Tonin napoveduje presenečenje. Foto: BoBo/Borut Živulović
Tonin napoveduje presenečenje. Foto: BoBo/Borut Živulović


Tonin je v nagovoru udeležencem rednega letnega tabora, ki poteka v Ajdovščini, poudaril, da je stranka NSi zagotovilo normalnosti, saj bo v vsaki vladi poskrbela, da te ne bo odnašalo v kakršno koli skrajnost. Prav tako je zagotovilo, da delo spet postane vrednota, zagotovilo za odpravo predolgih čakalnih vrst v zdravstvu in za učinkovito zaseganje nezakonito pridobljenega premoženja. "Barabija se ne sme izplačati," je poudaril.

V izjavi za medije je med drugim komentiral tudi odzive parlamentarnih strank na njegovo idejo o razvojni vladi, ki bi jo vodil prvi mož Krke Jože Colarič. Kot je dejal, se strinja s tistimi, ki pravijo, da je prvo možnost za sestavo vlade treba dati zmagovalcu. Meni pa, da je škoda, da Slovenija zaradi izključevanja ne bi dobila razvojne vlade, ki jo potrebuje.

Vrtovec: Naj zmaga glas normalnosti
Poslanec NSi-ja Jernej Vrtovec je poudaril, da je močan NSi zagotovilo za boljše življenje v Sloveniji. Izrazil je željo, da bi na volitvah zmagal "glas normalnosti", za NSi pa je prepričan, da je sposoben prihodnji teden preseči 10-odstotno podporo.

Normalna Slovenija za NSi pomeni predvsem, da se človeka spoštuje in da pravna država deluje, je v izjavi za medije dodal evropski poslanec Lojze Peterle. O možnosti sodelovanja s SDS-om pa je dejal, da bi lahko ob bistvenih zadevah našli skupni jezik. "Mislim, da je treba strniti sile za nov razvojni preskok," je dejal. Sicer pa je poudaril, da je merilo stranke program, zato želijo biti v koaliciji, v kateri ga bodo v največji mogoči meri lahko uresničili.

Zbrane je nagovoril tudi starosta slovenske politike Ivan Oman. Kot je dejal, je prav pred 30 leti priletela "prva lastovka slovenske pomladi". "Po 30 letih je čas, da prileti ponovno. Po 30 letih je potrebna nova pomlad," je dejal.

Po oceni organizatorjev se je na taboru NSi-ja zbralo okoli 2.000 ljudi. NSi sta prišla podpret tudi nekdanja predsednika SLS-a Marjan in Janez Podobnik.

Tonin: Mi smo zagotovilo normalnosti
Tonin: Mi smo zagotovilo normalnosti