Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 28 glasov Ocenite to novico!
Tvitopis 03102013
Ljubljanski župan Zoran Janković je v sredo razkril, da bo dal soglasje h kandidaturi za predsednika Pozitivne Slovenije (PS). Foto: MMC RTV SLO/BoBo
10. oktobra 2011, je 26 vidnih javnih osebnosti prišlo na ljubljanski magistrat, kjer so javno izrekli podporo. Med njimi so Jože Mermal, Žiga Debeljak, Miran Goslar, Ranko Novak, Rajko Kenda, Igor Arih, Milan Kučan, Janez Stanovnik, France Bučar, Jože Mencinger, Mateja Kožuh Novak, Renata Brunskole, Branko Djurič - Đuro, Matjaž Kmecl, Magnifico, Zoran Predin, Mojmir Sepe, Jerca Mrzel, Iztok Čop, Svetlana Makarovič, Ana Nuša Kerševan, Lojze Ude in Marko Bulc. Pobudo za Jankovićevo kandidaturo so podpisali tudi Herman Rigelnik, Franjo Bobinac in Vesna V. Godina. Nekateri izmed šestindvajseterice, ki so pred dvema letoma vstop Zorana Jankovića v državno politiko podprli, zdaj pravijo, da so to storili kot potezo, da na oblast ne bi prišla vlada Janeza Janše.
VIDEO
Geneza Jankovićeve odločitve
VIDEO
Janković ne bi odšel, amp...
VIDEO
NSi pripravlja interpelac...
VIDEO
Podpora interpelaciji še...
VIDEO
Posledice Jankovićeve odl...
VIDEO
Janković se je odločil za...
VIDEO
Janković bo kandidiral za...
VIDEO
V PS-ju vse bolj vroče
VIDEO
PS: bo Janković kandidira...
VIDEO
Janša poziva k prošnji za...
VIDEO
Rubež premoženja na sedež...
VIDEO
Opozicija kritična do nap...
VIDEO
Odzivi na napoved zaupnice
VIDEO
(Ne)usklajevanja pred vro...
VIDEO
Vroča politična jesen se...
VIDEO
Desus žuga koaliciji
VIDEO
Bratuškova napovedala kan...

Dodaj v

"Janković ne bo odnehal, dokler se mu ne zgodi Kangler"

"Zamenjale so se vlade, ne tudi politične elite"
3. oktober 2013 ob 06:08,
zadnji poseg: 3. oktober 2013 ob 07:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Karel, Igor in Gregor so besni, ker jim Zoki zopet krade medijsko pozornost," je bil le eden od odzivov v slovenski tvitosferi na napovedano kandidaturo Zorana Jankovića za predsednika PS-ja.

Ljubljanski župan Zoran Janković je v sredo razkril, da bo dal soglasje h kandidaturi za predsednika Pozitivne Slovenije (PS). Na novinarski konferenci je končno potrdil ugibanja, da se bo podal v boj za predsedniški stolček stranke.

"Odločitev ni bila enostavna, odločitev, da bom dal soglasje h kandidaturi za predsednika stranke, je ena težjih. Po 19. oktobru pričakujem, da bomo imeli predsednico vlade, ljubljanskega župana, predsednika ali predsednico stranke," je povedal Janković.


Mogočih je več scenarijev
Po Jankovićevi odločitvi je mogočih več scenarijev, od tega, da odda soglasje h kandidaturi, do tega, da to isto soglasje umakne na samem kongresu največje vladajoče stranke 19. oktobra. Po zdajšnjem statutu PS-ja liste kandidatov ni mogoče spreminjati in je, ko je enkrat v roku, ki se torej izteče ob polnoči, tudi potrjena. Povsem mogoč pa je tudi spopad med Jankovićem in predsednico vlade Alenko Bratušek na samem kongresu, ki pa bi ga po mnenju poznavalcev najverjetneje dobil prvi predsednik stranke.


Virant ponovil stališča svoje stranke
Seveda je Jankovićeva odločitev sprožila takojšen odziv, ne le slovenske javnosti, temveč tudi koalicijskih partnerjev PS-ja. V Državljanski listi so ponovili svoje jasno stališče. Stališča Državljanske liste so še vedno jasna: "Državljanska lista ne sodeluje in nikoli ne bo sodelovala s strankami, ki jih vodijo posamezniki, obremenjeni s korupcijo. V primeru izvolitve Zorana Jankovića za predsednika Pozitivne Slovenije bo Državljanska lista reagirala hitro in odločno," je poudaril predsednik stranke Gregor Virant.


Lukšič: Kandidatura Jankovića ni problem
Predsednik SD-ja Igor Lukšič se je na sredno napoved kandidature ljubljanskega župana za predsednika stranke PS odzval takole: "Sama kandidatura Zorana Jankovića ni problem. Problem utegne postati stranka PS, če ga na kongresu izvoli za svojega predsednika. Kongresu PS želim obilo državniške modrosti, ko bodo članice in člani glasovali, naj mislijo na Slovenije, in ne na privatne posle."Janša potegnil vzporednice z LDS-om

Predsednik največje opozicijske stranke (SDS) Janez Janša se je na Jankovićevo odločitev odzval na Twitterju. Zapisal je: "Če bo tako tudi na kongresu @PozitivnaSlo, se bodo #Murgle odločile za priznanje bankrota in pospešek pri oblikovanju tehnično-rdeče vlade," in nadaljeval: "Aktualna dinamika v @PozitivnaSlo spominja na dogajanja v LDS 2005 in 2006. Konča se tako, da pridejo rubežniki po tiskalnik." Za konec se je še vprašal: "V vsakem primeru se bo sedaj koalicija do 19.10. ukvarjala sama s sabo namesto s krizo. Komu še mar proračun, gospodarstvo in državljani?"

Mi. Li., <a href="https://twitter.com/tvitopis">@Tvitopis</a>
Prijavi napako
Komentarji
bert1
# 03.10.2013 ob 06:32
najlepši zapornik v najlepšem zaporu
Odpadnik
# 03.10.2013 ob 06:30
zoki je s tem storil še naslednji korak na poti do prihoda trojke.
Kunguruj
# 03.10.2013 ob 07:29
Novinarji pa ste res patetični, da toliko medijskega prostora dajete osebam s vprašljivim moralnim sloveso. Sami tudi nosite veliko breme odgovornosti za slabo stanje duha v naši državi.
lojal
# 03.10.2013 ob 06:32
Vsi so isti. Zoki očitno noče biti slabši od Majerja, čeprav je slednji že obsojen, prvi pa na to še čaka. Vsi bi radi zabrisali svoje zablode, za ljudi jim je pa bolj malo mar.
neskof
# 03.10.2013 ob 07:03
Kok mu paše k se cela Slovenija ukvarja z njemu.
m.z
# 03.10.2013 ob 07:20
Usoda Slovenije je v rokah Srba, ki ve kaj je za njega najboljše- žalostno, neumni smo pa Slovenci, ki ga gledamo, ker se nam za to državo po domače j....
SAM
# 03.10.2013 ob 07:32
Jugonostalgiki se neodgovorno igrajo z usodo vseh nas, ki si želimo normalnega življenja v tej ljubi domovini in svetle prihodnosti.
rooster
# 03.10.2013 ob 07:31
Da lahko Janković drži v šahu stranko, koalicijo in državo so v veliki meri krivi mediji, ki mu namenjajo toliko publicitete. On pa uživa.

+1

ampak vse je del igre

ja, tudi medijsko vodene iz ozadja
pussyfart
# 03.10.2013 ob 07:10
Ta vlada in minister Čufer sta naredila in uresničila vse 3 točke zaradi katerih je bila nastavljena;

1. očistiti in zakriti sledi tajkunskih kreditov foruma 21 NLB
2. očistiti in zakriti sledi tajkunskih kreditov foruma 21 ProBanke in FActor Banke
3. očrniti JJ do neprepoznavosti, da si niti upal ne bo na naslednje volitve

drugače vam pa še nekaj povem,.... vlada si pripravlja časten odhod pred prihodom trojke, da bo lahko po trojki spet zavaladala in začela krasti;

1: 100 vam povem da sloveniji nihče noče več posoditi denarja (kredita), smo pred bankrotom
2: poiitika trojke ne ustreza njikovim "socialnim " politikam in bodičem laganju kako socialni so,, za to bo po prihodku trojke prevzel vlado nekdo na desnici (kao oni so ta slabi)
3. totalno nesposobna vlada

tole z Jankovičem je žal, en zelo vsaj zame beden medijski spin...
pozitiva
# 03.10.2013 ob 07:32
Dve bistveni stvari:
- Zdaj bo zanimivo videti, skozi katera vrata, kdaj in kako bo vstopil Šoltes.
- Milijoni za Faktor banko in Probanko(Murgelski krediti poplačani v tem tednu), ki nam jih ne bi bilo treba dati, so torej dol z dnevnega reda. Narod raje plača, samo da Zoki zabava.
braun
# 03.10.2013 ob 07:09
Sejali so sapico, zdaj imajo pa burjo v kahli. In tranzit kontinuiteta rdeča od laži modruje o levici.
pussyfart
# 03.10.2013 ob 07:13
še to si zapomnite, kadar koli vidite na Odmevih tegale Pribaca, vedite da v zgodbi nekaj smrdi in je laganje v polnem teku!
boris kralj
# 03.10.2013 ob 09:26
Jankovič doživlja včeraj in danes orgazme, ostali starci, ki ga podpirajo, pa izlive (direkt iz mehurja v dolge gate).

Občudujem, častna lopovska, kolege na levici, da vas ni sram, ker se vaši strici na takšen umazan in ponigljav način norčujejo iz vas, zlasti iz vašega IQ-ja.
genniuuss
# 03.10.2013 ob 07:28
Virant: Janša mi nima česa pojasnjevati
Politične posledice bodo
8. januar 2013 ob 15:15,adnji poseg: 8. januar 2013 ob 21:32
Ljubljana - MMC RTV SLO/ST


Virant: Imela sta priložnost
Priložnost za pojasnila pa je bila po Virantovem mnenju sicer predvsem pred Komisijo za preprečevanje korupcije. Če Janković in Janša ne odstopita, pa je to v sedanjem času, "ko je zaupanje v politiko že tako na nizki točki, katastrofalno sporočilo", še meni Virant in dodaja, da druge možnosti dejansko ni.

Po Virantovih besedah bodo ugotovitve gotovo imele neke politične posledice, a sta zdaj na potezi Janša in Janković. "Drugi se bomo odločali po njuni odločitvi," je dejal Virant.


Erjavec: Če držijo navedbe, naj odstopita
Pred koalicijskim vrhom se je na poročilo odzval tudi predsednik stranke Karl Erjavec. Povedal je, da od Janše pričakujejo pojasnila o izvoru premoženja. Prav tako se strinja z Virantom, da bi morala, če so ugotovitve KPK-ja resnične, premier in vodja opozicije odstopiti.
BACK
# 03.10.2013 ob 07:03
Kok men dol visi zanga ina za vse ostla, pojma nimate...
no72
# 03.10.2013 ob 09:55
jethros@

"...Zoran še ni bil ničesar obsojen...."

Kdo ga pa bo? Kučan? Klemenčič? Stanovnik? Masleša? Fišer? Spomenka Hribar? Makarovičeva? Bučar?..........ma res pišeš neverjetne nebuloze....In po tvoje, ker še ni bil obsojen(in verjetno tudi nikoli ne bo!, zakaj, tudi vemo), je to dovolj, da ga neprestano postavljaš ob bok Janši, kar je čisto navadna levaška, oguljena manipulacija...
galoper
# 03.10.2013 ob 09:55
Že zaradi oživljanja titoizma z vsiljevanjem poimenovanja ulice, bi ga morali kaznovati in odstraniti iz političnega področja.
bbs
# 03.10.2013 ob 09:20
in ker LJ nima ne podjetniške ne državotvorne mentalitete (tukaj jih celo ZG prehiti po desni)

in ker je LJ glavno mesto Slvoenije s popolno kontrolo nad dominantnimi mediji

se je ta gnila uradniška kultura kot rak razširil nad celo Slovenijo, da ne govorim o grozljivih posledicah pranja možganov v smrdljivem socializmu.

tega niti Troika ne bo rešila. Ker da bo LJ uradnik živel in imel pravično plačo, bo cela Slovenija davčno in dolžniško krvavela.

Zakaj med velikimi slovenskimi politiki ni Ljubljančanov, ampak Srbini, Prekmurci, Štajerci, Primorci, ....?
ffffff
# 03.10.2013 ob 09:14
Kakšen Kangler, lepo vas prosim. "Spontanih" vstajnikov ni nikjer več. Zrušili so Janšo in so zato soodgovorni za kolaps države.
foxhunt
# 03.10.2013 ob 08:53
V Lj se ne bo nikoli zgodil Kangler, pač ni folka za to stvar.
wisan
# 03.10.2013 ob 08:25
Igor Lukšič naj plača škodo, ki jo je napravil turizmu s tisto svojo prisilno uredbo o skupnem terminu zimskih počitnic !
bell26
# 03.10.2013 ob 08:17
Da bi žabe krastači naredile Kanglerja? Ne.
x66
# 03.10.2013 ob 08:14
V boju na tako imenovani slovenski levici bo Jankovic zmagal premocno in z lahkoto. Ce bo treba, ga bodo prisli podpret tudi profesionalni vstajniki. Luksic, Erjavec, Virant in Bratuskova lahko ze pakirajo kovcke. V takih bojih vedno zmaga tisti, ki je pripravljen vedno iti korak dlje kot drugi.

Romarji na magistrat zdaj zanjejo to, kar so sejali. Izkljucno za to, da bi zaustavili politicne nasprotnike v pohodu na oblast, so se prodali kriminalu in populizmu. Danes jokati, da jim kriminal in populizem prevzema vajeti v lastni hisi, je prepozno.

Star rek levicarjev iz stare jugoslavije je "Raje barabe na oblasti kot klerikalce". Natanko isti nacin nedrzavotvorne negativne selekcije nas se danes tisci k tlom.
TinTin
# 03.10.2013 ob 12:01
Pa tale baraba bi morala ze davno biti v zaporu, prej kot vsi ostali...pa se njegovi sinovi zraven!
generusus
# 03.10.2013 ob 10:01
"Janković ne bo odnehal, dokler se mu ne zgodi Kangler"

Z drugimi besedami to pomeni, da bo odnehal šele takrat, ko se bodo kvazileve sile odločile, da ga bodo politično odstranile, podobno kot so to storile s "spontanimi vstajniki" v primeru Kanglerja.
pinkfranc
# 03.10.2013 ob 10:00
ha
to se ne bo zgodilo

ker dejasnko tokar se očita desnici, ima dejasnko levica, svoje vojščake
samo da ni JJ
ffffff
# 03.10.2013 ob 09:48
boroč - z drugimi besedami malomeščanstvo pomešano z balkanskim blokovskim razmišljanjem. Če smo realni Ljubljani meščanski pridih dajejo uspešni ljudje, ki se s "periferije" vozijo v LJ na delo in tuja podjetja in veleposlaništva. Bore malo je ljubljančanov na vodilnih in pomembnih mestih, z županom vred.
boroč
# 03.10.2013 ob 09:42
Ljubljana je bolna (za nekatere bolana). Pokojni župan Hribar bi storil isto, karj je stroril ob koncu svojega življenja, ko bi spoznal,kaj je iz Ljubljane nastalo. Pravijo, da je Ljubljana lepo urejeno mesto, nov stadion, nova dvorana, vlećnica na grad.....a meščani, kje so ti, kaj so ti.
Raja, s katero se res lahko z nasmeški manipulira.
ffffff
# 03.10.2013 ob 09:32
Brez SDS-a na vladi gre Slovenija v prepad, pač ni druge kompetentne stranke v Sloveniji, nič ideološkega ali navijaškega, pač to je realna ocena.
zemljemerec
# 03.10.2013 ob 09:19
sem že opisal, zakaj ne more uspeti ljudska vstaja v Ljubljani tako, kot se je to zgodilo v Mariboru. V Ljubljani živijo pretežno priseljenci, ki jih dnevna politika ne zanima, za njih je Ljubljana samo priložnost za bivanje in kakšen zaslužek, obvezna je zgolj nedeljska molitev.
rasputin
# 03.10.2013 ob 09:00
Scenarij generalštaba je več kot očiten: Jankovič zmaga na kongresu, vlada razpade, in v tem kaosu se bo na hitro pojavila Šoltesova stranka in zedinila razočarane levičarje okoli sebe, ter pobrala na prredčasnih volitvah tam okoli 10 do 15% glasov.
Razpad vlade bi bil enkratna priložnost za juriš Šoltesove bodoče stranke, še posebej ker bi za njim stal celoten murgeljski in borčevski generalštab.
bsr
# 03.10.2013 ob 08:29
Malo je možnosti, da se Jankoviću zgodi Kangler, ker je Kanglerja odnesel nasilni protest z napadom na občino (molotovke in drugo). Sem proti nasilju, toda brez teha Kangler nebi odšel.
Drug razlog je ta, da je Kangler bil z desne opcije in še bi lahko našteval.
NoClue
# 03.10.2013 ob 08:00
Kakšna drža nekaterih, waw. Krivi so vsi, čisto vsi. Ne levi ne desni, kjer tudi ni kakšne bistvene razlike. Plesnivi so čisto vsi.

Dokler se ne počisti, lustrira whatever kompleten politični prostor, ki je kot rjava plesen na rastlini - dokler ne odstrižeš gnijočega dela rastline bo gnila naprej - se stvari preprosto ne morejo obrniti na bolje. Prihod trojke ( to trdim 1. ) je očitno neizbežen. V tem času pa bi se že lahko osnovale nove-sveže stranke, ki naj predstavijo svoj program in od tu naprej.

druge ni...
macupicu
# 04.10.2013 ob 11:41
Pa to je živa groza, kaj ta človek počne... bo že enkrat nekdo naredil konec tej podli barabiji...
sonckasta
# 03.10.2013 ob 11:31
pa da vidimo Viranta? ;)
Jethros
# 03.10.2013 ob 10:11
no72:
Druže Janša mi ti se kunemo a?
Poglej, Janković je na tnalu organov pregona, preiskujejo ga za več zadev, od pranja denarja, do davčnih utaj itd...glede na znane informacije, ni šans, da bo prišel ven čist, kajti samo glede sodelovanja z Grepom je toliko nepravilnosti, toliko ogoljufanih podizvajalcev pri Stožicah, da ne šlo mimo njega.
Ob bok Janši pa ga bom postavljal brez problema, pa če je to vaš idol, ki ga fanatično branite ali ne. Oba bi morala iz spoštovanja do demokracije, demokratičnih vrednot, iz spoštovanja do državljanov, se umakniti, kajti v normalnih državah politiki odstopajo že zaradi sumov, ko se preiskave začnejo, ne pa, da pade na njih obtožba koruptičnih dejanj, preiskava, obtožnica ali celo obsodba.

ko boš to razumel, boš mogoče razumel kaj je demokracija, ker to kar dotična gospoda počneta, to je čista želja po oblasti, to je točno to, kar je 20 let počel Berlusconi in spravil Italijo na kolena. Ne sam seveda, ampak ima velik delež pri temu, ko je enostavno rušil vlade, da se je sam povzpel vnovič na olbast, da si reši svojo magnatno bunga bunga rit.

Zdaj si pa poglej ta dva rojaka, ki si lahko samo še roke podata. Kar zagovarjaj svojega, jaz ne bom nobenega, oba sodita v pozabo, ne pa v vrh politike, ki nam je državo zafurala.

Zdaj pa jokcaj dalje, kako VAŠ ni tak.
In potem pišete romane kako si želite spremembe...ma dajte no mir, komu lažete.
no72
# 03.10.2013 ob 09:15
robijehud@ 8.44:

Jaz tega človeka niti malo ne podcenjujem, z nasmeškom na ustih je sposoben najbolj izprijenih dejanj! Slovenija je postala talec nekega balkanskega mafijca in kriminalca! To se lahko konča tudi tragično za državo Slovenijo! Kot da ni že vsega hudega dovolj, bo tale baraba v solo režiji zakuhala še hudo politično krizo.
Mislim, da podobne situacije še ni bilo po 1991. Skrajni čas je, da se tega političnega in gospodarskega mašetarja s "zelo umazano dušo in prijaznim obrazom" končno postavi pred vrata , vrata pa zaloputne!

Tu imate odločilno vlogo Ljubljančani, ki ste ga doslej neformalno podpirali in ščitili, čeprav so bila vaša usta vedno polna raznoraznih pravičniških fraz.....
bbs
# 03.10.2013 ob 09:09
v LJ ne bo vstaje ker so Ljubljančani navadne riti

v WW2
so najprej pozdravili fašije kot osvoboditelje
potem se priklonili nazijem in domobrancem
nato pa krvavosrajčnikom in Srbinom.

LJ vodi čisto navadno dubrovniško politiko, torej vedno prizna tistega, ki je trenutno najmočnejši na terenu, da obdržijo uradniške službice, kjer gnijejo celo življenje, da ne govorim o tem kako se ljubljančani med seboj žerejo za te gnile uradniške službice. zato LJ nima podjetničke mentalitete, da ne govorim o državotvorni identiteti. Kako pa naj bo uradnik državotvoren, če se boji uradnika v sosednji pisarni.

resnica o povprečni pameti v LJ je pač takšna kot pač je.
tomtom
# 03.10.2013 ob 09:07
Brez Zekija nebi imeli Stožic in tudi ne Basketa,......

To je ravno tako butasto, kot da bi rekel, da brez Ivana Zidarja ne bi imeli avtocest.

In kaj nam pomaga Eurobasket in Stožice, ki ne bodo nikoli dokončane, ko pa je šlo zaradi Stožic cel kup firm v stečaj in prisilno poravnavo. Nekaterim vam je vseeno in bi imeli malo kiča in šova, pa tudi tudi če morate naslednji dan na karitas.
Magik
# 03.10.2013 ob 09:07
@rasputin
In kdo bo poraženec tega scenarija: PS,SD ali pa spet levi volilci????
Reorgart
# 03.10.2013 ob 09:00
Čas je tudi za ljubljanske vstaje, samo če bodo ljudje znali stopiti skupaj, bodo uspehi tu.
tupamaross
# 03.10.2013 ob 08:11
Nič nimam proti Srbom. Ta narod mi je prirasel k srcu in
to vsi vedo. Vendar mislim, da je bil hud spodrsljaj naše
države, ko je hotela v isti sapi predsednika vlade
Jankovića, predsednika Vrhovnega sodišća Maslešo in
predsednika države Draška Veselinovića (ki pa po nekih
informacijah, naj bi edini kandidaturo odklonil). Kaj se
je z tem hotelo doseči? Vso odgovornost prevaliti tudi v
naši državi na Srbe.

Zunanji sovražniki Srbi, notranji sovražnik Janša(!?). Ali
se motim? Če kdo ima pametnejšo razlago, bom zelo
vesel, če jo tudi navede.

Javno se je po časopisih pisalo in spoštovani gospod
Stanovnik je v javnost plasiral, da so Srbi edini, ki se
sploh kaj upajo narediti(!?). Če pogledamo Bavčarja,
Šrota, Tovšakovo, Kordeša..., to sploh ne bo držalo.

Nekateri me imajo za Srba, ker še nikoli proti njim na
tem portalu nisem nič slabega napisal. Možno je, da
sem, možno pa tudi, da ne.

Vendar, Slovenci dokončno prevzamite vajeti v svoje
roke in vsaj enkrat v življenju skušajte kaj mza svoj
narod narediti in za to tudi odgovarjati. Ne pa samo
milijarde krasti in to vse odnesti iz svoje države, po
tem pa Srbom izročiti lastno državo...
tupamaross
# 03.10.2013 ob 07:58
Mandan,
res je. Imel je svojih 5 minut,ne pa tudi moči.Katerekoli
moči. Moč (policijo, vojsko, pravosodje) je vedno imela
levica in to ima še vedno.

Čisto nič nimam proti Džamiji in sem celo nekako vesel,
da so ti ljudje dobili svoj sakralni objekt,kjer se bodo pač
srečali z odrešnikom, kot vsi drugi verniki.

Vendar, ta človek stavi sedaj na njihovih 60 do 80 tisoč
glasov (stalno prijavljeni),ki mu bodo tudi omogčili zmago,
ne pa tudi možnosti vodenja države in se bo prizadeval z
vsemi močmi za nastanitev večjega števila volilcev v naši
državi, ki bi mu omogočili celo vodenje te države...
rumalina
# 04.10.2013 ob 14:18
Karel, Igor in Gregor imajo usrane hlače, zamenjali pa jih bodo le v slučaju Jankovićeve zmage.
Prophet
# 04.10.2013 ob 12:09
Jankovic "dela" stvari, ki so vsem vidne,da folk vidi, da se nekaj premika po domace receno. Naredu si je med drugim spomenik stozice ter en kup drugih stvari, da jih bedaki, ki ga zagovarjate vidite. "Ful je pokradu ampak tudi veliko naredu"....govori folk.

Ne pozabite, da je poleg vsega kar je naredu za Ljubljano tudi ogromno pokradu. MOL spremenil v svojo firmo, ki za razna dela najema firme od svojih prijateljev ter manipulira z zakonom na vsakem moznem koraku.

V skandinaviji bi tak clovek ze po 1 aferi dal sam odstop, ker imajo nekaj zavesti in delajo za dobro svojega naroda. Pri nas je pa tak "car" na prostosti.
PONOS
# 04.10.2013 ob 08:44
Popolnoma nepomembna zadeva,če pride ta ali pa ta.
Jankovič je itak moralno,etično oporečen...dokler smo v tem sistemu ni rešitve..pa lahko pride iron man...
grauhaariger
# 03.10.2013 ob 13:12
Ljubljana je bolna (za nekatere bolana). Pokojni župan Hribar bi storil isto, karj je stroril ob koncu svojega življenja, ko bi spoznal,kaj je iz Ljubljane nastalo. Pravijo, da je Ljubljana lepo urejeno mesto, nov stadion, nova dvorana, vlećnica na grad.....a meščani, kje so ti, kaj so ti.
Raja, s katero se res lahko z nasmeški manipulira.


Odgovor je enostaven.

Premalo avtohtonih meščanov (Slovencev), po moji oceni kakih 30.000, ali pa še toliko ne.

Ostalo pa pritepenci iz vukohebin, predvsem pa (procentualno daleč pretirano za glavno mesto) Fate, Mehoti in ostali "južni" (Fužine, Štepanjsko naselje, Šiška in še kje).

Posledica: Janković bo izgleda župan še 100+ let, mesto pa je že bolj rdeče od Nove Gorice ali Titovog Velenja.

In potem je šel nek del (kao) ljublanske/slovenske "elite" v procesiji na magistrat, češ: reši nas Zoki, brez tebe nam živeti ni. Zaslepljenci.press.

Že to, da so podprli enega največjih lopovov v državi, jim ne more biti v čast.

Sam si bom sprintal seznam omenjenih likov (podpornikov) in si ga nalepil na steno, ker imajo od mene od takrat dalje popoln bojkot. Četudi bi bili nekateri v svojem delovanju, ali poslu najboljši na svetu. Drugače pač ne bo šlo.

Ni problem, če le nekdo malo bolj lev ali desen. Problem je, če podpre (in to na vso moč, s procesijo) evidentega lopova. Četudi on sam ne da nič v žep.

Očitno niso mogli najti v slovenski politiki NITI ENEGA poštenega antiJanšo. Žalostno!
In dokaz, da v slovenski politiki NI NITI ENEGA poštenega.

Ljubljana je (res) bulana. In tako razdvojena, da ni res! Ampak drugače, kot v ostali Sloveniji niti ne more biti.
tupamaross
# 03.10.2013 ob 12:41
Dragi Zemljemerec,
če bi takšno reklamo naredili nekomu od Strojanovih,
bi se res lahko zgodilo, da bi tudi on zmagal na
volitvah. Če vpoštevamo še dejstvo, da dokaj veliko
število volilcev odda svoj glas iz maščevanja in iz same
rezigniranosti, je resnično možno vse.

Če novinarji temu primeru ne bi posvečali skoraj nobene
pozornosti, bi psi nekaj časa še lajali, karavana pa bi brez
postanka nadaljevala svojo pot.
tupamaross
# 03.10.2013 ob 12:38
Spoštovani Wisan,
seveda so vse možnosti, izstop iz Evropske Unije pa je
po mojem skoraj nemogoč,ker mo obkroženi z njenimi
članicami z vseh strani, nismo pa Islandija.

Če bi sedaj bile volitve, bojim se, da bi Janković kar z
velikim naskokom premagal vse, ker toliko reklame, ki
mu jih naši novinarji namenjajo, je nezamislivo.

Kdaj ste zadnjič slišali za Novo Slovenijo, SDS, torej
Novakovo, Janšo, jaz sem na njih čisto pozabil.

Resnično ne vidim nobene možne rešitv v trenutko,
ko jih je po najnovejših podatkih 700 tisoč človeških
duš čakalo v vrsti pred Rdečim Križem.
modzo
# 03.10.2013 ob 10:40
Se vceraj sem se Berlusconiju smejal in evo. Iz Italjanske komedije v slovenski realizem
Tvitopis
link
To ni bodeča žica, to je "srebrna spirala zaupanja in varnosti"
13. november 2015 ob 07:57 "Prav takšne 'tehnične ovire' je pred dvema mesecema Orban postavil. Da je nehumano in neevropsko, so dejali," je bil eden od številnih odzivov v slovenski tvitosferi na postavljanje tehničnih ovir ...
Več novic ...
Kazalo