Janez Šušteršič. Foto: MMC RTV SLO/A. S.
Janez Šušteršič. Foto: MMC RTV SLO/A. S.

"Glede vodenja ministrov smo pripravljeni svojega kandidata umakniti samo, če se najde vsaj enako verodostojna in od stranke ZLJ neodvisna oseba. Menim, da s takšnimi izhodišči ne bomo izgubljali podpore, če jo bomo, pa krivde gotovo ne bomo zvračali na druge," je v odgovoru na številna vprašanja o morebitni izdaji volivcev s sodelovanjem v koaliciji pojasnil Šušteršič.


Meni, da prodaje slovenskih podjetij tujim lastnikom, kljub nekaterim slabim primerom, prinašajo pozitivne posledice. Glede nasprotovanja zvišanju DDV-ja je razložil, da bi se vsak njegov dvig posledično prelil v višje pokojnine, socialne transferje in minimalne plače, ki se usklajujejo z inflacijo. "Na tak način ne bi pokrili niti 10 odstotkov sedanjega primanjkljaja," je dodal.
Zatrdil je, da zagotovo ne bi dopustili, da se vzorec zadolževanja, ki ga je bilo opaziti v Mestni občini Ljubljana v zadnjih dveh letih, ponovi na državni ravni. Dotaknil se je tudi uveljavljanja pravne države. "Raziskali bomo vse utemeljene sume korupcije in gospodarskega kriminala, pri čemer zadev ne bomo izbirali glede na svoje politične preference," je dejal.