Del članstva se ne strinja, da je DeSUS del desnosredinske koalicije. Foto: MMC RTV SLO
Del članstva se ne strinja, da je DeSUS del desnosredinske koalicije. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik dolenjskega odbora Milan Lah je obveščen o več izstopih iz stranke, s funkcije predsednika pa bo odstopil tudi sam, saj mu "drugega ne preostane". Tako se je odločil po eni strani zato, ker se ne strinja z vstopom DeSUS-a v desnosredinsko koalicijo, na drugi strani pa je takšna tudi večinska volja tamkajšnjih članov. Bo pa še naprej ostal član DeSUS-a. Pravi, da je prejel tudi več posamičnih zahtev za sklic izrednega kongresa, a bi zato morali sprejeti sklep občinski odbori, kar pa se za zdaj še ne dogaja.

Tudi predsednik pokrajinskega odbora Podravje Marjan Malek potrjuje, da se v občinskih organizacijah dogajajo izstopi, konkretnejših podatkov v povezavi s tem pa nima. "Predsedniki samo sporočajo, da imajo težave in da jim ljudje izkazujejo, da bodo izstopili."

"Če nismo v vladi, ne moremo skrbeti za upokojence"
Medtem pa predsednik občinske organizacije Maribor Valter Drozg o posebnih odzivih članov nima podatkov. Po njegovih besedah sta pred odločitvijo sveta dva člana izstopila, dva pa sta z izstopom zagrozila po telefonu. Izstopov članov niso prejeli niti v občinski organizaciji Slovenska Bistrica niti v občinski organizaciji Lenart.

Sicer je bil Drozg osebno "bolj zainteresiran za koalicijo s Pozitivno Slovenijo in SD", a kljub temu se mu zdi, da so glede na potek dogodkov na koncu sprejeli pravilno odločitev. "Mi smo v našem statutu zapisali, da bomo čuvali interese upokojencev. Če nismo v vladi, jih čuvati ne moremo," je pojasnil.

V DeSUS-u je sicer 10 pokrajinskih odborov.