Slovenija

Poudarki

  • Obisk Ruske kapelice in odkritje spomenika na Žalah
false
Pogovoru s Pahorjem bo na Brdu pri Kranju sledila še delovna večerja. Foto: BoBo
Žale
Predsednika obeh držav na slovesnem odkritju spomenika na ljubljanskih Žalah. Foto: BoBo
false
Letalo z ruskim predsednikom na krovu je v Slovenijo prispelo z dobro uro zamude. Foto: Nataša Markovič
Ruski predsednik je pohvalil skrb Slovencev za Rusko kapelico. Foto: BoBo
VIDEO
Kljub cestnim zaporam bre...
VIDEO
Obisk pri Ruski kapelici...
VIDEO
Pogovor med predsednikoma...
VIDEO
Kako sta obisk videla poz...

Dodaj v

Foto: Putin na Brdu opozoril na velik padec trgovanja z EU-jem

Putin: Ruska kapelica je simbol prijateljstva med državama
30. julij 2016 ob 19:22,
zadnji poseg: 30. julij 2016 ob 22:06
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Potem ko sta se ruski in slovenski predsednik udeležila slovesnosti pri Ruski kapelici in odkritja spomenika ruskim vojakom na ljubljanskih Žalah, sta se na Brdu pri Kranju pogovarjala tudi o slovensko-ruskih odnosih in vprašanjih odnosov Rusije z EU-jem in Natom.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ob začetku uradnih pogovorov s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem na Brdu pri Kranju glede na sankcije opozoril predvsem na velik padec gospodarskega sodelovanja z EU-jem. "Žal pa vidimo padec v naši blagovni menjavi, ki je znašal kar 45 odstotkov," je dejal.

"Blagovna menjava med Rusijo in ZDA je znašala 28 milijard dolarjev, medtem ko je trgovina med Rusijo in EU-jem znašala več kot 400 milijard evrov in je padla skoraj na polovico, na 224 milijard. Te številke niso primerljive. Seveda pa je slabo eno in drugo," je dejal.

Pojasnil je še, da je v približno uri in pol skupne vožnje slovenskega gostitelja Pahorja "dokaj podrobno informiral tudi o različnih težavah svetovne varnosti". Več podrobnosti pa na tej točki Putin ni pojasnil.

Pahor se je v kratkem nagovoru dotaknil posledic ukrajinske krize. Spomnil se je, da sta pred petimi leti na tem mestu, ko sta bila oba premierja, z optimizmom zrla v prihodnost tako glede bilateralnih odnosov kot glede skupne varnostne, gospodarske in vseh drugih perspektiv.

"Pet let pozneje lahko ugotavljamo, da je gospodarska kriza res minila, a so prišle druge. Tudi Slovenija kot članica Nata in EU-ja in Rusija na drugi strani sta se nekoliko oddaljili. Moja želja je, da bi umaknili razloge, da bi se potrudili z dialogom po mirni poti umakniti te razloge, zaradi česar je prišlo do tega razpotja, ker se mi zdi, da svobodoljuben svet potrebuje sodelovanje vseh, ki so potrebni za rešitev velikih problemov," je dejal Pahor.

Putin pri Ruski kapelici izrazil hvaležnost
Putin se je v svojem govoru pri Ruski kapelici zahvalil Sloveniji in Slovencem za ohranjanje spomina na ruske vojake. "Ruska kapelica je simbol prijateljstva med državama in skupnih prizadevanj za mir na svetu," je povedal ruski predsednik, ki je pohvalil skrb Slovencev za kapelico. "Ko sem videl to skromno kapelico, sem pomislil, kaj bi si mislil kdo izmed tistih, ki jo je zgradil, ko bi nas videl, koliko nas je, da bi počastili spomin na žrtve prve svetovne vojne," je dejal.

"V imenu Rusije bi se vam rad zahvalil za vse, kar ste naredili, da se ohrani spomin na žrtve vojn in na vse, kar smo skupaj dali na oltar tako prve kot druge svetovne vojne," je dodal in izpostavil tudi spomenik padlim ruskim in sovjetskim vojakom, ki ga bo odkril na ljubljanskem pokopališču Žale. Ta bo po njegovih besedah "odseval naše skupno stališče do nedopustnosti potvarjanja zgodovine in opravičevanja zločinov, ki so povzročili smrt milijonov ljudi" med drugo svetovno vojno.

Putin je v svojem nagovoru sicer napovedal, da bosta s Pahorjem govorila tudi "o paleti obojestransko koristnih" projektov v dvostranskih odnosih med Rusijo in Slovenijo.

Pahor: Mi hočemo mir, trajen mir
"Mi ne mislimo, da je vojna stvar zgodovinske logike. Mi verjamemo, da sta vojna ali mir vedno stvar politične odločitve. Mi zavračamo miselnost, da je vojna neizogibna. Mi sprejemamo odgovornost za mirno reševanje sporov, vseh sporov. Mi hočemo mir, trajen mir," je okoli 3.000 zbranim pri Ruski kapelici sporočil Pahor, ki je spomnil tudi na nove oblike sodobnega terorizma. Poudaril je, da je pomembno, da "po vsaki tragediji v bratski Franciji ali Nemčiji ali Rusiji, na Bližnjem vzhodu ali kjer koli po svetu odločno poudarimo, da to ne bo spremenilo našega svobodnega in odprtega načina življenja". Slovenski predsednik je namreč prepričan, da "bomo našli nove načine za zagotovitev miru in varnosti".

Kot je poudaril Pahor, je radikalni terorizem resen izziv, zato mora"vse svobodomiselno človeštvo združiti moči". Sicer se zaveda, da to ne bo lahko, a medsebojne razlike je mogoče po njegovem mnenju premagati z dialogom. "Moramo iskati in iskati in najti način za zagotovitev trajnega miru in varnosti," je še dodal Pahor, ki je Rusko kapelico označil za "neprecenljiv majhen prispevek k veliki ideji miru in prijateljstva".

Častna govornika sta bila poleg osrednjih govornikov Pahorja in Putina še župan Kranjske Gore Janez Hrovat in predsednik Društva Slovenija Rusija Saša Geržina. Slovesnost sta spremljala bogat kulturni program in katoliška maša s pravoslavno molitvijo.

Odkritje spomenika na Žalah
Putin se je po slovesnosti pod Vršičem odpravil v Ljubljano, kjer je na pokopališču Žale odkril spomenik ruskim in sovjetskim vojakom, padlim v Sloveniji med prvo in drugo svetovno vojno.

Venca sta ob spomeniku, ki ima spravni pomen, najprej položila Putin in Pahor, nato pa še župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in predstavnik ruske skupnosti v Sloveniji. Odkrito obeležje, v katerega je vklesanih 3.000 imen padlih ruskih in sovjetskih vojakov, je prvi spomenik zunaj Rusije, posvečen ruskim in sovjetskim vojakom, ubitim v obeh svetovnih vojnah.

Putin je v Slovenijo prišel z zamudo
Sicer pa se je obisk Putina, ki je v Slovenijo prišel na Pahorjevo pobudo, začel z zamudo. Prihod Putina na Letališče Jožeta Pučnika je bil namreč predviden okoli 13. ure, a je ruski predsednik v Slovenijo prispel z okoli enourno zamudo, ki je, kot je sporočil uradni predstavnik ruskega predsednika Dimitrij Peskov, posledica domačih obveznosti. Rusko predsedniško letalo je na letališču na Brniku pristalo okoli 14.11, pol ure pred njegovim prihodom so zaprli zračni prostor.

"Putin ruši Evropo!"
Obisk ruskega predsednika je zaradi konflikta v Ukrajini sprožil neodobravanje med Ukrajinci, ki živijo v Sloveniji, zato so v bližini ruskega veleposlaništva v Ljubljani pripravili protestni shod, na katerem so opozarjali, da "Putin ne prinaša nič dobrega", kot je dejal Andrija Hevka, ustanovitelj društva Ljubljana-Kijev in dodal: "Putin ruši Evropo! Mi na to ne pristanemo." Ivan Varko iz istega društva pa je dodal: "Rusija ima veliko denarja, a malo človeških vrednot."

Zbralo se je tudi nekaj protiprotestnikov (v organizaciji TRS-a in Socialistične partije Slovenije), ki so vzklikali gesla Putinu v podporo.

G. V., T. K. B., Sa. J.
false
false
false
Vladimir Putin
Vladimir Putin
false
false
false
false
false
Prijavi napako
Komentarji
Vipavec
# 30.07.2016 ob 07:27
Tudi z Rusijo je potrebno imeti zelo dobre odnose.
MintUporabnik
# 30.07.2016 ob 07:04
Zaradi sankcij Gorenje ne sme prodajati izdelkov v Rusijo zaradi česar so pred 1-2 letom ustavili dve proizvodnji linji od petih.
In kar je pomoje tudi razlog da smo prodali Gorenje Panasonicu saj bi drugače gorenje propadlo.
Saj ni sposobno preživeti 40% izpada proizvodnje.

Politiki se kregajo neki v tri dni in narod - delavci, nastradajo!

Izboljšanje odnosov z Rusijo bo prineslo ogromno gospodarsko rast saj je Rusov 50x več kot nas - ogromen trg za naša podjetja.
Krimsky
# 30.07.2016 ob 06:51
Eden redkih, ki se postavljajo po robu največjemu totalitarizmu današnjega časa – Novemu svetovnemu redu.
~
Na nek nenavaden način torej – branitelj svobode 'zastopati drugo opcijo' ... kajti vedno ko zmaga Enost, pridejo črni časi ...
Enostavno
# 30.07.2016 ob 07:05
V Slovenijo prihaja ruski predsednik Putin

Dobrodošli Predsednik!
božo1
# 30.07.2016 ob 06:50
To je velika čast in priložnost , ki izhaja iz zgodovinske povezanosti in prijateljstva med slovanskimi narodi Rusije ali nekddanje SZ in Slovenije, oz. nekdanje Jugoslavije.
Tao3
# 30.07.2016 ob 07:28
Dobrodošel!
SLOBloodPatriot
# 30.07.2016 ob 06:50
Dobrodošel ruski brat Vladimir, najboljši predsednik na svetu!
Sapienti sat
# 30.07.2016 ob 07:41
Pustimo politiko, preteklost itd. ob stani. Dejstvo je, da mi imamo lahko veliko koristi od Rusije. Predvsem mislim na gospodarstvo ter naša podjetja. Katerih zelo uspešnih je zelo malo.
k.u.j.o.
# 30.07.2016 ob 07:35
Velik politik, za razliko od drugih. Spoštovanje
Jon Sneg
# 30.07.2016 ob 07:58
Prav je da Slovenija vzdržuje dobre odnose z Rusijo, kljub negodovanju s strani Bruslja ali Washingtona.

Ti dvolični EU in USA politiki govorijo o sankcijah in zahtevajo popolno poslušnost od članic in mi jih naj bi ubogali,...., vsi pa dejansko že v nizkem štartu čakajo, da se sankcije proti Rusiji spet ukinejo.

Slovenija naj bi bila samostojna in suverena država in zakaj bi morali poslušati druge, kdo lahko pride v Slovenijo in kdo ne. S sprejemom Putina je slovenska zunanja politika končno pokazala določeno mero samozavesti.

Sicer pa, pri nas so dobrodošli vsi: Putin, Trump ali Clintonca (kdorkoli že bo izvoljen), Rim papa, kitajski, japonski, urugvajski, švedski, zambijski, avstralski, mehiški, kolumbijski, kazahstanski, švicarski,..... katerikoli drugi predstavniki držav ali vlad.
stone77
# 30.07.2016 ob 08:01
samo neuk,zafrustriran,otročji in tumast bimbo lahko stisne minus na slovensko himno...
čak mal noris
# 30.07.2016 ob 16:51
Rekel bi, da je Putina vse skupaj malo ( pozitivno ) presenetilo in morda celo nekako ganilo. Zelo lepa in čustvena prireditev za vsakogar, ki jo je gledal, če le ni preveč omejen z svojo lastno " pripadnostjo ".
MZ
# 30.07.2016 ob 08:31
Putin morda res ni ravno svetnik (navsezadnje tudi ni voditelja, ki bi mu uspelo vladati Rusiji brez trde roke), ampak moramo mu pa priznati, da ima pogum vztrajati na svoji poti kljub vsej negativni propagandi in sankcijam. Pa še te sankcije so brez osnove, saj je za konflikt v Ukrajini v prvi vrsti kriv Zahod, ker je sponzoriral državni udar v Ukrajini...odcepitev Krima in proruski uporniki so samo posledica tega.
stone77
# 30.07.2016 ob 07:45
če za to tvegamo gospodarske vezi v EU, ki nam predstavlja +90% BDP, potem se to ne izplača.
---------------------------
in zakaj bi sploh bilo tveganje to ?

a nismo v EU svobodni ljudje?
generacija56
# 30.07.2016 ob 06:54
Režimski mediji poskušajo na vse pretege razvrednotiti pomembnost tega obiska, mu dati negativen predznak. Režim se je tudi potrudil izolirati zadnjega predsednika, ki je v resnici predsednik z ukrepi v prometu, ustrahovanjem pred potjo, zaporami....
Človek, predsednik bratskega naroda, bi se lahko mirno sprehodil po kateremkoli mestecu, ker smo Slovenci miroljuben narod, a režim je pač v NATO paktu, trosi laži, povzroča delitve, strah...
Smo pač člani morilske koalicije, ki bombardira civiliste v Siriji, k nam pa prihaja človek, ki Sirijo brani.
stone77
# 30.07.2016 ob 07:50
V sovražnike 'z oblakov
rodú naj naš'ga treši gróm;
prost, ko je bil očakov,
naprej naj bo Slovencov dom;
naj zdrobé
njih roké
si spone, ki jih še težé!

Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo;
otrók, kar ima Slava,
vsi naj si v róke sežejo,
de oblast
in z njo čast,
ko préd, spet naša boste last!

(France Prešeren,ob novini 1844)
KmečkaPamet
# 30.07.2016 ob 21:24
Žalostno je, da je Evropa sprejela sankcije,amerikanosi pa profitirajo...

Kaj pa Turčija?

Ukinit sankcije proti rusiji in jih uvest proti Turčiji...tam je problem.
veza
# 30.07.2016 ob 16:40
jo-jo
# 30.07.2016 ob 16:37

Ganjen,.... stal je več kot minuto:)

torej, moje mnenje, Putin, kakorkoli že, kaže čustveno inteligenco, Pahor pa samo narejeno zanimanje za neke zadeve, nikoli me ni prepričal...
patria
# 30.07.2016 ob 08:12
Vabilo Pahorja Putinu na obisk, je edino kar je Pahor pametnega naredil v zadnjih letih, zaradi gospodarskih sankcij, ki jih izvaja EU proti Rusiji, trpi gospodarstvo v večini evropskih držav, torej posledično večina povprečnega delovnega prebivalstva, seveda tisti, ki so to sprejeli ne čutijo nobenih pomanjkanj, saj živijo v svojem bogatem svetu in jim je malo mar za ljudi, sama uvedba ukrepov proti Rusiji pa je milo rečeno za lase privlečena , saj vse temelji na odcepu Krima od Ukrajine, ki ji vladajo največji bajno bogati lopovi v tem delu sveta in vsi pozabljate , da se je Krim plebiscitarno na referendumu sam odločil za priključitev Rusiji , kot smo pred 25 leti naredili tudi mi in še zadnje najvažnejše , ljudje na Krimu sedaj , ko so pod Rusijo bistveno bolje živijo kot so pod Ukrajino in to je najbolj pomembno, razen seveda za visoke politike EU in ZDA , ki jih to zelo moti , saj imajo raje , da so ljudje čimbolj revi in siromašni.
Bivši uporabnik
# 30.07.2016 ob 18:32
Andrija Hevka = Pac-Man ?
božo1
# 30.07.2016 ob 08:33
Iz bloga Don Marko M
Prihaja Putinov spektakel – Evrazijska Unija ! Zbogom ZDA….
28. december 2014 by Don Marko M

"Le še par dni nas loči do začetka zgodovinske spremenitve svetovne ureditve – 1. januarja 2015 tudi uradno začne svojo pot Evrazijska Unija, katere idejni oče je Vladimir Putin, po moji oceni eden največjih voditeljev, kar jih je svet imel in ima….

Če kdo, potem se morajo zaradi tega resno začeti sekirati EU in ZDA. Še posebej kavboji, ki bodo iz te igre povsem izločeni. Zato tudi ne čudijo vsa letošnja sankcijska forsiranja proti Rusiji s strani ZDA tudi preko pleč EU. Ne čudi, da so ustvarili vojno morijo Ukrajino.

Ukrajina je namreč bila že v začetnih načrtih predvidena kot članica Evrazijske skupine, kar bo po mojem sicer ravno tako postala, čeprav se ji bo v začetni fazi priključila najprej Novorusija z milijoni Rusov in velikim kmetijsko pridelovalnim potencialom.

Kljub sankcijam poti Rusiji, je Putin te dni odobril in dostavil Ukrajini brezplačno količino premoga za njih elektrarne za celo zimo. Kot je rekel skrbi za svoje. Za razliko od EU in ZDA, ki se trudijo Ukrajin vsiliti zgolj kredite IMF, reforme in poceni privatizacijsko razprodajo za svoje žepe.

Ne razumem ravno veselja tistih, ki se slinijo ob teh sankcijah Rusiji in dobesedno pozivajo k 3. svetovni vojni, če pa tudi v tem primeru, kot vedno, velja bumerang efekt po načelu “kar daješ, to dobiš”. In tudi tokrat bo zgodovina neizprosna, sploh za EU, ki tapka po diktatu ZDA.".....

Don Marko M je v svojem blogu opisal objektivna dejstva.
JBT
# 30.07.2016 ob 22:20
Hvala Putin, da si posvetil delček svojega časa deželici na sončni strani Alp.
urosh444
# 30.07.2016 ob 21:42
Če nora baba Merkel lahko prosto vabi teroriste v Evropo in to prek našega ozemlja in se pozvižga na nas, se tudi mi lahko pozvižgamo na prepoved trgovanja med Eu in Rusijo. Britanci serjejo po svoje, samo mi se vedno v vsem podrejamo zahodu.
amigo
# 30.07.2016 ob 07:22
Ne pišite bedarije, prihaja najmočnejši človek na svetu. Obisk ni samo pietetne narave, to je jasno še otrokom v vrtcu.
jaskelainen
# 30.07.2016 ob 21:13
JJ verjetno piše Junckerju in Merklovi, da naj ne hodita danes na morje na hrvaško, ker je AC zaprta in so gužve. Kot razlog je pa navedel, da levica pripravlja komunistično vstajo in to blizu tromeje...
josh k.
# 30.07.2016 ob 18:56
Sem pogledal kaj pravi nepristranska nova24TV...uhh , moram na wc...
patriot1970
# 30.07.2016 ob 16:47
Zelo lep dogodek. Priznanje Borutu Pahorju za povabilo Putinu. Čestitke Putinu ker se je povabilu odzval.
odklop 76
# 30.07.2016 ob 16:27
Aj, nas ima Vladimir rad. Spasiva Slovenija :-) , sicer pa kar v redu govor Putina. Tudi Sasa kratko, jedrnato in posteno. Ta slovesnost sigurno ni primirna za ostro retoriko.

Lepo izpeljana slovesnost.
veleum77
# 30.07.2016 ob 16:27
še vedno raje vidim putina v sloveniji kakor obamo.
gogi3
# 30.07.2016 ob 14:30
Živel Putin! Edina prava protiutež zahodnih pohlepnežev!
opazovalec+
# 30.07.2016 ob 13:24
SLOVENCI !

Pokažite malo ponosa in dostojanstvenosti !
MI smo POVABILI goste iz Rusije, niso prišli sami od sebe.
Obnašajmo se kot se do gosta obnaša in kot je v naši
slovanski navadi.
Bodimo dostojanstveni in vljudni.
Kekec99
# 30.07.2016 ob 08:56
V Slovenijo prihaja ruski predsednik Putin

Dobrodošel
Vipavec
# 30.07.2016 ob 07:55
Sanjski potencijalen obisk v SLOVENIJI.
PUTIN;TRUMP postaja vse bolj možen.

Kdor je ZA naj da +
Proti pa -.

Lp
stone77
# 30.07.2016 ob 07:53
Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklépajte zakone,
de nikdar več naprej od tod
hčer sinov
zarod nov
ne bo pajdaš sovražnikov!

Bog naj vse,
kar nas je,
živi tovarše združene!
veza
# 30.07.2016 ob 16:37
uros-bukovec
# 30.07.2016 ob 16:34

sem za to, da pride drugič Putin z letalonosilko v Koper in naj jo tam zasidra in potem naj se Hrvatje napenjajo, kot hočejo...
kip
# 30.07.2016 ob 14:13
Putin je v Sloveniji dobrodošel.
Tao3
# 30.07.2016 ob 07:28
Točno tako Vipavec, tisti, ki to ne razumejo niso v gospodarstvu ...
cairns
# 30.07.2016 ob 13:25
Pred prihodom Putina protest Ukrajincev v Sloveniji: "Putin ruši Evropo!"

To sploh ni res. Putin rešuje Evropo, tako kot njegovi predhodniki med 1941 in 1945.

Evropo rušira le ta dva:

sirus
# 30.07.2016 ob 08:09
Edino kar ta trenutek škodi SLO gospodarstvu so sankcije , ne pa Putin v Sloveniji in neke zgodbice Zahod - Vzhod. Če imamo konkurenčna podjetja, bodo zlahka kjerkoli dobila posle, dvomim, da je za poslovne partnerje pomembno, kje je bil Putin.
amigo
# 30.07.2016 ob 14:41
Kako lahko dovolimo, da tujci pri nas prirejajo zborovanja in žalijo naše goste. To je žaljivo tudi do nas kot gostiteljev.
CT
# 30.07.2016 ob 22:17
Pac-man še živ in zdrav? Današnji dan ga je sigurno vrgel iz tira ...
Partizan Miha
# 30.07.2016 ob 21:44
Foto: Putin na Brdu opozoril na velik padec trgovanja z EU-jem

S tem izgubljamo seveda vsi, najbolj pa navadni smrtniki. Samo, da smo hlapci zda in eu birokratom. Za hlapce rojeni....
bono23
# 30.07.2016 ob 20:52
Problem Putina je v tem, da tezko najde sogovornika, ki bi predstavljal svojo drzavo in interese svojih ljudi. Večina zahodnih voditeljev opravlja le funkcijo natakarja kapitala v ozadju. Te naše politične kreature pa so presmešne.....
firtoh
# 30.07.2016 ob 20:30
Pokemonfan
Verjamem da si v zalosti,ker je vse pokemone polovil Chuck Norris z stacionarnim telefonom.
Ko je Bush obiskal Slovenijo so tudi vse zaprli,ostrostrelci so bili vsepovsod,se pticjih hisicah.Poleg tega je Slovenija sovrazna drzava,ker je Pahor v intervjuju za RT,napovedal vojno Ruski federaciji.
polarni123
# 30.07.2016 ob 19:00
Nikoli več vojn. Naj nikoli več ruski vojaki ne umirajo na slovenskih tleh pa tudi ostalih narodov ne.
leonis
# 30.07.2016 ob 12:38
Ukrajinci pri nas protestirajo ker se ne strinjajo kdo prihaja k nam na obisk?! OK, pa poglejmo stvar še iz drugega kota.., gremo še mi protestirat proti Ukrajincem ker ne spoštujejo volje referenduma Krima.
J@st
# 30.07.2016 ob 20:52
NoriPlanet
# 30.07.2016 ob 18:33
Prijavi neprimerno vsebino
Andrija Hevka, ustanovitelj društva Ljubljana-Kijev in dodal: "Putin ruši Evropo! Mi na to ne pristanemo."

Kako laže model.
--------------------
Sem naredila raziskavo)))
Kronični lažnjivec.
2013 leta je sodeloval na rusko-ukrajinskem forumu Ruslo, kot Andrij Gevka.
Pol izgleda nekdo mu je ponudil sodelovanje in je moral spremeniti življenijepis in postal Andrij Hevka.
Čez čas se je spremenil v Andrija Hevka In je ustanovil javno drustvo Ljubljana-Kijev
V facebooku piše da je obiskoval Ljubljansko univerzo od 1981 гдо 1987 leta.
V življenjepisu napisano da je prvič prišel v Slovenijo leta 1996 iz Bosne.

Leta 2014 vpraša na forumu o davkih za tiste, ki so se preselili v Slovenijo čez odprtje podjetja...)))
http://razom.si/forum/sh
owthread.php?t=30

To pomeni da se je preselil v Slovenijo 2013...ker nima pojma o davčnem sistemu.

V ukrajinskih cajtingah razlaga da se je rodil v BIH in o tem prej ne smel povedati.)))
Kao se ukvarja s samorazvojem in za denar poučuje druge.
Ta samorazvoj se mu vidi na obrazu. Je navadni pravljičar in prevarant, ne navajeni delati.

http://www2.arnes.si/~ah
evka/novice%20Dve%20barvi%20notranjost%2
0knjige.pdf
rampage
# 30.07.2016 ob 18:51
Je reku Hevka, Putin ruši našo evropsko unijo. Od kdaj pa je Ukrajina v EU LOL
odklop 76
# 30.07.2016 ob 15:49
Dober zacetek govara Pahorja. Potem pa zacne zopet nabijat o terorizmu.... o joj.
Nikolaj
# 30.07.2016 ob 14:07
Dobrodošel Putin.
Kazalo