovi vladi, saj bi s tem omogočili, da bi v naslednjih dveh ali treh kvartalih z vidika nepredvidljivih sprememb bila odzivna. Ob tem je dodal, da s predčasnimi volitvami nima težav, kot problem pa je izpostavil politično krizo, ki bi se vzpostavila v tem času.

"Priča smo dnevu D"
"Danes smo končno priča tako težko pričakovanemu dnevu D, v ozadju katerega je bilo slišati toliko še preden se je dejansko zgodil. Scenarijev je veliko, režiserjev še več," je poudaril vodja poslanske skupine SD-ja Dušan Kumer.

SD je podprla listo kandidatov za ministre. Potezo premierja, da veže zaupnico na potrditev kandidatov za ministre, pa v SD-ju ocenjujejo "kot edino možno in korektno, za razliko od tistih, ki že eno leto kritizirajo vlado, a niso prišli s konstruktivno nezaupnico". Kumer je kasneje novinarjem še povedal, da SD v primeru nezaupnice vladi absolutno ne bo podprla nobenega mandatarja in da v tem primeru sledijo predčasne volitve.

Tanko: Predčasne volitve so edina sprejemljiva pot
Jože Tanko
(SDS) je povedal, da se erozija koalicije v tem mandatu odvija zelo pospešeno, saj sta vlado zapustili že dve stranki in 12 ministrov. Poudaril je, da se je Pahor zavihtel na oblast s formulo, ki naj bi jo izrekel Milan Kučan: "Najprej diskvalifikacija, nato likvidacija, če je treba, tudi fizična". Na naslednjih volitvah naj bi vladajoča koalicija ponovno na podoben način hotela preprečiti zmago Janeza Janše, saj se odvija, kot pravi, poskus njegove politične likvidacije.

"Zelene lučke na vladnih predlogih se skoraj niso prižigale, predlogi SDS-a pa so bili vsi po vrsti zavrnjeni," je opozoril in dodal še: "Predčasne volitve so edina sprejemljiva pot, da bodo tisti, ki jim bo ljudstvo namenilo mandat, še lahko potegnili Slovenijo iz položaja, v katerem se je znašla. Ne bomo podprli nobenega kadrovskega predloga ali ukrepa, ki bi podaljševal agonijo Slovenije".

SDS za ustavne spremembe
"Pahorjev nastop je bil podoben kot vsi v tem žalostnem mandatu. Upam, da bo večina glasovala proti zaupnici in da bo s tem nastopil čas, ko se bodo začele iskati rešitve. Upam, da s tem ne bo nastopil čas, ko bi se iskale neke prehodne rešitve za to, da bi Slovenija tonila še globje. Morda bi veljalo čas po morebitni izglasovalni nezaupnici izkoristiti, da v naše ustavne temelje zapišemo rešitve na podlagi katerih bi preprečili, da bi Slovenija še kdaj prišla v situacijo, ko bi imela vlado, ki ima manj kot 10 odstotno podporo in se še kar naprej oklepa oblasti," pa je v izjavi za javnost povedal predsednik SDS-a Janez Janša.

Z namenom, da se določi ustreznejši termin za redne volitve v DZ, v SDS-u tako predlagajo, da se ustava, poleg z že predlaganimi dopolnili, ki bi omogočili enostavnejši razpis predčasnih volitev, dopolni z naslednjim besedilom: Volitve v državni zbor, razen tistih, ki sledijo njegovi predčasni razpustitvi, se opravijo tretjo nedeljo v mesecu maju v četrtem letu po izvolitvi prejšnje sestave državnega zbora.

Juri: Vlada in njen predsednik ne uživata več potrebnega zaupanja
Franco Juri
(Zares) je novinarjem dejal, da bo šest njihovih poslancev glasovalo proti zaupnici, Alojzij Potočnik pa naj bi bil vzdržan. Pred poslanci je nato še poudaril, da so odhodu Zaresa poleg nekaterih napačnih rešitev botrovala tudi vsebinska nesoglasja, ki so "obremenjevala odnose med našo in največjo stranko". Poslanec Zaresa je kritično ocenil delo Pahorjeve vlade, med drugim je izpostavil zaposlovanje v javnem sektorju in dogajanje v TEŠ-u.

"Povedala bom svojo osebo izkušnjo, da se sama s predsednikom vlade pogosto nisem strinjala o njegovih pogledih, o njegovih stališčih, in sem zadnjič razmišljala o tem, kaj bi odgovorila na vprašanje, če bi me vprašali, kaj je največja kvaliteta aktualnega predsednika vlade. In odgovor na to je, kar se mene tiče, zelo enostaven, to je, da ima v sebi elementarno poštenost in da je borec," pa je v razpravi, ki je sledila predstavitvi stališč poslanskih skupin povedala Melita Župevc (SD).

Žerjav: Proti bi morali glasovati vsi poslanci
V SLS-u se po besedah Radovana Žerjava o ministrskih kandidatih ne bodo niti opredelili, ampak bodo glasovali proti vsem, saj menijo, da je odgovorno do volilcev in do države, da se sedanja vlada umakne. Žerjav je prepričan, da bi proti predlaganim kandidatom morali glasovati vsi poslanci DZ-ja, k čemur jih je tudi pozval, s pojasnilom, da kot od ljudstva voljeni poslanci morajo spoštovati mnenje ljudi, ki vlade Boruta Pahorja ne podpirajo več.

Meni, da je priložnost treba dati tisti ekipi, ki bo na predčasnih volitvah dobila odgovornost za aktivno upravljanje države in ki bo pripravila sistemske spremembe, ki bodo Slovenijo vrnile na pot razvoja.

Urh: Slovenija je vse bolj nestabilna in osiromašena
Anton Urh
(DeSUS) je zatrdil, da ne bodo glasovali o tem, ali so predlagani kandidati primerni za ministre, saj jih v stranki niso ocenili kot neprimerne. V drugačnih okoliščinah bi jih namreč podprli. Urh je prepričan, da se politična elita že cel mandat ukvarja s stvarmi, ki niso pomembne, Slovenija pa je medtem vse bolj nestabilna, osiromašena, namesto da bi sprejemali odločitve, da se kriza ne bi poglobila.

Urh je še dodal, da se pojavljajo in se bodo pojavljali očitki, da so zaradi sodelovanja v koaliciji soodgovorni za nastalo situacijo, vendar je izpostavil dejstvo, da "nikoli niso bili enakopraven koalicijski član".

Sajovic: Nekatere stvari so ostale slabo urejene
"Enaka krivda je tako na strani Zaresa, kakor LDS-a, kakor SD-ja in DeSUS-a. Skupaj so stopili in skupaj so uničili tisto, kar je od Slovenije ostalo od leta 1991," je prepričan Zmago Jelinčič (SNS). "Klientelizem, kot ga še ni bilo, koruptivnost, kot je še ni bilo, lopovščina, kot je še ni bilo. In to na najvišjih vrhovih našega vodstva," še poudarja. Kot pravi, se v državi sankcionira tiste, ki "ukradejo burek", tisti, ki pokradejo tovarne in državno premoženje, pa so po njegovem nagrajeni z boljšimi položaji.

Kot je zatrdil Borut Sajovic (LDS), je nastop te vlade sovpadal z začetkom najhujše krize po letu 1929 in SD je prevzela največjo odgovornost za reforme, ki jih država "je potrebovala takrat in jih še bolj potrebuje danes". Po mnenju LDS-a je vlada naredila veliko, nekatere stvari pa so ostale ali slabše urejene ali pa se jih "žal" niso lotili. "Ugriznila je v kislo jabolko strukturnih reform, vendar je bila poražena na referendumih tudi s pomočjo opozicije," je zaključil.

Žnidaršič: Stojimo pred samimi slabimi možnostmi
"Nihče od poslancev iz poslanske skupine nepovezanih poslancev z delom vlade ni zadovoljen," je dejal Franc Žnidaršič, ki hkrati priznava, da ni vse črno in da ministrskim kandidatom ničesar ne očita. "Zlasti, če štejemo, da je vlada delovala v težkem času," je dodal in poudaril, da je vladi vseeno uspelo obdržati socialno državo in solidarnost.

"Stojimo pred samimi slabimi možnostmi. Ena slaba možnost so predčasne volitve, kjer ne vidimo dobrih rešitev. Časa zmanjkuje in bojimo se, da bi na oblast prišla rušilna opozicija, ki je z aferami in referendumi povzročala škodo," je dejal Žnidaršič in pojasnil, da bodo poslanci zaradi "narave poslanske skupine" glasovali različno.

V imenu predstavnikov narodne skupnosti je Laszlo Göncz povedal, da zaupnice vladi z Robertom Battellijem ne moreta izreči. Po njegovem mnenju so sicer predlagani kandidati za ministre primerni, vendar se bosta opredelil na podlagi zaupnice vladi.

Zorn na glasovanje iz bolnišnice
SNS-ov poslanec Bogdan Barovič je bil kritičen, saj na seji manjka Gregor Golobič, "ki je tri leta kraljeval s Pahorjem, manjka Kresalova, čeprav bi lahko bila na balkonu, prav tako pa manjkajo številni ministri v njegovi vladi", je poudaril.

SDS-ov poslanec Andrej Vizjak je novinarjem povedal, da je prepričan, da bo vseh 27 SDS-ovih poslancev glasovalo proti zaupnici. Aleksander Zorn naj bi prišel glasovat celo iz bolnišnice. Vodja nepovezanih poslancev Franc Žnidaršič je zatrdil, da sam še ne ve, kako bo glasoval, Andrej Magajna pa naj bi bil zagotovo proti.

Minister za pravosodje Aleš Zalar je izpostavil, da največjih parlamentarnih strank SD in SDS ne zanima iskanje novega mandatarja, zato je prepričan, da se nam predčasne volitve približujejo zelo hitro, mogoče naj bi bile izvedene že konec novembra.

Sledi 30 dni postopkov
Po izglasovanju nezaupnice mora parlament v 30 dneh izvoliti novega mandatarja, sicer predsednik republike razpusti parlament in razpiše predčasne volitve. Za zdaj se sicer večina poslancev javno zavzema za predčasne volitve, čeprav se že pojavljajo ugibanja, ali utegne katera izmed poslanskih skupin predlagati novega mandatarja.

Glasovanja o zaupnici so javna, medtem ko bi v tretjem poskusu izbiranja novega mandatarja poslanci glasovali tajno. Karte se v tem primeru zato lažje premešajo.

A. S., Barbara Grm, Gašper Petovar, Aleksander Kolednik, Katja Pirnat
Borut Pahor
Borut Pahor
Borut Pahor
Križanič, Kontič, Vlačič, Veber
Franci Križanic, Boštjan Žekš, Roko Žarnić in Dorjan Marusič
Pavel Gantar, DZ, Zaupnica
Borut Pahor se pogovarja s Heleno Kamnar, Gaspari.
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Pahor po izglasovani nezaupnici
Prijavi napako
Komentarji
H3O
# 20.09.2011 ob 08:41
Moja napoved:
-vlada bo padla,
-volitve bodo drugo leto; poslanci bi radi iztržili vsaj še božičnico, ki je ne bi dobili če bi bile volitve že decembra :))
hydrogenium
# 20.09.2011 ob 08:49
Me sploh ne zanima kdo bo vodil našo državo, ampak dejstvo je da so potrebne na področju gospodarstva korenite spremembe! Cel sistem je v krču, import/export stagnira (razen nekaterih svetlih izjem), preveč je metanja polen pod noge. Še otroci v peskovniku se prej dogovorijo čigava bo lopatka, kot visoko izobražena in z novimi zakoni napihnjena elita, realno dejstvo pa je status Quo. Čas je za spremembe!
chubby.joshua
# 20.09.2011 ob 08:41
Zdej pa kokice pa sendviče pripravt in gledat v živo finale. :D
GLAVNI
# 20.09.2011 ob 09:26
aja pa še to bi dodal

naj se odpusti vse poslance, ki danes ne bodo prisotni na glasovanju! in naj vrnejo poslansko plačo od 2008 dalje! ker itak ne delajo tega, za kar so plačani - strežejo ljudstvu, temveč strežejo svojim podpornikom!

ajmo thumbs up!
anjago2
# 20.09.2011 ob 08:44
monti pajton.........
sammys
# 20.09.2011 ob 08:56
@carbon: ti boš zih največ minusov dobil :)
sharkyslo
# 20.09.2011 ob 09:04
Srčno upam, da ta vlada pade in da gremo na predčasne volitve... Me je pa zelo razočaral Zmago Jelinčič Plemeniti, ki ga ni toliko v hlačah, da bi se opredelil, kako bo glasoval. Očitno čaka na to, da mu bo kdo kakšno kuverto ponudil.
GLAVNI
# 20.09.2011 ob 09:28
pa še neki, lahko bi kr tule nardil eno glasovanje, tisto pravo, ne prirejeno

kdor je za odstop vlade boruta pahorja - thumbs up

kdor podpira trenutno vlado - thumbs down

naj se prične mesarsko klanje
Krucifiks
# 20.09.2011 ob 18:02
Borutov govor po padcu vlade 1A +++, pa sem bil za to, da vlada pade !
Še enkrat sem dobil potrdilo, da so ga zjebali iz ozadja !
Senna-Maze 28
# 20.09.2011 ob 18:14
Roko je pa vseeno dal vsem poslancem, Pahor ni slab človek, imel je slabe ljudi okoli sebe, predvsem švedski dečko in Trnuljčica sta ga pokopala.
Freestailo
# 20.09.2011 ob 18:07
Je kdo poslušal Pahorjev govor po glasovanju? Lep govor, ki si je zaslužil aplavz, pa vendar, SDSove riti niso niti rok premaknile. Če ne drugega bi iz vljudnosti lahko zaploskali.
noComment
# 20.09.2011 ob 09:29
GLAVNI: Rad bi povdaril, da obstaja en poslanec, ki ga skoraj nikoli ni v parlamentu. Taki bi morali vrniti plačo.
Hanzy23
# 20.09.2011 ob 18:09
Če nebi imel takih pokvarjencev za sodelavce, bi mogoče lahko postal eden boljših premjejov, tako pa so njegovo mehkost izkoristili za krajo, goljufanje in uničevanje države... Škoda...
filozof
# 20.09.2011 ob 08:47
Adi Smolar Opozicija
timoti
# 20.09.2011 ob 18:05
ponudnik
20. september 2011 ob 18:01
Prijavi neprimerno vsebino
Evo to je govor, bravo Pahor, nobenih zarot, nobenih obtoževanj. Škoda ga je, res, neverjetna količina medijske gnojnice je bila polita po temu politiku. Pa nikdar ni rekel ene slabe besede čez en medij, čez enega novinarja! Več takih bi rabli in manj ljudi tipa Golobič, Janša.

se strinjam.... a je mel pahor kako afero? nobene... so jo pa zaot imeli priskledniki, ki so mu, nekateri, zarinili še nož v hrbet!!!!!
K_ris
# 20.09.2011 ob 16:31
Ker se mi zdi biti poslanec dobra služba, sem na primeru poslanca Pojbiča pogledal, kako prideš do te funkcije:
- matura
- natakar
- strojevodja v tovarni papirja
- referent v Komunali
- samostojni podjetnik in komercialist
- član občinskega sveta
- poslanec v državnem zboru

Danes grem v bife. Diplomo in magisterij pa prodam.
mietke10
# 20.09.2011 ob 18:28
Žnidaršič mislim da odhajaš ....dvakrat si se prešvercal preko Erjavca v parlament, zdaj boš pa videl, koliko glasov boš dobil...drugače pa si smeh od človeka brez hrbtenice.....
tzt
# 20.09.2011 ob 17:56
Pričakovano je padel, Borut Pahor in njegova nesposobna vlada. Živele predčasne volitve!
nekdodalec
# 20.09.2011 ob 14:07
Najvecji uspeh SDS-a v zadnjih 8 ih letih je neuspeh SD ja..

Tako to je.. zal..
jemaad
# 20.09.2011 ob 09:42
Danes se bo videlo, kateri poslanci skrbijo le za svoje riti in se požvižgajo na usodo države in njenih državljanov. Glasovali bodo za podaljševanje agonije, samo zato, da bodo še naprej vlekli lepe poslanske plače, ker se zavedajo, da jih v naslednjem mandatu najbrž ne bo več v parlamentu. Zapomnite si imena teh pohlepnih izdajalcev, ki bi še svojo mamo prodali za sveženj bankovcev. Tudi tisti, ki jih sploh ne bo na glasovanju ali pa se bodo vzdržali, niso nič boljši.
diazepam
# 20.09.2011 ob 18:40
Ne, da sem nek fan kateregakoli politika ampak še žal vam bo za Pahorjem, verjetno najbolj poštenim premierjem Slovenije ever. Ni povezan niti z eno afero, vladal je v najslabših možnih razmerah v zadnjih 100 letih (če ne štejemo vojn) za katere ni bil sam niti malo kriv, a vseeno ni obupal, do konca je želel vliti narodu optimizem. Z osebnim aganžmajem je pomagal rešiti Muro, preprečil, da bi Mercator prišel v roke Hrvaškega tajkuna Todorovića, poskrbel, da bo EP v košarki 2013 v Slo, ni pustil divje privatizacije zdravstva in šolstva, želel izpeljati pokojninsko reformo, ki mu jo je zbombradirala opozicija (in ga nato krivila zakaj je ni sprejel), izboljšalm odnose s Hrvaško in pripravil arbitražni sporazum, itd. kljub stalnim polenom pod noge od opozicije in tudi koalicije ter skrajne nehvaležnosti naroda, ki ga je prav perverzno obkladal s človeka nevrednimi žaljivkami se je boril do konca. Ampak narod bo pač zopet dobil takšnega premiera kot si ga zasluži trgovca z orožjem, cerkvenega podrepnika, ki bo cerkvi potalal še tisto kar ji še ni, ki bo 'privatiziral' gospodarstvo (po receptu Pivovarne Laško in Istrabenza).

Skratka Slovenci zapomnite si Janša je princ teme.
samburin
# 20.09.2011 ob 12:42
Jelinćić tudi ti si zraven!
Peter F.
# 20.09.2011 ob 09:01
Kaj temu Borčuji ni več jasno? So mu soji žarometov dokončno zameglili um?
Z nekaj procentno podporo, on še kar igra nekega firerja. Odstopi že enkrat, da razpišemo predčasne volitve in si nalijemo čistega vina.
K_ris
# 20.09.2011 ob 18:27
Sedaj se bo pokazalo tisto, kar so danes v parlamentu že omenjali.

75% ljudi za predčasne volitve
50% ljudi ne bi volilo nikogar

Enostavno je biti proti, enostavno je reči ta vlada je zanič, enostavno je reči ta premier je slab. Problem nastane, ko je na njegovo mesto treba izbrati nekoga drugega.
ja.jaz
# 20.09.2011 ob 17:23
Spomim se Drnovškovih besed....Saj se boste požrli....
timoti
# 20.09.2011 ob 16:36
V živo - Golobič: Predčasne volitve bodo dale odgovor na tisto, kar Slovenija potrebuje
joj minister gregor. Ti (kot jaz razumem), si bil nekaj časa v politiki ZAHEC (beri za šalo), potem si prišel kao zares.In res zares si kot podgana prvi zapustil potapljajočo vlado. Jaz ozadij ne poznam, si pa zame en velik hinavec!!!!!!!!!!!!
Coen
# 20.09.2011 ob 14:51
@Bik,

mi lahko razložiš, s kakšno prevaro že? Janša v tistih časih ni pokazal nič zavidanja vrednega, a nosi se pa, kot da smo si takrat brisali riti z zlatim WC papirjem. Še najbolj se mi je vtisnila v spomin njegova prepotentna izjava o štrucah kruha, češ dokler jih on vidi v kontejnerjih, da v državi ni revščine. Da ne omenim ene njegove še "najboljše" poteze doslej, zaradi katere naša podjetja propadajo (postavitev t.i. "tajkunov"). Torej, kakšna prevara že? Mar misliš, da smo vsi tako ozkogledni, da se obračamo po vetru...?
RAAKP
# 20.09.2011 ob 13:45
Nekateri si nočejo priznati, da bi pod mandatom g.Janše bila situacija enaka, če ne še slabša. Poglejte stanje po Evropi. Kjer so na oblasti leve stranke, se volilci obračajo na desno, kjer so na oblasti desne pa v levo. Skratka, v tej naši ljubi "razširjeni domovini" smo državljani na sploh nezadovoljni nad trenutnim stanjem.

Moti me pa predvsem sedanje glasno paradiranje in argumentiranje SDS-ovih poslancev, ki so pa pred krizo glavo tiščali v pesek. Imeli so dovolj časa za preventivne ukrepe, ki jih pa niso sprejeli. Žal me kot desna opcija ne prepričajo. Niso resni in niso nobena alternativa.
KmečkaPamet
# 20.09.2011 ob 13:35
Hm, res narobe svet...a mogoče mislite da nas bojo Černači, Grimsi ,Jerovški in razni ccukjatiji popeljali iz krize? ok jst tud nidm zadovoljen z trenutnim in preteklim stanjem, ampak nekaj je - za to ne krivim Pahorja...Pahor je bil kriv za muro, za stanje v gradbeništvu ( vse investicije v preteklosti moramo odplačevat - take gospodarske rasti ne rabimo,npr avtoceste ).

prišel je čas ( tu ima Pahor malo smole ), ko moramo odplačevat kredite za avtoceste in ostale zavožene projekte bivših vlad. Jasno, ker odplačujemo kredite za zavožene projekte - nam seveda zmanjka denarja za investicije,penzije,...itd.

Mislm a res tle gor eni komentatorji ne vidite dalj od svojega nosa, ali pa ste študentje na plačilnmi listi SDS-a in malo klikate.Temu se niti ne reče delo.

Kaj narest, cel svet je v krču, cela evropa se trese zaradi divjega kapitalizma...in tu se moramo strinjati,kako prav je imel naš pokojni maršal Tito,ko je govoril o pasteh kapitalizma. Tito je pridelal v 40 letih toliko pufa, kot ga danes samo bosna uspe v pol leta??? Pa ste bli proti.

Po sveje, pa nč čudnega da smo, kjer smo, npr:en komentator pravi :Zdaj pa kokice in tv ter akcija...

A si normalen?Pahor naj pa skrbi da boš na svoj račun dobivu socialko?revež, drugega v življenju nimaš početi? in ja, za stanje v državi je še najmanj kriv pahor ( mu ima kdo očitati kako korupcijo ali klientalizem? ), ampak smo krivi vsi,kateri razmišljamo/te v smislu Jejmo kokice in vidmo kaj bo.

Dragi narod, treba bo plunit v roke in začet delat. Tudi smo zamudili ogromno časa ko smo v pretklosti skrbeli kako b cerkev in srednjeveški grof dobil nazaj "svojo" zemljo, pozabili pa smo investirati.

Če nam nebi bilo treba vračati rimokataoliški skupnosti in srednjeveškim fevdalcem, ter bi ta denar v 90 letih raje namenili razvoju, potem bi najbrž danes bilo drugače.

Roko na srce - Pahor je bil soočen,ko je prevzel oblast z ogromno golgovi : Država je že leta 2008 imela za 800 miljonov EUR samo obresti, se pravi res ni bilo denarja za karkoli drugega.In ko ga je začelo zmanjkovati smo se morali začeti pufati.

Pa še to, ko cel dolg pripisujete Pahorju, bodite komentatorji vsaj tako pismeni in pošteno povejte da je 3/4 teh pufov na račun občin. Občine,sploh Jankovič imajo tolk pufov ,da o leazingih ne zgubljam besed, da še same ne vedo kolk so dolžne.

Pahor ima samo en problem : Okrog sebe ima same voluharje.

Pred tremi leti, ko je hotel pahor zamenjati večji del javne uprave in razne kvazi manegerje, so iz SDS začeli tuliti da Pahor dela kadrovski cunami ( ker je zamenjal smo 150 ljudi), danes pa je Janez ful brihten da bi moral Pahor zamenjati na tisoče ljudi?

Alora,pridem več kasno.

In predno mi kvazikomentatorji, katera večina ne zna napisati niti treh stavkov začnete nabijate minuse, dajte, povejtem predlagajte kaj pametnega? ker isti nergači boste tud šinfal potencialno novo Janezovo vlado:

Jedl boste kokice in gledali TV. Bravo.
Rejtas
# 20.09.2011 ob 10:30
Resnično mislite, da se bo kaj zgodilo ali spremenilo, če danes vlada pade? Nič se ne bo spremenilo, tudi, če na volitvah zmaga Janša bo po enem letu padel. Dejstvo je eno, spremembe so potrebne in to korenite, reči je potrebno bobu bob in resnici pogledati v oči. Glede na to, kako je narod naklonjen spremembam, bo vsaki vladi tako levi, kakor tudi desni, težko kar koli spremeniti in ne pričakovati silovitega upora naroda. Nihče, danes nima toliko poguma zarezati v ta gordijski vozel ne, da bi ob tem tvegal, karijero, oblast, ali pa še kaj drugega.
V prihodnosti, če kaj poznam naš narod, se ne bo odpovedal še tistemu, kaj mu je ostalo, dejansko, mu nima nobena vlada kaj vzeti. Če pa mu še vzame tisto malo, kar ima za preživetje, bomo pa priče nemirom, ki jih še ne poznamo, tisti študentski protesti, bodo izgledali kakor šala in v parlament bo letelo še kaj drugega, kakor granitne kocke.Levi in desni, naši in vaši ne bo vam lahko, nabijte si komuniste in domobrance nekam v organ za iztrebljanje in začnite končno delati za to državo. V vsaki krizi naj bi stopili skupaj in skupaj le to reševali, mi pa smo v tem času razdeljeni, to nas tolče, tolče nas pohlep posameznikov, nesposobnost dijaloga in lastni interesi politike in posameznih politikov. Sram je lahko vse, ki sedijo v parlamentu, ne zaslužite si plače, katero vam jo mi državljani tudi plačujemo, niste vredni, da se vas imenuje predstavnike ljudstva. Raznim hujskačem in nekim instant jurišnikom pa samo še to odrastite.
IGGO
# 20.09.2011 ob 10:13
glasovanje naj bo javno da bomo vedeli koga ne smemo naslednjič voliti
miroslavm1
# 20.09.2011 ob 18:03
K_ris
20. september 2011 ob 18:0

ja res je ni evforije. večino je strah kaj bo naprej. Menim, da nas, glede na javno mnenje, ne čaka nič dobrega. Model JJ je bil viden in se ga bojim
Črnibog
# 20.09.2011 ob 17:56
Lep pozdrav g. Pahor, skrajni čas! Lažje bi bilo, če bi to storil že prej...samovoljno!
miroslavm1
# 20.09.2011 ob 17:55
pahor odhaja na smetišče zgodovine
MIRNČAN
# 20.09.2011 ob 16:00
Golubič da te ni sram. Obnašaš se kot da te ni bilo zraven. Dvoličnost pa taka.
K_ris
# 20.09.2011 ob 11:56
@Aaron

Danes poteka seja na ketri se glasuje o novih ministrih in o zaupnici Pahorjevi vladi.

Naslov na MMC pa je: V živo - Tanko: Janšo se poskuša politično likvidirati.

Razumeš?
ponudnik
# 20.09.2011 ob 11:41
Škoda res, da se Pahorjeva vlada poslavlja. Slovenija je močno potrebovala reformno vlado in Pahor ni zatajil glede tega, kar je pred volitvami ponujal. Je eden redkih poštenih politikov pri nas. Škoda da Slovenci nismo pripravljeni na reforme, s tem pač sebe umeščamo bolj na Balkan kot v Evropo. Najhujša katastrofa pa je, da za to vlado prihajajo na oblast spet populisti in če vmes ne bo bistvenega ekonomskega zasuka na svetovnih trgih, se nam kaj hitro obeta scenarij Grčije.
K_ris
# 20.09.2011 ob 22:56
@MikM

Končno !!!
Da enkrat končno zaustavi brezglavo zadolževanje Slovenije.


Ja, jutri bo vse drugače. V Sloveniji se od danes naprej cedita med in mleko...
ancient
# 20.09.2011 ob 19:21
Ma kakšni janševiki? Drek, ki je že smrdel ne more naenkrat kar dišati...
toni66
# 20.09.2011 ob 18:09
Pa,pa Pahor.
ponudnik
# 20.09.2011 ob 18:01
Evo to je govor, bravo Pahor, nobenih zarot, nobenih obtoževanj. Škoda ga je, res, neverjetna količina medijske gnojnice je bila polita po temu politiku. Pa nikdar ni rekel ene slabe besede čez en medij, čez enega novinarja! Več takih bi rabli in manj ljudi tipa Golobič, Janša.
miroslavm1
# 20.09.2011 ob 16:24
Čudi me nekaj. Že dobro uro gledam prenos iz parlamenta. Eden govorec bolj pameten od drugega , država pa kljub takii inteligenci globoko v dreku.
zen
# 20.09.2011 ob 15:07
Edina stvar , ki jo je treba zapisat v Ustavo je, da imajo vsi poslanci, župani, občinski svetniki lahko v življenju največ 2 (z besedo dva) mandata. Kot predsednik države. Če bi to že imeli v Ustavi, bi bili že pred leti na KONJU. Tko smo pa na Prašiču.
nekdodalec
# 20.09.2011 ob 14:14
Kdaj predvidoma bo glasovanje?

Ko se bo gospoda dovolj pozabavala, nato najedla ter napila in ko bodo imeli obcutek, da bi radi odsli domov k svojim druzinam.. do takrat pa bo komedija v dolini sentflorjanski ter grebatorstvo za najboljse izhodisce pri naslednjih volitvah, oziroma zlivanje gnojnice po drugih..
RAAKP
# 20.09.2011 ob 14:09
modydick

Ja in? je napredovala..preteklik... Tudi USA je bila nekoč vodilna sila, po krizi pa so se zadeve malo spremenile. Kako lahko pišete hvalospeve Janševi vladi ob enem pa druge kritizirate zaradi premalo samokritike? kej so te bajne rezerve denarja, ki naj bi ga ustvarila Janševa vlada? So mogoče tam kjer je izsiljeno končal državni proračun? Glede na tako dobro in zdravo gopodarstvo pod Janševo vlado, bi morala Slovenija vstopiti v krizo bolj zdravega duha. No v glavi g.Janše krize sploh ni, čeprav je na ameriškem veleposlaništvu govoril drugače :)

Dejto no g.mobydick. Že res, da je Pahorjeva vlada neučinkovita pri ključnih rečeh, ampak z SDS-om na oblasti stvari ne bi bile nič drugačne. Ravno tako bi morali odplačevati vse pufe, ki so jih naredili v prejšnjem mandatu vsi tej vaši "strokovnjaki"... Zbudite se iz mokrih sanj preden se utopite v njih.
abeta
# 20.09.2011 ob 13:05
O Sajovicu pa ne bi zgubljal besed. . . . . je škoda vsakega giba mojega prsta . . .
PONOS
# 20.09.2011 ob 12:48
Jelinčič ima popolnoma prav,zato bi bilo najbolje da se on kot primer prvi poslovi od politike.
minnaema
# 20.09.2011 ob 11:46
Janez Janša je bil že v VLADI RS z njegovo ekipo in takrat, ko je država živela v izobilju se ni šparalo na hude cajte, pa tudi konjuktura se ni urejevala pravilno....še vedno so tekli "lohn delo iz Nemčije v Slovenijo" sicer takšna panoga NE potrebuje "da si gospodarstveniki utrujajo svoje misli, takšna industrija teče brez truda, le stopicanje je iz noge na nogo, to ne daje nikakršne konjukture" in takrat, ko je Slovenija živela brez finančnih problemov se niso dogajala prestruktu-
-riranja v podjetjih z produktom abundancčnega končnega izdelka.
V časovnem obdobju vladavine J.J. je bilo dovolj denarja da bi se ustvarjala za naprej konjuktura- prihodnosti, ki bi morala nuditi kot prvo pogoje za realizacijo gospodarstva, ki naj bi bilo NEodvisno od tujega trga - koraki niso bili realizirani- in je preteklost zamujena..........zato pa imamo danes brezno, ker je naša konjuktura odvisna od predvsem Nemčije saj za njih se izdeluje strahovito veliko polizdelkov oni si pa manejo roke, ker prodajajo končni produkt.
In za vse te nastale anomalije NE kriviti sedajšnjo VLADO in gospoda Boruta Pahorja, temveč bodite v DZ lojalni ljudje in PODPIRITE MANJŠINSKO VLADO in ji postite dihati, da izpelje delo in naloge - do regularnega zaključka njenega vladanja........kaj bo pa z NOVO VLADO je dejstvo kakor pribito veliko lažje je obljubljati in težko ali skoraj NEmogoče je v recesijskih časih Europe
obljube realizirati - zato je potrebno stati na trdih tleh NE govoriti insinuacije, ker če so še tako lepo povedane z njimi državljani RS številni ne morejo bolje živeti-to so dejstva resnice, ker upadanje gospodarstva je po celotni Europi in mi v RS smo od Europe zelo odvisni ali ....? in Lp
hubertfast
# 20.09.2011 ob 11:16
Predlagam, da se na naslednjih volitvah uvede novo polje s tekstom: "Ne podpiram nobenega izmed zgoraj navedenih kandidatov na volilni listi."
V kolikor bi 50% volilcev obkrožilo omenjeno polje, se volitve ponovijo, noben izmed kandidatov na tej listi, pa ne bi smel kandidirati naslednja štiri leta...
Kazalo