Parlamentarne stranke se še odločajo med kandidatoma za predsednika računskega sodišča. Foto: BoBo
Parlamentarne stranke se še odločajo med kandidatoma za predsednika računskega sodišča. Foto: BoBo

Tako je poslanska skupina SDS Pahorja seznanila s tem, da je bolj naklonjena Veselu, ki jih je prepričal v pogovoru s skupino. "Vidi se, da ima veliko izkušenj s področja dela Računskega sodišča, pozna vsebino dela ter težave in omejitve, ki pri tem nastajajo," je dejal vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko.

Z Veselovo protikandidatko Natašo Prah, sicer direktorico urada za nadzor proračuna, v poslanski skupini SDS sploh niso opravili pogovora, se bodo pa zato z obema kandidatoma pogovorili v poslanski skupini SD je po posvetu s Pahorjem dejal njen vodja Matjaž Han.

O podpori kateremu izmed kandidatov se bodo v SD-ju odločili šele po pogovorih, pri čemer pa je Han dejal, da bo pri končni odločitvi odtehtalo tudi to, koga bo podprl Pahor, ki mu v poslanski skupini, kljub nekaterim drugačnim pogledom, po kandidatu za guvernerja Banke Slovenija, popolnoma zaupajo.

Sicer za zdaj bolje kaže vrhovnemu državnemu revizorju na Računskem sodišču Veselu, ki ga poleg SDS-ja podpirata še NSi in DL. PS, SLS in DeSUS, pa se bodo, tako kot v SD-ju odločili prihodnji teden.