Slovenija
Kadunca nista prepričala ne Pašek Šetinčeva ne Medved. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Kadunc ne za Šetinc Paškovo ne za Medveda, ampak za Stoparja kot vršilca dolžnosti

Menjave na vrhu RTV SLO
12. junij 2018 ob 17:21
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Generalnega direktorja RTV SLO Igorja Kadunca očitno ni prepričal nobeden od obeh kandidatov, ki sta pravočasno oddala popolni prijavi za direktorja nacionalne televizije – ne Mojca Šetinc Pašek ne Zoran Medved.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO) Igor Kadunc bo namreč skušal dobiti soglasje programskega sveta, da bi za vršilca dolžnosti direktorja imenoval Andreja Stoparja, je iz neuradnih, a zanesljivih virov izvedela Slovenska tiskovna agencija. Kadunc se zavzema za imenovanje za obdobje šestih mesecev, kar bi zadostovalo za izvedbo novega razpisa za direktorja televizije.

Stopar je zdaj odgovorni urednik prvega programa nacionalnega radia. O njegovi primernost za v. d. direktorja televizije bo programski svet glasoval na seji v ponedeljek. Direktorja televizije, enako kot v primeru radia, imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Enako velja tudi pri imenovanju v. d. direktorja.

Na tokratni razpis, ki se je končal 28. maja, so sicer prispele štiri prijave. Od teh je ena prispela prepozno, ena pa je bila po presoji razpisne komisije nepopolna.

Tako sta pravočasno in popolni prijavi oddala le donedavna urednica televizijskih dnevnoinformativnih oddaj Mojca Šetinc Pašek in odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Zoran Medved. Pod nepopolno prijavo se je podpisala nekdanja urednica razvedrilnega programa televizije Miša Molk, ki je bila tudi prva varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev.

Nacionalna televizija išče novega direktorja, ker je Ljerka Bizilj 4. junija predčasno končala direktorski mandat. Od njenega odstopa Kadunc v okviru pooblastil generalnega direktorja opravlja tudi naloge direktorja televizije. Takšno odločitev je sporočil na seji programskega sveta 21. maja, zanjo pa ni potreboval soglasja sveta.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
semaino
# 12.06.2018 ob 21:37
Kadunc ne za Šetinc Paškovo ne za Medveda, ampak za Stoparja kot vršilca dolžnosti

Se je upanje za RTV.
pobrisan
# 13.06.2018 ob 08:27
Paškova je preveč politično kontaminirana.
apache666
# 12.06.2018 ob 23:02
Rtv je zavod posebnega kulturnega in umetniskega pomena. Naj ne pozabijo na to. Rtv ni samo news!!!
GeorgeB
# 13.06.2018 ob 11:43
... vmesna člena pri obeh je vedno agencija za lobiranje in PR - "Pristop" ter ena kvazi "neodvisna" institucija za meritve javnega mnenja "Mediana"...
To je resnica in nič drugega...
Homer.
# 13.06.2018 ob 07:17
@m72
Imenoval bi ga je za vd direktorja TV za obdobje 6 mesecev, ko in če dobi soglasje programskega sveta.
To je popolnoma v skladu s pooblastili in zakonodajo.
apache666
# 13.06.2018 ob 12:58
RTV in MMC se ne bi smela napajati iz obvezne pristojbine državljanov, gre za stari Yugo sistem, ki ga je potrebno pod nujno ukiniti! S tem se finansira propaganda oblastne elite in to so spoznali tudi v EU, ki bo kmalu podala svoje mnenje!

Vse drzave imajo svojo javno tv. Javna tv je zadnji branik
Pred popolno komercializacijo medijskega prostora. Stari yugo sistem? Imel je marsikaj dobrega.
Tuljava
# 13.06.2018 ob 09:45
Edino pravilno.
Ni nujno da je kandidat dober, cetudi formalno birokratsko izpolnjuje vse pogoje.
Sej za en normaln job se jih ponavadi 200 prijavi pa samo enega izberejo. Tukaj pa potrebujejo predvsem pomembno vsebino, hkrati pa mora zadostiti vsem pravilom, da bo prijava popolna.

Rtv resda ni popopna, vendar pa miljonkrat boljsa od vseh ostalih medijskih trobil v Sloveniji. Eni vemo za kaj damo 12,75€ na mesec in recimo nocmo dat 4€ za komerciale, k vrtijo sam stare in/ali poneumljajoce vsebine ter tono reklam. Npr. o vcerajsnjem dokumentarcu o Drnovsku na RTV lahko drugi le sanjajo - pohvalno.
zapravico
# 13.06.2018 ob 07:15
Program pa tak kot pred 30 leti
m72
# 13.06.2018 ob 00:39
Smešno. Koga pa je recimo herr Kadunc prepričal? In, kaj je zdaj tako posebnega na tem Stoparju, da se mu niti prijaviti ni potrebno pa že premaga vse ostale?
GeorgeB
# 13.06.2018 ob 11:30
enix

Na pol imaš prav. Če pa želiš, da se resnica v celoti predstavi pa je tako:
Pri javni televiziji rabiš, da pišejo dobro o tebi in o tvoji stranki ter projektih pod patronažo politike, le svoje nastavljene vodilne in novinarje v tej ustanovi.
Pri komercialnih TV in radio medijih pa denar, ki pa ga dobiš preko podjetjih, kjer imaš nastavljene svoje vodilne kadre, ti pa plačajo (pre)draga oglaševanja in s tem kupijo medije.
Vse to SD, SMC in DeSus imajo. Trenutno.
Torej s plačevanjem RTV prispevka, glavnega problema ne rešiš.
Glavo v roke!!!!
enix
# 13.06.2018 ob 09:31
RTV in MMC se ne bi smela napajati iz obvezne pristojbine državljanov, gre za stari Yugo sistem, ki ga je potrebno pod nujno ukiniti! S tem se finansira propaganda oblastne elite in to so spoznali tudi v EU, ki bo kmalu podala svoje mnenje!
Kazalo