18. oktober 2017 ob 09:00 MMC RTV SLO Grem volit

Foto in video: Zakulisje soočenja mladih s predsedniškimi kandidati

MMC-jeva reportaža s soočenja predsedniških kandidatov

Glavna beseda je tokrat pripadla mladim. Foto: Miloš Ojdanić

Bolj kot odgovori so mlade, ki so se v okviru MMC-jeve akcije Grem volit! soočili s predsedniškimi kandidati iz oči v oči, zanimale reakcije. Iskali so lastnosti, s katerimi so poskušali prepričati svoje sovrstnike, da se udeležijo prihajajočih se volitev.

Studio 2 Televizije Slovenije se je za dve uri spremenil v poligon za vedoželjne glave, ki so brez zadržkov postavile predsedniškim kandidatom za njih najbolj pereča vprašanja: od stanovanjske problematike, zaposlitvenih možnosti, pa vse do vrednot.


Z vsakim kandidatom v studiu – Romano Tomc, Borutom Pahorjem, Suzano Laro Krause, Angelco Likovič, Marjanom Šarcem, Ljudmilo Novak, Borisom Popovičem in Majo Makovec Brenčič – so se pogovarjali 10 minut, predsedniški kandidat Andrej Šiško pa se je zaradi neodložljivih obveznosti opravičil. Lara, Jure, Eva, Tilen, Špela, Lev, Tjaša, Suzana in Andraž so predstavljali glas mladih in svojo nalogo vzeli strogo resno.

Kako so potekale priprave na soočenje in do kakšnih sklepov so prišli sodelujoči v MMC-jevi akciji Grem volit!, si lahko pogledate v spodnji videoreportaži. Hkrati vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

Klavdija Kopina, snemalki: Dunja Danial in Maja Ikanović, foto: Miloš Ojdanić

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 17

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • gesan 18. oktober 2017 ob 09:19
  Prijavi neprimerno vsebino
  Tako mimogrede:
  naj mi nekdo izpostavi vsaj en pahorjev projekt v njegovi politični karieri, ko je bil na najbolj odgovorenm položaju in, ki ga je uspešno pripeljal do konca!

  Dajte mi pomagat, ker jaz se resnično ne spomnim prav nobenega!
  +11
  0
 • Altknight 18. oktober 2017 ob 09:30
  Prijavi neprimerno vsebino
  Tele volitve so pa dolgocasne kot ze dolgo ne.
  +4
  0
 • pobrisan 18. oktober 2017 ob 09:33
  Prijavi neprimerno vsebino
  * Tako imenovana skupina 34 intelektualcev, tokrat s prvopodpisanim Borisom Vezjakom iz Maribora na čelu, potem strahopetno ni bila sposobna najti nobenega drugega, da bi pismo ali argumente, zakaj Pahor ne more biti več predsednik države, predstavil v oddaji 24ur zvečer na Pop TV, pa so tja poslali ostarelega Ivana Kristana, nekdanjega politika in nekdanjega ustavnega sodnika. Kristan je med oddajo med drugim obtoževal Pahorja, da, pazite, preveč obiskuje otroške vrtce?! Kristan se je tudi sicer popolnoma blamiral, tako da je zraven njega večji intelektualec izpadel celo vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han, ki je zagovarjal Pahorja.

  Pri tej skupini 34 intelektualcev gre sicer za skoraj isto skupino ljudi, ki je že leta 2012 - z dvema podobnima izpadoma - podprla predsedniško kandidaturo Danila Türka, tudi takrat z Milanom Kučanom. Kako se je potem to končalo, dobro vemo.

  * Kučan je že pred časom, tudi iz intrigami, poskušal preprečiti, da bi stranka Socialnih demokratov podprla predsedniško kandidaturo Boruta Pahorja, vendar mu to ni uspelo.

  * Kučanovo forsiranje kandidature Marjana Šarca, župana Kamnika, je med volivci levice, predvsem Socialnimi demokrati in v Zvezi združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe, sprožilo precejšnji odpor pa tudi razkol. Še posebno med "ljubljanskimi borci", potem ko so v javnost prišle navedbe znancev in sodelavcev Marjana Šarca, da je Šarec fasciniran nad Adolfom Hitlerjem (vir). Večinski mediji so to sicer poskušali prikriti, vključno s tistimi mnenjskimi voditelji, ki jih obvladuje Kučan, ampak se jim - kljub medijskemu embargu - ni izšlo.

  * Da je Marjan Šarec res kandidat trde levice, čeprav se hvali, kako je veren in da je bil ministrant, dokazuje tudi empirično dejstvo: po znanih raziskavah javnega mnenja edino pri volivcih Levice vodi pred Pahorjem, pri volivcih vseh drugih parlamentarnih strank, od SD do Nove Slovenije, pa vodi Pahor pred njim.

  * Kučanov včerajšnji napad na Pahorja, ki se je zgodil, ko je Kučan ugotovil, da bo Pahor zmagal že v prvem krogu, in zato - očitno - povsem izgubil živce, je po vsebini podoben nekaterim točkam, ki jih je na facebooku spisal in objavil Janez Janša, po dinamiki in času napada - 5 dni pred volitvami, pa izrazito politikantski.

  * Če Milan Kučan šele danes očita Borutu Pahorju, da je Pahor molčal ob malverzacijah okoli projekta Teš6 in pranja iranskega denarja v Novi Ljubljanski banki, se moramo vprašati, zakaj je ob tem molčal tudi - Kučan. Ključni ljudje, ki so vpleteni v pranje denarja znotraj NLB, so namreč ljudje iz Kučanovega, ne iz Pahorjevega kroga. Kučan sicer molči tudi ob kriminalnem početju številnih "vidnih" članov svojega Foruma 21, da ne govorimo o tem, da molči tudi ob najbolj sprevrženih očitanih dejanjih svojega eksplicitnega varovanca - ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića.

  * Tovrstni napadi Milana Kučana na Boruta Pahorja zgolj potrjujejo, da se Kučan nikoli ni mogel vživeti v sposobno vlogo bivšega predsednika republike, ampak ostaja na ravni - zdaj že ostarelega - 76-letnega politikanta in spletkarja po ljubljanskih lokalih, večkrat vedno bolj tečnega, nesramnega, željnega oblasti, ugleda in tudi finančnih privilegijev. Poleg tega dokazujejo, da Kučan sovraži Pahorja še bolj kot Janšo. Slednjega namreč potrebuje, saj je Janez Janša dejansko edini Kučanov politični program.

  Mimogrede, spomnimo: Kučan je že pred leti pravljično izjavil, da se ne ukvarja več s politiko, zato naj ga novinarji pustijo na miru ... ?!

  * Kljub takšnim in drugačnim (Kučanovim) napadom Borut Pahor v rokah še vedno trdno drži volilno zmago na predsedniških volitvah in še vedno tudi v prvem krogu
  +1
  -7
 • pericon 18. oktober 2017 ob 10:30
  Prijavi neprimerno vsebino
  To je slovenski jagodni izbor!?!
  +2
  0
 • Peca 18. oktober 2017 ob 10:49
  Prijavi neprimerno vsebino
  Vprašanja, ki so jih v usta mladim polagali drugi. Pa ne me zajbavat! Ja, vse se izve!
  +2
  -1
 • tupamaross 18. oktober 2017 ob 11:02
  Prijavi neprimerno vsebino
  Smešno!
  +2
  0
 • turbopiki 18. oktober 2017 ob 11:05
  Prijavi neprimerno vsebino
  A mi lahko kdo pove poanto teh soočenj, ker neka vprašanja. Npr. Kaj bote storili, da mladi izobraženi ne bodo zapustili slovenije in šli delat v tujino ? Kaj vraga na predsednik tu naredi ? Reče a prosim ostanete? Nismo mi amerika kjer ima predsednik veliko moč. Ne more on nič zakonov spreminjat. On je sam vrhovni poveljnik slovenske vojske, lahko določi predsednika kpk in je "obraz" slovenije. In s tem ne more on nič vplivat, da bi mladi ostali v slo
  +6
  0
 • anban 18. oktober 2017 ob 11:09
  Prijavi neprimerno vsebino
  Peca

  To pa ne bo držalo, ker sem enemu od mladih jaz pomagal oblikovati vprašanja.
  +1
  0
 • OnionRing 18. oktober 2017 ob 11:20
  Prijavi neprimerno vsebino
  wow soocenje mladih na pamet naucenih podatkov iz ucnega sistema s predsedniskimi kandidati, kaj k bi raj prpelal odrasu zrel folk da kej vprasa in pove, ne pa te otroke k nimajo pojma o zivljenju in o stanju v drzavi, sploh pa predsednik ne bo nikol in nikoli ni nic naredil za ljudtsvo.....vid ste da slepate na naivne nezrele milenijce ker odrasli in predvsem zreli ljudje so ze zdavni uvidel svezenj nebuloz k jih prodaja cist usak "kandidat", vrjetn bo za parlamentarne volitve isto, mladi sprasujejo, mlade zanima ,maldi to mladi uno, ne se cudt k nam bojo neizkuseni otroci izbiral "voditelje"
  +2
  0
 • ti-ne 18. oktober 2017 ob 11:41
  Prijavi neprimerno vsebino
  Pač, še en Big Brother Show in nič več. Tiha večina ne bo volila nobenega.
  +1
  0

Zadnji prispevki