Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 203 glasov Ocenite to novico!
Janez Janša
Janša edino rešitev vidi v vrnitvi k vrednotam osamosvojitve in slovenske pomladi. Foto: BoBo
       Slovenci nikoli ne bomo dovolili, da bo država razpadla. Potrebno je vztrajati.       
 Janez Janša
Rdeča zvezda
Leta 1991 se je rdeča zvezda borila proti Sloveniji, poudarjajo v SDS-u. Foto: BoBo
       Besedam o boju proti kapitalistični gospodi so ploskali ljudje, ki so ustanovili forum za povezavo največjih delničarjev in najbogatejših upokojencev in hkrati najpremožnejši ljudje v državi, kar je zgolj dodan element farse k rdeči slovenski tragediji. Enako kot dejstvo, da so to počeli v dvorani, ki je simbol neplačanih računov slovenskemu malemu gospodarstvu, družinskih tragedij in izkoriščanja domačih in tujih delavcev.       
 SDS o proslavi v Stožicah, ki po njihovi oceni kaže na poskuse žametne obnove totalitarnega režima
Tito
SDS je spomnil na odločbo ustavnega sodišča, ki je zavrnilo poimenovanje ulice po Josipu Brozu - Titu. Foto: EPA
VIDEO
Proslava Pozdrav domovini...

Dodaj v

Janša: Tiste, ki so hišo gradili, se skuša izgnati iz nje

Dogodek ob dnevu državnosti
24. junij 2013 ob 22:09
Celje - MMC RTV SLO

Čudežnemu vzponu države Slovenije kot mednarodnega subjekta niso sledile notranje spremembe. Tisti, ki so gradnji hiše nasprotovali, danes poskušajo iz nje izgnati graditelje, je dejal Janša.

Po 22 letih je skrajni čas, da se vprašamo, zakaj smo zašli, je na Pozdravu domovini v Celju dejal osrednji govornik predsednik SDS-a in osamosvojitelj Janez Janša. "V krizi smo, ker je v državi preveč Jugoslavije," je ponudil svoj odgovor. "Tisti, ki misli, da bomo iz krize izšli tako, da bomo uvozili še več Jugoslavije, se moti. To vodi v propad," je dejal okoli 1.000 zbranim udeležencem.

Sanje so bile po njegovih besedah dovoljene le en dan, potem je bilo vse po starem. Izjava se je nanašala na besede Milana Kučana, ki je ob razglasitvi samostojnosti 26. 6. 1991 dejal: "Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan." In ko ti ljudje govorijo, "ukradli so nam državo", imajo v mislih ravno Jugoslavijo, je zatrdil Janša.

Spomnil je, da smo še tik pred osamosvojitvijo v časopisih brali naslove: "Samostojna Slovenija, ne hvala," lani in letos pa totalitarne simbole in simbole JLA na ulicah.

"Slovenci nikoli ne bomo dovolili, da bo država razpadla. Potrebno je vztrajati," je, sodeč po zapisu SDS-a na Twitterju, pozval javnost. Po njegovem mnenju se je treba upreti, saj hočejo tisti, ki so "gradnji hiše" nasprotovali, danes graditelje iz nje izgnati.

Janša edino rešitev vidi v vrnitvi k vrednotam osamosvojitve in slovenske pomladi, ki so Slovence povezale pred 22 leti.

Stranka SDS sicer skladno s svojo resolucijo ne sodeluje na prireditvah, kjer so prisotni simboli nekdanjega JLA ali SFRJ-ja.

SDS: Rdeča zvezda je simbol agresije na Slovenijo
Prisotnost simbolov agresorskega JLA, ki je odgovoren za smrt pripadnikov slovenskih obrambnih sil in civilistva, na državni slovesnosti je v nasprotju s slovensko ustavo in vrednotami, so že dopoldne sporočili iz stranke SDS.

SDS bo vedno spoštoval vse domoljubne tradicije slovenskega odporništva, hkrati pa zavrača "posiljevanje državnih slovesnosti" s simboli agresorskega JLA ter totalitarnega komunističnega režima, ki je kršil človekove pravice, so zapisali v sporočilu za javnost.


"Storili bomo vse, kar je v naši moči, da se slovenska država in vsi njeni podsistemi osvobodijo ujetosti v dediščino mračne preteklosti,"
so zapisali.

SDS: Rdeče zvezde ni bilo 10 let
V strankini službi za odnose z javnostmi so spomnili, da totalitarni simboli 25. junija 1991, ko je bila sprejeta temeljna listina o neodvisnosti, v dvorani niso bili več prisotni. Tudi naslednjega dne, 26. junija, ko je bila na Trgu republike slovesno dvignjena slovenska zastava, ni bilo nobene rdeče zvezde več. "Zveza združenj borcev takrat ni niti poskušala vsiljevati svojih praporov na proslavo. Tega ni poskušala niti naslednjih deset let," so zapisali.

Tokrat pa bodo - prvič v zgodovini samostojne Slovenije - ti simboli prisotni na slavnostni seji Državnega zbora ob dnevu državnosti, protestirajo v SDS-u.

SDS o vlogi borcev in levičarskih strank
V stranki so zatrdili, da so borci in levičarske stranke aktivno spodkopavali osamosvojitev ravno takrat, ko je šlo zares. ZZB je to počel s sporočili, da se razbija Jugoslavija, da bo osamosvojitev škodljiva in da so proti odcepitvi, njen predsednik Ivan Dolničar pa je interveniral za izpustitev zajetih oficirjev JLA.

Odločitev za uvrstitev totalitarnih simbolov na slavnostno sejo DZ-ja je sprejel Janko Veber iz stranke SD. Ta stranka je po trditvah SDS-a nasprotovala vsem ukrepom za zavarovanje slovenske osamosvojitve in se "sprenevedala v isti smeri kot ZZB", češ da na plebiscitu nismo glasovali za odcepitev. Vrh te stranke pa se je 12. junija 1991 sestal s poznejšim podpisnikom ukaza za napad na Slovenijo Antejem Markovićem in se z njim pogovarjal o tem, kako takoj po "operetni osamosvojitvi" prevzeti vlado in stkati novo jugoslovansko zvezo.

Slovenija mora po oceni SDS-a te vrednote končati in se osrediniti na "trdno časovno vezivo", ki se je stkalo v oblikovanju avtonomne države. "V jedru tega veziva je trajno, temeljno ljudsko soglasje iz obdobja slovenskega osamosvajanja 1988-1992, iz obdobja slovenske pomladi," so zapisali v stranki in dodali, da mora upravljanje države slediti temu vrednostnemu okviru.

Prekinitev prakse sledenja vrednotam in simbolom nekdanjega režima je po oceni SDS-a nujna tudi z ustavnega vidika. Spomnili so na razsodbo ustavnega sodišča, ki je prepovedalo poimenovanje ljubljanske ulice po diktatorju Josipu Brozu - Titu z utemeljitvijo, da sodišče "kot neustavno razume vsako oblastno ravnanje, ki z avtoriteto oblasti izraža vrednote, ki so nezdružljive s temeljnimi ustavnimi vrednotami, kot so človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija in vladavina prava".

"Žametna obnova totalitarnega režima"

V stranki SDS so še spomnili, da so 27. aprila v ljubljanskih Stožicah pod istimi simboli totalitarnega režima ter ob petju komunistične himne internacionale visoki oblastniki slovenske levice glasno ploskali "zavzemanju za boj proti izdajalski kapitalistični gospodi" in zavzemanju za mir "kot rezultat boja". To je le še en kazalnik, da smo v Sloveniji prišča "poskusom žametne obnovitve totalitarnega režima na način, na katerega opozarja v resoluciji št. 1096 Parlamentarna skupščina Sveta Evrope".

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
xyxy
# 24.06.2013 ob 22:13
Tale revež se mi že kar smili, le kdo mu hoče vzeti liziko, da se vseskozi cmeri?
severnik
# 24.06.2013 ob 22:17
Spakiraj raje kovčke....ker namerno rušiš vse...
Churchill W.
# 24.06.2013 ob 22:21
Sita sem ga!
matej62
# 24.06.2013 ob 22:24
A ne Janez, priznaj tudi sebi sam, čas je da zapustiš politiko.
Nikec3
# 24.06.2013 ob 22:19
Janša poziva k uporu.

Poslednji komunist in razdeljevalec Slovenije - lustriraj se.
DoubleB
# 24.06.2013 ob 22:19
Izgnati se skuša tiste, ki so to hišo zažgali!
alesh__
# 24.06.2013 ob 22:29
Žalostno ... Evropa se bojuje z recesijo, mi pa med seboj ...
micmacpro
# 24.06.2013 ob 22:19
Joj Jajo ,...spet si tuki.
sisoruen
# 24.06.2013 ob 22:24
hišo ste nekateri gradili zato, da ste potem iz nje lahko kradli.
krjavelj
# 24.06.2013 ob 22:30
Tudi Sanaderju, pa Berlusconiuju se dogaja veliuka krivica !
božo1
# 24.06.2013 ob 22:24
@sprehajalec
Janša je vaša vest. Zna špikniti. V srcih pa slutite, da ima njegov stavek svojo težo. Kar tiščite glavo v pesek. Od zadnje Kardeljeve reforme in ustave 1973-1977 v Sloveniji ni bilo NIKAKRŠNE resne spremembe.

ni kaj dodati, dolgo spanje.
generacija56
# 24.06.2013 ob 22:33
Stanje se mu resno slabša.
Ni mu več jasno, da živi v hiši iz katere podi prejšnje prebivalce.
Vselil se je z zvezdo na kapi in potuhnil, sedaj pa bi rad komandiral?
Fndesjekl
# 24.06.2013 ob 22:30
dej spel se ze res!!!
foteljas
# 24.06.2013 ob 22:38
Praksa nedvomno dokazuje : Janša Slovencev ne združuje, ampak ravno obratno !!
Vsak njegov govor je povod za vihar v ljudstvu.
Poleg tega pa, kadar se le oglasi, se sliši eno samo užaljeno repenčenje ali pa cinično posmehovanje.
Torej je jasno, stran iz javnega življenja, takih ne rabimo!!!
severna zvezda
# 24.06.2013 ob 22:45
........klinični primer, ta osebek! Neverjetno, kako ubogi je v svoji samozaverovanosti, vsak dan najmanj ena novica, en tvit ....... Po tolikšni pozornosti ne hlepijo niti ameriške najstnice na FB. V bistvu si JJ zasluži pomilovanje. In nič več. S svojim javnim nastopanjem je preprosto zakockal še tisto malo dobrega .........
Korošec
# 24.06.2013 ob 23:19
Žalostno je da so pravi heroji in veterani tisti najbolj zaslužni za osamosvojitev potisnjeni v ozadje in mnogi med njimi reveži, ti pezdeti ki so se skrivali po bunkerjih se pa kitijo kot bi sam lastnoročno onesposobil 200 tankov in pregnal tuje sile z našega prostora. Še en dokaz več, da dejansko gledajo na to državo kot svoj plen, nekaj kar pripada njim in ne nekaj čemu služijo, če imaš take politike sovražnikov ne rabiš.
doda33
# 25.06.2013 ob 10:20
Ta gospod naj raje vrne skupaj 1 miljardo evrov skupaj s Šrotom in Bavčarjem potem naj pa pametuje. Gospodoma brez ficka v žepu je prodal najboljšega soseda in pred celo slovensko javnostjo zagovarjal najbolj transparentno prodajo v zgodovini samostojne Slovenije. Res je bila transparentna. To je tako kot bi jaz svojo hišo prodal brezposelnemu po tržni ceni , denar brezposelnemu bi pa prispevala banka . Seveda vsi veseli , jaz z dobro doseženo ceno , brezposelni z novo hišo , ki jo ne bo rabil plačati in banka , ki bo dobila povrnjen ves kredit z obrestmi vret. Seveda na račun davkoplačevalcev. Tako so nas ti gospodi nategovali 20 let . Mene ne bi bilo sram , da so nas nategnili maherji , ampak nas so nategnili totalni brezveznjakovici , ki si ne zaslužijo niti da jih omenimo. Potem nam pa tukaj pridigajo in nas posiljujejo z sranji iz druge svetovne vojne in osamosvojitvene vojne. Prvo vrnite nakradeni denar , potem odslužite 20 let kehe potem pa pridigajte .
wox
# 24.06.2013 ob 22:40
Pa sej te noben ne podi. V zapor boš šel sedet.
Šentvid
# 24.06.2013 ob 22:37
Gnusno,sprevrženo,cinično, sovražno , skregaj pa vladaj ,ne nebo ti uspelo to je "yalovica".
Svoboda narodu za boljše jutri.
ZeK
# 24.06.2013 ob 22:35
ta človek je resno bolan.
espero
# 24.06.2013 ob 23:00
Zgradila ti jo je rdeča zvezda dragi tovariš Ivan Janez Janša.!
grujo7577
# 25.06.2013 ob 09:01
TITO je diktator samo za IZDAJALCE
ferit
# 24.06.2013 ob 22:58
Morda je prav, da jaz poučim Janšo, ker se noben iz SDS ne upa, da na proslavi ni bilo ne zastave Jugoslavije ne zastav JLA ampak zastava veteranskih združenj, ki temelji na zastavi Socialistične Republike Slovenije. Slovenska tribojnica z rdečo zvezdo.
Celo razumem, da koga to moti, da pa iz slovenske zastave med l. 45-91 narediš agresorsko Jugoslovansko in JLA zastavo moraš biti pa imbicil in fanatik.
K_ris
# 24.06.2013 ob 22:29
Janša: Tiste, ki so hišo gradili, se skuša izgnati iz nje

Koga pa se izganja iz hiše? Dragi Janez, ti je kdo rekel, da moraš iz države?
sonckasta
# 24.06.2013 ob 22:28
Kdo je slovenijo okradel? Vsi ki so zagovarjali nacionalni interes.ti stricki nikoli niso zares spustili vzvodov moci-niti po osamosvojitvi ne.kradli so naso lastnino.lastnino vseh nas.pod imenom nacionalnega interesa.
bobothecat
# 25.06.2013 ob 16:39
Janezek, Slovenija je v pi*di zaradi takih kot si sam. Povsod drugje, kjer je šlo le za sum korupcije, so se že zdavnaj poslovili od svojih funkcij, ti pa še vedno smrdiš po parlamentu. Slovenijo dobesedno držiš kot svojo talko.
Ko bodo v prihodnosti za teboj zaklenjena vrata na Dobu bo to nov državen praznik.
Paperino
# 24.06.2013 ob 22:45
Mediji a vedno posvečate vsaki partijski proslavi toliko pozornosti? Ena stranka se je šla interno proslavo in na 24 ur zvečer je novica dobila skoraj večjo pozornost kot osrednja državna proslava iz Ljubljane. Sramota. Mi je pa všeč, da so se državne proslave udeležili tudi vsi verski predstavniki in celo Ljudmila. očitno ima samo janša svojo državo.
šurda
# 25.06.2013 ob 08:59
Ja tako pač je SDS na čelu s svojim dosmrtni predsednikom
IVANO Janezom Janšo živi v svojem svetu, kar naj res jih
pogreša samo peščica ! Če nebi včeraj bilo partizanskih
praporščakov jih pa motil Milan Kučan, če nebi bilo njega pa
bi našli koga drugega, to je pač SDS v svojem popolnem
sijaju !
royayers
# 25.06.2013 ob 07:43
Ta Janša je nor, resno.
ivandruck
# 24.06.2013 ob 22:58
Na naslednjo SDS-ovo proslavo si bomo oblekli majico z veliko rdečo zvezdo. Pa da vidimo, kako SDS-ovci jokajo. Najbrž tako kot pred sodiščem.
bratomir
# 24.06.2013 ob 22:46
Največji slovenski profiter se dela da je na strani malega človeka, raja pa naseda.
jan-resnik
# 25.06.2013 ob 09:43
Dragi Janez.
Tudi TI, si naredil to državo tako. Zraven si od začetka. Bil si član Komunistične partije. Si domnevni osvoboditelj. Bil si zraven vsakega državnega zbora, ali kot pozicija ali opozicija. TI si odgovoren za to stanje. Ti in tvoja korupcija, tvoje kraje, tvoja sovraštva. Ni rdečih in belih, levih in desnih, ste samo tatovi in maf****.

Zato bodi tiho in odleti v Avstralijo.
zemljemerec
# 25.06.2013 ob 07:50
Janez janša prve hiše v Grosuplju ni sam sezidal, se je pa vselil vanjo. Do danes je kar nekaj domov zamenjal a za nobenega ni sam cegla dvignil. Še vedno ga državljani vzdržujemo.
jabovko96
# 25.06.2013 ob 11:19
hey janša, it's time to go man.
ales24
# 25.06.2013 ob 09:05
No, kdo deli ??? Janša! Od začetka.In ruši vse, kar mu pride pod noge! Psiho...kot njegove ovce!
Whisperer
# 25.06.2013 ob 08:56
Janša: Tiste, ki so hišo gradili, se skuša izgnati iz nje.......Ivan ,hiše so gradili ljudje iz naših bratskih republik , katere si ti izbrisal ! Sram naj te bo !
evaevi
# 25.06.2013 ob 08:14
vojno ste zgubili 1945.
ljudje je nočemo več.
cairns
# 24.06.2013 ob 23:07
Janša: Tiste, ki so hišo gradili, se skuša izgnati iz nje

Narobe. Nobenega se nikamor ne izganja. Le v zapor se pošilja nepridiprave.

Slovenijo smo gradili vsi in hočemo mir v hiši. Tudi levičarji. Zahtevamo da se pokradeno in denar od prodaje orožja vrne, lopovi pa pošljeo v zapor.

Zanimivo bo spremljati kaj se bo jutri izmislil. Mogoče to, da so Kučan, Ribičič in Ertl pilotirali letala ki so bombardirala kolono na Medvedjeku, letališče Brnik in odajnik na Nanosu.

P.S.
Sedaj je jasno da to niso več politična sredstva za izničenje sodbe v zadevi Patrija, ampak prava vojna proti političnim nasprotnikom, ampak tudi proti navadnim ljudem ki ne podpirajo njegove sovražne politike, zdraharstva in širjenja laži.
generacija56
# 24.06.2013 ob 22:58
Janša je spremenil to državo v mentalno institucijo odprtega tipa, kjer lahko svobodno nagovarja ljudi preko medijev in išče somišljenike za svoje bolne ideje.
Generacije po njem bodo trpele zaradi vsajene mržnje samo zato, da ima on koga za nagovarjati.
Naj mu že nekdo pove, da smo živeli Slovenci na tej zemlji že pred njim.....
bori
# 24.06.2013 ob 22:46
In ko ti ljudje govorijo, "ukradli so nam državo", imajo v mislih ravno Jugoslavijo, je zatrdil Janša.

Ha, ha... ampak to je ravno on oziroma zbor za republiko....izumil... kaj niti toliko več ne pomni??
Na, zdaj je pa še na Jugoslavijo mislil....Totalka, Janez !!
Amsel
# 25.06.2013 ob 16:54
Ti, da si gradil? Ja kaj pa? In to pri celih 30-tih letih! Ti prepotentni arogantnež!
ti-ne
# 25.06.2013 ob 11:13
Vitoslav Türk in Janez Janša: Tiste, ki so hišo gradili, se skuša izgnati iz nje.
xyxy
# 25.06.2013 ob 09:08
V krzi smo ker je v Sloveniji preveč Janšizma!
bananistann
# 25.06.2013 ob 09:01
... ni mu pomoči :)
grujo7577
# 25.06.2013 ob 07:50
"NE JOČI JANŠA"
bi lahko bil naslov nove burleske!
PinkFloyd
# 24.06.2013 ob 23:47
Preveč, enostavno preveč. Ne morem ga več videt, poslušat itd. Žali intelekt 80% naroda, resnično ga.
sabler
# 24.06.2013 ob 23:42
Nikoli več Janše! To bi nam bil najlepši praznik.
opusdei
# 24.06.2013 ob 22:46
A so se spet jokali?
el CARTEL
# 24.06.2013 ob 22:29
janša zopet trobezlja o tem, kako je on lastnoročno ustvaril to državo lol

manjka le še tista, ko vsem pove, da nas bo rešil..

A messiah complex (also known as the Christ complex or savior complex) is a state of mind in which an individual holds a belief they are, or are destined to become, a savior.
think tank
# 25.06.2013 ob 11:21
janša: tiste, ki so hišo gradili, se skuša izgnati iz nje
janezek. črna gradnja ki ste jo "gradili" 22 let, se počasi podira.....
hvala, ker ste iz druge švice naredili prvo botswano....
Kazalo