Slovenija

Poudarki

  • "Slovenija je v resnici ogrožena zaradi dela te vlade"
  • "Kje je sočutje do tisoče žrtev Udbe?"
Janez Janša
Janez Janša je prepričan, da tako Katarina Kresal kot Aleš Zalar svojo oblast enačita z oblastjo države. Foto: MMC RTV SLO
       Tudi Hitler je gradil avtoceste, pa ga za to posamezno dejanje ni nihče nagradil.       
 Janez Janša na izjavo, da je bil Tomaž Ertl odlikovan le v zvezi z akcijo Sever, torej za "posamezno dejanje"
       Razočarani smo nad izjavami dr. Danila Türka, ki vztraja pri odlikovanju in nadaljuje s kršenjem človekovih pravic in hkrati izraža sočutje do Bora Nekrepa, ki naj bi umrl zaradi zdravniške napake. Kje je sočutje do tisočev žrtev Udbe, ki je bila teroristična organizacija? Kje je sočutje do tistega, ki ga je Ertl poslal podstavit bombo v Velikovec?       
 Janez Janša
VIDEO
Janša zaradi Ertla pozval...
VIDEO
Janša o aktualnih zadevah

Dodaj v

Janša: Kresalova z istim besednjakom kot Ertl leta 1988

"Tudi Hitler je gradil avtoceste, pa ga za to posamezno dejanje ni nihče nagradil"
16. december 2009 ob 13:04,
zadnji poseg: 16. december 2009 ob 13:22
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vsi imamo pravico do zborovanja, zagotavlja pa jo že ustava, je ostre odzive koalicije na svojo napoved o prebujanju pomladi na ulicah komentiral prvak SDS-a Janez Janša.

Predsednik največje opozicijske stranke je namreč v torkovih izjavah predstavnikov koalicije zaznal prepoved pravice do zborovanja. Potem ko je na ponedeljkovem forumu Zbora za republiko dejal, da se mu zdi, "da bo treba nekatera poglavja in lekcije izpred 20 let ponoviti, in pričakujem, da se spomladi vidimo na slovenskih trgih in ulicah", je namreč Aleš Zalar (LDS) zatrdil, da je Janša z javnim pozivom, naj mu ulica pomaga prevzeti oblast, izgubil kompas. "Kot pred 20 leti. Torej z orožjem? Da te kap," je dodal minister za pravosodje. Kritična je bila tudi prva dama LDS-a Katarina Kresal: "To ni poziv k pomladi, ampak je to pot v ledeno dobo demokracije. Izjava Janeza Janše je neodgovorna, ker poziva v destabilizacijo razmer."

Janez Janša je na tiskovni konferenci spregovoril tudi o ovadbah v zadevi Patria. Kaj je povedal, lahko preberete tukaj.

"Slovenija je v resnici ogrožena zaradi dela te vlade"
Ni res, slovenska pomlad je demokratizacijo Slovenije dosegla na miren način in ne z orožjem, kot pravi Zalar, opozarja Janša in dodaja, da jim Kresalova odreka temeljno ustavno pravico oz. jih zmerja, ker jo zahtevajo. "Uporablja isti besednjak, kot ga je leta 1988 uporabljal Tomaž Ertl, ko je govoril o napovedanih zborovanjih odborov o človekovih pravicah."

Čigava oblast je ogrožena
Janša je še dejal, da Kresalova in Zalar svojo oblast enačita z državno oblastjo in mislita, de če je ogrožena njuna oblast je ogrožena tudi državna, je dejal Janša.

Ob tem opozicijski prvak ni pozabil spomniti, da Slovenija v resnici ni ogrožena zaradi morebitnega prebujanja pomladi, temveč zaradi recesije. Ogrožen je njen pomorski status, ogrožene so temeljne vrednote, iz katerih je država nastala, saj je ta vlada med drugim prepovedala referendumsko odločanje, je nadaljeval. Slovenija zaradi neresnega dela te vlade plačuje veliko ceno, je prepričan, saj "škoda, ki nastaja, se ocenjuje v stotinah milijonov evrov". Prav zato v SDS-u pričakujejo ukrepanje proti utemljenim sumom nevestnega dela v službi ministrske ekipe.

Janša: Na stotine pozivov k akciji kot pred 20 leti
Na vprašanje MMC-ja ali bo pomladne shode organiziral SDS, ali menijo, da se bodo zgodili spontano pa je Janša dejal, da ni pomembno, kdo bo shode organiziral, ampak je pomembno le to, da odkar je predsednik Danilo Türk oznanil ,da je odlikova Ertla "prihaja na stotine pozivov po akciji, kot je bila pred dvajsetimi leti.

Katarina Kresal besednega dvoboja ne nadaljuje. Za MMC je dejala, da zadnjih izjav prvaka opozicije zaenkrat ne komentira.


"Kje je sočutje do tisoče žrtev Udbe?"
Beseda na tiskovni konferenci ni mogla mimo odlikovanja Tomaža Ertla, o katerem je v torek spregovoril tudi predsednik republike Danilo Türk. "Razočarani smo nad izjavami dr. Danila Türka, ki vztrraja pri odlikovanju in nadaljuje s kršenjem človekovih pravic in hkrati izraža sočutje do Bora Nekrepa, ki naj bi umrl zaradi napake. Kje je sočutje do tisočev žrtev Udbe, ki je bila teroristična organizacija? Kje je sočutje do tistega, ki ga je Ertl poslal podstaviti bombo v Velikovec," se sprašuje predsednik SDS-a.

Na sporočilo za javnost, ki ga je v torek objavil urad predsednika Türka in v katerem piše, da bi morala Evropska ljudska stranka izvedeti, da so tudi člani SDS-a lani podprli imenovanje Ertla za častnega občana Jesenic, se je Janša odzval z besedami, da SDS-ovi svetniki Ertla niso poznali in da se Evropa z občinskimi svetniki niti ne ukvarja.

M. N., Aleksandra K. Kovač
Prijavi napako
Komentarji
mkv
# 16.12.2009 ob 13:14
Svoboda govora je zagotovljena vsakomur!!!....tudi, če se z njim ne strinjaš.....kaj pravite ga. notranja ministrica ga. Kresal??
musashi
# 16.12.2009 ob 13:14
ko pa homoseksulaci in prebrisani delajo proteste, je pa vse v redu in to levi politiki podpirajo....

Ertlov besednjak kvečjemu uporabljata zalar in kresalka, ki bi očitno rada prepovedala mirne proteste slovenskega naroda, ki je lačen, ponižan in ima te nesposobne vlade že čez glavo... Demonstacije podpiramo vsi zavedni Slovenci... če jih ne bo organiziral Janša, jih bo pa slejkoprej organiziral kdo drug...
levi ego
# 16.12.2009 ob 13:15
Kresalka še tisti ki so te izvolili so pomoto takoj ugotovili, da si z navidezno milino jih prevarala. O povprečenemu in zmedenemu g. Zalarju nima smisla energije ne besed izgubljati.
Ubogi levičarji , kakšen je to nivo vašega uma in duše.
stanislavko
# 16.12.2009 ob 13:12
Krucefix ljudje božji....paradajzerje je zagrabila panika,da bodo morali sestopiti iz oblasti !!!
musashi
# 16.12.2009 ob 13:22
očitno odkar je ta leva prostislovenska vlada na oblasti, je protestiranje dovoljeno samo homoseksualcem, prebrisanim in skrajnim levim anarhistom, saj ko so le ti delali proteste, to vlado ni nič motilo in so to celo podpirali...
marsovci
# 16.12.2009 ob 13:19
Zakaj se pa tako bojite Janša?
elan elan
# 16.12.2009 ob 13:13
Barbika,

a še vedno nisi dojela, da nisi sposobna za politiko, ampak kvečjemu za manekenko? Pojdi prosim vsaj za nekaj let iz politike in se pouči o tem, kaj za Slovenijo pomeni izhod na odprto morje! Strokovno znanje ti manjka ljubica! ;)
nepisatneumnosti
# 16.12.2009 ob 13:18
v sprevračanju dejstev so se najboljši še učili v stari dobri kumrovški visoki šoli za posebne talente.....in mi zdej beremo komentarje njihovih naslednikov.......Ultra zanimivo....
franzz
# 16.12.2009 ob 13:24
Ogrozilo bi sedanjo vlado, to je to.
pozitiva
# 16.12.2009 ob 13:26
Komaj čakam ulico!
V predvolilnih soočenjih je Kresalova vsak dan 3x omenila termin "pravna država", sedaj pa je ogorčena, če ljudje niso zadovoljni z državo in meni, da ne smejo protestirati! Katastrofa!
Že samo zaradi teh izjav bi morala dati odpoved, če bi verjela v pravno državo!
El comandante
# 16.12.2009 ob 13:22
To Janša! Spomladansko čiščenje bo paradajarje pometlo iz političnega prostora za vekomaj.
nepokorni
# 16.12.2009 ob 13:25
Ljudje ne bodo šli na ulico, zato ker jim JJ tako ukaže, ampak zato, ker se z razmerami ne strinjajo. Pa tudi z delom vlade najbrž ne.

Kolikšna je bojazen pred tovrstnimi demonstracijami je pa LDS jasno pokazal - zelo velika. Vendar ta velika bojazen ne izhaja iz strahu pred demonstracijami samimi, temveč zaradi njihove upravičenosti in smiselnosti.

Če kdo, so ravno predstavniki LDSa najmanj poklicani k temu, da mirijo zadeve, sploh ob dejstvu, da so med vsemi političnimi opcijami med najbolje ekonomsko stoječimi. LDSov besednjak namreč ne pozna besede "socialno", "delavec", "solidarnost", "redistribucija" ... Strah pred lastno legitimnostjo, torej?
kostolomec
# 16.12.2009 ob 13:28
Spomladi se zagotovo vidimo na ulicah, ker prihaja drugi del krize. Ta ima res obliko W, samo da je drugo dno precej nižje. Na ulice bodo šli ljudje spontano, oblast pa tega ne bo preživela. Tudi če bi bila bolj sposobna, kot je, ne bi, tako pa sploh nima šans. Kdo pa je sploh sedaj oblast? Turk bi itak najraje imel monarhijo (sebe kot kralja, seveda), Pahor je bolj primeren za maskoto (ne mislim slabšalno), kot za vsebino, Kresalova JE maskota, Golobič je neke vrste "vojni dobičkar", tako da se nimamo kaj slepiti - Pahor in trojček nista sposobna premakniti voza iz živega peska in grozi nam, da nas bo požrlo.

Toda to ne pomeni, da je pravi konj za izvlek Janša. Nedvomno je bolj odločen in bolj konsistenten. Toda Janša samo s tem ne more rešiti situacije. Ne. Edina rešitev za nas je ulica, ki bo rodila nacionalni konsenz, da je dovolj zezanja in prepucavanja in da rabimo učinkovito in enotno vlado. Kdo jo bo vodil, je prav malo pomembno za leti 2010 in 2011. Samo ne kak kvazi manager tipa Jankovič, ki je še sinovo maturo hotel kupiti. Tak gotovo ne ve, kaj je rešitev v dobro vseh.

Ko bo pa krize konec, pa mora taka vlada odstopiti in razpisati nove volitve.
pajon
# 16.12.2009 ob 13:22
Oživimo in nadgradimo 1. republiko, začnimo ustanavljat 2. republiko vsi, ki živimo v Sloveniji s dobrimi predlogi...

Naj zaživi 2. republika!
EU2004
# 16.12.2009 ob 13:27
Ko so Katarino postavili za ministrico državotvornega notranjega ministrstva, nisem mogel verjeti, da je to res in še sedaj se resnično zgrozim, ko jo vidim v tej vlogi. To se mi zdi tako neverjetno, da še vedno upam, da se bom zbudil iz te nočne more. Skratka ne morem verjeti svojim čutilom.
diax
# 16.12.2009 ob 13:34
Dol z nesposobno vlado! Dol! Marš!!!
tuoermin
# 16.12.2009 ob 13:50
Vsakdo ima pravico do protesta, prav tako kot ima vsak pravico do svojega mnenja, ki ga zaradi pravice do svobode govora lahko tudi javno izrazi!
chicago
# 16.12.2009 ob 16:33
Jethros
Seveda bo Janša z lahkoto dokazal svoje trditve, kako je Ertl vodil teroristično akcijo, kajneda Janez?
Pa kaj boste vi levi glede dokazov srali, 20 let že obtožujete pa še enega dokaza niste predstavili!
musashi
# 16.12.2009 ob 14:56
TineB, a danes imate pa gej aktivisti nalogo, da namesto, da se na tem portalu ukvarjate z istospolnimi porokami, pljuvate po Janši...
Toming
# 16.12.2009 ob 13:46
Res ne vem kaj se gredo te Kresalke in razni Zalarji, kadar gre za toplovodarje, prebrisane ni problema ne sam za miting zrihtat tud keš se bo našel za to in nova zakonodaja. Prav tako ni bilo pred par mesci nobenega problema, ko so zamaskirani neokomunisti noreli s stalinističnimi zastavami v rokah po Ljubljani pri tem pa so jih prišli pozdravit nekateri somišljeniki direkt iz parlamenta. Ne vem kaj se oblastniki toliko bojijo, v prejšnjem mandatu je njihov rdeči sindikat delal mitinge kadar se je le dalo pa ni nobeden govoril o orožju in podobnih neumnosti. V Franciji so taki protesti nekaj čist običajnega, ma na taki protesti tam folk zablokira pol države, cest itd, če je treba.
musashi
# 16.12.2009 ob 13:42
očitno je v Sloveniji odkar je pahorjeva vlada, dovoljeno delati proteste samo anarhistom, homoseksulacem in prebrisanim....
bumbar007
# 16.12.2009 ob 19:01
MA FOLK SAM DA SE JJ pojavi pa ga dejmo zabiti do tal.Naj ljudje sami odločijo,če bodo šli na ulice.Ja po trenutnem ekonomskem položaju je prav da se gre. Vi po moje ne bi šli,ker imate vsi okoli 800 Eur plače in kej je to desni lider izjavil.Jaz se bom pa z veseljem udeležil zborovanj če bodo,in upal da se kaj spremeni.Levičarji ste bili vedno lenuhi ampak u glavnem dobri krivinaši in znansstveniki,desničarji pa smo zagovorniki poštenega dela in tradicionalnih vrednot,
-mikos-
# 16.12.2009 ob 17:39
Levičarji tak podn kot ste vi, ki niti samga sebe ne prenašate več

je možen samo v brezpravni državi, kjer nihče več za nič ni odgovoren.

Kaj bo z narodom čez zimo naj skrbi karitas in rdeč križ, vi bote poskrbel

za svoje riti, drugo ni vaša stvar, ali si tako predstavljate vladanje.

Če vam kdo sam namigne, da se vidmo na demostracijah,

samo v jok in na devo, drevesa pa nikjer, pol pa ploha psovk proti Janši.

Kakor da jeon kriv, ker vi nikakor ne znate vladat, lagat in varat ni isto kot vladat !

To nikoli ni bilo im nikoli nebo.
-mikos-
# 16.12.2009 ob 16:34
papiga

Raj si poglej kako kaj kos žvižga, tvojih puhlic, kolikor jih
prečitam nebi komentiral, sem ti pa odgovotil, daj argumente !
spf xxii
# 16.12.2009 ob 14:45
Slovenci bomo spet skup stopil in nagnal to antislovensko komunistčno oblast.

Bravo Janez slovenci smo s tabo, pa lepo je videt kako renčijo, priseljenci in romi.
sema
# 16.12.2009 ob 14:24
tuormin
Vsakdo ima pravico do protesta, prav tako kot ima vsak pravico do svojega mnenja, ki ga zaradi pravice do svobode govora lahko tudi javno izrazi!

Tako je, saj menda nismo v diktaturi!
nenn0
# 16.12.2009 ob 14:02
Poraz JJ na podlagi česa že? Zaradi nezadovoljstva ali zaradi podtikanja afere s Patrio, katera še sedaj ni dokazana? Ne vem kaj čakajo, če majo dokaze....
musashi
# 16.12.2009 ob 13:54
ko je omenjeno ime Janša se na ta portal zmeraj vsujejo eni in isti srbi, ki pljuvajo po njem...
il Sloveno
# 16.12.2009 ob 20:54
Jethros

Teb sej je pa po mojem danes film utrgal?!?!? :))))
potamošer
# 16.12.2009 ob 17:51
Se pravi, če demostriraš v prid vladi in poješ Bandera rosa je demokratično (Semolič), če pa demonstriraš proti vladi je pa to fašitem in nedemokratično? Ej Katarinca ti boš zmrznila v mrazu tvoje demokracije z Zalim obrazom skupaj.
da funk
# 16.12.2009 ob 16:03
The Boss, od strahu se ti meša.

Levičarji, ČEMU panika??
Vam Janša z eno dost nedefinirano grožnjo RES požene toliko strahu v kosti?

Kje mate hrbtenico in (levičarski) ponos?-
m3m0ry
# 16.12.2009 ob 15:40
eni in isti komentarji, ki govorijo, da se je tipu očitno zmešalo, in podobno. Očitno ste tisti še vedno vajeni, da se lahko govori samo tisto, kar je za vas sprejemljivo. Dragi moji demokracijo dojemate zgolj prikrojeno po vaši meri.
Običajno tudi zelo izbirate besede, ko propagirate svojo idejo, ko pa so ogroženi vaši interesi pa letijo žaljivke vsepovprek.
kralj matjaž
# 16.12.2009 ob 14:51
Vidim, da je levica globoko segla v žep, število lažnivcev se je dratično povečalo.
Toming
# 16.12.2009 ob 14:50
Ja verjamem, da je rdeči vladi to mal nenavadno, da kdo hoče protestirat proti njim, oni so ja oh in sploh, in si mislijo pa kako si upajo nekaj protestirat proti nam, zato jim verjetno sedaj popuščajo živci. Včasih so na tekovine revolucije pazili razni Ertli ampak sedaj pa je konc s takimi privilegiji, če delaš slabo in proti svojemu ljudstvu imaš ljudi na cesti in ni več rdečih "ertlov" ki bi branili tako gnilo oblast. Nekako je stanje podobno kot takrat, ko smo se osvobajali, tudi takrat so se bali za svoje rdeče riti kot sedaj, da jih slovenski folk lastnoročno ne odnese z oblasti, zato pa so aktivirali Ertla in iz tega sedaj celo delajo neke herojske dogodke in si pripenjajo medalje a v resnici so se vsi posrani najbolj bali za svoje rdeče riti, da jih folk dobesedno ne odnese iz vladnih foteljev potek ko so spravili v bankrot prejšnjo državo.
Binder Dandet
# 16.12.2009 ob 14:46
Vsi posti z minusi govorijo proti Janši.
Vsi posti s plusi govorijo v prid Janši.

Pomenljivo.;)

in

"Predsednik največje opozicijske stranke je namreč v torkovih izjavah predstavnikov koalicije zaznal prepoved pravice do zborovanja."

"...da bo treba nekatera poglavja in lekcije izpred 20 let ponoviti, in pričakujem, da se spomladi vidimo na slovenskih trgih in ulicah"

Tudi pomenljivo.;)
tesar
# 16.12.2009 ob 13:35
KOSTOLOMEC 99,999 imaš prav!
elan elan
# 16.12.2009 ob 13:16
P. S. To ma še od zadnič ...
SKing
# 16.12.2009 ob 23:01
Saj ljudem ni jasno, da je bilo odlikovanje Ertla zgolj "metanje polen pod noge", da ljudstvo preusmeri svoje misli drugam - in v Sloveniji je z zgodovinskimi zadevami najlažje manipulirati z ljudstvom!

To imenovanje ni bilo nič drugega kot kost za glodanje, da ljudje razmišljajo o vsem drugem kot o realnih stvareh in problemih ;)

Dajmo raja! Zasujte me z minusi zdaj :)
kralj matjaž
# 16.12.2009 ob 16:24
U zdaj o plačanci našli že da Janša ruši ustavo.

Pa a ste bolani. Janša opozarja tako kot je za opozicijo značilno. Vlada dela preveč napak, predsednik dela preveč napak. Kaj a naj bo tiho in sledi enoumju.
spf xxii
# 16.12.2009 ob 15:08
Bravo Janez Janša, tako se dela, bomo pokazal levim antislovencem, da nočemo komunizma in bomo preprečili Pahorjevo veleizdajo.
jopp
# 16.12.2009 ob 14:52
Slovenija je v resnici ogrožena zaradi dela te vlade.
franzz
# 16.12.2009 ob 14:26
Pentagram
[i]franzz
LFC
Predavanje g. Ivan Janez Jajček Janša

Pogoj: Vsem z IQ nad 30 obisk prepovedan!
Se pravi, da tebe ne bo.


Franček. Franček.....

Vidim, da boš tudi ti manjkal, mi je pa všeč, da si samokritičen.
musashi
# 16.12.2009 ob 13:48
demonstracije bodo, pa janša gor ali dol...slovenski narod ima te vlade že čez glavo... to vlado podpirajo samo še balkanski prislejenci, Slovenci smo 90% proti tej vladi...
kostolomec
# 16.12.2009 ob 13:37
Jethros, ful duhovita montaža. Samo mesto kralja že zaseda Turk. Nogoče bi bilo bolje, če bi napisal novi princ.
SKing
# 17.12.2009 ob 08:55
skuggi - to je dejansko smešno na tem portalu:

- če ne hvališ JJ-ja do neba si označen kot komunist
- če kritiziraš sedanjo vlado si označen kot privrženec JJ-ja

Da bi kdo pomislil, da lahko nekdo celo nevtralno oz. kritično do obeh opcij gleda - ne, to pa ni mogoče v Sloveniji, vsaj glede na "logiko" tistih, ki pišejo na tem portalu :)
Simply
# 17.12.2009 ob 06:43
Neverjetno, kakšna dvoličnost ... in vse samo zaradi odlikovanja Ertla. Ja se strinjam, Ertl do tega ni upravičen, ampak zaradi česa že ... ker je sodeloval z organi SFRJ (nenazadnje je bil njihov uslužbenec) in deloval proti želji Slovencev po osvoboditvi - osamosvojitvi. Hmmm, tukaj se pojavi majhna podobnost z domobranci in njihoviom sodelovanjem z nacisti. seveda je povsem drugače, ker Ivan domobranstvo zagovarja, v primeru Ertl pa je bila krivica povzročena prav Ivančku in je povsem drugače. Jebi ga Ivan, ovca si in to brez hrbtenice ki se je vedno obračala po vetru in tako je tudi tokrat. Če že zagovarjaš določena stališča jim ostani zvest, ampak zvestoba ti je nekaj povsem tujega, saj nisi bil sposoben ostati zvest niti svojemu imenu (Ivan-Janez), niti prepričanju (komunist po srcu, demokrat v izložbi), kaj šele svoji družini ... Predlagam da se obsodi ljudi, ki so Ivana pred dvajsetimi leti izpustili iz celice! Brez tega dejanja, bi bilo manj razdvojenosti in manj gorja v naši deželici.
Toming
# 16.12.2009 ob 22:57
komsomolec pol boš šel z nami spomladi, sam ne da boš v kakšni partizanski uniformi primarširal =)
routar
# 16.12.2009 ob 21:24
Jethros
Iz leta 1977. Samo 1 besedo bi rekel proti Titu in bi bil označe za izdajalca. Mislim, da si napisal, da je bil tudi v KP. Nisi pa napisal, da so ga vrgli iz KP. In od trenutka, ko so ga izključili, je bil pod drobnogledom UDBE in njihovih podanikov. Poznam nekaj ljudi, ki so prišli k nam s strahom na obisk, ker jih je UDBA ves čas zasledovala in to po letu 1990; si lahko misliš.
Če po resnici povem; imam rajši 10 Janš na oblasti, kot 1 Pahorja. Da se država vodi potrebuješ red in disciplino (potrebuješ jasno določeno piramidno strukturo). In ker je Janša v svojem mandatu jasno pokazal kje so meje in do kam lahko gredo njegovi podrejeni, so ga označili za tirana. No, pa zdaj poglejmo do kam so prilezli Pahorjevi podrejeni. Nekateri ministri se obnašajo kot da so premierji.
Državna piramida se je podrla. Ministri skačejo po Pahorju in on jim to dovoli. Tako državni aparat ne more delovat. Če je v podjetjih jasno začrtana meja med direktorjem in zaposlenimi, mora to biti pri vodenju države še bolj.
jbzt
# 16.12.2009 ob 20:04
Jethros
Mogoče,da bi "kapiral",bi potreboval malce Balkanskega DNK-ja...Zaradi mene bi lahko demonstracije proti razmeram,ki so sedaj v Sloveniji organiziral tudi kdo drugi,mogoče kdo iz Murgel...ampak kaj,ko imajo ti polne denarnice in zastonj kurilno olje in jim je revna Slovenija zadnja skrb.lp
Toming
# 16.12.2009 ob 16:26
Pa ne vem kaj se nekateri tolko bojijo ljudstva, ki hoče samo povedat svoje oblasti, ki je izgubila stik z realnostjo, da naj začnejo enako obravnavat vse sloje ljudi ne pa da samo na svojo volilno bazo skrbi kot so toplovodarji, prebrisani itd. Pa saj so bili tudi v prejšnjem mandatu protesti, no ja res da se parlamentarni komunajzerji niso kazali v prvih vrstah v snežni brozgi, ker bi si lahko umazali svojega Armanija in zlate rokavičke, so pa to počeli preko svojih sindikatov, ki so jih poslali na ulice, kljub temu da je bilo brezposelnost najmanjša v zgodovini in gospodarska rast največja.
Kazalo