Predstavniki študentskega društva Iskra se bojijo, da bo reorganizacija ŠOU bolj v interesu kapitala kot študentov. Foto: BoBo
Predstavniki študentskega društva Iskra se bojijo, da bo reorganizacija ŠOU bolj v interesu kapitala kot študentov. Foto: BoBo

V Iskri so namreč prepričani, da je v ozadju reorganizacije podjetniška logika, ki ni v korist študentov. Argument direktorja ŠOU-a Andreja Klasinca, po katerem naj bi s preureditvijo objekta na Kersnikovi v manjši hotel skušal rešiti upadanje dohodka iz naslova študentskega dela, po mnenju članov Iskre ne vzdrži, saj bo ŠOU v prenovo vložil 490 tisoč evrov, je povedal član Iskre Klemen Knez. Pri tem je mnenja, da bodo v ŠOU-u ugled hostla Celica skušali izkoristiti tudi za polnjenje zmogljivosti novega hotela na že tako prenasičenem hotelskem trgu.

Ključna težava pri tem investicijskem načrtu pa je po mnenju članov Iskre, v tem, da bo ŠOU za naložbe jemal sredstva dejavnostim in zavodom, ki delujejo kot servis netržnih interesov, saj bodo morali sprazniti prostore tujim gostom.

V Iskri dvomijo tudi o iskrenosti vodstva ŠOU-a pri vzpostavitvi študentske menze, saj po Knezovem mnenju ni nobenih zagotovil, da bodo res stregli cenejšo, študentom dostopno hrano. Ob tem je spomnil, da je ŠOU gladko zavrnil njihov predlog, po katerem cena obroka s subvencijo v menzi ne bi smela presegati 1,3 evra.

V Iskri bodo zato skušali z drugimi podobno mislečimi organizacijami najti način, kako preusmeriti delovanje ŠOU-a od zasebnih koristi k študentskim koristim.