Izbor Slovenija
Gre za javni poziv, ki je lahko še eden izmed kamenčkov mozaika, ki ga Slovenija gradi za primer tožbe na sodišču Evropske unije, o pozivu pravi Pavliha. Foto: BoBo
       Ne gre več le za politično stvar, ampak strokovno – ena izmed temeljnih vrednot EU je vladavina prava, del tega je tudi spoštovanje mednarodnega prava.       
 Marko Pavliha
Arbitraža, Slovenija, Hrvaška
Pod poziv sta se podpisali Zveza društev pravnikov Slovenije in Zveza društev za gospodarsko pravo Slovenije ter več slovenskih mednarodnih pravnikov. Foto: BoBo
       Podpisniki zato v evropskem in mednarodnem duhu mirnega in prijateljskega reševanja sporov ter z vso strokovno odgovornostjo in zaskrbljenostjo pozivamo hrvaško predsednico države Kolindo Grabar-Kitarović, predsednika vlade Andreja Plenkovića, predsednika sabora Gordana Jandrokovića in vse hrvaške kolegice in kolege pravnike, da zagotovijo spoštovanje temeljnih vrednot Evropske unije, ki so predpisane s Pogodbo o Evropski uniji, od katerih je ena najpomembnejših vladavina prava oziroma pravna država, ki vključuje spoštovanje mednarodnega prava ...       

Slovenski pravniki enotni: Hrvaška naj nemudoma preneha kršiti razsodbo

Poziv Hrvaški in podpora slovenski politiki v tem vprašanju
3. april 2018 ob 11:53
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ugledni slovenski pravniki v primeru implementacije arbitražne razsodbe enotno podpirajo slovensko politiko. Zato so Hrvaško pozvali, naj spoštuje evropsko pravo in uresniči odločbo glede meje s Slovenijo. "Ne gre več le za politično stvar, ampak strokovno," poudarja Marko Pavliha.

V javnem pozivu k udejanjanju arbitražne odločbe, ki so ga naslovili na hrvaško predsednico države Kolindo Grabar-Kitarović, predsednika vlade Andreja Plenkovića, predsednika sabora Gordana Jandrokovića in vse hrvaške kolege pravnike, so vidni predstavniki slovenske pravne stroke zapisali, naj Hrvaška v sodelovanju s Slovenijo dosledno implementira odločbo arbitražnega sodišča, ki je dokončna in pravno zavezujoča in naj nemudoma preneha kršiti Arbitražni sporazum, arbitražno odločbo in sekundarno evropsko pravo, naj zagotovi spoštovanje temeljnih vrednot Evropske unije, od katerih je ena najpomembnejših vladavina prava, in naj upošteva načelo lojalnega sodelovanja.


"Tudi v stroki se žal preredko zgodi, da bi bila soglasna glede katerega koli vprašanja, to morda še posebej velja za pravnike. A tokrat se vsi strinjamo, ne glede na to, da smo v preteklosti nekateri imeli pomisleke glede vsebine arbitražnega sporazuma. Zdaj smo vsi enotni, da je bila arbitražna odločba sprejeta, da je del mednarodnega in evropskega prava ter da jo morata obe strani absolutno in brezpogojno spoštovati," je za MMC o pozivu povedal pravnik Marko Pavliha.

Pod poziv so se podpisali Lojze Ude kot predsednik Zveze društev pravnikov Slovenije, Darja Senčur Peček kot predsednica Zveze društev za gospodarsko pravo Slovenije ter posamezniki Marko Pavliha, Vasilka Sancin, Boštjan Koritnik, Ciril Ribičič, Verica Trstenjak, Patrick Vlačič, Ernest Petrič, Dominika Švarc Pipan, Urška Kežmah, Bojan Kmetec Rošic, Jana Rodica in Eda Kodrič.

Ostra retorika ima slab vpliv
Zaskrbljeni so, da se še naprej dogajajo incidenti predvsem v Piranskem zalivu in ostra politična retorika, "kar zelo slabo vpliva na dobrososedske odnose in diplomatsko, gospodarsko, upravno, policijsko, pravosodno in kulturno sodelovanje". Spomnili so se tudi na zaplete pred samo razglasitvijo sodbe ter izpostavili, da je arbitražno sodišče junija 2016 odločilo, da pogovori med slovenskim arbitrom in agentko, zaradi česar se je Hrvaška odločila za odstop iz arbitražnega procesa, "ne pomenijo bistvene kršitve arbitražnega sporazuma, ki zato ostaja v veljavi in se postopek v spremenjeni sestavi arbitražnega sodišča nadaljuje".

Hrvaška v EU-ju s spoštovanjem vrednot
A ker Hrvaška še vedno vztraja pri tem, da zanjo arbitražna razsodba ne velja, slovenski pravniki opozarjajo, da je spoštovanje mednarodnega prava kot temeljna vrednota zapisano tudi v Pogodbi o Evropski uniji. "Hrvaška nikoli ne bi mogla postati članica EU-ja, če teh vrednot ne bi spoštovala. Zdaj pa jih krši. Profesionalna dolžnost nas pravnikov je, da na to opozorimo," poudarja Marko Pavliha.

Kot kaže, bo potem, ko je pravosodni organ – arbitražno sodišče – že odločil, znova treba iti pred pravosodni organ, tokrat pred najmogočnejšega – sodišče Evropske unije in znova reševati, kar je že bilo razrešeno. Prav zato je po Pavlihovih besedah namen njihove izjave, "da bo tudi hrvaška politika in stroka sprevidela, da slovenske poteze ne narekujejo le nekateri politiki, ampak da gre za skrajno možnost, ker Hrvaška sama od sebe ne želi implementirati odločbe, ki pa jo podpira tudi celotna pravna stroka v Sloveniji."

Nenavadna zadržanost Evropske komisije
Čudi ga tudi nenavadna zadržanost Evropske komisije, saj je pred časom že pravna služba komisije jasno poudarila, da morata arbitražno odločbo spoštovati obe strani. "A očitno je zadeva tako politično kočljiva, da predsednik komisije ne vidi potrebe, da bi to tudi sam povedal na glas. Vendar bo zdaj Komisija kmalu na potezi, saj ima le tri mesece časa, da se odloči, preden Slovenija vloži tožbo pred sodiščem EU-ja. Je pa takšna medla drža znak, da EU ni pri najboljših močeh. Predsednik EK-ja ves čas poudarja, da je EU pravna unija, na drugi strani pa pravi, da je zadeva med Slovenijo in Hrvaško bilateralne narave. Gre za paradoks, ki je popolnoma političen. Strokovno vprašanje se na evropski ravni skrajno politizira. To pa ni dobro," dodaja Pavliha.

VIDEO
Slovenski pravniki enotni glede Hrvaške
Ana Svenšek
Prijavi napako
Komentarji
Norisla
# 03.04.2018 ob 12:03
In hrvaski pravniki enotni da arbitrazna odlocitev zanje ne obstaja.... na potezi je EU da pokaze ali mednarodno pravo kaj velja..
invador
# 03.04.2018 ob 12:07
Lepo bi bilo, če enkrat Slovenci na Hrvaško ne bi odnesli toliko denarja med sezono. Hitro bi se zadeve spravile v red. Nadmudrijo nas pa vsakič znova, ama vsakič.
Zoro27
# 03.04.2018 ob 12:08
In kaj jim lahko naredimo? V EU smo jih spustili. Tudi pri NLB se ne držijo dogovora.
Smo žal brez hrbtenice. Kmalu bo turistična sezona. Striktno preverjanje na meji in napoved o tem 2 meseca vnaprej je dober recept, saj njihova država preživi samo zaradi turizma. Ko bodo njihove turistične agencije že aprila začutile upad prihodkov, se bodo hitro zbrihtali.
jakosol
# 03.04.2018 ob 12:09
Po tem pozivu bo Hrvaška zagotovo prenehala s kršitvami, tako kot je spoštovala že vse do sedaj sprejete dogovore ... Aja, čaki mal ...
ap72
# 03.04.2018 ob 12:09
se ne strinjam, da je arbitraža še politično vprašanje.

arbitraža je bila politično vprašanje, dokler se ni hrvaška pred vstopom v eu pisno zavezala, da bo upoštevala odločitev arbitražnega sodišča

zdaj gre za pravno vprašanje in če država krši, jo bo treba tožiti, pred evropskim sodiščem. in zahtevati odškodnino.

nehajmo se cmerit kot majhni otroci.

saj imajo evropski politiki še kaj drugega za delat. mater.
Churchill W.
# 03.04.2018 ob 12:12
Jaz pa pravim tako....
Od HRV zahtevamo da spoštujejo zakone.
Čas je da jih začnemo tudi sami - predvsem tistega, ki govori o Schengenski meji, njenem nadzoru in prehodu.

Ne moremo biti polovičarski - zahtevati nekaj od drugih, medtem ko sami delamo nekaj na pol.
Churchill W.
# 03.04.2018 ob 12:10
@invador
Mojega tolarja in kasneje evra niso videli kaj šele prijeli v roke že od leta 1990!!!
oliva
# 03.04.2018 ob 12:20
"Slovenski pravniki enotni glede arbitraže:"

Kul, vsaj nekje.
fiston
# 03.04.2018 ob 12:19
@Churchil W
Mojega tolarja in kasneje evra niso videli kaj šele prijeli v roke že od leta 1990!!!

No potem ga sploh še niso videli. Enako velja tudi zame, bom pa pripisal da tudi mojega jugoslovanskega dinarja niso videli od leta 1983 :)
izo
# 03.04.2018 ob 12:18
sicer pa, resno ne vem, v čem je problem za hrvate. dobili so vse, kar so želeli, dimnik je teritorialno njihov (kar je bila vedno naša prva in zadnja zahteva, da imamo lastni dostop do odprtega morja), delitev katasrtrov gre sigurno v njihov prid, strateška točka na trdionovem vrhu bo rudi v njihovi lasti ipd.
gre samo še za po domače povedano, _rkanje v glavo in pa da se bodo na koncu lahko politiki trkali če že pride do uveljavitve), kakšen uspeh so dosegli.
SamoRes
# 03.04.2018 ob 12:13
invador
# 03.04.2018 ob 12:10
@SamoRes
A to je rekel res? Bistroumna izjava, ni kaj.


Grims na Vis, Janša na Pašmanu (ko je imel premajhen nabiralnik), to vse letuje na Hrvaškem, pa drugi politiki seveda tudi.
izo
# 03.04.2018 ob 12:09
Slovenski pravniki enotni glede arbitraže: Hrvaška naj nemudoma preneha s kršitvami

in kaj zdaj? bo pahor s pravniki poštimal, ni problem. edino bo treba še kak telekom dat, pa banke zavarovalnice ipd, pa priklopit se na omišalj, pa šenkat jim tričetrt nuklerke ipd. potem bodo jastrebi dali žegn. mogoče..
smartass2011
# 03.04.2018 ob 12:34
Zbrale so se ovce v ogradi in razpravljale, ter prišle do zaključka, da ni prav, da jim volkovi raztrgajo jagenjčke.
Bivši uporabnik
# 03.04.2018 ob 12:27
Dragi gledalci Tv novel in resničnostnih šovov, kaj mislite, ko volite manekena, njemu podobne in se jim pustite prepričati še za kakšen referendum, kjer jih znova podprete?
Vlačič in kompanija se danes podpisujejo pod peticijo, takrat so pa Pahorja podpirali, ki nam je zapravljal vse adute, ki smo jih imeli proti Hrvatom, za katerih verodostojnost vemo od kar sobivamo!
Ko bi jih zablokirali pri vstopu v NATO in EU, bi imeli mejo in ostala vprašanja že davno in dokončno rešena. Niti slučajno nam ni bilo treba v arbitražo, kjer se je odločalo o tem, koliko našega bo šlo Hrvatom, danes pa še tega ne priznajo! Zdaj se bomo pa naganjali preko sodišč z narodom, ki ima v trenutku, ko pride čas za izpolnitev njihovih obvez vedno odgovor: "Pa mi to nismo tako shvatili..."

O tem, da še kar "kupujete" prevaro o "najlijepšem moru na svijetu" in jim vsako poletje nosite težko prislužene prihranke, ob tem, da se iz vas še norčujejo, vas žalijo in goljufajo, pa res ne gre izgubljati besed. Kot je rekel prof. Mencinger: "Pamet je žal zelo omejena dobrina."
invador
# 03.04.2018 ob 12:10
@SamoRes

A to je rekel res? Bistroumna izjava, ni kaj.
osservatore
# 03.04.2018 ob 20:47
Slovenski pravniki enotni: Hrvaška naj nemudoma preneha kršiti razsodbo

Sosedje pa v jok in na drevo.
Bivši uporabnik
# 03.04.2018 ob 13:36
volitve so blizu, spet nam bodo prali možgane kakšen uspeh je fijasko z arbitražo za Slovenijo. Samo še Hrvate moramo prepričat, pa dobimo tisto služnost namesto dostopa so odprtega morja.
amigo
# 03.04.2018 ob 13:08
&Polymath
Ko bo se začela na hrvaškem kopalna sezona, pa se zaprejo vsi mejni prehodi s hrvaško.

To so popolne bedarije. To si ne more privoščiti niti Albanija. Takoj bi zvonili telefoni iz Bruslja in Berlina. Naši bi od strahu zlezli pod mizo.
Churchill W.
# 03.04.2018 ob 12:29
@izo
Čas je da jih začnemo tudi sami - predvsem tistega, ki govori o Schengenski meji, njenem nadzoru in prehodu

misliš tistega, da so se tudo oni zavezali k uveljaviti šengna? potem se strinjam, naj ga začenjo čimpre izvajat, da nimamo mi stroška s tem, zide in žilet žice pa sebi delajte na dvoriščih, hvala lepa.


Kaj so se oni zavezanli je povsem nepomembno dokler niso v Schengen-u!
Kako pa se sosedje držijo zavez in obljub pa vemo.
Nekako tako kot najstnik, ki punci obljublja, da jo bo tudi po prvi noči imel enako če ne še bolj rad, ko pa mu da, se pa naslednji dan ne spomni ničesar, saj ni ničesar obljubil. Dala si, tvoja napaka.
izo
# 03.04.2018 ob 12:29
Dragi gledalci Tv novel in resničnostnih šovov, kaj mislite, ko volite manekena,

predsednik nima funkcije pri nas. koga pa volijo zgoraj omenjeni, pa rajši ne bi...
25kur
# 03.04.2018 ob 20:55
na tele naštete pravnike se lhka hrvati komot požvižgajo, priviligirani nesposobneži
Bivši uporabnik
# 03.04.2018 ob 19:18
Utopija. Drgač ma pa vse zasluge za to Turkov udbovec. Ženska ki je bila zraven pa itak ni imela pojma. Sedaj se mora cela država ukvarja s posledicami dejanj teh bumbarjev. In nobenih sankcij, vse je tiho
milko54
# 03.04.2018 ob 17:30
To me spominja na Butale, ko so vrli Butalci pred vhodom v vas izobesilo napis. "TURKOM STROGO PREPOVEDAN VSTOP.". .
emem7
# 03.04.2018 ob 12:41
Južno sosedo silimo, da pride na naše ozemlje in morje?

Nam pa res ni pomoči v naši kolektivni zabitosti.
gstk
# 03.04.2018 ob 12:34
Dogajanje ob arbitražni razsodbi, NLB, nuklearki... ne kaže toliko na nespoštovanje prava s strani hrvaške, ampak je najbol jasen dokaz nesposobnosti slovenske politike in diplomacije!
smartass2011
# 03.04.2018 ob 12:28
Prepričani prepričujejo prepričane.
toreksreda
# 03.04.2018 ob 12:24
k ce ne bo joj .. a ves bo Karl Zarjaveli jim pozugal.. on je blazno pomemben, tudi pove kaj si misli o palestini recimo. veseli smo lahko da imamo vsaj koga ki si kaj upa pri nas
samogledam
# 04.04.2018 ob 06:51
Mislim da lahko vsak državljan Slovenije kakšen košček tihega protesta nad dejanji Hrvaške opravi sam.
Jaz sem se odpovedal obisku Hrvaške in nakupu njihovih proizvodov, ker mi trg ponuja bolj prijazne izdelke in bolj prijazne počitnice.
Diliges
# 03.04.2018 ob 18:36
Slovenska politika nima kompasa. Hrvaška to dobro ve in se za vsak osvojen cm vkoplje. Recept je preprost kot enollončnica, oprostite, kot pasulj, ker ga narekuje Balkan. Mi pa se kar na volitvah nagrajujejo amaterje.
apollo11
# 03.04.2018 ob 14:07
Smo že malo patetični s to arbitražo, edino za nas je to prvovrstna tema, vsem ostalim s Hrvati zraven je vseeno za arbitražo.

Problem je naš položaj v mednarodni skupnosti in nesposobnost naše zunanje politike in diplomacije. In če pustimo da imamo za šefa diplomacije takšne ljudi, kot je Karel Erjavec, potem se ni čudit našim neuspehom.

Predvsem pa poglejmo malo realno, Hrvaška veliko bolje kotira v mednarodni skupnosti, zato ignoriranje arbitraže njej ni noben problem.
kapljač
# 03.04.2018 ob 13:32
Pahor je z blokado izsilil arbitražo, si je lahko dovolil Hrvaško odblokirat za vstop v EU. Jnaša pa ko je uvidel, da njegov memorandum ni dosegel efekta in da ga Hrvaška ponovno ne bo upoštevala, bi moral Hrvaško, tisti moment, zablokirat za vstop v EU. Pa je ni. In to nam danes gre hudo narobe. (Janša enostavno ni državnik, nima samozavesti, si ne upa sprejemat odločilnih odločitev, in da ni bilo Kučan in Co, komunistov, na katere se je "Janezek lahko "šlepal", se ne bi niti uspeli osamosvojiti.)
Bivši uporabnik
# 03.04.2018 ob 13:11
@izo
"predsednik nima funkcije pri nas"

Vam odgovorim: naš predsednik je bil tedaj predsednik vlade in je žal imel v rokah vse. Njegovi "dosežki" se kažejo na vseh področjih in vsaj 2 vladi in obilo sreče je bilo potrebno, da imamo nekaj, kar vsaj približno spet spominja na državo s prihodnostjo.

Predsednik države ima po ustavi res bolj reprezentativno funkcijo in je (to me ob aktualnem osebku do konca zmrazi!) vrhovni poveljnik oboroženih sil. Ko bi ponovno izvoljeni samo objavljal slike na instagramu, bi še šlo. Na mojo osebno žalost pa se gre tudi nekoordinirane solo akcije v zunanji politiki in sicer. A, kot sem napisal, naši volilci verjetno to hočejo. Rabijo probleme. Izgleda ne razumejo, da se jim to na koncu odraža v vsakdanjem življenju, v denarnicah. Tako je tudi neverjetno, da vedno znova izvolijo kralja največjih afer, ki kar čakajo in čakajo in čakajo ... (na zastaranje?) na sodiščih. Malo Danijele, malo lučk, pa je vse cool...
Highland
# 03.04.2018 ob 12:40
Ocitno ni bilo poslanih dovolj not, sledi melodija, simfonija...
kislec
# 04.04.2018 ob 08:33
Slovenski pravniki enotni ??? (dva pravnika, tri mnenja)

Zdej sta pa sam dve možnosti:

al je to novica stoletja

al je pa fejk njus
veza
# 04.04.2018 ob 07:02
božo1
# 04.04.2018 ob 06:51

klolko se jaz zastopim na pomorsko pravo in na mokra mejna vprašanja, potem ima naša luba država zgolj težave z ribami, ribičev pa itak skoraj, da nimamo.

zastopiš se kot zajc na boben, če bo in ko bo HRV razglasila epokontonentalni pas in ekološko cono in izključno ekonomsko cono, bodo za LKP nastopili težki časi.
Mogoče midva tega ne bova doživela, pa saj tudi mejo v Istri so nam počasi, počasi postiskali proti Piranu, EU tudi ne bo večno obstajala, HRV delujejo na dolgi rok.
Mi pa naivno padamo na njihovo mantro- pa saj ladje sedaj plujejo nemoteno v Koper, a kaj bo čez sto let?
Mene prepričali niso, tebe očitno so, a saj ne odločava midva.
veza
# 04.04.2018 ob 06:00
Šempeterka
# 03.04.2018 ob 21:34

lahko kažeš karkoli, dejstvo je, da so leta 1955 podpisali dokument, kjer so se zmenili, da meja teče po sedanji strugi reke Dragonje, prej je bil to kanal sv. Teodorika, se pa v praksi to ni dosledno izvajalo in tudi sedaj meja ne bo pomenila veliko, le vedelo se bo, kje je kdo in komu plačuje davke, pa da se pristanišče Koper ne bo oviralo pri poslovanju, to je vsa znanost.
AlFe
# 03.04.2018 ob 18:24
Butale so imenitne. Ni dosti manjkalo, pa bi bile prišle v zgodovino in bi se morala še deca v šolah učiti o Butalcih.

To je bilo tiste dni, ko je Turek, krivoverna ta nesnaga, strašil po deželi in robil živino in mladino.

Pa so se zbali tudi v Butalah, da ne pride krivoverna ta nesnaga še nad nje, in so imeli vzroka, da se boje, kajti so bili ponosni na svoje krave in junce.

Pa so moževali in sklenili, da se brez boja ne udajo. Nego da na cesti, ki jim pelje v staroslavne Butale, postavijo napis: »Turkom prepovedana pot!«

Še se je oglasil glas: »Ne bodimo zajci! Napišimo: »Strogo prepovedana pot!«

Pa je navdušeno obveljala županova, da s Turkom nič usmiljenja in se naj zapiše: »Najstrože prepovedana pot!«

Dalje je na https://sl.wikisource.org/wiki/Butalci#Turki_v_Butalah. Berite, to je naša junaška zgodovina!
DrMatilda
# 03.04.2018 ob 15:52
Ugledni... 1.april je bil predvčerajšnjim.
firtoh
# 03.04.2018 ob 15:46
Ugledni slovenski pravniki
hahaha...Takšni ,ki so nam sestavili Ustavo,kazensko,gospodarsko,delovno zakonodajo...ki je/in omogoča rop pri belem dnevu in na njihovi osnovi izrečene sodbe, redno padajo na evropskih sodiščih.
Ne maram Hrvatov,samo njihovi pravniki, so doktorji za naše
Bombek
# 03.04.2018 ob 14:45
Največji problem je, da butasti politiki in pravniki vztrajajo na arbitraži, ki je za Slovenijo majn ugodna...! Prej smo do leta 1991 imeli celi Piranski zaliv in še Savudrijo zdaj pa tega več ne bomo imeli..! Zavrniti z naše strani arbitražo in zahtevati ozemlje, ki nam je bilo ukradeno po letu 1955..! Meja do rek Mirni in vsa mesta in kraje do nje in Međžimurje z Čakovcem..!
Seveda naši politiki nimajo jajc, da bi to zahtevali ali imeli poguma v zvezi tega..:D So kvečjemu izdajalci lastnega naroda, ki podarjajo Slovensko ozemlje drugi državi, ter delajo v korist druge....!

Vsem je potrebno za tako početje soditi in odvzemom celotnega premoženja in v zapor za 30 let...!
Lupo
# 03.04.2018 ob 13:38
Slovenski pravniki enotni glede arbitraže: Hrvaška naj nemudoma preneha s kršitvami

Spoštovana g. Svenšek. Prazno slamo mlatite. Udarna naslovnica bo, ko se bo glasila: "Slovenski in Hrvaški pravniki enotni glede arbitraže."
Bivši uporabnik
# 03.04.2018 ob 12:50
En pijanec Juncker bo posilil Plenkovića, en prostak iz Amerike bo pa šlatal Kolindo in dobili bomo Alpsko Hrvaško.
To mi je v gostilni povedal en pijan komunist in jaz mu verjamem.
mirror
# 03.04.2018 ob 12:49
Naša država prosi sosednjo državo za potrditev arbitražne sodbe, s katero Slovenija izgublja ozemlje in ne dobi koridorja na odprto morje. Za hlapce rojeni pač.
Šempeterka
# 03.04.2018 ob 21:34
Mah... Edino pravilno, da arbitraze Hrvati ne spoštujejo, saj je res neveljavna! Veljavna bi bila, če bi naši nesposobni in zgodovinsko nepodkovani politiki sodišču predložili prave zgodovinske zemljevide, ki dokazujejo, da je našega ozemlja do reke Mirne! Ta arbitraža pa ni za nas niti približno uspeh, kot nas naši politiki konstantno nategujejo, ampak ena navadna polomija!
INAZ
# 03.04.2018 ob 20:08
No, če je prvopodpisani Ude, gre res za velik ugled.
sempetrc
# 03.04.2018 ob 19:47
Dol bodo padli na Hrvaškem!
based god
# 03.04.2018 ob 18:57
Ramiz briga ns za angleze pa rus naj imajo svoj show. jutri bo to prdec v vetru
lonc
# 03.04.2018 ob 17:48
kaj si putin misli o naši zunanji politiki-tile slovenci nas imajo raje kot imamo mi sebe,pa kaj oni niso v EU,butli
mali_piscek
# 03.04.2018 ob 17:39
"Ugledni slovenski pravniki v primeru implementacije arbitražne razsodbe enotno podpirajo slovensko politiko. ..."

Če bi med ljudmi naredili anketo, bi najverjetneje videli, da v Sloveniji ni uglednih pravnikov.
apollo11
# 03.04.2018 ob 17:35
Država z prorusko zunanjo politiko sredi Evrope, pač ne more računati, da ji bo Zahod reševal in pomagal ščititi njene interese. Ne vem od kod našim politikom toliko naivnosti.
Kazalo