Slovenija
Dejan Bojc: "Tam sem bil in prišel sem jim prav. Bil sem presenečen, saj v bližini sploh ni bilo ljudi, bil sem na samem". Foto: MMC RTV SLO
       So me pa zagrabili, in vse, kar sem slišal, je bilo: Dajmo ga čez. Letel sem čez ograjo, z glavo naprej, vmes sem čutil udarce. Spravili so me na kolena, potem na trebuh, dobil sem udarce po telesu, po glavi, upiral pa se nisem. Ne vem, kaj je bil namen nasilja. Potem so me spravili na tla, začutil sem še nekaj udarcev, zelo na silo so mi zvezali roke na hrbtu, sploh se nisem upiral. Od zadaj sem slišal protestnike, ki jih nisem videl, ki so vpili: Pustite ga, nič ni kriv.       
 Dejan Bojc, udeleženec tretje vseslovenske vstaje
Dejan Bojc: Nezadovoljstvo me žene na ulico, to pa ne bi smel biti razlog, da bi človeka, ki izraža svoje nezadovoljstvo, zastrašuješ oziroma ga z nasiljem prepričuješ v nasprotno« Foto: MMC RTV SLO
       Policisti smejo prisilna sredstva uporabiti le, če je to res nujno in so za to podani zakoniti razlogi. Uporabiti smejo le tista prisilna sredstva in v takšnem obsegu, da lahko z najmanjšimi škodljivimi posledicami za prizadeto osebo opravijo svojo nalogo       
 Varuhinja človekovih pravic
       Zatrjevano ravnanje z gospodom Bojcem vsekakor vzbuja globoko skrb in takšno ravnanje predstavlja čezmerno uporabo sile. Vsekakor bi bilo nujno, da se dogodek ustrezno, nepristransko in čim prej preišče in se poskrbi za to, da domnevni storilci odgovarjajo       
 Amnesty International Slovenija
       Kadar nekdo meni, da mu je policija kršila negove pravice ali pa da je pri postopkih z njim ravnala nezakonito, je najbolje podati pritožbo na policijski postopek. V pritožbenem postopku, ki se na prvi stopnji izvaja na policijski postaji (gre za pomiritveni del postopka), ugotavljajo vse okoliščine dogodka. Če do pomiritve ne pride, postopek prevzame ministrstvo za notranje zadeve, kjer vse skupaj obravnava senat, kjer so uradniki MNZ-ja (ne policisti) in predstavniki zunanje javnosti (pomeni, da policisti in policija sodelujejo le kot vabljene priče). Ta senat na koncu odloči, ali je policija/policist ravnal zakonito, strokovno, v skladu s svojimi pooblastili. Kadar kdo meni, da je policija ravnala tako, da je pri svojih postopkih izvršila kaznivo dejanje, naj ta oseba poda kazensko ovadbo; to ovadbo ne bo obravnavala policija, temveč poseben oddelek pri tožilstvu, ki izvede preiskovalne ukrepe vedno, kadar obstaja utemeljen sum, da je kaznivo dejanje naredil policist.       
 Branko Lobnikar, Fakulteta za varnostne vede

Dodaj v

»Letel sem čez ograjo, vmes pa čutil brce najmanj 10 policistov«

Izpoved udeleženca 3. vseslovenske ljudske vstaje Dejana Bojca
15. februar 2013 ob 06:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Krvavitev pod levo veznico, zateklina nad levim očesom z modrico, prebita arkada nad desnim očesom – to je del poškodb, za katere Dejan Bojc trdi, da so posledica udarcev najmanj deset policistov po koncu protestov 8. februarja.

Ljubljančan Dejan Bojc, 33-letni arhitekt, oče dveh otrok, se je tretje vseslovenske ljudske vstaje udeležil skupaj z dekletom. Ves čas sta stala na stolpnicah pri Maximarketu in uživala v kulturnem programu Protestivala, pripoveduje za MMC. Fotografije poškodb si lahko ogledate v galeriji spodaj.


Okrog 19.30 je dekle odšlo domov, Bojc pa je iz radovednosti odšel k ograji pred parlamentom, ki jo je pred tem nekaj protestnikov poskušalo podreti, potem pa so policisti odgovorili s solzivcem. »Čez nekaj časa se je vse razblinilo, bilo je umirjeno. Ob ograji se je začelo prazniti. Ob 20. uri je bilo skoraj vse prazno, 20 metrov od ograje skoraj ni bilo ljudi. Šel sem pogledat, ali so po tleh kakšne črepinje, opazil sem masko proti solzivcu. Ko sem prišel bližje, sem videl, da so fantje na ograji, z očmi od solzivca. Neka gospa jih je nagovarjala, naj gredo stran, naj pustijo policijo … Izzivali so policijo, spraševali, kdo jih je napadel s solzivcem in uporabljali različne žaljivke,« se spominja Bojc, ki je stal zraven gospe, s hrbtom, obrnjenim stran od policistov.

"Pošalila sva se, da braniva policiste"
"Poslušal sem pogovor gospe, ki ji je uspelo fante pregovoriti, da so po nekaj minutah odšli. Še pošalila sva se, da braniva policaje," grenko ugotavlja. Ko ob ograji ni bilo več nikogar, se je tudi Bojc oddaljil kakšnih pet metrov od ograje in razmišljal, ali naj gre tudi on domov ali pa še malo poslušat program.

Zahopsala sta ga s hrbta
»Nato sta prišla dva kriminalista in me zahopsala: Pridite z nami, se boste identificirali. Bila sta v civilu, na hitro sta se predstavila, bila pa sta zelo nastrojena in ukazovalna,« navaja Bojc. Predlagal je, da jima takoj pokaže osebno izkaznico, a sta to zavrnila, češ da jima mora pojasniti še nekaj stvari. »Sem rekel ne, legitimirajta me tu.« Nato sta ga začela vleči proti ograji, ga pritisnila ob njo in prisilila, da je dvignil roke.

Policisti: Dajmo ga čez
»Pristopili so še policisti z druge strani ograje. Spomnim se, da sem pomislil: tile bodo povedali, da sem jih branil in da nimam nič s tem. So me pa zagrabili, in vse, kar sem slišal, je bilo: Dajmo ga čez, letel sem čez ograjo, z glavo naprej, vmes sem čutil udarce. Spravili so me na kolena, potem na trebuh, dobil sem udarce po telesu, po glavi, upiral pa se nisem. Ne vem, kaj je bil namen nasilja. Potem so me spravili na tla, začutil sem še nekaj udarcev, zelo na silo so mi zvezali roke na hrbtu, sploh se nisem upiral. Od zadaj sem slišal protestnike, ki jih nisem videl, ki so vpili: Pustite ga, nič ni kriv."

Vse je bilo črno
Po besedah Dejana Bojca je bilo okrog njega od 20 do 30 policistov, nanj naj bi se spravila cela skupina, ki je bila ob ograji, bilo jih je najmanj deset. »Vse je bilo črno. Nisem videl, koliko točno jih je bilo,« priznava. Ne ve, s čim so ga pretepali, a se dobro spomni brc po glavi in telesu.

S krvjo je v celici izrisal srčke
Odpeljali so ga na policijsko postajo Moste, ne da bi mu dovolili, da pokliče domov. Pridržali so ga kakšno uro, nekaj pred 23. uro so ga izpustili. Pred tem je s krvjo iz arkade na steno izrisal srčke. V podpis so mu dali plačilni nalog za 800 evrov, ki ga je zavrnil, ker meni, da ni naredil nikakršnega prekrška. V predkazenskem postopku je osumljen nedostojnega vedenja, vlečenja in dvigovanja ograje ter delovanja v skupini, ki je preprečila uradni osebi uradno dejanje. Na zaslišanje v policijsko postajo Moste gre znova v ponedeljek.

Policija ne pretepa ljudi, ki mirno uživajo v kulturnem programu
»Policija ne pretepa ljudi, ki mirno demonstrirajo oziroma mirno uživajo v kulturnem programu,« so se na pričevanje Dejana Bojca za MMC odzvali iz Policijske uprave Ljubljana. Policisti so na kraju identificirali in prijeli šest ljudi, med njimi tudi Bojca.

Bojc se do zdaj ni pritožil policiji
»Vse osebe so bile obravnavane zaradi kršitev javnega reda in miru, tri osebe so zakrivile kaznivo dejanje sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje," navajajo. Pojasnjujejo, da mora policija uporabiti prisilna sredstva, da zaščiti ljudi, njihovo varnost in premoženje. »In kadar posameznik ogroža druge, krši pravila, zakonite ukaze, s tem tvega, da se bo znašel v postopku policije,« navajajo in dodajajo, da zakonodaja vsakomur omogoča pritožbo, v okviru katere lahko obrazloži in z dokazi podpre svoje navedbe, ki pa je v primeru Dejana Bojca PU Ljubljana do zdaj ni prejela. "Razmišljam o pritožbi," nam je dejal Bojc.

Varuhinja: Prisilna sredstva uporabiti le, če je to res nujno
Zato pa primer Dejana Bojca že obravnava varuhinja človekovih pravic, o njem bodo poročali, ko bo končan. »Že sedaj pa lahko pojasnimo, da smejo policisti prisilna sredstva uporabiti le, če je to res nujno in so za to podani zakoniti razlogi. Uporabiti smejo le tista prisilna sredstva in v takšnem obsegu, da lahko z najmanjšimi škodljivimi posledicami za prizadeto osebo opravijo svojo nalogo. Takoj, ko je oseba, zoper katero se prisilna sredstva uporabi, obvladana in pod nadzorom, pa ni več nobenega opravičila za kakršno koli uporabo sile. Policisti morajo tudi vsaki pridržani osebi omogočiti vse pravice, ki ji gredo v času pridržanja,« so se za MMC odzvali iz urada varuha človekovih pravic.

Amnesty Slovenija: Ravnanje vzbuja globoko skrb
»Zatrjevano ravnanje z gospodom Bojcem vsekakor vzbuja globoko skrb in takšno ravnanje predstavlja čezmerno uporabo sile. Vsekakor bi bilo nujno, da se dogodek ustrezno, nepristransko in čim prej preišče in se poskrbi za to, da domnevni storilci odgovarjajo,« so se za MMC odzvali iz Amnesty International Slovenija, kjer vedno spremljajo primere domnevne čezmerne uporabe sile in o njih obveščajo kolege na mednarodnem sekretariatu organizacije. »Zlasti pa se nam zdi pomembno, da se vse takšni primeri ustrezno preiščejo, in če gre za prekoračitev pooblastil, morajo storilci odgovarjati,« poudarjajo in vsem ljudem v takšnem položaju svetujejo, da sami sprožijo postopek pritožbe glede takšnega ravnanja, saj potem oblasti morajo preiskati, poročati o rezultatih in ustrezno ukrepati. »Takšno ravnanje je pomembno tudi zato, da se pokaže ničelna toleranca do tega, da bi policisti prekoračili svoja pooblastila,« poudarjajo.

Policijska država, ki z nasiljem zastrašuje državljane
In kaj si po vsem (do zdaj) prestanem misli Dejan Bojc? »To je policijska država, ki nad državljani izvaja zatraševalne ukrepe in represijo. To je tisto, s čimer naj bi podjarmili in imeli pod kontrolo svoje ljudstvo." Bojc ni član nobene stranke, gibanja ali skupine. Na protest je šel kot posameznik, državljan, ker: "... država in vlada delujeta tako, da gredo stvari samo na slabše, zaradi česar pa je stvari treba spreminjati. Nezadovoljstvo me žene na ulico, to pa ne bi smel biti razlog, da bi človeka, ki izraža svoje nezadovoljstvo, zastrašuješ oziroma ga z nasiljem prepričuješ o nasprotnem."

Saša Banjanac Lubej
Prijavi napako
Komentarji
lojal
# 15.02.2013 ob 06:38
Miličnik Gorenak bo itak zatrjeval, da je bi vse korektno, pa karkoli je že bilo.
monte
# 15.02.2013 ob 06:59
"...Od zadaj sem slišal protestnike, ki jih nisem videl, ki so vpili: Pustite ga, nič ni kriv."

Dans ma vsak osebek od 10 let naprej že mobitel in to ne kakega cenenega. Z njimi hodijo spat in na WC, ko grejo ven, je pa itak smrtni greh, če ga nimajo s sabo. Vsekakor je bilo "v skupini protestnikov, ki so vpili naj ga spustijo" prav toliko mobitelov, ki imajo vgrajene zelo dobre fotoaparate, pa verjetno večina tudi možnost snemanja videa. Verjemite, da so to "krivično nasilje brez razloga" vsi sigurno posneli. Pridejo na mirne proteste, pa ne bi posneli kaj takega??? Pa saj na to folk samo čaka. In taki posnetki bi v enem dnevu prišli do novinarjev. Kako, da posnetki tega "policijskega nasilja" še po enem tednu niso na naslovnicah časopisov in v udarnih novicah slovenskih TV dnevnikov??? Ne zagovarjam policistov, ampak glede na zgornje navedbe in glede na to, da do danes ni nikakršnih posnetkov, je očitno vse skupaj osebno prikrojena zgodba. Ko bodo nedvoumni posnetki in dokazi objavljeni, bo tej zgodbi mogoče verjeti, prej pa ne.
kokolin
# 15.02.2013 ob 07:13
@smetar

Lahko, da so bili policaji sprovocirani že od prej pa so samo čakali trenutek, ko se bodo lahko malo "sprostili". Ne bi bilo prvič.
zemljemerec
# 15.02.2013 ob 06:58
To so posledice firbcanja, odšel bi s prijateljico in otroki domov. Zakaj je imel potrebo krožit okoli izgrednikov, ve odgovor sam ? Jaz se vedno odmaknem od težav in ne zahajam v zmedo, katere dejanja in namen neznancev ne poznam.
no_remorse
# 15.02.2013 ob 07:00
Kakšna je torej razlika med mariborsko in ljubljansko policijo? In kakšna je v očeh policajev razlika med mirnimi in nasilnimi protestniki? Ni je!
Na koncu dneva je potrebno pridržati nekaj ljudi in pri tem je popolnoma vseeno, koga. Kamere so ugasnjene ali obrnjene vstran in policijski ples se lahko prične, zgrabimo prvega, ko bomo pisali poročilo bomo vsi podpisani, potem pa naj nesrečnež dokazuje, da ni kriv. Naša beseda proti njegovi.
Isto je na nogometni tekmi, protestu proti skorumpiranim predstavnikom ljudstva, tudi v vrtcu bi bilo tako, če bi bil namesto vzgojitelja tam policaj.
Zato pa še enkrat sporočilo vsem medijem, glavne novice pričnejo nastajati takrat, ko ugasnete kamere in če vam je kaj do resnice, morate vi biti tisti, ki gredo zadnji s shoda. Vsaj toliko nam dolgujete.
Bivši uporabnik
# 15.02.2013 ob 07:41
joj, kok me zabavajo posti gustlov. Se pravi, če te policaji brezveze nalomijo, da si sprostijo adrenalin, potem ko so cel dan na ketni, si sam kriv? Če se godijo krivice, moraš biti priden, tiho, skratka, pravi slovencelj?
monte
# 15.02.2013 ob 07:05
Pa verjemite, da je cel tisti prostor do zadnjega centimetra pokrit s kamerami. Glede na to, da "v bližini sploh ni bilo ljudi, bil sem na samem", je cel dogodek posnet z večih kamer (pa ne samo s kamerami državnega zbora). V tednu dni bi lahko dobil posnetke. Sicer ne on osebno, ampak od ustreznih oseb in služb, ki to lahko zahtevajo. Ampak tudi v tem boste tisti, ki brez dokazov obsojate policijo, videli zaroto, pa "zbrisane oz. izginule posnetke". Bo treba bit nepristransko korekten in realen.
lookaaa
# 15.02.2013 ob 06:52
miroslavm1

15.02.2013 ob 06:32
zanimivo, kako da se jaz nikoli slučajno ne najdem pod nogami policije....
Ali je še kateri od protestnikov, ki jih je zajela policija bil kriv razgrajanja.....

_____

tudi za gojca pise, da do sedaj ni imel opravka z njimi! ce je to res, je vsa zgodba okoli teh protestov se bolj zalostna.

je pa smesno, da je do te ograje pristopilo vec protestnikov, zajeli pa so le enega?
ma_ri_bor
# 15.02.2013 ob 08:23
Torej 33 arhitekt, oče 2 otrok in mož je dal prednost demonstracijam pred družino, kariero

da, zato ker ne želi, da njegova družina živi v bananastanu. zato se izobraženim ljudem, ki jim je mar, kaj se dogaja v družbi reče tudi inteligenca. ampak tega je pri nas bolj malo.
PONOS
# 15.02.2013 ob 07:55
Najbolj me motijo stališča ljudi ki komentirajo v stilu"kaj je pa šel na demonstracije"",kaj je pa tiščal nos tam kjer mu ni treba".
Ja ravno to je treba početi povsod je treba nos tiščat in nadzorovati delo policije da ne prekorači svoja pooblastila ,konec koncev jih mi plačujemo.
Kritičen je potrebno biti do sistema če z njim nismo zadovoljni in to tudi glasno povedat,drugače bo vedno huje,dokler ni upora in zida elita vedno bolj stopnjuje barabije.
kokolin
# 15.02.2013 ob 07:05
Tole globoko obsaojam in se postavljam v bran fantu in očku.
Takih dejanj si ni zaslužil, pa četudi bi prevrnil ograjo... saj ni nikogar ogrožal, še manj pa je ogrožal varnost policajev.
Problem je v tem, da nekateri policaji mislijo, da so nad zakonom... saj sem to izkusil na lastni koži, ko so me ustavili na kolesu, ko sem se vozil brez rok... ne boste verjeli... podrli so me na tla, da bi me ustavili, ko sem se zasmejal, ker se mi je pač zazdelo malce humorno, ko so vozili ob meni jaz pa po kolesarski stezi brez rok... pač sem vedel kaj sem naredil narobe ampak pri prečkanju križišča sem prijel za balanco oni pa direktno predme tako, da se nisem uspel niti zaustaviti. Pred tem mi niso nakazali, da bi me radi ustavili za ta prekršek. No takrat sem bil še mlad in naiven, pa tudi policaj poleg se mi je opravičil in me vprašal, če sem vredu... na srečo ni bilo nič hujšega, samo odrgnine po roki.

Veliko sreče pri iskanju pravice! Si jo zasluži še kako močno!
gresev
# 15.02.2013 ob 07:21
Vsi, ki zagovarjate policijo in njihova ravnanja ste ali pa želite biti policaji, oz. ste pristaši SDS, ali pa še hodite v vrtec, ali pa ste gledali preveč akcijskih filmov.
Rad bi vas videl, če bi se to zgodilo vam, sram vas je lahko za takšne odgovore in komentarje, meni pa žal, da živim v državi s takšnimi kreteni, ki razmišljajo v tej smeri, retardiranci jedni.
Tudi, če je bil kriv in če je posneto ali pa ni, si ni zaslužil, da ga zbrca skupina policajev. Ena brca premočna in preveč direkt in bi lahko bilo usodna zanj.
Rejtas
# 15.02.2013 ob 07:05
Gorenak, ko bo ta vlada padla, bos odgovarjal za svoja dejanja.
Tafari Makonnen
# 15.02.2013 ob 11:44
Men se pa zdi, da je tale model zafrustriran tip in ne tisti, ki so ga tepl. Trenira taekwondo in si naredi promocijski filmček na Youtubu kot kakšen desetletnik. Revček, samo pozornost je iskal...
PONOS
# 15.02.2013 ob 07:51
Heh vsi ki to odobravate se morate zavedati da je to lahko začetek diktature in represije..nedolžne demonstrante pretepat posebej take ki bi lahko bili profil organizatorja ali tako imenovani inteligentni demonstrant ..nato eskalira na ugovarjanje za katerokoli kazen pr..če se taka dejanja ne zatre v kali lahko hitro eskalirajo in dobimo policijsko državo.
Taki dogodki potem odvrnejo ostale da bi demonstrirali in dobimo diktaturo oblast dela kar koli hoče.Če demonstranti ne odnehajo se represija skladno poveča na koncu dobimo streljanje in vojno...
Modrijan6
# 15.02.2013 ob 07:35
Gospod Dejan Bojc vsaj na fotografiji deluje prijazno, omikano in kultivirano, verjamem v njegovo izpoved. Pošteno jih je skupil..... Nauk te žalostne zgodbe pa je naslednji, očitno je vsak protestnik na nek način vsakič raskiral, ko se je udeležil protestov, hudo tepen si lahko čisto po nedolžnem, kako se bo razpletla konkretna zgodba, bo pokazal čas, je pa žalostno, da je šla ta zgodba v svet, le kaj si bo denimo o nas mislila širna Evropa in svet, kakšni smo.....

Nekaj komentarjev je hudo žaljivih in nesramnih, brezsrčnih. Kako pravijo - po "bitki je lahko biti general", to je v bistvu stara resnica... Mladega arhitekta, intelektualca, očka dveh otrok mi je resnično žal, modrice povedo vse, tu res ni kaj dodati.
petrainpika
# 15.02.2013 ob 07:21
Glede na profil g. Bojca, nebi rekla, da je dobil tisto, kar je iskal. Če je res spravljal protestnike domov ali ne, to niti ni tako pomembno, če je res ali ne. Eksesivno uporabo sile pri policistih sem pa že videla. Že prometniki radi renčijo, pa voznik še nič povedal ni. Ne slepite si oči, tudi med policaji IN vojaki so zaposlene budale, ne da bi s tem želela metati slabo luč na te javne zaposlene. Tudi moj bratranec je bil med temi, ki so na ulicah, ko so protesti. Edino za njega bi garantirala, da se on nebi spodstopil nekoga premlatiti, če to nebi bilo potrebno.
Kako je pa s temi posnetki, pa ne vem. Od kje vam podatki kaj kamere pokažejo? Razen, če ste ves čas spremljali cel zorni kot, ki jo kamera zajame, potem vam verjamem in se z vami strinjam, da se ta človek, g. Bojc, laže.
Verjeti, da policisti ne tepejo pa je skratka neumno.
indoormouse
# 15.02.2013 ob 08:55
Da si je sam kriv, da je dobil tisto, kar je iskal, da nobeno nasilje ne pride neizzvano, da ne bi smel biti na protestih...
Halo?

Res me skrbi, da se nekoga, ki je utrpel fizično nasilje, a priori ožigosa kot osebo, ki je to nasilje iskala.

Saj ne vemo točno, kaj se je zgodilo.
S kakšno pravico temu moškemu kar pripišete krivdo, da je bil tako tepen?
Poleg tega, tudi če je res kaj provociral, to ni divji zahod brez zakonov in pravil, da bi bilo fizično znašanje mimo pooblastil dopustno.
To velja tako za protestnike kot policiste. Do eskalacije nasilja pride hitro, zato vse moje spoštovanje ljudem na obeh straneh, ki se trudijo delovati umirjeno in razumno.
Žal v državi, kjer niti najvišji državni veljaki ne spoštujejo nobenih pravil, težko pričakujemo kaj drugega kot to sranje, ki ga imamo.

Ampak s takim odnosom bo samo manj ljudi, ki si bodo upali na protestih izraziti svoje neodobravanje nad koruptivno politično sfero.
Lahko si tepen in si zato tudi vedno sam kriv. Super. Pomislite, komu v Sloveniji taka logika najbolj odgovarja. Pa malo si poguglajte izraz "victim blaming".
Trubadur
# 15.02.2013 ob 14:10
Dejan Bojc, ugleden in priznan arhitekt, je v morju videl vrtinec in šel v vanj pogledat kaj se tam dogaja.... NATEG!
protestant
# 15.02.2013 ob 12:00
Oče 2 otrok? Z dekletom?
Zanimajo ga črepinje po tleh?
Hm...
Malček čudno pa je vse skupaj.
Breathe
# 15.02.2013 ob 09:00
Dokler niso znana dejstva, je težko soditi.
Čestitke pa Amnesty za novo besedo:
Zatrjevano ravnanje z gospodom Bojcem
ma_ri_bor
# 15.02.2013 ob 08:20
samo dejstvo ostaja, da če na protestih ne izzivaš, ne fašeš
sarkazem ? šala ? neumnost ?

Se pravi, da četudi nekdo zagreši neko nedopustno dejanje, si ne zasluži, da se ga za to kaznuje?
v pravni državi je nekako normalno, da se kaznuje z denarno kaznijo, zaporom, družbenokoristnim delom. ne z brcami v glavo. Bo naslednja faza "kaznovanja" rušenje hiš staršev protestnikov (a la israel) ???
Bivši uporabnik
# 15.02.2013 ob 07:45
sem pokorna brita, od silnih modrosti Zbora za republiko opita...
miško321
# 15.02.2013 ob 14:59
Ta je pa dolgo letel po zraku in še uspel,da je brce šel?
nacekpacek
# 15.02.2013 ob 14:38
@Binder Danet

Dobro vem kaj je Mirovni inštitut (nekaj podobnega kot Zbor za republiko ali Forum 21), sej je dovolj, če pogledamo zgolj bivše ali sedanje vodstvo, kjer najdemo osebke tipa Neva Predan Miklavčič (ki je izjavila, da smo se samo Slovenci l. 1991 ''nehumano borili''), Lev Kreft, Dragan Petrovec, Darko Štrajn, itd. Mislim, da je vsakemu jasno kam pes taco moli
goldhorn
# 15.02.2013 ob 14:13
Glede na to, da trenira borilni šport, je lahko batine dobil tudi na treningu. Čudno, da se javlja cel teden po protestih in batinah?
HULK008
# 15.02.2013 ob 11:37
Lepo naj da prijavo, tako kot pravi Lobnikar. in če se bo ugotovilo, da je policija prekoračila pooblastila, bo dobil odškodnino... V določeni meri je tudi sam kriv, da je šel k ogradi zaradi firbca. Slovenija ni policijska država...
rubin
# 15.02.2013 ob 09:38
mislim, da je državljanska dolžnost očividcev, da kontaktirajo gospoda in pričajo o dogodku. tako da priče dogodka, kontaktirajte gospoda!
Bivši uporabnik
# 15.02.2013 ob 07:52
a ni smešno, kako gre desnosučnim komentatorjem vedno prvo izobrazba v nos? Se je bojijo kot mačka vode oz. hudič križa.
Binder Dandet
# 15.02.2013 ob 07:37
Če je res, kar pravi, si zasluži odškodnino. Je pa do neke mere razumljivo, saj so tudi policaji ljudje, da ko jim zavrejo glave, lahko pride do neljubih dogodkov. Dejanu bi pa svetoval, da v prihodnje ne tišči nosu k ognju. Saj piše, da je šel iz radovednosti do ograje, kjer so se pretepali al karkoli.
tesar
# 15.02.2013 ob 17:12
tudi jaz sem že protestiral in to dvakrat, enkrat kot kmet in enkrat kot obrtnik, na protestu obrtnikov sem bil čist ob ograji iz oči v oči z policisti in nisem bil tepen, je pa res, da nikomur nisem je... m.... in se drl kot žvat.
nacekpacek
# 15.02.2013 ob 14:01
Tkole bom naredu: Čist potih Vas uprašam: A sta Saša Banjanac Lubej in un tarevolucijonarni Lubej kej u žlaht?
--------------
Stric google pove, da oba pišeta za Mirovni inštitut:

MEDIJSKA PREŽA

Počasi se bo še kaj pokazalo :)


Pa tudi Rastko Močnik, Boris Vezjak in še par ''zanimivih'' imen sem zasledil. Bo potrebno počasi sestavit kak seznam teh ''revolucionarjev''
miroslavm1
# 15.02.2013 ob 12:55
onzy25
# 15.02.2013 ob 12:51
Prijavi neprimerno vsebino
Ravno to so počeli komunisti s tistim, ki se niso strinjali z njim. Kdo je pol rdečkar?

kaj be_aki spet mešate rdečkarje pa podobno. povsod po svetu tudu / zda, nemčija, francija / ali pa Kitajska , jo na demonstracijah, ko zadeve uidejo izpod nadzora, nekateri fašejo. eni pa res ne morte brez rdečkarjev pa janševcev
Malo_vesti
# 15.02.2013 ob 10:06
Ne vem kaj so ti novinarji pa seveda tudi komentatorji. Samo na eno stran gledajo. Ko pa malo po googl-u pogledaš, si lahko ustvariš tudi drugačno mnenje.

Poglej zadevo iz druge strani,
Policija ve da Dejan Bojc trenira tekwondo Oglej si ta posnetek in da je ljubitelj nasilja poglej ta posnetek povezan z njim

Verjetno se je hvalil, kako bo "policaje nabutal", ali pa si je vsaj mislil da njega se pa ne bodo lotil.
Malo se je uštel.
Pa še le zakaj ni šel z ženo domov?
mušica
# 15.02.2013 ob 09:30
Ne verjamem!
Poznam nekoga ,ki je vrgel steklenico na tla in so ga policaji takoj prijeli.Na prijem policajev je mirno odreagiral in so ga zato policaji tudi mirno odpeljali brez nasilja.
Morda se kdaj zgodi kakšne kiks ne bom rekel,toda v osnovi delajo policaji do korektnih oseb korektno.Navsezadnje imajo tudi policaji otroke in družine.Vendarle pa se v naši državi take stvari v interesu določene politike posplošuje do skrajnosti.
sam-zee
# 15.02.2013 ob 09:29
Moj komentar: naj razrešijo mimo cajtengov in potem poročajo. Tisti, ki ste bili tam in to videli, pojdite in pričajte ter pomagajte človeku, če njegova zgodba drži.

Dokler pa ni epiloga, pa prosim ne poročajte več.
toni66
# 15.02.2013 ob 09:07
Tega je škoda za arhitekta, če je med letom sposoben šteti koliko ljudi ga brca.
Jaka 303
# 15.02.2013 ob 09:03
Je še Janša pred tem na mitingu SDS napovedal, da bo policija ščitila "demokracijo".
V policiji si lahko iz več razlogov. Lahko ti je všeč delo policista, lahko si se šolal, ker je brezplačno šolanje, lahko si pa zraven, ker si po naravi nasilen in to lahko počneš zakonito.

Zdej, ali so res brcali in udarjali g. Bojca ni povsem jasno.
Lahko, da je padel po tleh in so ga želeli pobrati, a jim je znova in znova padal iz rok in se ob humanem početju poškodoval.

i tako to 28 puta...
paulista
# 15.02.2013 ob 07:25
če bi v rokah držal transparent "Miloševič je u Murglama"...danes RTV.SLO ne bi objavila njegove zgodbe
Sleek Knox
# 15.02.2013 ob 07:17
zihr je biu freh do kriminalistov...neki je mogu rečt da jih je "razjezu":))
toni66
# 15.02.2013 ob 14:56
"Poletel sem čez ograjo in za seboj slišal glasove : GOTOF JE ! "
EvilAngel
# 15.02.2013 ob 14:25
Sem že enkrat zapisala, pa bom ponovno :
Fant naj raje uporabi zdravo kmečko pamet in logiko ter naj pozove "pogumne" kapucarje, ki se ubadajo s to butasto ograjo in iščejo 5 minut pozornosti, naj snamejo maske, šale in kapuce.

Kako misli s posnetkov zamaskiranih dokazovati, da ga ni bilo zraven pri podiranju?
Breathe
# 15.02.2013 ob 12:56
btw, kako dolg mora biti polet, da te lahko medtem brcne najmanj deset polcajev?
Imamo novega rekorderja v poletih?
miško321
# 15.02.2013 ob 12:46
Itak je Janša kriv,ker je šel na neodvisen protest levakov.
doma bi bil z družino,pa bi bilo vse ok.
Bivši uporabnik
# 15.02.2013 ob 12:37
Neki strašni mojstri borilnih veščin, ki brcajo v luft. Potem jih pa policaji nabunkajo. Ha ha ha! In taki bi radi zamenjali oblast? Da bodo še v parlamentu brcali v luft? No bolj v temo kot zgleda. Ha ha ha!
shogun
# 15.02.2013 ob 12:36
Sam res, kje najdejo te modele, žrtve brutalne slovenske policije. Ta model, ki snema filmčke, kako pretepa zrak in pa tisti nakladač Trček, ki ga v srednji šoli ni mogel nihče več poslušat. No, v bistvu ga je eden, leto starejši, s katerim sta se vsak dan vozila z vlakom od Vinice do Novega mesta in nazaj. Bogi revež, tudi on si nikoli ni opomogel od Trčkovih izmišljotin in je šel študirat na FDV, pa čeprav so mu intelektualne sposobnosti omogočale študirati kakšne bolj uporabne vede.
Breathe
# 15.02.2013 ob 12:36
Ah, dej no dej, jasno, da se kaj takega v nobenem primeru ne sme dogajati.

Zdaj pa ti meni povej, kje so dokazi, da je vse tako, kot trdi on.
Korošec
# 15.02.2013 ob 11:04
Nekaj mi je padlo v oči:

Saša Banjanac Lubej - avtorica članka
Uroš Lubej - organizator vstaj

Je med njima kakšna povezava?


Ojej isti priimek imata, ta članek je komunajzaska zarota!!!! :P
oliva
# 15.02.2013 ob 10:37
@Ivan: "Ne vem, ne vem. Da je nekaj plačanih hujskašev tu v stilu stranke, ki to podpihuje, mi je jasno.
Vendar ne glede na vse. Pa kaj, če je bil firbčen. Pa kaj, če je policaju kakšno zabrusil? V NOBENEM primeru ne sme zaradi tega biti takole pretepen. Če kdo od bizgecev s smislu prav mu je, ni zastopil. Nihče ni rekel, da ni prav da so ga pridržali, če je bilo kaj narobe. GRE ZA PREKOMERNO UPORABO SILE. In tu opremljeni (čelade, ščiti,...) in izurjeni mladci ne smejo kar počez tolči, kolikor se jim zdi. Lahko ga pridržijo, ne pa pretepejo. In skupina pilicistov baje lahko pridrži enega protestnika brez, da ima razbito glavo.
Ali se mogoče motim?"

PODPIS!
pfc
# 15.02.2013 ob 10:21
bazaDANTE+naci-pacek

Kar dajte si duška.Imejte svoje naci orgije tukaj.Na koncu bo zmagala resnica in pravica.Ta pa je bila vedno na strani naroda.Pišite o TITOISTIH-komunajzarjih kolikor hočete!Z vsakimi takšnimi naci izpadi-nas bo več!TITOISTOV in komunajzarjev!Pa zombijev,levih fašistov,čefurjev,izbrisanih,trenirkar
jev...
Kazalo