Boris Kobal meni, da so za družbeno ozračje v državi sokrivi tudi volivci. Foto: MMC RTV SLO
Boris Kobal meni, da so za družbeno ozračje v državi sokrivi tudi volivci. Foto: MMC RTV SLO
Kobal na proslavi ošvrknil politike, ki spreminjajo politične barve

V počastitev slovenskega kulturnega praznika je v geometrijskem središču Slovenije tradicionalno potekala slovesna proslava. Čeprav je temperatura segala pod -10 stopinj Celzija, je slavnostni govornik igralec Boris Kobal z govorom razgrel ozračje. Kritično je ošvrknil dejanja politikov in izpostavil nasprotovanje ukinjanju samostojnega ministrstva za kulturo, poroča delo.si.

"Treba bi bilo razglasiti kulturni molk"
"V času osamosvajanja Slovenije smo vsi verjeli, da je kultura absolutni in najpomembnejši faktor naše samostojnosti in razpoznavnosti. Od Trubarja dalje je bilo tako, smo mislili ali so nam pa to le trobili. Danes pa prižigamo svečo v spomin na preminulo kulturno ministrstvo. Treba bi bilo razglasiti kulturni molk," je prepričan. Dodal je, da ministrstvo ukinjajo tisti, ki so se na kulturnike obračali, ko se je rušilo totalitarni sistem.

Za ozračje so sokrivi volivci
Kritičen je bil do politikov, ki spreminjajo politične barve glede na razmerje moči. "Da je politika kurba, smo vedeli. Da pa so naši politiki take prostitutke, tega pa nismo tako zelo vedeli. Zjutraj spi z enim, zvečer pa z drugim - in to za dobro Slovenije. Danes se proda eni opciji, potem pa v isti sapi ugotovi, da mu druga ponuja celo zunanje resorje in, evo ga junaka, je že prodan. Ampak to naredi samo zato, ker tako zelo ljubi Slovenijo," je dejal.

So pa po njegovih besedah za nič kaj rožnato politično in družbeno ozračje v državi sokrivi tudi volivci, ker so z volilnim lističem izvoljenim dovolili nespodobno početje.

Kobal na proslavi ošvrknil politike, ki spreminjajo politične barve