Cilj zavoda so visoko motivirani in nadarjeni posamezniki. Foto: BoBo
Cilj zavoda so visoko motivirani in nadarjeni posamezniki. Foto: BoBo

Poseben poudarek je na iskalcih prve zaposlitve, katerih število se bo jeseni znova zvišalo. Danes so razglasili tudi zmagovalko 10. zaposlitvenega izziva, ki se bo za eno leto lahko zaposlila pri Združenju Manager, je poročal STA.
S pomočjo projekta je zaposlitev dobilo 19 ljudi - glede na trenutno število prijavljenih na zavodu - gre za skoraj 107.000 brezposelnih - je to dokaj malo. Toda Tanja Podobnik Zec poudarja, da zavod zgolj posreduje delovna mesta, in ne ustvarja novih.
Jeseni naval brezposelnih mladih
S projektom skušajo povečati tudi povpraševanje po iskalcih prve zaposlitve. Toda že jeseni je pričakovati, da se bo na Zavod prijavilo okoli 9.000 mladih, ki spadajo v kategorijo težje zaposljivih oseb, saj povpraševanja po njih skorajda ni.
Po napovedih Zavoda se bo do konca leta število brezposelnih povzpelo za 15.500. Glavni razlogi so iztek zaposlitev za določen čas, stečaji in tehnološki presežki, je za drugo jutranjo kroniko poročala Urška Valjavec,
Deseti Zaposlitveni izziv je že četrti v letošnjem letu. Pri tem projektu zavod za zaposlovanje vsakič sodeluje z enim izmed večjih zaposlovalcev v Sloveniji, ki si za kandidate izmislijio praktično težavo, ki jo morajo nato rešiti.
V preteklem Zaposlitvenem izzivu je bila slovenska podružnica IBM-a z izidi izziva tako zadovoljna, da je namesto enega, kakor so prvotno načrtovali, zaposlila tri nove sodelavce. Vsi trije so bili invalidne osebe, pri čemer je zanimiv podatek, da je bilo o projektu obveščenih 30 kandidatov, na uvodno predstavitev pa jih je prišlo le 17. Doslej so v projektu sodelovali že Otis dvigala, Mercator, Sava Hoteli Bled Trimo, Steklarna Hrastnik …