Kos napoveduje hude težave tistim, ki so spisali ovadbo proti njemu. Foto: BoBo
Kos napoveduje hude težave tistim, ki so spisali ovadbo proti njemu. Foto: BoBo

V Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so ovadbo pred nekaj meseci posredovali ljubljanskemu tožilstvu, v njej pa piše, da je Kos zagrešil več uradno pregonljivih kaznivih dejanj, je poročal POP TV. Na tožilstvu so jim prejetje ovadbe potrdili in pojasnili, da je zadeva v predkazenskem postopku in da tožilska odločitev o njej še ni bila sprejeta.

V KPK-ju javno sporočajo le, da so na podlagi ugotovitev in priporočila zunanje revizije poslovanja komisije zaradi ugotovljenih kršitev, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj, zoper določeno odgovorno osebo iz prejšnje sestave komisije podali ovadbo oziroma naznanilo suma storitve kaznivega dejanja.
Kos: Imeli bodo hude težave
V letnem poročilu objavljeni izsledki revizije sicer navajajo nepravilnosti pri napredovanjih in odobrenih odsotnostih z dela, sporne podjemne pogodbe in, denimo, negospodarnost pri uporabi vozila.

Na vprašanje televizije, ali je vozilo uporabljal nezakonito, Drago Kos odgovarja: "To so neumnosti. Po bitki je lahko biti general. Če bi kdo vedel, v kakšnih razmerah je takrat delala komisija, potem bi trikrat pomislil, preden bi komur koli iz prejšnje komisije očital kaj takega."

Prepričan je, da bo ovadba zavržena. "Potem bo pa tisti ali tiste osebe, ki so podpisali ovadbo zoper mene, imeli hude težave, ker se bodo sami znašli na tožilstvu, ker so zagotovo namenoma posredovali lažnive očitke proti meni," je dejal.