Slovenija

Poudarki

  • Grims: Zakaj je treba tako hiteti?
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 21 glasov Ocenite to novico!
Melita Župevc meni, da bi moralo biti poročilo dostopno javnosti. Foto: MMC RTV SLO
Branko Grims
Branko Grims poudarja: "Poslanci še vedno nimamo vpogleda v poročilo o brezplačnikih". Foto: BoBo

Dodaj v

Grims: Namen komisije o brezplačnikih je bil napad na svobodo medijev

Župevčeva meni, da bi moralo biti poročilo dostopno javnosti
3. oktober 2011 ob 14:07,
zadnji poseg: 3. oktober 2011 ob 14:40
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Glavni cilj delovanja preiskovalne komisije o brezplačnikih je zastraševanje pred ustanovitvijo medija, ki bi z vidika vrednot in uredniške politike odstopal od osrednjih medijev, SDS je le kolateralna škoda, je prepričan Grims.

Poslanec iz vrst stranke SDS-a Branko Grims je na novinarski konferenci izpostavil, da bodo na torkovem kolegiju predsednika državnega zbora odločali o izredni seji, na kateri bi obravnavali poročilo preiskovalne komisije, ki je obravnavala izhajanje brezplačnikov Ekspres in Slovenski tednik.

Vpogleda v poročilo poslanci (še) nimajo
"A poslanci še vedno nimajo vpogleda v poročilo," je dodal in ob tem spomnil, da je poslanec iz vrst SDS-a želel vpogledati v poročilo, ki je javnosti že bilo predstavljeno, s konkretno vsebino poročila pa poslanci niso seznanjeni. Ob tem je dodal, da je bil vpogled poslanca Ivana Grilla v poročilo preiskovalne komisije zavrnjen z obrazložitvijo, da poročilo ni lektorirano.

Zato je po Grimsovem mnenju na mestu vprašanje, ali so poslanci, ki so poročilo sprejeli, sploh vedeli, kaj sprejemajo. "Očitno je, da so poslanci hiteli in da so želeli preprečiti, da bi ob koncu dela komisije sodelovali predstavniki SDS-a," je dejal in ob tem je opozoril, da preiskovalna komisija ugotavlja odgovornost nosilcev javnih funkcij, v tem primeru pa ni bil zaslišan niti en nosilec javne funkcije.

Po njegovih besedah je v javnosti obilo namigovanj in napletanj, ki so pravno in z vidika politične kulture brezpredmetna. "Prav tako smo v poslanski skupini SDS naslovili vrsto dopisov na informacijsko pooblaščenko glede oznake interno, saj se v tem primeru skriva celotno poročilo," je še pojasnil poslanec.

Navedbo, da poslancem še vedno ni omogočen vpogled v končno poročilo, so v stranki SD označili za "navadno laž". Predsednica preiskovalne komisije Melita Župevc je v pozivu državnim organom in posameznim podjetjem glede umika stopnje tajnosti s poročila pojasnila, da je komisija pristojna zgolj za preiskavo, ne more oz. ne sme pa odločati glede označb in načina varovanja podatkov. Te podatke so tako označili institucije in podjetja, ki so bila vpletena v delo komisije, prav tako so podatki varovani z zakonom, je pojasnila Župevčeva.


Po mnenju predsednice komisije bi zahteva SDS-a v praksi pomenila, da komisija umakne oz. javno razkrije podatke, ki so jim jih posredovali ti organi in podjetja. Gre sicer za davčni urad, komisijo za preprečevanje korupcije, Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, Telekom Slovenije, Novo KBM, Zavarovalnico Maribor, Pozavarovalnico Sava, Petrol, Pošto Slovenije, Zavarovalnico Tilia, Zavarovalnico Triglav, Holding Slovenske Elektrarne, NLB, SKB ter Unicredit Banka Slovenije. Nanje je poziv tudi naslovljen.


Župevčeva zato omenjene naproša, naj najpozneje do sklica izredne seje DZ-ja sporočijo, ali na podlagi zahteve SDS umikajo vse oznake, s katerimi so določili varovanje podatkov in so jih posredovali preiskovalni komisiji. Župevčeva sicer meni, da bi moralo biti poročilo dostopno javnosti.

"Šlo je za napad na svobodo medijev"
Kot je še pojasnil Grims, se tudi z zadnjimi ravnanji predsednice komisije Melite Župevc jasno kaže, da je bil očiten namen te preiskovalne komisije in njenega ravnanja, "napad na dejansko svobodo medijev".

Grims zato meni, da je bil namen delovanja komisije napad na svobodo medijev. Kot je dejal, sta dva medija, torej oba brezplačnika, odprla drugi vrednostni zorni kot, komisija pa naj bi želela preprečiti, da bi se to dogajalo tudi v prihodnje. Po njegovem mnenju ne gre le za "predvolilni štos", temveč za neposreden napad na svobodo medijev. Ta zgodba, oz. "farsa", kot jo je označil Grims, naj bi se po njegovem mnenju vlekla do volitev.

Grims: Zakaj je treba tako hiteti?
Ob tem se je poslanec ponovno vprašal, zakaj je glede sprejema poročila o delu komisije treba tako hiteti in zakaj se poročila skriva. Izpostavil je, da bo na temo poročila o brezplačnikih sklicana tudi izredna seja državnega zbora, pri čemer poslanci sploh niso imeli možnosti vpogleda v gradivo, ki ga bodo obravnavali. "To je teater absurda," je ocenil Grims.

Po njegovih besedah poročilo preiskovalne komisije torej ni le "predvolilni štos", niti se ga ne uporablja za poskuse osebne in druge diskreditacije, temveč je ključni cilj "direkten, neposreden napad na svobodo medijev, zato, da se preprečuje z vsemi sredstvi, tudi s politično zlorabo preiskovalne komisije, pluralizacija medijskega prostora, v tem smislu, kot izhaja iz slovenske ustave, torej da bi bila vsakomur vsak trenutek dostopna informacija, osvetljena z vrednostno različnih kotov na enostaven način, ampak samo v tem primeru je izpolnjena ustavna norma in samo v tem primeru lahko demokracija dejansko deluje."

K. P.
Prijavi napako
Komentarji
nekdodalec
# 03.10.2011 ob 14:16
Najvecji uspeh SDS v zadnjih 7 ih letih je neuspeh SD..
noComment
# 03.10.2011 ob 16:34
izločitev dokazov = dokazov ni
noComment
# 03.10.2011 ob 16:31
prepisan govor = veliki misleci mislijo enako
svabo
# 03.10.2011 ob 15:26
Pa saj to ni res. To, da ima Branko poseben dar za opažanje je znano. Je pa že stanje akutno glede na to da vidi bele miši. Čas za strokovno pomoč? Nažalost tudi cele stranke, ki mu pušča razlagat takšne nebuloze. Ni jim pomoči.
noComment
# 04.10.2011 ob 08:28
mizar_system: mogoče to ti počneš ob 8h zjutraj.
Pa se ne bom zapletal v take debate. To kar je storil sds s temi brezplačniki je nedopustno in zaslužijo si resno kazen. SLS je s tisto kolobocijo izgubil 3/4 podpore in se komaj uvrstil v parlament naslednje volitve. Dvomim, da bi volilne goljufjije kaznovali volilci sdsa, saj so navajeni že vsega hudega od laži, ponarejanj, podkupovanj, korupcije, blatenja lastne države, rušenja pravne države, izogibanja sodiščem, neplačevanj kazni, ...
Dvomim, da bi jih ta preprosta volilna goljufija kaj premaknila. Dvomim, da bi jih genocid s strani sdsa premaknil.
noComment
# 03.10.2011 ob 21:15
Nisi resen. Očitkov? Očitkov?
Kdo pa je po tvoje plačal za te brezplačnike? lol

Ja, blazno pozitivno je, da se goljufa volilno zakonodajo tako, da se z nepoznanim virom denarja in državnimi sredstvi med volitvami financira brezplačnike, ki so na izmišljenih naslovih z izmišljenimi uredniki in nepodpisanimi pisuni.

To je res super pozitivno in obogatitev medijskega prostora. Prav imaš.
iufhdfewd
# 03.10.2011 ob 16:04
dogovarjanje o incidentih = poizkus rešitve mednarodnega spora
KmečkaPamet
# 03.10.2011 ob 14:47
Binder Dandet

RAVNOKAR SEM VIDEL LETETI SLONA MIMO MOJEGA OKNA.....

nekaj takega je odgovoril J.J., ko so ga spraševali o korupciji....
pisoJ zorbotit
# 03.10.2011 ob 14:29
Ah, že videno...... dr.Branko Grims njegova retorika demagoška in cinični nasmešek.
šurda
# 04.10.2011 ob 09:15
Brezplačnika Ekspres in Slovenski Tednik sta delo SDS-a,za
oba brezplačnika je uvode pisal sam,samcat Ivan Janez Janša,
tedaj celo Predsednik slovenske Vlade.Med novinarji,ki so
pisali pod izmišljenimi imeni je tudi gospod.ki zaj piše ravno za
MMC,to je Žužek !! Kako je to delovalo si lahko preberete v
Mladini,kjer boste prebrali tudi to,da je takrat za enega od brez-
plačnikov pisal danes tako glasni Dvojni Doktor !!!,naključja ??
samo za naivne !
Največji napad na neodvisnost slovenski medijev pa si je privo-
ščil ravno Ivan Janez Janša,v skoraj tri urnem monologo za
osrednjo govornico v Slovenskem Parlametu. Ubogi revež je
takrat z Delo-m v roki mahal in pljuval po 571 novinarjih,ki so si
drznili piasti v tujino ( ES ! ),to isto tujino kater je bil Ivan Janez
Janša celo pol leta predsednik !!,zakaj se tako velik Domoljub
ni odrekel vladanja tujini ??? Magister Političnih Znanosti ( FDV)
Branko Grims SDS,pa je še vedo v šoku,ki ga je doživel v nedavnih
odmevih pod vodstvom Bobovnia,kjer ga je ravno Melita Župevc SD
tako potolkla z argumenti,da je bil popolnoma tiho,brez besed !!
noComment
# 04.10.2011 ob 07:01
mizar_system: oprosti ampak komur niso jasne tako očitne manipulacije... Ne vem kako bi ga opisal drugače.

Danger_Mouse: ne zavedaš se resnosti. Gre se za goljufanje volilne zakonodaje. In ne samo to, izvor denarja s katerim se jih je financiralo, ni pojasnjen, sodelovala pa so celo državna podjetja z državnim denarjem!
Se spomniš Marjana Podobnika? Verjetno moraš dobro pomisliti. No, njegovo politično kariero so končale nepravilnosti v prijavljenih sredstvih za volilno kampanjo.
Če to primerjam s tako očitno goljufijo, kot jo je izvedla sds?

fooZar: o tistem brezplačniku ne vem nič in ne morem komentirat. Vem le to, da je bil naročnik pri tistem brezplačniku znan, pisci so bili znani, izvor denarja je bil znan... in glede na to, da se niso iz vse desnice spravili nanj je približno jasno, da ni nič na tem.
iufhdfewd
# 03.10.2011 ob 16:02
neplačevanje položnic = star običaj iz podeželja
OMNIC
# 03.10.2011 ob 15:29
Izjava Grimsa: .....Ob tem se je poslanec ponovno vprašal, zakaj je glede sprejema poročila o delu komisije treba tako hiteti in zakaj se poročila skriva.
Čakte mal: to dvoje ne gre skupaj.
pepar
# 03.10.2011 ob 15:01
Pa to ne moreš verjet !
Ravno ko začnem razmišljat,da bi mogoče bilo le pametno na novih volitvah volit nekaj desnega,ti prileti Grims s kladivom pa te vseka po glavi s svojimi izjavami.
Doktor Grims,pa saj sem včasih tudi kaj prebral iz teh "brezplačnikov" in povem vam,da takega pranja možganov in poniževanja bralcev (saj ste buteci,boste že verjeli) še nisem doživel.
No,morda kdaj pred leti v eni drugi,skupni državi narodov.
KmečkaPamet
# 03.10.2011 ob 14:40
Hehe, a SDS-ove omladine pa dans ni da bi minuse talal :) Al majo že konc šihta? hehe
kanalija
# 03.10.2011 ob 14:38
Grims: Namen komisije o brezplačnikih je bil napad na svobodo manipuliranja medijev
mortir
# 03.10.2011 ob 14:35
vsak zlocin se danes poskusa skriti za nekimi "pravicami"... sramota
Galaxy
# 03.10.2011 ob 14:28
Ko pogledam to fotko Grimsa me prav zmrazi ....
KmečkaPamet
# 03.10.2011 ob 14:23
JAZ PA POJDEM, U DIVJINO, ZVER LEVIČARSKO ISKAT ::)

branko je zgrešu poklic...moral bi biti komedijant :)
grozd
# 04.10.2011 ob 00:59
@fooZar
ti časopisi ki jih omenjaš živijo od tega da se prodajajo in kupi in plača jih tisti ki jim je ta časopis všeč
saj imaš tudi desne časopise in revije kot so demokracija, reporter, družina, finance, včasih je bil tudi mag...

te zadeve pač niso sporne, ker imamo pač svobodo govora in lahko vsak v medijih objavlja svoj pogled in dokler je to privatno in dokler ljudje sami in prostovoljno za te medije plačujejo, ni s tem nič narobe

če pa nekdo tiska kao "brezplačne" medije, ki jih pošilja ljudem neglede na to ali jih ti želijo ali ne in ko hkrati za njih porablja denar državnih podjetij, ki so bistvu neka skupna lastnina državljanov, pa je to malo sporno
ker tak medij posledično plačaju tudi tisti ki ga nočejo in tudi prejmejo tisti ki ga nočejo...

povej mi, bi ti bilo kul če bi naenkrat mladino financirala državna podjetja in bi se jo potem po vsej državi zastonj tlačilo ljudem v nabiralnike? bi bilo s tem vse vredu? bi ti bilo kul ob misli da tudi ti v bistvu plačuješ za to?

pa še nekaj
če bi se jasno povedalo da so ti brezplačniki v resnici neka predvolilna brošura in če bi jih financirale stranke same oz. kakšni sponzorji ki so jih stranke pridobile, potem z vsem skupaj nebi bilo popolnoma nič spornega
tako pa se je pač poskušalo najprej ljude zavajat s tem da gre za časopis, ne pa predvolilne letake, hkrati pa se je za financiranje zlorabilo državna podjetja, namesto da bi stranka plačala sama oz. si poiskala sponzorje
noComment
# 03.10.2011 ob 22:16
mizar_system: a to je vse kar znaš napisat? Ko ti zmanjka argumentov pa se spraviš na osebo. Stranka sds te bo zelo vesela.
grozd
# 03.10.2011 ob 21:55
@mizar_system
Saj sem napisal - VELIKO VEČINO časa. Janša je že hotel stanje kolikor toliko normalizirat, to je bil pa tud eden od razlogov, zakaj je moral na prejšnjih volitvah letet (veliki pok...)

Ne vem čemu ti rečeš normaliziranje. Samo to da izdajaš brezplačnike na stroške državnih podjetij, vseskupaj pa probaš prikrit da nebi bilo javno vidno kdo so novinarji, od kot jim denar..?
Je normalno to da nastaviš svoje strankarske kolege na vrh največje državne časopisne hiše?
...

ja, če se ti zdi poskus preobrata medijev v svojo politično smer nekaj normalnega, potem je janša res poskušal medije normalizirat
meni se zdi normalno da bi bili mediji nepristranski oz. da se politika v njih nebi vtikovala
Jethros
# 03.10.2011 ob 19:07
mizar_system:
Torej, da stvari normaliziraš, tuliš celi cajt, kako so nasprotniki grdi, kradejo, lažejo...potem pa počnešp vse to še sam? Je to za vas normaliziranje? Ker vi opravičujete dejanja, ki jih neprestano očitajo drugim, ker kaj...so vaši favoriti, pa naj to delajo?
Zanimivo...če kradejo oni, naj še "naši", to je pošteno, bravo. Izvolite si jih, potem se pa čudite, kako se vam smejijo v obraz medtem ko vas kradejo.
iufhdfewd
# 03.10.2011 ob 19:05
Da malo osvežimo sds-ov slovar pojmov :)

korupcija = veliki pok
dokazno gradivo = kršenje človekovih pravic
goljufanje pri oglaševanju = svoboda medijev
ponarejanje dokumentov = sestavljanje dokumentov
neplačevanje položnic = star običaj iz podeželja
dogovarjanje o incidentih = poskus rešitve mednarodnega spora
prepisan govor = veliki misleci mislijo enako
izločitev dokazov = dokazov ni
grozd
# 03.10.2011 ob 17:27
@mizar_system

ko govoriš o partijskih medijih mi nekaj povej
grims je tisti ki je napisal zakon o rtvslo, tej vladi ga ni uspelo spremenit in grimsov zakon velja naprej
a je potem rtvslo še vedno partijski medij?

pa časopis delo
v času janševe vlade se je nastavilo za glavnega urednika dela danila slivnika, nekdanjega člana predsedstva stranke SDS, hkrati pa se delo sprivatiziralo, da več nebi mogla politika spreminjat vodstva
a je to potem partijski medij?

pa brezplačniki, nenadoma se pred volitvami pojavijo časopisi z politično enostransko vsebino, ki so za razliko od drugih časopisov ki jih je treba plačat, dosegljivi vsem, saj jih dobijo brezplačno, če hočejo ali nočejo, domov v nabiralnik, vseskupaj pa seveda plačajo podjetja v dravni lasti in to v času vladavine SDS
a so to partijski mediji?

pa delo revije, sprivatizirajo se v času vladavine SDS, lastnik ki je blizu SDS jih kupi z nezavarovanimi tajkunskimi krediti, hkrati pa sam javno prizna, da so delorevije financirale brezplačnike, danes pa so v stečaju zaradi finančnga stanja
a so to partijski mediji?

pa da ne omenjam revije Demokracija, ki vemo v kakšnem slogu piše, pri tem pa je zelo zanimivo da so za demokracijo v času vlade SDS na vseh poštah na vseh okencih na veliko oglaševali to revijo...
no saj to tudi ni čudno, saj je direktor pošte vedno bil blizu SDSu, zato tudi ni čudno če je oglaševal Demokracijo, če je pošta financirala brezplačnike...

ampak glavno da so mediji partijski, čeprav se povsod vidi kako SDS steguje roke po medijih, tudi na napol nelegalne načine
pa ne rečem za razne revije kot je Reporter, ki je čisto privatna zadeva in se privatno financira, ali pa infoTV ki vabi v studio samo prodesničarske goste... dokler sami skrbijo za svoje finance me kaj dosti ne briga ali so levi ali desni, je pa smešno ko desnica neprestano poskuša svojo propagando ljudem posredovat na stroške vseh državljanov, ne samo tistih ki bi jih desni mediji zanimali
iufhdfewd
# 03.10.2011 ob 15:35
korupcija = človekove pravice
guljufanje na volitvah = svoboda medijev
ponarejanje = sestavljanje
nekdodalec
# 03.10.2011 ob 14:55
Hehe, a SDS-ove omladine pa dans ni da bi minuse talal :) Al majo že konc šihta? hehe

Morda so na kaksnem partijskem sestanku kjer jih ucijo ureditve nove kraljevine. Za nepravilen odgovor jih "plosknejo" po betici. Rezultati bodo vidni cez nekaj let (primer grims in jansa)
Binder Dandet
# 03.10.2011 ob 14:44
Grimls, prenehaj z zavajanji. Ni problem v drugem zornem kotu, problem je v netransparentnem financiranju s strani državnih firm in prikriti propagandi politične stranke na oblasti, ki je za brezplačnike porabila preko 2 mio€, čeprav je prijavila zgolj za nekaj čez 600k € predvolilnih stroškov. Smo že vsi pozabili, kako je Janša citiral uvodnik enega od brezplačnikov, predno je ta prišel v kaselce? Legendarna.:D
noComment
# 03.10.2011 ob 14:17
hahahahaha Tale Grims ga pa seka! looool. hehehehehhehe. Napad hahahahha na svobodne medije LOOOOOL!

Nikakor pa to ni bilo sdsovo goljufanje volilne zakonodaje, prikrivanje sredstav za kampanjo, korupcija in še kaj bi lahko dodali glede na neznan izvor denarja s katerim so financirali brezplačnike.

Napad na svobodne medije! LOOlL. In to s strani brezplačnika, ki deluje iz izmišljenega naslova z izmišljenim urednikom in s pisci, ki niso podpisani!! hahahaha Svobodni mediji pa taki.
grozd
# 04.10.2011 ob 00:47
Dobro, nalijmo si čistega vina; brezplačnika nista bila ravno kandidata za Pulitzerja, vendar ne vem zakaj se okoli njiju zganja toliko hrupa.

če se ti ne zdi sporno da nekdo izrablja državna podjetja za financiranje svoje predvolilne kampanije, potem seveda ne moreš razumet zakaj toliko hrupa okoli tega

če bi privatna podjetja to financirala, če bi stranke to same financirale, potem sploh nebi bilo problema
če pa se izrabi družbeno lastnino za korist določene stranke oz. politične opcije, potem pa je to pač sporno

ali pa mogoče tudi ne razumeš zakaj toliko hrupa ko si simona dimic na državne stroške obnavlja hišo...?
CtrlDelete
# 03.10.2011 ob 21:59
mizar_system
3. oktober 2011 ob 21:19
------
uvod namenjen samemu sebi...no, glih okusen ni, mi pa vedno znova odmeva tvoj stavek " ker enoumje mi je šlo že od zmeraj na jetra"...
Takega enoumja kokr ga premore ena SDS internetna stran ni nikjer na svetu!
noComment
# 03.10.2011 ob 21:12
mizar_system: njegovo pojavo? Tip je idiot, pa ne zaradi "pojave", ampak ker bluzi neumnosti, ki jih lahko resnega obraza posluša samo nekdo z resnimi možganskimi poškodbami.
noComment
# 03.10.2011 ob 19:51
mizar_system: zrelost? Najvec o zrelosti povedo ravno grimsove izjave in pa seveda brezplacniki sami.
grozd
# 03.10.2011 ob 17:04
grimsove izjave so napad na zdrav razum
CtrlDelete
# 03.10.2011 ob 16:16
Gremlin, pardon Grims ima skoz stisnjene zobe. Le zakaj? Bes? Nova proteza? Vneto grlo?
kva dogaja
# 03.10.2011 ob 14:16
Humorist, lahko bi odpru kotiček, najboljše od najbolj bedastih izjav.
burja-piha
# 04.10.2011 ob 13:38
grozd
3. oktober 2011 ob 17:27

malo pozno a...kaj SDS ne deluje po principu partije?
llsash
# 04.10.2011 ob 11:12
Tale je pa navzgravžn ej, wa ta fak!! Kultura??? Never SDS, predvsem zaradi pod repnikov tipa cernac, her grims, bbbrrrrrrrm, pa kaj si nor in Jansek bi rad zmago???? O M G I hate SLO!!!!!!
nesesekirat
# 03.10.2011 ob 16:52
Vsaka izjava mag. Branka Grimsa je napad na zdravo pamet. Gorenjski volilci pri tem niso bogvekaj prizadeti, ker pri njih tega cilja napada ni. Kako bi sicer oddali glasove mag.BG.
papiga
# 03.10.2011 ob 15:54
Preberite v Delu zelo dober intervju z Melito Župevc.
PICENG
# 03.10.2011 ob 15:23
Napad na svobodo medijev?
Če si g.Grims to svobodo razlaga kot netransparentno financiranje brezplačnika, kjer so pisci anonimni in kjer ni razviden lastnik in izdajatelj časopisa, kjer ti državno podjetje (Pošta) na pol zastonj razpečuje publikacijo, kjer mrgoli reklam taistih državnih podjetij, obenem pa tolčejo iz vseh kakonov le po eni politični opciji, zaradi psevdonimov pa niti ne moreš poslati odgovor in ugovor - potem je to res napad na TAKŠNO svobodo.
iufhdfewd
# 03.10.2011 ob 15:23
korupcija = človekove pravice
guljufanje na volitvah = svoboda medijev
nekdodalec
# 03.10.2011 ob 14:22
"Šlo je za napad na svobodo medijev"

lol..

Tako gorecnost smo pogresali predvsem takrat ko so zamenjali cez noc upravo drzavne casopisne hise delo, brskali po kompjuterjih novinarjev, pregledovali clanke in cenzurirali (hobotnica na prvi strani..)

Takrat je slo jasno za "uravnoezenje medijev"..

lol.. kaksna drhal ej..
severna zvezda
# 03.10.2011 ob 14:22
..................... spet ta klovn iz stranke čelavih ... drugače pa bi se pod to novico lahko podpisal A. Žužek, pa še kdo ...... ki je pod psevdonimom pisunil za ta dva skretplačnika ...... hja, denar ne smrdi ..........
mizar_system
# 03.10.2011 ob 20:43
Pa še to: sicer sam nisem bral brezplačnikov, sem pa druge, konvencialno-partijske časopise. In sem prepričan, da je bilo kakšno kontra-partijsko mnenje - kakršnokoli že - lahko samo pozitivno.
mizar_system
# 03.10.2011 ob 20:34
Saj razumem, da Grims z njegovo pojavo in načinom res ni tisto, kar bi najbolj privlačilo množice. Sporočilo njegovih izjav je pa seveda pravo. Kaj zdej, sej nismo vsi stare mame, da bomo volil glede na to, kako kdo dobr izgleda.

Glede brezplačnikov in sploh _vseh_ očitkov na račun SDS (oziroma kogarkoli): da ne bo slučajno nesporazuma, če se jim kaj dejansko dokaže ter bodo za to pravnomočno obsojeni, naj seveda odgovarjajo. Ampak samo še ovce verjamejo 20-letnim očitkom, ki še nikoli niso postali več kot to.
nesesekirat
# 03.10.2011 ob 18:41
Nekdodalec, ne boj se, da bi jih gledali 4 leta in več. Odnesla jih bo njihova nesposobnost, spopasti se z krizo. Boj (mo) pa se, kaj bo z nami, katerih v tujini ne čakajo "prihranki" od prodaj in nabav orožja, kako se bomo prebijali skozi življenje.
Težje bo, kot je, čeprav mislimo, da ne mora biti. In to bomo občutili vsi, ne glede na to, za koga kdo navija na teh forumih.
mizar_system
# 03.10.2011 ob 17:05
Kakorkoli že, dejstvo je, da smo imeli v Sloveniji, skupaj s partijsko kontinuiteto na oblasti, veliko večino časa tudi kontinuiteto partijskih medijev.
To očitno resnico so nenazadnje opazili tudi tuji veleposlaniki. Rezultat tega so pa horde opranoglavih ovc, ki so nesposobne spregledati dejansko stanje v državi.
mir1
# 03.10.2011 ob 16:59
bla bla bla

Preverite rajši ali je poslanka SD Janja Klasinc kdaj pod psevdonimom pisala za Dobro jutro.
Kazalo