Z Markeževo so v koaliciji zadovoljni. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Z Markeževo so v koaliciji zadovoljni. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Ministrska kandidatka zavrača očitke o nepravilnostih

Poslanci SD-ja so kandidatki, ki bo pred matičnim parlamentarnim odborom zaslišana v ponedeljek, zastavljali tudi vprašanja o visokem šolstvu, o otrocih s posebnimi potrebami in učno pomočjo, je dejala poslanka SD-ja Bojana Muršič. V pogovoru so izpostavili vprašanja v povezavi z razmejitvijo javnega in zasebnega šolstva, na katera je kandidatka odgovorila, da podpira javno šolstvo. "Verjamemo, da bo kandidatka v nadaljnjih odgovorih še bolj podkrepila to razmejitev," je dejala Muršičeva.
Po njenih besedah so v SD-ju z odgovori Markeževe dokaj zadovoljni, pri nekaterih odgovorih pa je bila kar presenečena, kajti glede na kratek čas za pripravo so bili že kar določni. Kandidatka je na današnji predstavitvi odgovarjala tudi na očitke, objavljene v današnjem Dnevniku, da je v času, ko je bila direktorica Ljudske univerze Ptuj, univerzo oškodovala vsaj za 100.000 evrov.

Po besedah Muršičeve je kandidatka očitke ostro zavrnila. "Mi pa vsekakor menimo, da bomo počakali, ali jih bo tudi argumentirano zavrnila in se bomo potem odločali, kako naprej," je dejala.

Da je kandidatki tudi sam zastavil vprašanje, povezano z omenjenimi očitki, je dejal Franc Jurša (DeSUS). Po njegovih besedah mu je ustrezno odgovorila. Sicer pa je kandidatko temeljito poslušal. "Name je napravila zelo dober vtis," je dejal. V SMC-ju pojasnil po današnji predstavitvi kandidatke niso dali.

Ministrska kandidatka zavrača očitke o nepravilnostih