Jani Möderndorfer ne želi več voditi poslanske skupine ZaAB-ja. Foto: BoBo
Jani Möderndorfer ne želi več voditi poslanske skupine ZaAB-ja. Foto: BoBo
Möderndorfer zapušča ZaAB

Bratuškova je danes pojasnila, da je vodja poslanske skupine ZaAB-a Möderndorfer stranko v nedeljo po elektronski pošti obvestil, da izstopa iz ZaAB-a in v skladu s to njegovo odločitvijo zapušča tudi poslansko skupino.

"Na žalost naša poslanska skupina ni mogla več obstajati," je spomnila predsednica stranke. Poslansko skupino lahko namreč tvorijo najmanj trije člani, z odhodom Möderndorferja pa ta pogoj ne bi bil več izpolnjen.

Kmalu tudi ime
S poslanko Bon Klanjščkovo sta prepričani, da bodo v takšni sestavi oz. v nepovezani poslanski skupini lahko zelo dobro in konstruktivno sodelovali pri delu DZ-ja, je dodala Bratuškova.

Kot je pojasnil Dobovšek, so se za poslansko skupino nepovezanih poslancev odločili glede na to, da sta tudi Bratuškova in Bon Klanjščkova postali nepovezani poslanki. O imenu poslanske skupine bodo, kot zagotavlja Dobovšek, v prihodnje zelo hitro odločili.

Möderndorferjeva pot še ni znana
Kot glavni razlog izstopa je Möderndorfer sicer navedel, da se njegovo delo in pogled na delovanje stranke razlikujeta od tistega, kar je bilo zapisano ob ustanovitvi stranke.

Peter Vilfan, ki je bil izvoljen na kandidatni listi ZaAB-ja, pa je že julija prestopil v poslansko skupino DeSUS-a, kamor naj bi vabili tudi Bon Klanjščkovo. Že dalj časa pa se špekulira tudi o morebitnem prestopu Möderndorferja, ki je sicer v svoji politični karieri med drugim deloval v LDS-u, PS-ju in v ZaAB-ju, v največjo vladno stranko, SMC.

Möderndorfer zapušča ZaAB