Nekateri otroci bodo šli gotovo na smučanje, nekateri pa tega ne bodo mogli storiti. Foto: BoBo
Nekateri otroci bodo šli gotovo na smučanje, nekateri pa tega ne bodo mogli storiti. Foto: BoBo
Juhu, počitnice so tu!

Najprej se bo na počitnice odpravilo 81.927 osnovnošolcev in 38.641 dijakov z zahoda države, teden pozneje pa še tisti z vzhoda. Že danes bodo tako začeli počitnikovati učenci in dijaki iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter iz dela jugovzhodne Slovenije.

Med zimskimi šolskih počitnicami bodo po državi številne, marsikje brezplačne športne in druge dejavnosti za mlade. Ljubljanski šolarji se bodo tako med drugim lahko vključili v počitniški program, ki ga pripravljajo na Ljubljanskem gradu, v Botaničnem vrtu, Pionirskem domu in še marsikje, obiščejo lahko tudi ljubljanski živalski vrt, ki je svoja vrata za obiskovalce odprl že v soboto.

Za otroke, ki se ne bodo nikamor odpravili, so številne ustanove organizirale počitniško varstvo otrok, ki pa je plačljivo.

Otroci ne bodo pozabili na gasilce
Dejavnih zimskih počitnic bodo deležni tudi otroci in mladina na Notranjskem, ki je bila ujeta dva tedna v ledenem oklepu. Za zanimivo dogajanje bo poskrbela Zveza društev mladinski center Postojna, ki bo vsak dan počitnic organizirala različne dejavnosti. Na eni od teh bodo izdelali velezahvalo za gasilce, ki so nesebično pomagali pri odpravljanju posledic ledene ujme, je pojasnila Ana Širca iz zveze društev.

Teden pozneje, od 24. do 28. februarja, pa bodo imeli počitnice učenci in dijaki z jugovzhoda Slovenije, Koroške, Podravja, Pomurja, savinjske in spodnjeposavske regije.

Juhu, počitnice so tu!