Janković je na kongresu premagal Alenko Bratušek, ki je kak teden pozneje odstopila s premierskega mesta. Foto: BoBo
Janković je na kongresu premagal Alenko Bratušek, ki je kak teden pozneje odstopila s premierskega mesta. Foto: BoBo

Državni zbor in neizvršilne funkcije ga ne privlačijo, je sporočil ljubljanski župan. V šali je sicer dodal, da bo morda kandidiral v Ribnici ali Bovcu, ker "nekateri mediji na predvolilna soočenja vabijo le kandidate".

O tem in drugih kandidatih bo sicer odločal svet stranke, ki bo predvidoma v petek. Za volitve naj bi imeli zagotovljenega dovolj denarja.

Povezovanje na levici sicer ne čutijo "histerije povezovanja", ki sicer vlada na levici pred glasovanjem 13. julija. Se pa po Jankovićevih besedah zavzemajo za takšno sodelovanje, ki zagotavlja učinkovitost pri izvajanju projektov.

Janković je prepričan, da imajo v PS-ju najboljši program, ki ga lahko izvedejo. Volivce je pozval, naj ne omogočijo vlad, kot so bile zadnje vlade, ki jih je Janković označil kot "vlade kompromisov". Njihovi rezultati so namreč po Jankovićevem mnenju izjemno slabi.

Obstoječo vlado Alenke Bratušek v odstopu, ki jo je oblikovala PS, je po Jankovićevih besedah preveč potegnilo v neoliberalno smer in pozabila na program stranke.

Janković je bil na prejšnjih parlamentarnih volitvah že izvoljen, a je kmalu odstopil z mesta poslanca.