Slovenija
(1)

Poudarki

  • Gutman: Zakon o vojaški službi že daje prve rezultate
  • Pred dnevom SV-ja pestro po vsej državi
Albin Gutman
Gutman je dejal, da v SV-ju skoraj ni vojaka, ki se ne bi šolal s pomočjo tečajev ali si na kakšen drug način pridobival novo znanje. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska vojska

Dodaj v

Gutman: Tudi SV se mora spominjati padlih

SV bo junija razpisal 600 vojaških štipendij
10. maj 2008 ob 15:42
Novo mesto - MMC RTV SLO

Generalpodpolkovnik Albin Gutman je ob dnevu odprtih vrat Slovenske vojske v novomeški vojašnici gostil svojce padlih v vojni za Slovenijo.

Načelnik generalštaba Slovenske vojske si je z gosti ogledal oborožitev in opremo SV-ja. Ob tej priložnosti je dejal, da je prav, da se tudi vojaki spomnijo leta 1991, padlih v boju za našo državo in z njihovimi svojci obudijo spomin na prelomni čas, se pogovorijo o njihovih vsakdanjih težavah ipd.


SV bo junija razpisal 600 vojaških štipendij

Poleg tega je generalpodpolkovnik Gutman v izjavi za javnost napovedal, da bo SV v juniju razpisal več kot 600 štipendij. Med njimi jih bo 400 za srednje šole, za katere se bodo lahko prijavili tudi otroci padlih, je dodal.

S štipendijami bo vojska skušala priti do novih kadrov, kar bo odgovor na stalen očitek, da SV ne uresničuje kadrovskega načrta, je poudaril Gutman. Načrt zaposlovanja v SV-ju je bil po njegovem mnenju izdelan v obdobju, ko smo lahko razpoložljivo kadrovsko populacijo šteti v tisočih, medtem ko je danes kadrovski trg močno spremenjen.

Boljši časi za Slovensko vojsko?
Sicer pa načelnik generalštaba SV-ja poudarja, da se vojski obetajo boljši časi, saj naj bi zakon o službi v SV-ju že dajal prve rezultate. Vojakom so z njim povečali plače, jim zagotovili nekatere dodatke, zdaj pa se ukvarjajo z dokumenti za celovito oskrbo vojakov in njihovih svojcev.

Pred dnevom SV-ja pestro po vsej državi
Pred dnevom SV-ja, ki bo 15. maja, si lahko danes obiskovalci v 13 slovenskih vojašnicah ogledajo oborožitev in opremo SV-ja, se udeležijo vožnje s transportnimi vozili Valuk in helikopterji Cougar ter Bell 412.

Prijavi napako
Komentarji
BoySI
# 10.05.2008 ob 22:40
Kdo pa so ti mladi fantje...
Kazalo