Janez Janša:
Janez Janša: "Močan signal v obliki opozorila sedanjih vladnih strank lahko prinese, upajmo, streznitev v smislu, da je oklevanja dovolj,. Foto: EPA
Zver SDS-u napoveduje tri mandate

Predsednik največje opozicijske stranke opozarja, da so neposredne posledice gospodarske krize, kot so naraščanje brezposelnosti, stečajev in nižanje standarda, tukaj, zato je ukrepanje nujno. Dodal je, da je treba aroganco, "s katero so, denimo, prejšnji petek zavrnili cel paket protikriznih ukrepov, ki jih predlagal SDS," pustiti ob strani. Treba je združevati moči in izpolnjevati obljube, je še pojasnil in v tem kontekstu napovedal obnovitev pobude za Partnerstvo za razvoj.

Janša: Slovenija bistveno prej v drugo republiko
Po njegovih besedah so pred svetom trije ključni izzivi: boj proti revščini, zagotavljanje miru in stabilnosti v svetu ter boj proti podnebnim spremembam. Pridružuje se jim še gospodarska kriza, pri čemer se je treba posvetiti vprašanju, kako po krizi. S tem je Janša povezal napoved, da bo Slovenija bistveno prej vstopila v drugo republiko, pri čemer bo prvo stopnico predstavljal prav dan evropskih volitev, torej 7. junij.

Poziv k udeležbi na volitvah
Sicer pa so SDS-ovi kandidati za Evropski parlament na sklepni prireditvi stranke v Brdu pri Kranju pred volitvami zbrane pozvali, naj se naslednjo nedeljo udeležijo volitev in naj k udeležbi povabijo tudi svoje prijatelje, znance in kolege.

M. N.

Zver SDS-u napoveduje tri mandate