Slovenija

Poudarki

  • Presenečen nad odzivom DL-ja
  • Težave je povzročal le Virant
  • Vzporednice med "dvema Gregorjema"
  • Čas je za "strateške odločitve"
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 219 glasov Ocenite to novico!
Janez Janša
Virant uporablja enak pristop, kot ga je uporabljal Gregor Golobič v prejšnji vladi, med drugim ugotavlja Janez Janša. Foto: BoBo
       Nobenih garancij ni, da predčasne volitve prinesejo boljšo situacijo.       
 Janez Janša o predčasnih volitvah
Janez Janša in Karl Erjavec
Po DL-ju izstop iz koalicije napoveduje še DeSUS. Foto: BoBo
       Izpodbijal bom tisto, kar ne drži, in tega je zelo veliko.       
 O tem, kaj bo izpodbijal v upravni tožbi.
VIDEO
Pirnat o političnem polož...
VIDEO
Za Janšo poročilo KPK-ja...
VIDEO
Tiskovna konferenca premi...

Dodaj v

Janez Janša: "Gre za akt politične inkvizicije"

Premier se je odzval na aktualno dogajanje v državi
24. januar 2013 ob 07:41,
zadnji poseg: 24. januar 2013 ob 21:04
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Slovenska ustava ne pozna termina manjšinska vlada. /.../ Pozna pa vlado s polnimi pooblastili in ta bo ostala, dokler ne bosta ena ali druga rešitev sprejeti," je dejal Janša.

Janša namreč rešitev obstoječe politične krize vidi v dveh možnosti. Prva je sprememba volilnega sistema, ki je po njegovem mnenju problematičen: "Prav ta sistem je vsebinski razlog, da se po letu po predčasnih volitvah znova pogovarjamo o predčasnih volitvah." Nazadnje, ko so ga spreminjali, so za to potrebovali tri dni, pravi. "Nato pa se izpeljejo volitve, po katerih lahko državljani pričakujejo bolj stabilno vlado," je prepričan. Če bi se dosegel dogovor o spremembi političnega sistema, se bo mogoče dogovoriti za prehodno obdobje "in gremo potem na volitve po novem sistemu".

Druga možnost pa je konstruktivna nezaupnica. "Od odločitve za konstruktivno nezaupnico do nove vlade potrebujemo dva tedna, to je alternativa štirimesečni agoniji," opominja Janša in dodaja: "Tisti, ki so odšli iz koalicije, so po mojem mnenju dolžni to storiti." "Tisti, ki so najbolj priljubljeni, naj prevzamejo odgovornost in naj prevzamejo nase breme izvršilne oblasti," je še nadaljeval premier.

Presenečen nad odzivom DL-ja
Odziv druge največje stranke v koaliciji, Državljanske liste, na poročilo KPK-ja je Janeza Janšo presenetil, ker poročilo KPK-ja "ni korektno, je akt politične inkvizicije", poleg tega pa nanj ni pritožbe, čeprav je to pravica po ustavi. "Zato sem vložil pritožbo, sproženi bodo tudi vsi preostali postopki, ki jih zagotavlja ustava," je pojasnil na tiskovni konferenci.

Težave je povzročal le Virant
Težave v koaliciji je Janša imel le s predsednikom stranke, Gregorjem Virantom, ministra Šušteršič in Pličanič pa sta svoje delo opravljala korektno, pravi, za kar se jima zahvaljuje. O tem, kdaj bo imenoval njuna naslednika, ni želel govoriti - predstavil ju bo, ko se bo DZ seznanil z njunim odstopom, kar bo na seji prihodnji teden.

Dotaknil se je tudi zahteve po zaupnici. "Zaupnica je možnost, ki jo ustava polaga v roke predsedniku vlade, in ne neki stranki, ki ima sedem poslancev," je opozoril in dodal, da zaupnica "ne pride v poštev".

Vzporednice med "dvema Gregorjema"
Janša je nato potegnil vzporednice med "dvema Gregorjema": Virant uporablja enak pristop, kot ga je uporabljal Gregor Golobič v prejšnji vladi, ugotavlja in dodaja: "Ta prvi Gregor je nato izstopil iz vlade, avgusta mu je sledil še LDS, do glasovanja o nezaupnici pa je prišlo šele konec septembra, februarja pa je prisegla nova vlada."

Obstaja veliko vzporednic, pa tudi veliko razlik, ne le zaradi gospodarske krize, je prepričan: "Takrat smo bili na treh četrtinah mandata in so bili tudi poslanci pripravljeni na predčasne volitve, zdaj pa smo šele na prvi četrtini." "Mi smo takrat podprli predčasne volitve, ker je Slovenija tonila globlje in globlje. V tej vladi pa so bili sprejeti številni ukrepi, ki so mejili na nemogoče," je dejal, obenem pa poudaril, da je pomembneje, da Slovenijo čaka še veliko nujnih odločitev.

Čas je za "strateške odločitve"
Janša sicer še opozarja, da je zdaj čas za "strateške odločitve", torej odločitve, za katere potrebujemo dvetretjinsko večino v parlamentu, npr. spremembo ustave v povezavi z referendumom, ratifikacijo arbitražnega sporazuma s Hrvaško, spremembe sodnega sistema in vpis fiskalnega pravila. To ni čas, še pravi, za štirimesečno praznino. "Ne predstavljam si, kako bo to mogoče doseči, če bo potekala volilna kampanja ali kakšna druga nestabilna situacija," poudarja.

Ob tem je opozoril, da se 7. februarja končujejo pogajanja o evropskem proračunu 2014-2020. Vlade brez pooblastil tam ne bi nihče jemal resno. "Posledice bi se merile v stotinah milijonov evrov," je prepričan.

Vlada brez dveh ministrov
Koalicija ima, kot je znano, že eno članico manj. Ker Janša ni preveril svoje podpore v parlamentu ali odstopil, je DL zapustil vlado. Na seji vlade sta sicer vseeno še sodelovala člana DL-ja, minister za finance Janez Šušteršič in minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič, saj morata po zakonu svoje posle opravljati do imenovanja novih ministrov ali dokler premier začasno ne imenuje koga na njuno mesto.

Na pregrete politične razmere se bo v petek ob 14. uri na svoji prvi tiskovni konferenci odzval tudi predsednik republike Borut Pahor.
A. S., Tanja Kozorog Blatnik
Prijavi napako
Komentarji
Bandzo
# 24.01.2013 ob 08:07
Iz vlade odhajata ministra, kakšni bodo koraki premierja?
Odgovor: Kratki, saj ima laž kratke noge!
Anar Hija
# 24.01.2013 ob 08:07
Cela država je že 21 let talka sindroma Janez Janša. Zdaj smo končno dobili cepivo, ki je pričelo učinkovati. Letos se ga bomo rešili za vekomaj! Končno!

NE janšizmu!

Vlada bo izgubljala še nekaj mesecev, nato sledi razpis predčasnih volitev. V SDS-u pa se baje že začenja upor zoper zgoraj omenjenega..
Rejtas
# 24.01.2013 ob 08:08
Preprosto tudi Janez odhaja.Da ne bo sprenevedanja za to krizo je izkljucno kriv Jansa in nihce drug. Unicil je svojo lastno stranko,razdelil svoj lastni narod. Z aroganco,ponizevanjem in posmehovanjem pac ne mores vladati. Zrtve Jansevega samovladanja ni samo narod in stranka, tudi NSi, bo svojo podporo placala, kar je skoda, predvsem Tonina, ki je pokazal, da ima edini hrbtenico.
Jansa rusi in unicuje vse pred sabo, vprsanje je samo kako dolgo, mu bomo to dopustili.
Booch
# 24.01.2013 ob 08:12
Janšusconi ne bo odšel, pa če ga dobijo s kalašnikom sred LJ streljat, nas bo prepričal, da je vse samo politični konstrukt, streljal je na komuniste za dobro države, udba mu je porinla avtomat v roke, kateri je v lasti stricev iz ozadja, Kučan pa je pihnil, da je pritisnil na petelina :)
koksli
# 24.01.2013 ob 08:11
Cukjati, kaj ti jočeš?
ponudnik
# 24.01.2013 ob 08:13
Na lokalnih nivojih SDSa se je temperatura bojda močno ojačala, potem ko se je razvedelo, da gredo na stotine tisočev evrov iz strankinega računa vsako leto direktno na račun Rajka Janše - pač za "promocijske materiale" in podobne stvari. Skratka če JJ ropa državo je to sprejemljivo in ga pri tem podpira 99% članstva, malo drugače pa bo pri morebitnem ropanju lastne stranke.

Nič ni večno, niti butavost najbolj tupih ovc ne.
Gringos
# 24.01.2013 ob 08:16
Premier Janša je povedal, da je poskušal na torkovem sestanku koalicijskim partnerjem "razložiti posledice, ki jih lahko povzroči daljša politična nestabilnost v tej državi zaradi tega, ker se ruši ta vlada in koalicija"
Če se tega zaveda,naj odstopi in problem bo rešen.Saj koalicijski partnerji so pripravljeni še naprej sodelovati v vladi,samo brez Janše.Naj predstavi nekoga drugega iz svoje stranke,in problem nestabilnost je rešen.Toda Janša se drži stolčka kot klop.Sedaj so vsega krivi drugi (verjetno zopet strici iz ozadja).Pred Protikorupcijsko komisijo je imel možnost pojasniti,ustno in pisno,kako je s financami.Če tega ne znaš pojasniti,si sam kriv,ker je posredi verjetno nekaj "mutnega".Sedaj se pa vsa gnojnica zliva na Klemenčiča in sodelavce,ki so samo obelodanili nepravilnosti in niso nič krivi,če nekdo ne zna ustrezno pojasniti zadeve.S funkcije predsednikov strank bi morala odstopiti oba,tako Janša kot Jankovič !
ponudnik
# 24.01.2013 ob 08:16
Kaj bo naredil Janša.

Vseh šest izpraznjenih ministrestev bo ponudil PS, s tem, da naj;

- Bratuškova prevzame finančno ministrestvo
-Golob prevzame gospodarsko ministerstvo
-Kociprova prevzame Minsterstvo za pravosodje
-Ministre za zdravstvo, zunanje zadeve, kmetijstvo naj določijo sami
-prevzamejo naj tudi predsedovanje državnemu zboru

Ta nova vlada bi Slovenijo lahko zelo dobro vodila do naslednjih rednih volitev, ki bodo čez tri leta.


Če pride do koalicije SDS+PS, potem bo pa na ulicah pela malo drugačna pesem, potem se bo ljudstvu res odrolalo. Ne samo da bi bila to prava korupcijska koalicija ampak bi bila predvsem koalicija, ki ima realno trikrat manj glasov, kot jih je osvojila na zadnjih volitvah - s tem pa legitimiteto na NIČLI!
anze00
# 24.01.2013 ob 08:20
In Slovenija postaja svetilnik Evrope.
Nikoli ne bomo največji, nikoli ne bomo najmočnejši, lahko smo pa vsaj malo manj skorumpirani!
andrejb
# 24.01.2013 ob 08:28
Vse po vrsti bi bilo potrebno zapret v SLAB PARLAMENT, ki ne bi imel izhoda.
Jethros
# 24.01.2013 ob 14:00
Aha, novinarka ga je bocknila z vprašanji o njegovih nepremičninah in trase, ki je bila prekinjena...
In on dalje, da je vse pojasnil...hahahaha, ma daj psiho :D
Jethros
# 24.01.2013 ob 14:11
Kaj muči Janšo v spanju...
Jethros
# 24.01.2013 ob 13:23
Kako ponižujoče govori o svojih drugih koalicijskih strankah, kako so manjše in podobno...
Ma da sem jaz na mestu predsednika ene od teh strank, mu pre dkamerami sežem v roko in rečem, da z večjim pokvarjencem še v življenju nisem sodeloval in zapustim vlado v istem hipu.
Đizs...človek zavestno in redno krši koalicijsko pogodbo...

Zdaj govori o signalih navzven, ki jih bo dajala Slovenija...alo, TI daješ jasen signal, da Slovenija ni ne pravna, ne etično-moralna država, ker ji vladate pajaci, ki ne odstopate s funkcij ko je janso, da lažete, ponarejate, kradete in ste prepletei celo s korupcijo!!!
Tuji vlagatelji bežijo, napoveduje se dodatna izguba vrednosti naše države, padca bonitetnih ocen, zaupanja v našo zavoženo državo, ti pa jamraš kot bi TI sam bil država, če padeš, pade domovina???
Ma spelji se v zaprti oddelek za psihiče!!!
janez33
# 24.01.2013 ob 08:20
DL je izstopil, Virant pa že ves čas pridiga o etičnosti. Rado pa se pozablja, da je nedavno nazaj, ko je bil »brezposeln«, vlekel visoko državno nadomestilo plače, zraven pa še mastno služil in to celo na ustanovi, ki se financira iz proračuna. OK, res je, da je del denarja vrnil, vendar ne more se zdaj iti matere Tereze. To je tako, da bi sedaj JJ vrnil tisto razliko, ki je pri KPK ni mogel dokazati, nato pa bi pridigal o etičnosti.

Previrant pa bi rad bil zdaj še vojni dobičkar in pod krinko brezmadežnega in etičnega politika pobral vojni politični kapital
KLIPAN
# 24.01.2013 ob 08:41
Kaj pa naj pričakujemo od stranke v kateri so bivši komunisti (Janša, Gorenak, Zver), skorumpiranci (Janša), pravnomočno obsojeni lopovi (Časar, Rupar), ponarejevalci (Marinič), lažljive poslanke z ponarejenim srednješolskim spričevalom, podpira pa jo verska sekta katera je zapravila denar tisočih sodržavljanov???????????
Ta stranka nam vodi državo mi pa od nje pričakujemo neka državotvorna dejanja??!!
Pa ne se hecat, prosim vas lepo.
Stranka psihopatov, lažnivcev in ponarejevalcev mirno nikoli ne bo odšla z oblasti, ker se nikoli ne bo odrekla svojim privilegijem.
Ostane nam samo to, kar bo neizogibno sledilo spomladi- spet se vidimo na ulicah in trgih.
Čakte malo, kdo je že to rekel?
štamprle
# 24.01.2013 ob 13:52
Ni nam pomoči, Janša gre do konca! Niso važna sredstva, važen je cilj in ta je JANŠA JE ABLAST.
Katastrofa, kakšnega bolnika imamo na vrhu države. To je še zadnji, še živeči diktator iz bivše Jugoslavije, ostali so že pod zemljo. Koliko časa ga bomo še gledali in ga trpeli?
Jethros
# 24.01.2013 ob 13:47
Med "predavanjem" našega premierja pa se med novinarji dogaja slednje...
Arndovia
# 24.01.2013 ob 13:46
Ta tip je bolan. Enostavno bolan.

In ta vodi drzavo. Se bog ne more pomagat.
samy joe
# 24.01.2013 ob 08:21
Mene ne skrbi za Janšo, on je fertik, .......Tik, tak, tik, tak,...
OneRound
# 24.01.2013 ob 14:07
Janezu se zadnje čase že na obrazu vidi, da ni več zdrav v glavi. To je kristalno kot beli dan. Poglejte ga malo pa sami ocenite.
severna zvezda
# 24.01.2013 ob 14:06
......... zelo nesramen, ciničen in žaljiv: enemu med prisotnimi novinarji je kar pripopal zgodbico - hipotezo o slabo napisanem spisu ............. Beda ob premiera .........
rooster
# 24.01.2013 ob 13:58
hahaha, pravkar rekel, da je vprašanje o njegovi kredibilnosti neresno vprašanje

mislim, da tip dokončno TROLLA samega sebe in svojo SDS
Jethros
# 24.01.2013 ob 13:52
Janša že eno uro:
"Krivi so koalicijski partnerji, ker imajo majhne luleke, ker so pod vplivom stricev iz ozadja, ki jahajo leteče slone in žrejo štruce s pečenimi golobi iz smetnjakov, sami so vsi jugonostalgični zombiji, ostanki komunistvo, ki že 80 let preganjajo Janšo, bla bla....bla bla...
Novinarji na tiskovki pa:
polarni123
# 24.01.2013 ob 13:36
Neverjetno kakšna patetika, podobno je Slobodan Miloševič govoril predno je padel in vemo kako. bojim se, da bo končal enako.
KLIPAN
# 24.01.2013 ob 08:44
Bbs,
aha, do sedaj ni bil podkupljen, če pa bo se pridružil komu drugemu pa bo podkupljen??!!
Lepo je biti sds-ovec, vse je tako lepo črno -belo.
trglav
# 24.01.2013 ob 08:31
Janša ima Slovenijo rad! Tudi moj vnukec ima svojo igračo rad! Do sedaj jo ni dal še nikomur in minilo bo šek kar nekaj časa, da jo bo dal vnukici. Vsaka podobnost je zgolj slučajna!
KPRAA
# 24.01.2013 ob 17:00
ARSO opozarja na veliko verjetnost poplav, ce Jansa odstopi. Cukjati bo jokal.
Jethros
# 24.01.2013 ob 14:04
WTF??? Ma kako odgovarja ta pajac novinarjem?
OneRound
# 24.01.2013 ob 13:56
Zakaj pa nosi kravato iz časa predsedovanja EU? A hoče s tem kaj povedati? Prepotentnež.
_chili_
# 24.01.2013 ob 13:55
Ta tip je diktator! Me kar zmrazi. Še dobro, da smo vsaj v EU in ne nekje v Zakavkazu, drugače bi bil Gregi in ostali že nekje varno zamrznjen. Saj ni normalen no! Jaz mu iskreno želim pomoč. Res. Ker se mi zdi, da blazno trpi in je to klic na pomoč. Jasno je, da prostovoljno ne bo šel nikamor. Iskreno upam, da se Virant, SLS, SD, Karl Viktor in PS nekako dogovorijo in ga po pravni poti odstranijo, ali z neko novo vlado, z novim zakonom in potem čimprej na predčasne, ki se jih sicer vsi tako bojijo. To je edina rešitev. In to ASAP! Ker sam pač ne bo šel. Človek sploh ne dojame demokracije. No, saj je pri nas še marsikdo ne. Žalostno.
polarni123
# 24.01.2013 ob 13:52
V tem trenutku je JJ proglasil diktaturo. Ciao demokracija, lepo je bilo dokler je trajlo. V naslednjih dneh naj proglasi še enopartijski sitem.
rooster
# 24.01.2013 ob 13:45
JJ je bolan
Korošec
# 24.01.2013 ob 13:37
Naj uganem, Janša ne bo odstopil, ker bi blo to slabo za vse nas :)
Valuk_
# 24.01.2013 ob 13:35
ta tip resnično misli, da je nenadomestljiv!!

takšne obesedenosti z oblastjo pa še nisem videl. tudi pri najbolj komunističnih režimih
Sebastjan666
# 24.01.2013 ob 08:38
Za vse SDS ljubitelje:
PRIDE JANŠA Z VOLVOTOM K VULKINAZERJU IN REČE JAZ PA RABIM ZIMSKE GUME.VELKANIZER MU ODGOVORI IVAN NERABIŠ JIH KER BOŠ ITAK KETNE DOBU.

Saj bi povedal še kakšnega podobnega za Jankoviča, a to prepuščam drugim.

Kar se pa tiče volitive. Preberite si spodnje ekonomske razlage in razloge zakaj smo tu, kjer smo, in tudi možne rešitve in ko bo kakšen kandidat govoril o tem, potem mu lahko prisluhnemo.
Posledice Evropskega mehanizma stabilnosti (EMS) - Janez Vuk
http://www.ujet.si/posledice-evropskega-mehanizma-stabilnosti-ems/

Je pa bila tudi v torkovem Globosu dobra debata o zmotah varčevalne politike (lahko si jo ogledate v arhivih RTV-ja), o katastrofi zaradi neoliberalne politike, ki jo podpira sedanja in jo je tudi prejšnja Pahorjeva koalicija in še prejšnja Janševa, pa še prejšnje leve koalicije, in za kaj se je potrebno boriti (ne fizično tako kot to počno radi eni, ampak argumentirano, intelektualno, besedno, moralno...... ), ko bomo to zmogli, potem gremo lahko naprej. Dokler pa bo ostalo pri komunistih in belogardistih; in dokler bodo skorumpiranci, neizobraženci, neintelektualci, nemoralneži, tajkuni, iz vseh strani vplivali in prihajali v parlament s strani volilcev ne bo koraka naprej, ampak bo tek nazaj - tam kamor je hotel Pahorjev francosko-nemški vlak - v brezno.
Če hočemo biti samostojni lahko to počnemo na drugačen način, ne pa da nam diktira IMF (preko FED-a) in ECB in EU, ki je tako ali drugače le leglo skorumpiranih nemoralnih bankirjev, ki so glavni krivci da je svet padel moralno in intelektualno tako nizko, ki sedaj sicer priznava, da so se 'zmotili' za 300% glede varčevanja. A glej ga zlomka, Janše (kot tudi ne Jankoviča - le da mafijcu ni uspelo priti v koalicijo)) to ne zmoti pri uničevanju vsega javnega in s tem tudi zasebnega.

Slovenci rabimo nekaj novega, staro naj gre stran, ker je gnilo po dolgem in počez. Malo vdihnimo in se zamislimo.
Pa brez nasilja - verbalnega in fizičnega PROSIM.,
Brez delitve levi - desni.
Vsi smo Slovenci, ali je na prvem mestu jaz sem lev, šele potem sem Slovenec in obratno, sem najprej desni šele potem Slovenec. Mene to ne briga.
Mene zanimajo rešitve in moralni in etični in duhovni razvoj Slovenije, ne pa brezglavo potrošništvo, brezglavo sledenje idolom (takšnim in drugačnim), brezglavo poneumljanje medijev, brezglavo življenje......

Lepo pozdravljeni
ponudnik
# 24.01.2013 ob 08:19
@long island: me veseli, da si se prepoznal v mojem pisanju. To je že prvi korak.
ti-ne
# 24.01.2013 ob 14:08
Kakšni poceni poskusi diskreditacije medijev. Ni mu pomoči! Gotof je!
xtc
# 24.01.2013 ob 13:56
Lazi si je tezko zaponit kajne JJ, si moral malo vode popiti, dasi se spomnil kako lagati naprej!

Spel se ze z oblasti, ker si mentalno zaostal kaj ti ni jasno.....
Črnibog
# 24.01.2013 ob 13:53
Vsaka čast, po eni strani ga je za spoštovat, odločil se je za popolni Der Untergang, kar pomeni, da bo dobil največ tistih 10% od najbolj verujočih, zaslepljenih, podložnih, dobro plačanih.

Jokaj Janez, jokaj, dejstvo je, da ti verjamejo samo še zgoraj omenjeni. Ampak ego, narcisizem in avtokratstvo ne dovoljuje, da bi sprejel razumno odločitev. Spomni se, kdo je prvi rušil, kdo ti je omogočil, da se povzpneš na oblast, kdo je govoril o odstopu, ko pade podpora pod 20%, kdo je uporabljal KPK, ko mu je to koristilo,itd.

Brezveze!
Jethros
# 24.01.2013 ob 13:25
Alo, Ivan...pa kaj blebečeš o nekih načrtih, o 2/3 podpori...pa vlada že razpada, podpira te samo še 15% prebivalstva, ti pa o 2/3 podpori? :D
Alo, novinarji na tiskovki, dajte mu vreči kako tableto, da pride k sebi, ker je očitno na pokvarjenih norih gobah...
pirat321
# 24.01.2013 ob 09:37
Spoštovani,
predsednik vlade sem še zmeraj jaz. To pomeni, da problemov v tej državi ni oziroma jih sam rešujem s sprotnim odzivanjem na zapleteno politično situacijo. čeprav sem najbolj oh in sploh, da ne naštevam človek v Sloveniji, ki nikoli ničesar ni plačeval v tujini in nikoli nisem bil v nobenem sodnem postopku, in sem bi lzmeraj spoštljiv za drugače misleče mi temne sile kozmusa včasih prekrižajo pot. A jaz sam s pomočjo mojih zvestih vernikov, ki so pripravljeni brzpogojno slediti me se tem temnim silam ne bom uklonil in zvesto služil naprej prav vsakemu izmed vas.

Vaš Veliki vodja.

PS. Tisto pa kar sem govoril pred volitvami o Pahorjevi vladi ko je imela podobno situacijo glede podpore v parlamentu in javnosti pa zlasti moji verniki prosim pozabite (takrat sem se samo hecal). Moji zvesti vernik ito gotovo veste če jaz tak orečem.
R2D2
# 24.01.2013 ob 14:06
Živi v svojem svetu ...

Tam so odveč VSI ki ga ne podpirajo 105% in ... tip je bolan bolan pod plešo ...
ennui
# 24.01.2013 ob 14:04
Toliko govori kako preprosto bo izbil obsodbe KPK... 3 tedne praktično od objave poročila pa še dejansko NIČ ni dokazal.
FAIRPLAYER
# 24.01.2013 ob 14:01
Janši se je spipalo. Vladati misli z manjšino, oziroma vladala naj bi samo osebno on. Le kaj je v ozadju, da se tako krčevito oklepa prestola? Nekaj ga zelo stiska za grlo, ker vsak pameten politik bi v taki situaciji odstopil. Danes je dal jasno vedeti, da bo najprej v državi naredil ogromno sran_a, preden se bo z muko odstranil s položaja predsednika vlade. V naslednjih mesecih se zna dogajati marsikaj in ljudje bomo očitno morali spet na ulice, da samodržcu dopovemo, da se z nami ne bo zaje_aval.
mr.miyagi
# 24.01.2013 ob 14:01
Požvižga se on na mnenje Slovencev, važni so mu samo sužnji v lastni stranki, ki mu slepo sledijo. Vedno so bili/so/bodo za vse krivi drugi! Človek, če mu sploh lahko rečemo človek, nima nobene vesti. Kaj ima on namesto srca? Motor? Diesel? Ne morem ga več poslušat...
SKing
# 24.01.2013 ob 13:50
Adijo Veliki Vodja JJ. Dovolj vas imamo. Odidite. Adijo. Nasvidenje. Čau.
STE
# 24.01.2013 ob 13:29
Pokvarjen je do konca.

In bolan.
abi normal
# 24.01.2013 ob 09:38
Janez tretji del.
I'll be back
ti-ne
# 24.01.2013 ob 09:33
Za Janeza ni panike. Ko zapusti mesto PV, bosta z bratom Rajkotom odprla pralnico denarja.
Dela bo dosti! Jodl!
CtrlDelete
# 24.01.2013 ob 08:52
Zelo dober komentar!!!
------------
Binder Dandet
# 24.01.2013 ob 07:19
Zdaj pa mi naj nek wizard razloži tole.

"poroštva stranki SDS pri najemu 500 tisoč evrov posojila leta 2011,
poroštva (dajalec zavarovanj) fizični osebi/družinskemu članu pri najemu 125 tisoč evrov posojila januarja 2012, "
http://m.finance.si/8330330/Koliko-premo%C5%BEenja-sta-zatajila-Jankovi%C4%87-in-Jan%C5%A1a

Če greš za poroka, se ti za znesek anuitete za kredit, ki mu daješ poroštvo, zmanjša tvoja kreditna sposobnost.

Kako si lahko Janša s plačo 3.000€ neto privošči svoje kredite za 150.000-200.000€ + poroštva za dodatnih 625.000€? Pa četudi je kredit za stranko že odplačan, s poslansko plačo ni mogel it za poroka za 500.000€ kredita, ker če fizična oseba vzame tak kredit na dobo 20 let pri NLB, je mesečna obveznost 3.7000€!!!!!!! Stranka je imela nižjo obrestno mero, pa verjetno krajši dobo odplačevanja. Hkrati pa Janša po temu, kar trdi, ima premoženja za manj kot 300.000€, torej ni mogel iz premoženja pokrivat poroštva.

In še vedno ostane poroštvo za 125.000 iz leta 2012, ko je že bil obremenjen s svojimi krediti. Prosim!
Kazalo