SDS je Kresalovi zagrozil z interpelacijo, če ne bo prekinila pogodbe s podjetjem Ram Invest, ki notranjemu ministrstvu oddaja prostore NPU-ja. Foto: MMC RTV SLO
SDS je Kresalovi zagrozil z interpelacijo, če ne bo prekinila pogodbe s podjetjem Ram Invest, ki notranjemu ministrstvu oddaja prostore NPU-ja. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič je v pogovoru za MMC tako dejal: "Počakali bomo, sicer pa bo SNS podprl to interpelacijo." Za takšno odločitev je navedel različne razloge, ne samo očitkov vodje PS-a SDS-a Jožeta Tanka glede najema prostorov Nacionalnega preiskovalnega urada.

"Preveč je nejasnosti"
Med razlogi za podporo SNS-a interpelaciji ministrice za notranje zadeve je Jelinčič navedel tudi preiskavo primera bulmastifi. "Policija je delala v primeru s psi po svoje. Niso obveščali sodnikov in tožilstva. To so čudne zadeve. Znotraj policijskih trakov so hodili civilisti. Preveč je nejasnosti," meni Jelinčič. Poleg tega Kresalovi očita tudi nepotreben nakup vodnega topa. "Ne vem, zakaj ga bomo rabili," pravi prvak SNS-a. "Pa še vprašanje z najemninami tiste hiše. To je treba razjasniti. Potem pa bomo videli, kaj bo in kaj ne. Gospa Kresalova je rekla, da se ne boji interpelacije, se pravi, ji bo samo koristila," je prepričan.

Kek v slogu Jožefa Jerovška
Poslanec Zaresa Franci Kek je za MMC podal svoje mnenje o zadevi, in ne mnenja stranke, saj bi moral zanj "vprašati stranko, poslansko skupino". "V stilu Jožefa Jerovška menim, da je v ozadju verjetno intimno prijateljstvo med Tankom in Kresalovo. Tanko želi Kresalovi s ponovno interpelacijo dodatno dvigniti popularnost," pravi Kek.


Iz DeSUS-a so sporočili, da se bodo do zadeve Tanko - Kresal opredelili na naslednjem sestanku poslanske skupine, ki bo predvidoma prihodnji teden. V poslanski skupini SD-ja bodo o morebitni interpelaciji zoper ministrico za notranje zadeve odločali če in ko bo ta sploh vložena. V poslanski skupini SLS pa se bodo glede podpore oziroma nepodpore morebitni interpelaciji Kresalove odločili, "če in ko bo interpelacija dejansko vložena in na podlagi njene vsebine ter seveda odgovora ministrice nanjo in interpelacijske razprave".

Naj spomnimo. Kresalovi je SDS v četrtek zagrozil z novo interpelacijo, če ne bo prekinila pogodbe s podjetjem Ram Invest, ki notranjemu ministrstvu oddaja prostore Nacionalnega preiskovalnega urada. Ministrica pa trdi, da je ministrstvo pri najemu prostorov ravnalo kot dober gospodar.