Mladi v Stični. Foto: BoBo
Mladi v Stični. Foto: BoBo
Tisoče mladih v Stični

V organizaciji Skupnosti katoliške mladine (SKAM) pri samostanu v Stični je potekalo 36. srečanje Stična mladih, ki se ga je po navedbah predstavnice prirediteljev Tine Hočevar udeležilo 6.000 mladih iz Slovenije in zamejstva. Kot je povedala, praznujejo mladost, vero in se krepijo v pričevanju. Srečanje je potekalo pod geslom Velike reči mi je storil Mogočni.

"V dopoldanskem delu Stične mladih smo opravili dijaški in študentski program, med 11.30 in 13. uro so potekale tudi delavnice, med drugim smo imeli Ekumenski dialog, ki ga je popestrila skupina mladih iz Evangeličanske cerkve. Poslušali smo tudi pričevanja manekenke poljskega rodu Anie Goledzinowske," je povedala Hočevarjeva. Manekenka je namreč izkusila krutost modne industrije, a hkrati "spoznala tudi Boga in njegovo usmiljenje, kar ji je dalo moči za nov začetek".

Mašo na prostem je vodil soboški škof Peter Štumf. Po podatkih prirediteljev je pri ustvarjanju srečanja sodelovalo več kot 250 prostovoljcev in več kot 35 partnerskih organizacij. Stična mladih je sicer sopomenka za veselje, izkušnjo skupnosti, praznovanje vere in krepitev prostovoljstva mladih, so dodali.

Srečanje Stična mladih z izjemo leta 1999, ko je Slovenijo obiskal papež Janez Pavel II., od leta 1981 poteka neprekinjeno.

Tisoče mladih v Stični