Slovenija

Poudarki

  • Janković bil prepričan, da bo dobil 46 glasov
  • Mišič (PS) je napovedoval 48 glasov za Jankovića
  • DeSUS zaupal Jankoviću, da ima tista dva glasova
  • DLGV: Jankovićeva vlada zelo tvegan eksperiment
  • SD: Usklajena pogodba je dovolj dobra
  • SDS: Janković je neiskren
  • SLS: Razlika je v pogledu na davčne oaze, kriminal
  • NSi: Skrbijo nas dvomi o zakonitosti in poštenosti
  • Manjšinca protestirata nad pritiski
Zoran Janković
Ker Janković ni bil potrjen za mandatarja, tako lahko predsednik republike predlaga drugega mandatarja ali znova Jankovića, lahko pa mandatarja predlagajo tudi poslanske skupine ali najmanj deset poslancev. Foto: BoBo
       Še bolj so pomembna razhajanja pri pomembnih vsebinskih usmeritvah. Moti nas odnos do korupcije, kriminala, pravne države, davčnih oaz in zadolževanja države.       
 Radovan Žerjav, SLS
Jože Tanko
Janković je neiskren v trditvah, da ima odprta vrata za vse, je v imenu SDS-a zatrdil Jože Tanko. Foto: Državni zbor
       Računalnika Janković res ne potrebuje. Tudi pisarne ne potrebuje, ker je vedno na terenu, med ljudmi, ki v njem vidijo upanje. Z njim vštric hodi motivacija, ki je gonilna sila vsake družbe.       
 Roman Jakič, PS
Gregor Virant posluša Zorana Jankovića
Virant meni, da Janković "ali blefira ali trguje z glasovi". Foto: BoBo
       Najostreje zavračam vse govorice, da bi kdor koli v Pozitivni Sloveniji ponujal ali kakor koli trgoval z glasovi. Problem je v drugih poslanskih skupinah, kjer ne dopustijo, da se posamezniki odločijo po svoji vesti. /.../ Glasujte za operativca. Bolje, da se mora učiti politične drže, kot da bi se moral učiti gospodarstva in poslovnih zakonitosti.       
 Gašpar Gašpar Mišič, PS
Karl Erjavec in Zoran Janković
Erjavec: Janković je kar pogumen. Zaupamo mu, da ima tista dva dodatna glasova. Foto: BoBo
       Ko sem se včeraj sestal s kandidatom za mandatarja Zoranom Jankovićem, se mi ni zdelo nič narobe. Janković je moj poslanski kolega, je bil župan Ljubljane, jaz dva mandata župan Lenarta. Prvo vprašanje v javnosti po sestanku je bilo, kaj mi je ponudil, s čim me je podkupil. Ničesar. Pogovarjala sva se o čisto običajnih stvareh. Vem, da je zadnji trenutek, da potegnemo ročno zavoro in še nožno, sicer Slovenija drvi v propad. /.../ Na intenzivni negi je dve tretjini slovenskih podjetij, mi se pa šalimo in hecamo. Pravočasno je treba reagirati. /.../ Čas je za sodelovanje in ne izkjučevanje. Ne vidim nikogar, s katerim se v DZ-ju ne bi mogel pogovarjati.       
 Ivan Vogrin
VIDEO
Parlamentarna razprava o...
VIDEO
Janković ni dobil podpore...

Dodaj v

Janković padel. Podprlo ga je le 42 poslancev.

Glasovnice prejelo 54 poslancev, oddali 43 veljavnih
11. januar 2012 ob 06:21,
zadnji poseg: 11. januar 2012 ob 16:52
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Poslanci državnega zbora so z 42 glasovi za in enim glasom proti zavrnili predlog predsednika republike, naj kot mandatarja za sestavo vlade izvolijo predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića.

Glasovanje je bilo tajno, poslanci so prejeli 54 glasovnic, oddali pa 47 glasovnic, od tega 43 veljavnih. S tem Zoran Janković ni več kandidat za mandatarja za sestavo vlade. Sodeč po izidih, zanj niso glasovali niti vsi poslanci strank, ki so ga javno podprle.

Za veljavnost glasovanja je potrebnih 46 prevzetih glasovnic. Če ta pogoj ne bi bil izpolnjen, bi glasovanje ponovili.

Predsednik republike Danilo Türk je napovedal, da Janković zanj ostaja resen kandidat in da bo opravil naslednji krog posvetovanj in odločanj s parlamentarnimi strankami in od njih zahteval nove predloge za mandatarja. Mandatarja lahko predlaga tudi poslanska skupina ali 10 poslancev.

Nekateri izvedli obstrukcijo
Nekatere stranke so izvedle dogovorno obstrukcijo. Zato da bi bil mandatar ustoličen "transparentno" in "brez skrivanja", sta poslanski skupini SLS-a in Državljanske liste Gregorja Viranta v medsebojnem dogovoru med poslanci sprejeli odločitev, da glasovnic ne prevzamejo, je pojasnil predsednik SLS-a Radovan Žerjav. Neuradno naj bi se tej obstrukciji pridružila tudi SDS in NSi. Ker je bilo glasovanje tajno, tega ni mogoče z gotovostjo preveriti.

Rihard Braniselj (DLGV) je pred glasovanjem pojasnil, da so se s tem želeli ubraniti očitkov o morebitni korupciji in podkupovanju. S tem bi preprečili ugibanja o tem, kdo med njimi bi morda svoj glas oddal za Jankovića oz. kdo bi bil t. i. Pucko.

Po glasovanju je ob odhodu iz dvorane Ivan Vogrin potrdil, da je sledil sklepu stranke in tudi sam ni glasoval.

Janković je bil prepričan o uspehu
Janković je izrazil prepričanje, da bo dobil potrebnih 46 glasov, čeprav jih je imel zagotovljenih le 44 (PS, SD in DeSUS). Imen ni želel razkriti. Poslanec Pozitivne Slovenije Gašpar Gašpar Mišič pa je napovedoval celo 48 glasov podpore.

Poslanca manjšin sta večkrat povedala, da če bi morala biti potrebni 45. oziroma 46. glas, Jankovića ne bosta podprla. Po neuradnih podatkih naj bi bil poslanec italijanske narodne skupnosti Roberto Battelli na pogovorih pri Pozitivni Sloveniji, a je navedbe zanikal in zatrdil: "Že štirinajst dni ponavljam, kaj bom naredil, in to bom naredil." Battelli je sicer pred sejo novinarjem dejal, da bo glasovnico dvignil, če bo potrebno.

Prav zato so se v javnosti pojavljala ugibanja o tem, ali bi Jankovića utegnil podpreti kdo izmed poslancev iz strank, ki so mu odrekle podporo. Pri tem se sicer v javnosti največkrat omenja poslance Liste Virant, ki pa so večkrat zatrdili, da so enotni. A je bilo hkrati tudi na drugi strani mogoče slišati opozorila, da Jankovića lahko ne podpre kdo iz strank, ki so mu napovedale podporo.

Virant o občutku ribarjenja v kalnem
Nekaj dvomov je Virant ob robu seje izrazil tudi o predstavnikih manjšin. Dejal je: "Verjamem, jaz ljudem v osnovi na besedo verjamem, kar me pa čudi, pa so diskrepance v izjavah in netransparentnost. Neki občutek ribarjenja v kalnem je v zraku - na eni strani javne izjave, na drugi strani pa izjave tistih, ki pravijo, da so dobili toliko in toliko glasov. To za DZ ni dobro." Na vprašanje, ali zaupa svojemu poslancu Bojanu Starmanu, pa je odgovoril: "Zaupam vsem svojim poslancem."

"Danes bomo dobili predsednika vlade"
Poslanec Pozitivne Slovenije Gašpar Gašpar Mišič je med sejo zagotavljal: "Po zaključku glasovanja boste videli, da bomo danes dobili predsednika vlade." "Z Vogrinom sva včeraj poleg vremena govorila o odnosu predsednika Liste Virant do svojega poslanca, ki ga je obsodil, ne da bi preveril, v kakšnem stanju je. Vogrin je 20 let podjetnik in pošteno dela," je pojasnil.

"Računam na glasove vseh tistih, ki se zavedajo, kaj ta država potrebuje," je dodal in zatrdil, da bo Janković prejel 48 glasov, ki bodo prišli iz različnih strank.


PS: Volivci so se odločili za spremembe
V okviru razprave so poslanske skupine predstavile svoja stališča. Prišla so nova gibanja, nove stranke in volivci so največjo odgovornost podelili tisti stranki, ki se je pojavila le sedem tednov pred volitvami - volivci so se odločili za spremembe, je v imenu poslancev Pozitivne Slovenije dejal Jani Möderndorfer. Pozitivna Slovenija je z največjim odstotkom dobljenih glasov dobila tudi odgovornost za spremembe, Janković pa je najboljši kandidat, da spremembe izpelje, je nadaljeval.

Zatrdil je, da je kandidat za mandatarja sposoben konsenza v kritičnem trenutku ter kot primer izpostavil dogovor in sprejetje intervencijskega zakona, prej kot je Janković sploh postal kandidat. Pri delovanju bo po Möderndorferjevih besedah težil k ravnotežju med socialno odgovornostjo, marginalnimi skupinami in konkurenčnostjo gospodarstva. "Sporočilo volivcev je jasno," je sklenil.

SDS: Janković je neiskren
Vodja SDS-ovih poslancev Jože Tanko je v predstavitvi stališč poslanskih skupin zavrnil Jankovićeve uvodne besede, da ne zapira vrat nikomur. Janković je v predvolilni kampanji redno zavračal sodelovanje z SDS-om, rekoč, da "eno govorijo, drugo delajo". Janković očitno ni iskren, je dejal Tanko. Napovedal je, da je SDS v opozicijski vlogi kljub temu pripravljen "konstruktivno sodelovati" in podpreti protikrizne ukrepe, prav tako sodelovati v partnerstvu za razvoj. Vseeno se mu zdi neprimerno, da Janković, čeprav na transparenten in demokratičen način nima niti pičle večine v DZ-ju, ni vrnil mandata. "Kakšen vzor to daje državljanom," se je vprašal in napovedal nepodporo.

SD: Usklajena pogodba je dovolj dobra
"Volivke in volivci so se odločili za spremembo in njihovo odločitev želimo spoštovati. Podprli bomo Jankovića," pa je dejal Janko Veber (SD). Pojasnil je, da sta SD in Pozitivna Slovenija sicer dve različni stranki, a dovolj sorodni, da lahko skupaj oblikujeta vsebino koalicijske zaveze. Poudaril je, da je SD dejavno sodeloval pri oblikovanju koalicijske pogodbe. Povedal je, da so s potencialnimi koalicijskimi partnerji uskladili pogodbo, ki je dovolj dobra, da jo bodo podprli. Dodal je še, da so opozorili na šibko točko, da Janković še nima zagotovljene zadostne podpore.

DLGV: Jankovićeva vlada tvegan eksperiment
Rihard Braniselj
iz Liste Virant je pojasnil, kako so potekala koalicijska pogajanja. "Zavedamo se, da v nobeni koalicijski pogodbi ne morejo biti zadovoljne vse stranke," je dejal. Povedal je, da je Janković do seje DZ-ja, na kateri so volili predsednika DZ-ja, Listo Virant na pogovore povabil le dvakrat. "Janković je po seji DZ-ja, ko ni uspel s svojo kandidatko za predsednico DZ-ja, povsem spremenil svojo taktiko," je zatrdil in dodal, da je bil prispevek Pozitivne Slovenije pri pisanju koalicijske pogodbe izrazito skromen. "Pozitivna Slovenija je bila posrednik, mediator. Takšen pristop nas žal ni prepričal," je pojasnil.

DeSUS zaupa Jankoviću, da ima tista dva glasova
"Janković je stopil na politični prostor kot veliki up, kot človek, ki lahko najde pot iz krize," je spomnil predsednik DeSUS-a Karl Erjavec. Dodal je, da nismo le v hudi finančni krizi, ampak tudi v hudi politični. "Stranka DeSUS je stranka, ki mora biti konstruktivna," je dejal. Poudaril je, da Slovenija potrebuje močno vlado, ki bo kos vsem izzivom, ki so omenjeni tudi v koalicijski pogodbi. "DeSUS zaupa Zoranu Jankoviću, da ima tista dva glasova ali pa celo več, da je z nagovorom prepričal še koga. Podprli bomo mandatarja, ker je relativen zmagovalec, in DeSUS je neideološka stranka," je zatrdil.

SLS: Razlika je v pogledu na davčne oaze, kriminal
V imenu poslanske skupine SLS-a je Radovan Žerjav kritiziral predsednika države, ki vse od 16. decembra, ko so bili znani uradni izidi volitev, ni sprejel odločitve. Izpostavil je temeljne programske in vrednotne razlike med SLS-om in PS-jem. Motijo predvsem razlike v programskih pogledih in odnosu do korupcije, kriminala, pravne države, davčnih oaz in zadolževanja države.

Niso pa razlike samo programske, je dejal ter pojasnil: "Višek je bil pred nekaj dnevi, ko smo namesto pomirjevalnih, pietetnih besed poslušali grmenje in težke besede največjih predstavnikov politike, ki naj bi prevzeli vodenje te države." Motile so ga tudi besede Janeza Stanovnika o njegovi vlogi pri pogovorih z veleposlanikom ZDA. "Ker sem bil pri veleposlaniku, sem bil označen za hlapca. Nisem hlapec. Ne zunaj ne znotraj," je protestiral. SLS Jankovića ni podprl.

NSi: Skrbijo nas dvomi o zakonitosti in poštenosti
Nova Slovenija je vedno igrala odprte karte in zaradi velikih, temeljnih vrednotnih in programskih razlik Jankovića odprto povedala, da njegove vlade ne bo podprla, je v imenu poslancev NSi-ja dejala Ljudmila Novak. Njena stranka izide volitev spoštuje, čeprav jim niso všeč, skrbi pa jih, da Jankovićeva kandidatura prinaša "številne dvome o zakonitem in poštenem ravnanju". "Zgražamo se, da lobiji obvladujejo državo, peščica nesramno bogatih pa denar nakazuje v davčne oaze," je dejala Novakova. Jankoviću želi uspešno vladanje, upa pa, da vodenje države ne bo le "projektno uspešno, temveč tudi pošteno in v korist vseh". Take projekte bo podprl tudi NSi, če bo v opoziciji, je sklenila Novakova.

"Slovenija potrebuje trdno vlado, prepričani smo, da slednjega predlagani mandatar ne more zagotoviti," je povedal Braniselj in poudaril, da bi šlo pri Jankovićevi vladi za zelo tvegan eksperiment, ki si ga ne moremo privoščiti.

Göncz: Manjšini nista strankarski
Odločitev obeh manjšinskih poslancev sta že večkrat javno napovedala, je pojasnil poslanec madžarske narodne manjšine Laszlo Göncz. Nepodpora 44-članski koaliciji je za državo edino odgovorno in edino primerno ravnanje. Zahvalil se je predsedniku republike, ki je v včerajšnjem pogovoru za TV Slovenija podprl tako stališče poslancev manjšin. "Če bi bil najin glas odločilen pri strankarski in ideološko obarvani koaliciji, to ne bi bilo ne dobro ne demokratično," je izjavil.

Poslanca manjšin poslala dopis strankam
Še pred začetkom seje je Veber (SD) znova poudaril, da podpirajo Jankovića za mandatarja. "Manjšinca sta danes poslala dopis, da lahko v svojem nagovoru Janković omeni podporo manjšini. Ta dopis so dobile vse poslanske skupine in je za nas sprejemljiv. Kako bosta glasovala manjšinca, bosta ona dva povedala. Gre za dopis poslancev manjšin, da se upošteva tudi madžarsko in italijansko narodno skupnost, odgovornost bodoče vlade do ohranjanja njihovega razvoja. Ne vem, kaj to pomeni glede glasovanja," je pojasnil.

Dejan Židan (SD) je dejal, da bo dobil Janković tudi njegov glas. Franc Jurša (DeSUS) pa je zagotovil, da ni vprašljivo, ali bo celotna stranka danes podprla Jankovića.

A. Ž., Aleksander Kolednik, Aljoša Masten, Ana Mavsar
Roberto Battelli
Radovan Žerjav , Romana Tomc in Marko Pogačnik
Radovan Žerjav
Karl Erjavec
Karl Erjavec, Franc Jurša
Ivan Vogrin
Gregor Virant in Karl Erjavec
Državni zbor
Prijavi napako
Komentarji
kenda
# 11.01.2012 ob 06:36
28% ni večina.
lenka
# 11.01.2012 ob 06:30
danes lahko postane ZJ predsednik vlade samo s pomočjo IZDAJALCEV.
simpli
# 11.01.2012 ob 06:39
Danes odhaja Zoran na smetišče zgodovine.
Markizni
# 11.01.2012 ob 06:36
Kučanovo organizacijo in njega bi moral preiskovati Interpol. To je pravi naslov za Kučanovo omrežje (network). Strukturo omrežja oblikujejo posamezniki in podjetja, organizacijo pa njihove osebne in digitalne povezave. To nadzoruje Marta Kos. Torej Interpolovi, prosimo na delo.
lenka
# 11.01.2012 ob 06:44
Info - težave z matematiko- zj ima 28% in ni ABSOLUTNI zmagovalec zato NUJNO rabi koalicijo in če je nima, si lahko tistih 28% nekam zatakne!
sinteza1
# 11.01.2012 ob 06:53
Pogum pa je ZJ treba priznati: blefiranje do zadnjega trenutka in še malo čez. Bizanc.
4jd
# 11.01.2012 ob 06:58
72% proti. Zelo jasen rezultat.
Lu Yehi
# 11.01.2012 ob 06:57
Ne razumem si razlage ZJ in turka o željah volilcev Viranta. Sam sem dal glas Virantu zgolj zato, ker je alternetiva Jankoviču in Janši in s kom če sploh s kom bo šla stranka v vlado je v rokah Viranta in preostalih poslancev liste. Če bi že pred volitvami Virant jasno izrazo, da bo šel v vlado Jankoviča ali Janše bi verjetno dal glas NSI ali SLS nikakor pa ne bi dal glasa Virantu če bi to pomenilo avtomatično pripadnost Jankovičo kot si to razlaga levica in Jankovič.

Zatorej g. turk, jankovič in volilci levice ne vi govoriti kako je Virant izdal volilce to pravico imamo izključno mi na naslednjih volitvah.

Kaj očitno (poizkusi) podkupovanje poslancev LGV je pa moralno čisto ? Vogrina so zvolili kot člana LGV in vprašanje če bi ga izbrali če bi bil na LZJ ? Tudi sicer ne vem a ni nobenih pogojev, da ne bi v parlament izvolili zadolženih ljudi, ki so vsaj pod vplivom poizkusov podkupovanja ?

Zoran če ste vsaj malo pozitivni vam je to podkupovanje v veliko sramoto in če imate javno podporo 44 glasov poslancov je vso nadalno kupčkanje po kafičih zgolj vaš pravi jaz ?
A to, da greste v izvolitev in morda z podkupovanjem dobiste 45,46 glas je vzorec kako se bo poslovalo v Sloveniji če boste premije vi ?

Erjavec kako mislite zdržati v tej vladi 4 leta ? A nam boste ponovno podprli in kasneje odšli kot lani iz vlade ? V teh časih je to skrajno neresno početje in tudi če dones dobijo 46 glasov je vlada obsojena na propad in novo zavlačevanje potrato denarja za volitve v teh kriznih časih je takšno obnašanje nekonstruktivno.

Pahor za voljo vaše večkrat izražene konstruktivnosti vas kot sredinski volilec, ki sem na volitvah 2008 volil vas naprošam, da ob današnem polomu sestavite vlado velike večine z SDS in naj se končno ta prilizjeni Desus izloči iz vlade.
Markizni
# 11.01.2012 ob 06:42
Izhodišče oz. argument za Interpolovo preiskavo je inovativna oblika mafije s svojimi kriminalnimi posli, kot jo pozna Slovenija. Zdaj dobiva Kučanova mafija celo celo svojega premiera, ki bo vodil Slovenijo. To je nevidena in nazaslišana slovenska kriminalna inovacija, ki jo poznajo celo Rusi oz. so o njej informirani. In to sredi Evrope, v srcu demokracije!
pozitiva
# 11.01.2012 ob 07:00
Denar je sveta vladar. Verjamem, da bo nabral dovolj glasov.

Morda bodo ''nekomu'' celo poplačani dolgovi... Kaj veš :)

Ni važno, da Slovenija propada z 46 koalicijo, važno je, da ''zmagovalec'' zmaga, da se upošteva ''volja ljudstva'' po spremembi, po ''novih obrazih (ki so že dolga leta člani partije, člani LDS, Zaresa in SDja). Gospodu kučanu gre bolje v vlogi ''strica'' kot mu je šlo v vlogi predsednika, Stanovnik pa že meni, da ima Jankovič tožilstvo in ministrstvo za notranje zadeve pa njega in njegove pajdaše nihče ne bo preganjal...

Slovenija, moje sožalje! Uspela si iznajti časovni stroj. Smo v letu 1944.
BACK
# 11.01.2012 ob 06:57
Ja, dokopal se bo prestola z pomočjo enega, ki je"podkupljen". Ne govort , da so volitve odločene bile na volitvah, ker je generalno bilo 50%50 za levo in desno, fora je v tem, da je res štala z temi levaki in povezavami, to ljudje ne marajo več, ker je čist preveč slabih izkušenj in na dolgi rok je to porazno za SLO, ker ljudje dobesedno ne vidjo smisla v SLO.
TineB
# 11.01.2012 ob 16:56
Trenutno se počutim izredno POZITIVNO. :)
intelekt
# 11.01.2012 ob 16:54
Pa so imeli res prav tisti, ki so potrdili izjavo PS, da ima ZJ zagotovljenih 48 glasov - proti.
gregorsu
# 11.01.2012 ob 06:53
ne vem zakaj se mi zdi, da turk pod nobenim pogojem ne bo poslušal poslancev in ne bo imenoval janše za mandatarja.

ali lahko že njegove komentarje in kritike izvoljenih predstavnikov ljudstva razumemo kot puč predednika? zraven na glas razmišlja o predsedniških zakonih, ki bi jih pošiljal v parment, ki bi ga lahko vodil samo nekdo, s katerim bi se turk strinjal.

Bmo sploh imeli predsedniške volitve? ali imamo novega kučana?
AndrejSkarja
# 11.01.2012 ob 16:54
Hvala Janševi vladi da lahko gledamo prenos iz parlamenta .
andreas
# 11.01.2012 ob 16:55
Kaže, da je imel Pahor dovolj poguma...
MIRNČAN
# 11.01.2012 ob 16:55
Očitno je tudi SD glasoval proti. Oziroma nekdo od nejgovih.
Benny_s
# 11.01.2012 ob 16:55
Zoki piše zgodovino: prvič se je zgodilo, da prvi mandatar ni dobil podpore =)
wolfy
# 11.01.2012 ob 16:55
Janko se je PONOVNO uštel :)!
igralka55
# 11.01.2012 ob 06:51
seveda jih bo. V Slovenceriji, ki je že zdavnaj prenehala biti Slovenija-moja dežela, je najbolj ogabnih riti kolikor hočeš.
Blitzkrieg
# 11.01.2012 ob 17:08
Volilci Jankovića tu v komentarjih ne vedo kaj je demokracija. "Pokazala se je volja ljudstva" koji K ... jaz nisem volil Jankovića, moja volja ne velja? 28% je 28%. To ni "volja ljudstva". Desnosredinska vlada bo imela večjo podporo ljudi. Koga briga relativni zmagovalec, to ne pomeni nič. Sem zelo vesel, da je Zoki odpadel.
treki
# 11.01.2012 ob 16:54
Ha Ha niti 44 glasov ni dobil!!!
resnicar
# 11.01.2012 ob 16:54
48 my ass.
partibrejker
# 11.01.2012 ob 16:54
3 neveljavne?
se je mogoce Jankovicu zgodil Pucko?
sikerjosi
# 11.01.2012 ob 16:53
haha še lastni ga niso podprli
master
# 11.01.2012 ob 16:54
hahahahahahhahaha 42!!! hahahahahahahaha!!!!! Sm vedo, da imate pametne tudi med svojimi :D :D :D :D
krumpek
# 11.01.2012 ob 16:54
Sedaj je glavno vprašanje, kdo je bil ANTI - PUCKO ?
Beavis
# 11.01.2012 ob 16:55
Hvala bogu!
davide
# 11.01.2012 ob 16:53
adijooooooooo
sikerjosi
# 11.01.2012 ob 16:53
haha še lastni ga niso podprli
Lu Yehi
# 11.01.2012 ob 06:58
info
# 11.01.2012 ob 06:24
Prijavi neprimerno vsebino
Ljudje božji... Volitve so bile ligitimne in so pokazale voljo večine državljanov. Vse ostali so igrice mogočnežev.

Odvisno kaj je za nekoga večina ? 28 % ali 72%
EBEL-Acroni
# 11.01.2012 ob 17:45
Janković padel. Podprlo ga je le 42 poslancev.

Türk v Stilu:
MIRNČAN
# 11.01.2012 ob 16:57
Levičarji djte obsodit svoje izdajalce. Desne ste že.
-mclaren-
# 11.01.2012 ob 16:55
hahahahaa zoki, zoki!!!!

ČE JE JANŠA ZGUBIL VOLITVE DVA DNI PRED VOLITVAM, JE JANKOVIĆ ZGUBIL GLASOVANJE DVA DNI PRED GLASOVANJEM!!!!!!!!!!
him24
# 11.01.2012 ob 16:54
Zda lahko vseeno da denar Vogrinu, ker mu je itak ostalo viška.
cgn
# 11.01.2012 ob 17:11
škoda sedaj bo pa stanovnik postal hlapec
Črnibog
# 11.01.2012 ob 16:57
Torej, vsi smo se zmotili, kot kaže Jankovića ne podpirajo tisti, ki so se mu priklonili in dali obljubo. Torej, mi lahko kdo pojasni? Aja, saj res, kriva sta Žerjav in Virant, še posebej slednji. Slovenija, kam greš ti?
sioxxos
# 11.01.2012 ob 16:52
Kučan : Svoboda 1:1

Pravkar so streljali penale. In zmagovalec je:

SVOBODA
suhoj
# 11.01.2012 ob 16:52
šmrc pod nosom Zoki. Zastonj tvoji strici in denar.
Senna-Maze 28
# 11.01.2012 ob 18:16
Predčasnih volitev nikakor ni možno pričakovati, sedaj bo Turk znova predlagal Jankovića, medtem pa bo število 10 poslancev predlagalo JANŠO . Janković bo znova padel, rezultat bo enak. Potem pa bodo čez 14 dni obravnavali predlog 10 poslancev. Tukaj bo Janez zmagal, saj bodo pridobili Desus, ta stranka ni ideloško obremenjena, njej je pomembno, da je stalno v vladi, ker se borijo za upokojence in njihove pokojnine. Tako se vsaj glasi njihovo načelo. Karl pa tudi ne bi rad tvegal predčasnih volitev, ker lahko dosežejo slabši rezultat in ostanejo zunaj parlamentarnega praga. Torej po logiki sodeč, bo v 3. krogu izvoljen Ivan Janez Janša. To je zgolj moje skromno mnenje.

Lp
noprou
# 11.01.2012 ob 17:09
Vsaka čast, Karl in Borut!
Zdaj pa hitro narediti eno dobro koalicijo in potegniti voz naprej.
Insider
# 11.01.2012 ob 17:00
Pahor in Karlo sta ga odjebala. 100%
Jan1983
# 11.01.2012 ob 16:57
Uf velika nevarnost nas je obšla...
sharkyslo
# 11.01.2012 ob 16:53
Tooooooooooooooooooooooooooo!!!;)))) Zoki speli se!!!!!
mihamiha23
# 11.01.2012 ob 16:53
42?
PinkFloyd
# 11.01.2012 ob 16:31
Berem samo še komentarje z minusi, ker le ti mogoče napišejo kaj optimističnega, ne blatijo nasprotnika z nesmisli (beri: udba, kučan), razmišljajo s svojo glavo, imajo radi svojo opcijo (desničarji so to samo zaradi tega ker ne maraj levice), vrjamejo teoriji da je komunizem razpadel, ne predvidevajo stvari za 4 leta vnaprej, niso neki zakompleksanci ki so sposobni cel dan preživeti na forumu in dobesedno jokati za svojim padlim vodjo, in pa najpomembejše, med njimi se vsaj najdejo kakšni intelektualci, katerim veliko bolj zaupam kot kmetom, nacionalistom, penzionistom (ki še vedno halucinirajo partizane) in neizobraženim nezadovoljnežem, ki so večinsko telo desne opcije. V življenju še nisem slišal izobraženca, filozofa, umetnika, misleca, pesnika ali pisatelja da bi podpiral desno opcijo. Tako kot od "levo" usmerjenega avtorja ne tem forumu še nisem videl tako grdo in neestetsko napisanega komentarja, kot ga je recimo sposoben napisat timoti. Tako kot od desno usmerjenega avtorja še nisem videl konstruktivnega komentarja, v katerem nebi v 10 stavkih povedal nekaj kar se da z tremi besedami. Seveda je to razumljivo ker so to povečini nerazgledani ljudje mimo katerih je šlo v živjenju veliko stvari, ki so zelo pomembne za oblikovanje nekega smiselnega mnenja o življenju, družbi, svetu. Tega ne obsojam, saj je logično da vsak človek nima bodisi možnosti, bodisi volje se izobraževati, razmišljati, opazovati. Obsojam to, da ti ljudje mislijo da so dovolj pametni da v tem trenutku rešijo državo. Nihče recimo ne pomisli koliko ljudi je dobilo delovno mesto v Mercatorju in koliko to podjetje prispeva v naš BDP. Ne pomisli da je g. Janković kot župan Ljubljane naredil veliko dobrega in mislim da so najbolj relavanten pokazatelj tega ravno prebivalci Ljublane, ki so mu namenili zelo veliko podporo. Nebi bili Slovenci če nebi namesto pohvale našli stadion v Stožicah, pri katerem pa vsak ki ima nekaj soli v glavi lahko zatrdi da je nadizvajatelje občina poplačala, ti pa pa niso plačali svojim podizvajateljem. Kaj ni logično da če občina res nebi plačala, da bi iz tega nastal postopek na državni ravni? Ne vem zakaj je tako težko o vsaki stvari pomisliti iz večih zornih kotov. Tudi jaz ne polagam vseh upov v Zorana, ampak kar je do sedaj pokazal, mi deluje človek ki je ambiciozen, ki ima rad izzive in ki naredi tisto kar reče. Me zanima če bi imel g. Janša 'jajca' se spraviti na tako velik projekt kot so Stožice. Oprostite ampak tak projekt zahteva veliko odločnost in veliko poguma. Kdor vrjame da je g. Janša ljubitelj svojih državljanov, države in kdor v njem vidi ambicioznost, elan za delo in pogum za radikalne poteze, oprostite ampak s takim človekom je nekaj hudo narobe. Veliko vas je tukaj, ki v življenju očitno niste srečni, vam v življenju redko v trenutkih nepopisne sreče priteeč solza na oči in da so za vas trenutne razmere kot nalašč za sproščanje jeze nad najvrjetnejšim mandaterjem. Lahko mu obesite to da je polovico neslovenec, da je sinovoma posojal denar, Stožice itd. ampak nič od tega ni tako črno-belo kot to vidite vi. Še če bi na volitvah zmagla mati Tereza, bi ji pripisali spolne škandale ali kaj podobnega. Če bi bil Janez levo usmerjen, bi se z njim tudi zelo lepo lahko pozabavali. Ampak pozabljate da je veliko teh strani lansiranih v javnost z namenom. Mogoče idino če bi zmagal Hanžek, bi ljudje težko kaj našli, ampak tak človek je po drugi strani tudi nesposoben voditi toliko močnih egov, kot jih najdemo v državnem zboru. Zato si želim da prenehate s komentarji ki ne povedo čisto nič pametnega, da jih bo mogoče prebral tudi kak človek, ki o vseh teh aferah ne razmišlja tako plitko in mogoče celo sam prispeval kakšno zanimivo misle, informacijo. Kdor pa najde trdne dokaze da afere zares držijo, naj jih pa nese državnemu tožilcu.

Pa lep dan želim, tako 'levim' kot 'desnim'

P.S. Preden kdo skoči v zrak, komentar sem že objavil v poodobni temi.
kurentac
# 11.01.2012 ob 17:46
Turk predlaga: glasovali bodo dokler ne bo Zoki izvoljen.
a-dee-jay
# 11.01.2012 ob 17:43
Joj tale Turk. Ravnokar je imel govor. Po parih stavkih, ki jih izgovori, se mu vidi, da je levičar. Kritizira vse poteze desnih, poteze in pa osebe na levici pa stalno povzdiguje. Mi hočemo nevtralnega predsednika in ne takšnega, ki zagovarja eno opcijo!
angelmanuel
# 11.01.2012 ob 17:12
hahaha Mišič. Kje je zdaj teh 48 glasov? :D

Aja pa še to... se ni Vilfan včeraj kot pečen maček režal v kamero in nonšalantno razpredal kak je on v karieri vedno zmagoval?
SAM
# 11.01.2012 ob 17:10
LJUBIM TE SLOVENIJA ZELENA.

Moja dežela, njena lepota in mi smo njeni ljudje ...
Kazalo