Slovenija

Poudarki

  • Senico prijavili odvetniški zbornici
  • Morebiten sum spolne zlorabe potrjen oziroma ovržen do konca tedna
Oražnova ulica
Dokumenti, ki jih je prevzelo tožilstvo, se nanašajo tako na preiskavo vračanja bulmastifov po napadu na Stanislava Megliča marca 2006 kot na tragičen dogodek na Oražnovi 11 v Ljubljani pred tremi tedni. Foto: MMC RTV SLO/Sabina Zonta

Dodaj v

Kaj grozi Senici, če je kršil kodeks? Opomin/denarna kazen.

Vajeti prevzema tožilstvo, Senica kršil kodeks?
23. februar 2010 ob 07:34,
zadnji poseg: 23. februar 2010 ob 16:50
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Primer bulmastifov prevzema tožilstvo. Z ljubljanskega območnega urada veterinarske uprave so zato že odnesli več kot 400 izvirnih dokumentov.

Dokumenti, ki jih je prevzelo tožilstvo, se nanašajo tako na preiskavo vračanja bulmastifov po napadu na Stanislava Megliča marca 2006 kot na tragičen dogodek na Oražnovi 11 v Ljubljani pred tremi tedni.

Danes naj bi sicer izsledke preiskav suma spolne zlorabe psov še enkrat pregledala Polona Juntes z Nacionalnega veterinarskega inštituta in Jože Balažic, predstojnik Inštituta za sodno medicino. Ali je do spolne zlorabe prišlo, naj bi bilo znano do konca tedna. Živali so sicer še vedno na Nacionalnem veterinarskem inštitutu, o njihovem uničenju pa bo verjetno odločilo tožilstvo.

Senica prijave ne komentira
Medtem pa je neznanec odvetnika Mira Senico, čigar odvetniška pisarna je Sašu Baričeviču pomagala pri vračanju psov, prijavil odvetniški zbornicu. V prijavi je zapisano, da je odvetnik kršil etični kodeks, saj naj bi izvajal sistematične pritiske in izkoriščal vezi z vplivnimi ljudmi. Na MMC-ju smo Senico zato zaprosili za komentar, a je dejal, da prijave ne bo komentiral.

Manj molčeči so v odvetniški zbornici. Njen upravni odbor je namreč odločil, da bo zbornica anonimno prijavo obravnavala na svoji prvi seji, ki bo v prvem ali drugem tednu marca. Takrat naj bi tudi že odločil, kaj in kako s Senico, je sporočil predsednik Odvetniške zbornice Slovenija Miha Kozinc.

Kozinc o mogoči kazni: Od opomina do denarne kazni
Pojasnil je še, da gre za rutinski postopek, upravni odbor pa ima na voljo dve možnosti: da prijavo preda disciplinskemu tožilcu ali jo odstopi območnemu zboru odvetnikov.

Če bi o zadevi razsojal tožilec in bi kršitev Senici dokazal, lahko ta dobi opomin ali denarno kazen, če bo obravnava prijave romala k območnim odvetnikom, pa je po Kozinčevih besedah mogoča le sankcija opomina ali "tovariškega nasveta, da se je v prihodnje dobro vzdrževati takšnih in podobnih dejanj".

Dea Baričevič: Ni mogoče, da bi moj brat zlorabljal pse
Spomnimo, kaj se je s primerom Barićevič dogajalo zadnje dni. O dogajanju je med drugimi pred dnevi spregovorila sestra pokojnega zdravnika Dea Baričevič, ki je zavrnila vse namige, da naj bi njen brat spolno zlorabljal svoje pse, in dejala, da izsledkom, ki bi to morebiti potrdili, ne bo verjela. Po poročanju Dnevnika je direktorica Veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič nad tem presenečena in razočarana, ker Baričevičeva vnaprej dvomi o delu znanstvenih ustanov. Dodala je, da pri tem sodelujejo tako strokovnjaki z veterinarske in medicinske fakulete kot tudi kriminalisti in forenziki. "Nenavadno je , da sorodniki Saša Baričeviča tudi v tem primeru slepo vztrajajo pri neki svoji resnici, kot so vztrajali pri svoji resnici tudi v postopku vračanja psov," je še povedala.

Dea Baričevič je še dejala, da je Stanislav Meglič po napadu bratovih bulamstifov zavrnil obiske njenih sorodnikov, kar pa je Megliča zelo razjezilo. "Da je ni sram," je odgovoril na njene navedbe in pojasnil še, da njega po napadu ni nihče obiskal, kontaktiral ali se poskusil opravičiti. Meglič prav tako ostro zavrača tudi namige, da naj bi celo sam morda izzval napad s tem, ko se je lastnici psov Zori Roter postavil za hrbet in fotografiral, kar naj bi psi razumeli kot napad nanjo.

S. Z., M. N.
Prijavi napako
Komentarji
Untamle
# 23.02.2010 ob 08:15
"...V prijavi je zapisano, da je odvetnik kršil etični kodeks, saj naj bi izvajal sistematične pritiske in izkoriščal vezi z vplivnimi ljudmi."

Neee, a res?

Bo še kdo spregledal da je rahlo nenavadno, da ima stranka z najšibkejšo podporo v parlamentu (LDS) nadzor nad celotnim notranjim sistemom (Kresalka nad policijo in Zalar nad sodstvom)?
V primerih kot je ta, kamor je spet vpleten njen Senica, se zdi že skoraj preveliko naključje. No, važno da v LDS-u vse štima, kot sama princeska rada poudarja in da se zavzema za razkritje vseh podrobnosti. Razkritje my ass...
Urko
# 23.02.2010 ob 08:21
Me kr zanima, kdo vse je te pse natepaval... Po moje se tu pojavljajo taka imena, da rezultati nikoli ne bodo (smeli biti) znani...
pogumno srce
# 23.02.2010 ob 08:14
Prosim, da pri tej pasji aferi pridete do dna!
provokatorr
# 23.02.2010 ob 08:46
in zdaj sestra, ki je verjetno zakonski dedič baričevičevega premoženja nadaljuje, kar je začel njen brat.
Poskuša dokazati, da je meglič napadel pse, ki so se samo branili, in da je njena brat bila žrtev političnih igric.
robertvo
# 23.02.2010 ob 08:14
Naše politika je krdelo sprijenih pokvarjencev, ki skrbijo za svoje riti. Za državo in njene prebivalce jim ni mar. Lopovi
mojca111
# 23.02.2010 ob 10:29
Senica kršil kodeks?

Ja in kdo je predsednik odvetniške zbornice? Spet član LDS Miha Kozinc.
Seveda je spet to naključje in seveda nikakor ne smemo dvomiti, da bo to poštena in objektivna obravnava.
Je pa zanimivo, da so tistega odvetnika iz Kopra takoj opozorili v odvetniški zbornici, ko je dal intervju za Jano. Senica pa skoraj vsak dan daje intervjuje za vse možne revije in časopise, pa ne dobi nobenega opozorila. Seveda gre spet za "naklučje" kot bi rekli v lds.
pogumno srce
# 23.02.2010 ob 08:18
Baričeviči, Roterji, Kučanovi komunisti LAŽ je vaša vrlina!
xpact99
# 23.02.2010 ob 08:10
Naj se že enkrat razjasne ta afera, v kateri je vpleten sam vrh trenutne slovenske oblasti! Psi in umetni penisi na strap-on pasovih ne spadajo v politiko!
-mikos-
# 23.02.2010 ob 10:32
Država na psu, ker je policija in sodstvo v pasji riti.

JA NAROD, kakor ste hoteli tako se vam dogaja.
jebi_ga
# 23.02.2010 ob 08:37
A veste zakaj so psi napadli Megliča?

Ker je nosil vrečko Venera shopa :-)
ralok
# 23.02.2010 ob 11:00
"Dea Baričevič je še dejala, da je Stanislav Meglič po napadu bratovih bulamstifov zavrnil obiske njenih sorodnikov, kar pa je Megliča zelo razjezilo.""
Avtorju članka S. Z.: Kje imaš logiko? Napisan tekst si vsaj enkrat preberi, preden ga objaviš?

Ta Baričevička mora bit pa zelo pokvarjen človek: najprej že vnaprej pove, da ne bo verjela dejstvom, za katere že itak sama ve, kakšna so, nato pa se še tako nesramno zlaže, da je Meglič zavrnil obiske. Pokvarjenost, da ji ni para! Ne preseneča tesna naveza s sedanjo plitično oblastjo!!!
Jon Travolta
# 23.02.2010 ob 11:05
" Meglič prav tako ostro zavrača tudi namige, da naj bi celo sam morda izzval napad s tem, ko se je lastnici psov Zori Roter postavil za hrbet in fotografiral, kar naj bi psi razumeli kot napad nanjo. "

Pokvarjena tale Baričevićka.
maajde
# 23.02.2010 ob 10:42
Mislim, da se tukaj ne gre za komuniste ali nacifašiste. Gre se za to da je stara drhal, ki so samo nasledniki(dediči) bojuje za svoje položaje, za katere niso nikoli nič naredili. Vse kar so naredili je to, da so se rodili "znanim" staršem. Sedaj bi radi obdržali svoje položaje. Primer: Ne bom verjela v nič karkoli bi veterinanski in kriminalistični oddelek odkril. (sestra Baričeviča). S tem samo pokaže kaj za njo pomeni sistem v katerem živimo. To so ljudje za katere ne veljajo zakoni in obveznosti, ampak samo da počnjejo vse kar si želijo. Seveda brez sankcij.
Ne maram Janše ampak te stvari so šle pa predaleč. Gospod Pahor pa trenutno vse sile usmerja v reševanje konflikta. Seveda tako kot elita želi. MIMO ZAKONOV. Sram vas bodi g. premier, čas je da odstopite in:
kaznujete odgovorne tudi z zaporno kaznijo( neupoštevanje zakonov in pa tudi ustave-vsi enakopravni)
IZPLAČA DRUŽINA BARIČEVIČ &CO žrtvi Stane Megliču PRIMERNO OŠKODNINO ( po mojem ne manj kot 1 milijon evrov-v denarju, nepremičninah, etc) in šele nato dedovanje
in pa najpomembnejše: Vsem ljudem ki so udeleženi v tej farsi enostavno z zakonom prepovedati vsakršno delovanje v politiki in pomembnem javnem življenju.

Sramota g. premier
rdeči baron
# 23.02.2010 ob 09:43
Novi politični sandardi, kaj čmo....

Na levici,
homoseksualnost, pasjejebina, svingerstvo,...
kdo nas vodi in kaj bomo še izvedeli
lotmeržanec
# 23.02.2010 ob 11:28
Sedaj so dokazi o vpletenosti velikih zabrisani toraj lahko
tožilstvo prevzame primer !
Moralo je biti veliko dokazov saj so potrebovali precej časa
(tri tedne) za "čiščenje"!
Sramota oblast ščiti mučitelje živali!!!
suraci
# 23.02.2010 ob 17:03
Kaj ste volili to imate. Samo da ni Janša, pa čeprav bo vse propadlo, ker takrat, spomnite se, so bile v krizi vrednote, zdaj pa imamo vrednote na kubik.
motorcki
# 23.02.2010 ob 10:33
Če je karkoli prekršil Seniček-prepoved opravljanje poklica.Naj se zaposli kot smetar ali mogoče policaj,ker ima "veze".
Miraja
# 23.02.2010 ob 09:15
Upam, da bo VSE prišlo na dan in da bodo odgovorni za vsa početja tudi kaznovani in javnost
seznanjena z njihovimi sramotnimi početji od odvetnikov do ministra oz.ministrice, vsi kakor koli vpleteni.
ii
# 23.02.2010 ob 13:26
3 psi + 1 lastnik = 400 dokumentov + 500 birokratov → NENEORMALNA DRŽAVA
Carly
# 23.02.2010 ob 11:00
Vse vpletene je treba pravilno kaznovati. Kako? Preprosto jim je treba odvzeti dosmrtno pravico do političnega delovanja. Kod zdravnik ali advokat in njim podobna služba mora takoj prenehati veljati. Z svojem premoženjem pa poplačati vse stroške, ki so bili storjeni.

Vsi bojo postali čez noč klošarji in bojo na cesti. Šele takrat se bojo zavedali svoje nizkotnosti in bojo spoznali zablodo. Samo na ta način se jih lahko prevzgoji.
Beleladje
# 23.02.2010 ob 12:20
Ne, Peter! NE pa NE pa NE! Treba bit DEDEC, ko stvari zagustijo - ne pa barbika in se obrnit stran! To smo že predolgo delali!!!!!!

Misliš, da ti bojo pravnuki hvaležni, da si se takrat, ko je šlo za ČAST naroda, obrnil stran in se zamotil z OI???
Kluzo
# 23.02.2010 ob 16:53
Od ferajna, kjer je šef bivši LDS-ovski minister, lahko pričakujemo le to, da ga predlagajo predsedniku za odlikovanje.
matea86
# 23.02.2010 ob 11:08
in na rtv ti dajo reklamo zraven novice: ranital proti zgagi v želodcu... pravilno! ;)
ker mi gre na bruhanje vedno ko preberem kaj novega o tem primeru
mojca111
# 23.02.2010 ob 22:37
Neverjetno, po vseh odkritih dejanjih Senice in njegove umazane vloge, se najdejo osebki, ki ga podpirajo in to zgolj zato, ker mu na nasprotni strani stoji SDS.
ata
# 23.02.2010 ob 17:39
Tako so, priznava Senica, predlagali izločitev direktorice veterinarske uprave Vide Čadonič Špelič, veterinarskega inšpektorja Uroša Andrenška, ki je izdal tri odločbe o usmrtitvi nevarnih bulmastifov, pa so kazensko ovadili. Kriminalisti, ki so Andrenška štiri mesece "preganjali", kaznivega dejanja niso odkrili, a nič ne de, saj so bili, tako Senica, vse to le procesni manevri, "ki so v okviru odvetniške etike in so izrecno dopuščena metoda dela".

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1
042339489

Lažna ovadba je kaznivo dejanje. Za kršenje kodeksa bodo že med kolegi "zmenili".
Gepard007
# 23.02.2010 ob 19:46
Itak, da njegova sestra ne bo nikoli priznala, da je "ono" zlorabljalo pse...
maajde
# 23.02.2010 ob 11:29
Ksenak ministre in ostale, ki so odgovorni za nastalo situacijo.

Vrnitev psov, preden se izplača oškodnina.
Kdo je odgovoren za vse to? Ministri in njihove službe.
Umor lastnika s strani psov.
Spet ministri in njihove službe.
Posredno pa tudi g. premier
Ne delovanje državnih organov pri samem postopku(Bukovec, povej naprej Kresal-Senica)
skratka porazno delovanje in seveda rezultati so znani

P.S da ne govorim o laganju z vseh strani in pa seveda povezavah. Ni besed da se opiše vse kar se je zgodilo.
velesa
# 23.02.2010 ob 19:25
Ljudstvo, nikoli ne bomo izvedeli prave resnice, naj vam bo to jasno. Sloveska klientela je preveč povezana med seboj in premajhna država smo, da bi si ti ljudje dopustili odvzeti davkoplačevalske prihodke. Če pade eden, bi padli vsi, vrana vrani pa ne izkljuje oči...
Diego Armando
# 23.02.2010 ob 18:01
Dvakrat ste že izbrisali moj komentar izjave Dee Baričevič. Zakaj se tega ne sme komentirat??!!!

O dogajanju je med drugimi pred dnevi spregovorila sestra pokojnega zdravnika Dea Baričevič, ki je zavrnila vse namige, da naj bi njen brat spolno zlorabljal svoje pse, in dejala, da izsledkom, ki bi to morebiti potrdili, ne bo verjela.
No matter what, naš Saša je nedolžen!!
Oprostite, ampak meni se zdi to škandalozna izjava.
Arnolfus
# 23.02.2010 ob 17:27
"tovariškega nasveta, da se je v bodoče dobro vzdrževati takšnih in podobnih dejanj"

haha. Grožnje sedaj kaznujemo s tovariškimi nasveti.
Beleladje
# 23.02.2010 ob 12:45
Ne, Izo, pri nas jih nimamo.

Mogoče si zato pač prizanesljivejši do dogodkov - ker se ti take reči zdijo običajne in normalne.

E, meni se pač ne.
In NE ŽELIM met vlade, v kateri je samo SENCA dvoma ali, četudi samo v sledeh, možnost, da v njej sedijo sprijenci TE VRSTE.
OK, ko gre za to, da nam "samo" kradejo denar, stisneš zobe in si rečeš "Saj vsaka vlada krade"; ko pa gre za take moralne degeneriranosti, je pa heca konc, a veš.

Pa ne gre za to, da bi mela probleme z avtoritetami; enostavno NE DOVOLIM, da bo moji družini tak folk postavljal normative.

Kaj naj povem otroku, ko me vpraša, za kaj pri vsej stvari pravzaprav gre??????????? Otrok gre v šolo... slišijo razne stvari...
Kaj jim poveš ti?????????
Meniš, da so to pravi zgledi za naše otroke???
Jaz NE VEM, kako ravnat - in me je neznosno sram, da sem jo rodila v TA narod.

Zato pa ne gledam stran.
Če bi gledala stran, bi se počutla sokriva.
pogumno srce
# 23.02.2010 ob 21:37
Kako se je štab koalicije KGB sestal za obrambo interpeliranih ministrov.

http://www.youtube.com/watch?v=Mz1U4D38f
Bw
Petrasa
# 23.02.2010 ob 17:57
olajševalna okoliščina: človek mora biti bolan. Zelo je shujšal.
beowulf
# 23.02.2010 ob 17:33
Grozi mu oslova batina,saj si zasluži.
Kluzo
# 23.02.2010 ob 17:17
Vse na kubik. Tudi izgubo.
maajde
# 23.02.2010 ob 11:30
lotmeržanec bravo pozabil sem na čiščenje dokazov
kawboy
# 24.02.2010 ob 13:34
Se lepo vidi da pri nas velja, da je žival bolj zaščitena in več vredna od človeka.
To je nasplošno povsod in na različnih problemih. Zato pa je takšno stanje, kot je.
nr.1
# 23.02.2010 ob 21:49
Vse skupaj je tragikomedija in mislim,da se zadeva ne bo raziskala do konca vsi samo čakajo in bluzijo, da se stvari pozabijo in pride kaj drugega na površje. Če ne bo šlo drugače bodo spet privlekli Patrio na plan saj je v težkih trenutkih vlade vedno dobrodošla preusmeritev pozornosti. Pustimo se presenetiti...
kawac
# 23.02.2010 ob 13:04
Bom se smejal, brez skrbi - skrbi me edino za narodov blagor ob takem vsesplošnem negativizmu. Nikomur pa ne preprečujem debatirat o čemurkoli - vsak ima svoj hobi :)
Beleladje
# 23.02.2010 ob 12:59
Kaj potem delaš tu, če so ti debate brezpredmetne??
Pojdi se smejat!

Brez skrbi, dovolj se tud smejimo - brez smeha raja itaq ne bi preživela!
Te zadnje dni se pač smejim bolj kislo, OK?

Ti se pa kar od srca nasmej; izkoristi, dokler ti še vleče na smeh.
kawac
# 23.02.2010 ob 12:52
Hehe, za čast naroda? Kdorkoli in kadarkoli bo na oblasti in karkoli slabega se bo takrat zgodilo, folk bo pisal čez druge - vedno iste, brezpredmetne debate! Da slučajno ne bi kdo pomislil, da se lahko nasmeji ob dobrih novicah, da se lahko poveseli ob uspehih športnikov. Zakaj je tak patološki naval vedno na slabe novice in na komentiranje pod njimi? (..ker pač folk je navdušen, če so objavljene novice o slabih zadevah, če pa je kaj dobrega pa hitro začne tarnat, da zakaj se to objavlja, kaj ne vemo, da se tolko slabega dogaja po svetu)

Nasmeh nič ne stane, lahko pa veliko naredi!
zana
# 23.02.2010 ob 11:36
Taki primeri pridejo prav vsem, ki bi radi obračunavali z nasprotno stranjo. Bolj zaskrbljujoče je stanje družbe, ki je taka, da se ji to dogaja. Sociologi in cela vrsta drugih družboslovcev je tu potrebna.
rdeči baron, praviš, da so levičarji homoseksualci, sodomisti itd.... A so potem desničarji pedofili, sadisti itn...???? BTW veliko bolj slabo mi je bilo od včerajšnjega podatka, da so v zadnjih 15 letih v nemških katoliških šolah zlorabili več tisoč otrok.
Izprijeni so ljudje z vseh polov. In čisto vsi taki, če le lahko, izkoriščajo veze. Eni bolj eni manj transparentno, eni celo tako, da nihče niti pomisli ne. Delimo se raje na dobre in slabe, ne na leve in desne, ker tu ni nobene računice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maajde
# 23.02.2010 ob 10:32
Maradona ta je zmagovalna.
Kluzo
# 24.02.2010 ob 15:55
Miha Kozinc, ki j predsednik odvetniške zbornice, bo najprej obranil Golobiča v DZ, potem pa se bo posvetil svojemu stanovskemu kolegu. Prepričan sem, da bo svoje delo opravil pošteno in nepristransko.
nr.1
# 23.02.2010 ob 22:12
G. Senici nič ne grozi, saj se mu ne bo nič dokazalo in zato ne bo za nič odgovarjal - VIP.
air24
# 23.02.2010 ob 18:05
NIČ!
Beleladje
# 23.02.2010 ob 12:12
Da ni kar kompletna ta žlahta motena?
Ma, ne morem povedat, kak se mi smilijo oni bogi 3 revčki... ki so morali smrt storit zaradi nezdravljenih debilov. (Al pa jih je "zdravil" kak amaterski ZZ)
Boga žvad, naj vam bo zemljica lahka... če vam že življenje ni blo.
Prej bi bli morali ukrepat, kosmatinci... in se pravočasno rešit kretenov!
Pa ste bli preveč fini... plemeniti, potrpežljivi in usmiljeni do bolnikov na 2 nogah.

LDS - Levaki Disfunkcionalno Smoteni

Izjemno močno me tudi zanima, kdaj bomo dobili odgovor o malverzacijah s tisto "kmetijo" na primorskem? Nad Lucijo oz. nad Strunjanom. Slišala sem, da preprosti ljudje, sosedje ne upajo niti črhnit; da o tem na glas sploh ne govorijo, ker da je "ta mafija silno nevarna". Gre baje za neko slamnato podjetje, kjer kresnjena krade in ves čas goljufa vso državo, namesto da bi jo čuvala pred goljufi.
Jaz bi o tem rada vedela kaj več. Še kdo? Mogoče nam pa novinarji kaj postrežete s tem.

Mi lahko kdo pove, KDO v tej državi voli take stenice? A jih Marsovci?? OK, vem, da so dobili malo glasov; ampak, orkamalora!, tolko Marsovcev pa v naši državi ja ni!!!

Sem ob tem pomislila, kako se mi je včasih zdel grozljivo črn humor, s kakršnim te ljudi karikira Hribar v svoji oddaji. Vsa tista sado-mazo sranja… se mi je zdelo, da pretirava prek meja dobrega okusa.
Mogoče pa ni vse le umetniška in humorna domišljija… ampak te ljudi samo pozna?? :wink

Mene je še nekaj pri vsej zadevi zelo zbodlo: Nekje sem prečitala, da so bili pacienti tega … kajježebil, no… on ali ona...tudi “visoki cerkveni predstavniki”. Hmm. Zanimivo. Mogoče je bil človek celo VEREN! - pa tega ni obešal na veliki zvon :)
Sem celo zasledila, da je imel CERKVENI POGREB :):) (“v družinskem krogu”)…………..
Joj, duhovščina, kam vse se mešate???????

ČE DRUG NE, vam bomo DRŽAVLJANI dihali za ovratnik!
Binder Dandet
# 23.02.2010 ob 12:04
Poanta je v tem, da ta afera kaže, da na nivoju zvez in poznanstev niso pomembna politična prepričanja. V to afero so vmešani tako SLSovci, kot SDSovci in tudi LDSovci. Sam eni loleki pa nasedate političnemu spinu te afere s strani SDS in SLS, da je za vse kriva samo ena stranka.
Binder Dandet
# 23.02.2010 ob 12:02
@pogumno srce:
"Baričeviči, Roterji, Kučanovi komunisti LAŽ je vaša vrlina!"
Ej lolek, Dea Baričevič in njena mati (torej tudi mati pokojnega Saše) sta bili članici SLS do te afere, ko sta izstopili zaradi Žerjavovih napadov na njihovo familjo.
pogumno srce
# 23.02.2010 ob 08:44
jesM
23. februar 2010 ob 08:32

Kaj me brigajo JJ-evci, obamovci in čavezovci!

Dea Baričevič, Zdenko Roter-udbovec, Kučan z vsemi svojimi komunisti so patetični lažnivci.
To je dejstvo! Ja tudi JJ je bil komunist.
Kazalo