Zoran Janković trdi, da si ne želi strankarskega članstva. Foto: BoBo
Zoran Janković trdi, da si ne želi strankarskega članstva. Foto: BoBo

Janković je za Dnevnikov Objektiv povedal, da je prepričan, da lahko na volitvah zmaga nekdo drug. Spomnil je na anketo, ki je pokazala, da bi ljudje na čelu vlade najraje videli Danila Türka, sledi pa mu Gregor Virant, Janez Janša je tretji. Sam sicer ne ve, kdo vse se bo pomeril na volitvah, a ve, kdo ne bo zmagal.


Le en dober premier
Ljubljanski župan je še dodal, da smo imeli od osamosvojitve zelo dobre predsednike držav, a samo enega dobrega predsednika vlade. S tem je mislil na Janeza Drnovška.
V intervjuju je namreč dejal: "Če bi sedaj vprašali ljudi, kdo je bil najboljši, bi velika večina odgovorila, da je to bil Janez Drnovšek." Preostali bi po njegovem mnenju morda zbrali 15 odstotkov podpore.

Janković je prav tako prepričan, da se je kriza v Sloveniji začela v času vlade Janeza Janše, "ko je uničil (Janša, op. a.) ceh direktorjev". Ob tem je dodal, da Pahorjeve vlade "ni več".
"MOL ima formalno prav glede kazni"
V intervjuju se je dotaknil tudi pošiljanja kazni za prometne prekrške po več kot letu dni. Prepričan je, da imajo na občini formalno prav, da pa se uporablja dve floskuli, in sicer, da se s tem polni proračun ter da je kapital zmagal nad stroko. Priznava pa, da je pošiljanje kazni z enoletno zamudo problematično.
Samozavesten je tudi glede dokončanja kompleksa v Stožicah, čigar trgovski del naj bi bil končan marca prihodnje leto. Glede širjenja mestnih vpadnic pa je pojasnil, da pogovori že potekajo. Na Dunajski bi bilo treba porušiti 14 hiš, zasebniki pa imajo možnost zgraditi šest- oz. sedemnadstropne objekte.
Dodal je, da bodo vpadnice zagotovo širili, saj so zagotovili možnost, da se jim doda tudi peti in šesti pas, a da gre za projekt, ki bo na vsaki vpadnici trajal 10 let. "Ampak tudi to me ne skrbi," dodaja župan.