Slovenija
Jure Skubic
Jure Skubic Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Jure: Grem volit! poslance

Dodaj v

Jure: Manj metanja polen pod noge in več pogovarjanja

MMC-jev projekt Grem volit!
16. maj 2018 ob 06:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Potrebno je manj metanja polen pod noge, več sodelovanja, več pogovora, dialoga, srečanj, sestankov, ki bi bili bolj konstruktivni, kot so tisti zdaj, sploh če pogledamo kakšne posnetke na družbenih medijih, kjer pač vidimo, da poslanci delajo vse drugo, samo pogovarjajo se ne, je prepričan Jure.

Več pa v videoposnetku.

Vabljeni na MMC-jev portal Grem volit!, kjer objavljamo članke, povezane s kampanjo pred volitvami v državni zbor, in dajemo glas mladim, ki so novinci v političnem procesu.

.

Več o projektu Grem volit! preberite tukaj in tukaj.

A. K. K.
Prijavi napako
Komentarji
1a34
# 16.05.2018 ob 07:02
Kdor ne voli, voli vole.
Samybox5
# 16.05.2018 ob 07:18
Jaz grem na volitve in volim. Čeprav dobra večina mojih prijateljev in znancev sploh ne gre na volitve. Tudi ko vprašam zakaj se mi samo smejejo in mi pravijo optimist. Jaz tudi mislim, da sem večni optimist, ker upam da se bodo nekateri le upokojili in umaknili s političnega prizorišča. Mislim, da Slovenija kot država ne naredi čisto nič za mlade in njihovo prihodnost. Bojim se, da ima ta mladenič prav, ker medtem podtikanjem in metanjem polen pod noge STE POZABILI DA NISTE SAMI. In tako poslušam kako nesposobni mladeniči in mladenke z znanimi priimki naših nesposobnih voditeljev države, dobijo bajne službe v javni upravi in potem še slišim kako so daleč najbolj nesposobni za to delovno mesto. In tako se v Sloveniji baranta z našimi mladimi ki medtem trumoma odhajajo v tujino in uspevajo povsod kamor pridejo, ker so pridni in delavni in najbolj pomembno od vsega sposobni. Medtem pa Slovenija kot država izgublja na svoji vrednosti. Vrli najpametnejši in do obisti skorumpirani politični veljaki če mislite, da vam bo uspelo vam jaz povem da vam ne bo.
gesan
# 16.05.2018 ob 07:35
Samybox5 16. maj 2018 ob 07:18
Jaz grem na volitve in volim. Čeprav dobra večina mojih prijateljev in znancev sploh ne gre na volitve. Tudi ko vprašam zakaj se mi samo smejejo in mi pravijo optimist. Jaz tudi mislim, da sem večni optimist, ker upam da se bodo nekateri le upokojili in umaknili s političnega prizorišča.
------------------------------
Pred tem, pa se od strankarskih kolegov dobro okužijo.
KAj nam pomaga, da bodo šli nekateri celo v pokoj, če bo kužnost gonila svoj gonitis naprej.
brehme
# 16.05.2018 ob 07:29
Nekatere stranke imajo v programu samo to, da sovražijo določenega politika, in s tem ciljajo na volivce. Ne jamrat, za nizke plače, pokojnine.
gesan
# 16.05.2018 ob 07:33
V politiki "metanja polen" pod noge sploh ne bi smelo obstajati.
Če gre seveda za neko nepreverjenost kot se je tolkokrat pri nas zgodilo.

To bi morala bit goljufija in kaznivo dejanje!!!
In goljufi odstranjeni iz politike!

Strogo, brez pardona!

Je pa pač tako, da živimo v državi kroničnega pomanjkanja kakršnekoli odgovornosti,
ko te imajo za sovražnika, ki ga morajo diskredititrat z vsemi strankinimi topovskimi baterijami
samo zaradi tega, ker si pač povedal resnico na glas.

Vsaka poteza zoper resnico bi morala bit kaznivo dejanje.
In država bi morala imet interes, da se take goljufe odstrani iz položajev, ki odločajo o njeni usodi.
1a34
# 16.05.2018 ob 07:00
Če je v zdravstvenem sistemu 95% stvari vse v redu, zakaj se iz tistih 5%, ki niso urejeni (itak pa nikoli v nobenem sistemu ni vse v redu), dela tak halo oz. iz muhe slona, zato da so potem ljudje po nepotrebnem nezadovoljni in potem napačno mislijo, da vseh 100% stvari v zdravstvu ne štima. Dobro urejeno javno zdravstvo je npr. naša komparativna prednost pred nekaterimi državami čez lužo, kjer si v res v nemogočem položaju, če npr. resno zboliš.
Slovenija je zato tako relativno dobra in urejena družba, ker že več kot 70 let ni imela večje prave vojne (in je tudi ne bo imela), ki bi trajala več let (pa je vsaka vojna grozna).
Stanovanjska politika je le del širše tematike razdelitve premoženja, kjer se bo uvedel progresivni davek na nepremičnine (s tem da bo tistih 99% ljudi, ki imajo recimo do treh hiš ali stanovanj, plačevalo enako kot do zdaj par 100 eur tega davka na leto).
Šolstvo in posebej visoko šolstvo cenijo veliko bolj starejši (ker je v človeški naravi, da sčasoma pozablja slabo in se spominja v glavnem dobrega); mlajši pa se še morda bolj spomnijo ran iz viteških dialogov s profesorji - treba pa se je zavedati, da so profesorji kljub svojemu ogromnemu znanju tudi ljudje kot vsi ostali tako s svojimi dobrimi lastnostmi kot tudi z napakami.
urosh444
# 16.05.2018 ob 11:30
Jaz bom volil tistega, ki bo v svojem programu imel, da bo temeljito spremenil kulturo naroda. Ne v smislu kulture kot umetnosti, ampak kulture v smislu, da raja ne bo tolerirala nobene korupcije, laganja, delovanja za lastno korist, itd. Mislim, da se večje spremembe lahko zgodijo, ko se bo spremenila kultura naroda. Bolj kot gremo proti severu, naprednejši so v tem pogledu napram nam. Dokler kultura ostaja na tej ravni, bistvenih sprememb ni za pričakovati, pa naj bodo na čelu levi ali pa desni.
raknac navi
# 16.05.2018 ob 11:16
vojoo v enem stavku si Janso omenil 4x. Dobite kaksno posebno nagrado za to?
Zmaj Močvirja
# 16.05.2018 ob 11:04
Popolnoma sem za ustvarjalne pogovore in skupaj
lahko rešimo planet - naš lepi hahha
vojoo
# 16.05.2018 ob 10:32
Kar se tiče metanja polen pod noge - poslušajte izjave gnilih levičarskih (LMŠ, SD, DESUS,...) politikov zadnjih cca 14 dni: Janša to, Janša ono, koalicija proti Janši, Janša za zajtrk, kosilo, ...
Volite SDS!!!
Bivši uporabnik
# 16.05.2018 ob 09:59
V glavnem - vrsta pogovora je pomembna. Razumem, da je jure želel nekaj takega reči. Da nespamet ne odloča, kaj pametno je. Seveda pa lahko v neskončnost in množično ponavljamo tudi neumnosti. Ni vse svoboda govora, je pa veliko.
Bivši uporabnik
# 16.05.2018 ob 09:52
kapljac

Sankcioniraj predvsem tudi tistega, ki bi sankcioniral druge. Šele tako boš morda prišel do kriterijev. V ZRN je točno zaradi nezaupanja v nacizem po vojni vzajemni kapital javni lastniško. Lastniško . ko ne da bi bil s tem nikogaršnji, kakor pri nas; pa č pa obratno - ko se tistega nekoga opredeli, celoto ločeno od upraviteljice Države, kot subjekt lastnika, a neupravitelja. A je treba nehati po socialistično tumbati, da družba upravlja (ker to je desno, ko se celoto ščiti z oblastjo, ne pa pred vsako in ne lastniško-pravno). Z vzajemnim delom kapitala upravlja vedno samo del celote. Ko se davkoplačevalsko celoto opredeli in nanjo prenese vzajemni del kapitala, da se celoti zaveže upravitelje. Ko se loči vzajemni del kapitala od Države npr. z ustavo (ZRN je nima). Celota ne upravlja, kot to npr. trdi socializem, ko potem celote ločeno od upravitelja pravno ni, ločeno kot subjekt ne obstaja, ni zadeva knjižena celoti v korist, ni zavez ... podobno kot v ostalem radikalnem, t.j. desnem kapitalizmu (socializem ni prava leva opcija, zaradi česar je bil odpravljen).
Bivši uporabnik
# 16.05.2018 ob 09:42
kapljač

V bistvu navijaš za Golega. Pa oprosti. Ti lahko samo misliš, da imaš prav.
Joe Malkovich
# 16.05.2018 ob 09:42
Potem je torej treba Jankovića in DeSUS izločit, glede na to, da je prva in edina točka njunega programa ta, da na volitvah ne sme zmagati Janša.
Bivši uporabnik
# 16.05.2018 ob 09:40
Dejstvo pa je, da volitve potrebujejo volivce.

... Ko so kampanje slabe ali ko se izbira med poplavo enakih, ko efekta niti ni, 'evo ti izbor, pa biraj', ko se za soc. govori, da je levo, ko še zdaleč to ni... pa še sploh. So volitve res upravljanje, oblast nad upravitelji, ki si monopol zagotovijo že prej, in čemur se pa ne bi odrekli in jih ne bo v to silila nobena od teh oblasti? Da ne gre mogoče samo za izročanje pooblastil? Za večanje teh nekaterim? Ali pa za neučinkovit dolgčas, kot je temu pred kratkim dejal nek naš soustvarjalec ustave.
kapljač
# 16.05.2018 ob 09:35
V Sloveniji bi morali uzakonit vse kot kaznivo dejanje. Tudi "metanje polen pod noge" , kar je že stalnica naše družbe , pod saboterstvo, dezerterstvo in ostro sankcionirat
Sabina2
# 16.05.2018 ob 09:30
Sodelovanje je nujno! Ampak kaj ko sta Jankovič in Erjavec tolk proti haha
Bivši uporabnik
# 16.05.2018 ob 09:28
Pogovor dostikrat omogoča neumnost dogovorno zamoriti kaj pametnega. Ni vseeno kakšen pogovor je. Torej je nekaj drugega poleg pogovarjanja tudi pomembno. Mogoče pamet, mogoče kriteriji, kaj to sploh je, znanje ipd. Tako da... ne da se ne bi dalo. Bi se, če ne bi vladal tak strah, da potem prevlada eno te isto.
Bivši uporabnik
# 16.05.2018 ob 09:21
Mi imamo v ustavi vzajemni kapital državni, kar pomeni da je prepisan v last upravitelja in upraviteljev, ko se jim s tem olajša upravljanje in privatizacijo. Pa ravno tega naj se ne počelo. Namesto da bi se potrudili upravitelje zavezati celoti in celoto z ustavo opredeliti ločeno od upraviteljev, delamo ravno obratno. In to v ustavi. V ZRn je vzajeni del kapitala zato v javni lasti, tista 'javnost' (družba) pa opredeljena ločeno od Države (ki je subjekt, ki upravlja, en od takih subjektov). Mi bomo po radikalno brisali družbo, ali tako da jo oblast direktno negira ali pa tako, da družbo enačimo z upravitelji, ludstvo z oblastjo, češ da gre za isto. Nič nam ne pomaga pogovarjati se, ker na levo tlačimo levo frakcijo desne opcije (češ da je vse isto, oblast in ljudstvo, kako da družba da je upraviteljicam, ko je potem vizavi upraviteljev ni), pojma pa nimamo, kaj levo sploh je (da to ni prolatarska oblast).
Bivši uporabnik
# 16.05.2018 ob 09:15
Kaj pomaga več pogovarjanja, če vsi govorijo isto in delajo isto napako.
pero5
# 16.05.2018 ob 09:11
Kdor voli, voli vole!
maksimsi
# 16.05.2018 ob 09:03
1a34

95% je vredu naše zdravstvo ???
Od kdaj le ?
Če maš veze potem je res mogoče 95% OK.
Čez lužo se sploh ne zgleduj zgleduj se po sosedi Avstriji, tam majo urejeno zdravstvo. Čakalnih vrst ni. Obravnava je bolj prijazna. Učinkovitost je vecja. Se kaj ?
Ivo Lola
# 16.05.2018 ob 08:44
Grem volit Levico!
galoper
# 16.05.2018 ob 08:40
Pogovarjanje, dogovarjanje, in podobne izmenjave mišljenj, so značilnosti nevednosti. Ljudje nekaj spoznajo in potem kot kokoš, ki znese jajce, to oznanjajo na vseh koncih in krajih. Podobno se dogaja z nevednostjo, ki jo hočejo zmanjšati tako, da hočejo ali vsiljevati svojo nevednost kot znanost, ali s pogovorom črpati znanje sogovornikov, v različnih okoljih.
janroz
# 16.05.2018 ob 08:30
Vedno sem volil in tudi bom, ker mi ni vseeno kdo vodi državo. To, o čemer govori Jure je izredno pomembno za napredek družbe. Nihče ne ve vsega in treba se je pogovarjati, treba je poslušati drugačna mnenja in na koncu bomo prišli do pravih rešitev. Predvolilna soočenja bodo pokazala vso širino nesposobnosti komuniciranja, ker so politiki vsa leta gradili na izključevanju. V glavah imajo zavoro češ, če bom javno oznanil, da bom sodeloval s politikom, ki je naš veliki "sovražnik" se bom zameri volivcem in to je največja napaka. Šarec pravi z Janšo ne? Zakaj ne? Če bi izjavil, da s to in to stranko ne, ker njen program ne ustreza, ker pomeni slabo da družbo .., potem bi razumel, to pa so osebna izključevanja in to ne vodi nikamor. Erjavec in Janković sta se združila v boju proti Janši? To ni normalno, to je noro. Če je to vse, kar lahko ponudita, potem ne sodita v parlament. Politika, ki je sedaj v ospredju - politika izključevanja je pogubna za državo. Koliko sposobnih kadrov izgubimo, ker pač niso "naši" in koliko nesposobnežev sedi na položajev, vendar so "naši"? Erjavec ima samo to srečo, da tudi Janša deluje destruktivno, kar mu omogoča, da preživi.
severnik
# 16.05.2018 ob 08:13
Še en, ki bi se pogovarjal.
SamoRes
# 16.05.2018 ob 08:06
Se pravi SDS ne.
pohorjezeleno
# 16.05.2018 ob 07:57
Ko gledam kandidatne liste iz okraja in vidim kakšni ljudje kandidirajo mi kar slabo postane. Ljudje, ki za sebe ne znajo poskrbet in vidijo samo priložnost za dobro plačo. Žalostno je, da sposobni ljudje nočejo v politiko, ki je tako kontaminirana, da pošten in sposobne človek tam ne zdrži. Samo spomnite se Žerjava, za moje pojme eden najbolj sposobnih politikov, ki ni zdržal v tem pokvarjenem cirkusu.
gesan
# 16.05.2018 ob 07:44
peacebok 16. maj 2018 ob 07:25
Jah pri taki nekonstruktivni deesnici SDS, NSi, tega ni mogoče, saj samo sejejo razdor, strah in nestrpnost
------------------------
Če se bomo samo tako pripadniško znali delit in kazat s prstom na une druge, nam to ne bo prineslo prav nobenega napredka na bolje v smislu politike in upravljanja z državo!
gesan
# 16.05.2018 ob 07:42
Problem je samo v sposobnosti dojemanja in sprejemanja odgovornosti.

Recimo: ustavni sodniki po že znanih scenarijih za to državo, s svojo odločitvijo
spustijo na prostost morilca...
Ta morilec potim pobije celo familijo in ustavni sodniki prav nič ne nosijo odgovornosti za svoje odločitve.

In tako dalje, na vseh nivojih se potem samo zrcali ta kronična neodgovornost.

Če se že gremo odgovorna bitja, potem za svoje odločitve tudi moramo odgovarjat.

In seaj primer "našega" presednika države.
Državo je spravil na kant, namesto, da bi bil vsaj moralno odgovoren, je on še kar naprej pameten s svojimi pametizmi
o tem kako oh in sploh je on, kako je lahko ponosen na svoje preteklo delo...

PA to ti kar na bruhanje gre, ko vidiš, da se prav norca delajo iz pojmovanja odgovornosti.
Na bruhanje ti lahko gre, ko država sama dopušča možnost, da se tako delajo norca iz vsega okoli sebe.

In kak potem naj največji kronični neodgovorneži ne bi pomislili, glej fajn služba, nič ne moreš bit kriv...
in si relativno dobro plačan.
1a34
# 16.05.2018 ob 07:39
Dokler se bodo še naprej delili na bele in rdeče ne bo nikoli bolje.

Nismo krivi za to, kar se je dogajalo našim prednikom.
1a34
# 16.05.2018 ob 07:38
In tako se v Sloveniji baranta z našimi mladimi ki medtem trumoma odhajajo v tujino in uspevajo povsod kamor pridejo, ker so pridni in delavni in najbolj pomembno od vsega sposobni.

Glede na to, da je v sedanjem času povsod po svetu 1000 krat več pretoka ljudi kot nekdaj, tudi pri nas ljudje trumoma odhajajo v tujino in pa, kar je treba predvsem poudariti, še stokrat bolj trumoma ostajajo doma, kjer imajo že ustvarjeno dobro socialno mrežo.

Vsaka čast pa vsakemu, ki uspe v tujini - to je potrdilo, da je človek zares močan; in verjetno tako zelo hitro dobiš tisto najpomembnejše - svetovljanstvo oz. svetovljanske nazore.
Mitcho_Buchannon
# 16.05.2018 ob 07:37
Sem svoboden človek in zame svoboda ne pomeni tega, da izbiram, kdo mi bo vladal.

Sicer pa naj se pokažejo tisti, ki dejansko vladajo svetu. Njih se ne da izvoliti ali odstaviti.
zapravico
# 16.05.2018 ob 07:36
Dokler se bodo še naprej delili na bele in rdeče ne bo nikoli bolje
Simon_Marini
# 16.05.2018 ob 06:59
Mladenič je odkril bistvo ( sarkazem ).
bajojoba
# 16.05.2018 ob 06:48
Ko sem bil mlad sem še volil. Zdaj ne več. Politiki ne vodijo te države, zato se jim tudi s politiko ni potrebno ukvarjati. To je razlog nekonstruktivnih pogovorov, metanja polen, ideoloških bojev... Vse je le predstava za ljudstvo in igra, ki jo igrajo politiki. Večjih sprememb ne bo ne glede na to koga volimo.
peacebok
# 16.05.2018 ob 07:25
Jah pri taki nekonstruktivni deesnici SDS, NSi, tega ni mogoče, saj samo sejejo razdor, strah in nestrpnost
hepan
# 16.05.2018 ob 07:33
Ne grem na volitve!
Kazalo