Zakonca Janša imata že za skoraj pol milijona evrov najetih posojil. Foto: BoBo
Zakonca Janša imata že za skoraj pol milijona evrov najetih posojil. Foto: BoBo

Iz kabineta so še sporočili, da "od takrat ni prišlo do nobenih sprememb". Današnji Dnevnik je namreč poročal, da je Janša januarja letos pri avstrijski banki BKS Bank v Celovcu, čeprav ima banka izpostave tudi pri nas, z ženo najel posojilo v vrednosti 125.000 evrov. Namen posojila ni znan, sta pa zakonca Janša po izračunih časopisa v dobrih dveh letih najela že za 442.000 evrov posojil.

Janša naj bi zadnje posojilo najel prav na dan, ko je bil v DZ vložen predlog za izvolitev Janše za premierja. Zakonca naj bi za najem posojila zastavila stanovanje na Mesarski cesti v Ljubljani, ki sta ga septembra 2010 kupila za 325.000 evrov.

Posojilo naj bi dobila po obrestni meri šestmesečni euribor + 1,8 odstotka, ki bo zapadlo januarja 2027. Na tujih bankah, Unicredit in Sparkasse, je Janša že pred tem najel dva kredita. Leta 2009 je najel kredit pri Sparkasse, z njim pa sofinanciral nakup stanovanja na Mesarski cesti.

Nakup hiše v Velenju, ki jo je pri Unicreditu zastavil za 172.000 evrov vredno posojilo, je po poročanju časnika Janša financiral s prodajo stanovanja v središču Ljubljane. To stanovanje je Janša leta 2005 kupil od Imosa, podatki pa izhajajo iz dokumentov, ki jih je Janša novembra lani pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami objavil na Facebooku.