Katja Šeruga je dolgoletna novinarka in urednica. Foto: BoBo
Katja Šeruga je dolgoletna novinarka in urednica. Foto: BoBo



Programski svet bo o soglasju odločal na svoji redni seji 24. septembra.

Na razpis za direktorja/direktorico Televizije Slovenija, ki je bil objavljen 22. junija, iztekel pa se je 23. julija, so se prijavili štirje kandidati. Vse prijave so bile oddane pravočasno, prav tako so vse prijave popolne, so sporočili iz službe za komuniciranje. Poleg Katje Šeruga so se na razpis prijavili še voditeljica Miša Molk, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV-centru Zoran Medved in režiser s Koroškega Uroš Zavodnik.

Direktorja televizije ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore.

Mariborčanka je novinarsko pot začela med študijem s pisanjem za časopis Večer, kmalu je začela sodelovati še s TV Slovenija kot honorarna sodelavka v Studiu City. Leta 2002 se je zaposlila na Večeru, leta 2005 pa presedlala na TV Slovenija. To je po dveh letih zamenjala za POP Tv, kjer je delala kot novinarka, dnevna urednica in voditeljica, leta 2012 pa se je vrnila na Večer kot odgovorna urednica.