Ministra Viranta čaka že druga interpelacija. Osrednja tema tokratne interpelacije bodo najverjetneje poceni letalske vozovnice. Foto: BoBo
Ministra Viranta čaka že druga interpelacija. Osrednja tema tokratne interpelacije bodo najverjetneje poceni letalske vozovnice. Foto: BoBo

Poslanska skupina PS-ja, največje koalicijske stranke, bo sicer svoje stališče sprejela v torek. V PS-ju je sicer kar nekaj kritik na račun Viranta, vendar je vodja poslancev PS-ja Jani Möderndorfer povedal, da ne vidi nobenih posebnih zadržkov za to, da bi pri glasovanju o interpelacijah podprli ministra in ne interpelacije.

Obe interpelaciji pa naj bi bili po njegovem mnenju neresni: "Vsi vemo, da so te interpelacije namenjene zgolj preverjanju, ali je koalicija dovolj trdna ali ne."

Vodja poslancev DeSUS-a Franc Jurša je povedal, da so se že pogovarjali o obeh interpelacijah in da "lahko zatrdi, da ne bomo podprli nobene izmed teh dveh interpelacij". Ob tem verjame, da bo razprava na seji DZ-ja tekla o vseh drugih temah, ne pa o samih interpelacijah.

Precej ostri do Virantovega zapleta z letalskimi vozovnicami so bili v SD-ju, kjer so tarnali, da so "ujetniki koalicije". Vodja poslancev SD-ja Matjaž Han je pojasnil, da je normalno, da se koalicija vedno zamaje, kadar se pojavijo takšni očitki.

"To je odmik od normalnega dela te koalicije, ampak ne glede na vse je SD eden izmed štirih stebrov te koalicije in se ta steber zagotovo ne bo prvi podrl," je dejal Han, končno odločitev pa bodo sicer sprejeli v torek.

Vodja poslancev DL-ja Rihard Braniselj pa je menil, da "imamo primer karikatur interpelacije, ne pa interpelacij". "Želel bi si, da v tem DZ-ju tudi službe DZ-ja kdaj rečejo 'stop' obravnavi kakšne teme, ki ne izpolnjuje niti formalnih razlogov za uvrstitev na dnevni red seje," je dejal. DL pa ne bo podprl nobene izmed napovedanih interpelacij.