Slovenija

Poudarki

  • Glasovanje o kandidatu za predsednika vlade v državnem zboru je predvideno za prihodnji petek
Koordinator Levice Luka Mesec je pojasnil, da so v protokol zapisali, "da se bo mandatar z Levico usklajeval tudi o ministrskih kandidatih, po tem pa je Levica zavezana, da vladi ne bo nasprotovala". Foto: BoBo
Predsedstvo SNS-a bo pred glasovanjem o mandatarskem kandidatu Marjanu Šarcu odločalo na korespondenčni seji prihodnji teden, in ne danes, kot je bilo prvotno napovedano, je pojasnil predsednik SNS-a Zmago Jelinčič. Seja DZ-ja bo predvidoma prihodnji teden v petek, glede na dosedanje Jelinčičeve izjave pa v stranki Šarcu niso naklonjeni.

Levica bo podprla manjšinsko vlado Marjana Šarca

Marjan Šarec si lahko obeta tudi podporo poslancev narodnih manjšin
10. avgust 2018 ob 08:05,
zadnji poseg: 10. avgust 2018 ob 18:12
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS je z Levico parafirala protokol o njenem sodelovanju z manjšinsko vlado. S tem je izpolnjen pogoj za podporo Levice prvaku LMŠ-ja Marjanu Šarcu na glasovanju za mandatarja, manjšinski vladi pa ne bo nasprotovala. Levica bo prispevala tudi glasove za izvolitev Dejana Židana za predsednika DZ-ja.

"Ovir za podporo mandatarstvu tudi pri Levici ni več in imamo 52 glasov," je po parafiranju protokola glede sodelovanja med peterico strank in Levico v izjavi novinarjem v DZ-ju dejal Šarec. Kot je pojasnil, je teh 52 glasov zagotovljenih za podporo njegovemu mandatarstvu, Levica pa ne bo nasprotovala vladi.

To je potrdil koordinator Levice Luka Mesec, ki je pojasnil, da so v protokol zapisali, "da se bo mandatar z Levico usklajeval tudi o ministrskih kandidatih, po tem pa je Levica zavezana, da vladi ne bo nasprotovala". O ministrskih mestih po Šarčevih in Meščevih pojasnilih niso govorili. V Levici namreč ne skrivajo, da imajo zadržke do nekaterih najverjetnejših ministrskih imen, večkrat je bilo iz vrst Levice slišati predvsem nasprotovanje sicer aktualnemu ministru Zdravku Počivalšku. Ali bo Levica, ki bo sicer v opoziciji in ne bo imela svojih ministrov, morda dobila kakšno mesto na ravni državnih sekretarjev, pa je Mesec dejal, da se o tem še pogovarjajo.

Predsednik SD-ja Dejan Židan je pozdravil parafiranje protokola o sodelovanju petorčka z Levico. Najavo podpore stranke Levica in tudi ostalih strank prihodnje koalicije pri kandidaturi za predsednika DZ-ja pa sprejema "z zahvalo in hkrati veliko odgovornostjo".


Na vprašanje, ali je SAB v koaliciji ali pridružen partner, je Šarec odgovoril, da je parafiral protokol o sodelovanju.

V protokolu o sodelovanju, ki ga je podpisala šesterica, je zapisano, da je osnova zanj koalicijska pogodba, o kateri so se predstavniki teh strank usklajevali. Šarec je spomnil, da so o koalicijski pogodbi že odločali na organih posameznih strank in tudi na referendumu v Levici, in poudaril, da se ta ne bo več spreminjala.

Dva projekta Levice letno
S protokolom so po navedbah Mesca določili, da bodo časovnice projektov sestavljali letno, polletno bodo preverjanja, vsak mesec pa se bodo srečevali na usklajevalnih sestankih. Levica bo vsako leto nosilec vsaj dveh projektov.

Kot je dejal Mesec, bodo proračun usklajevali na rednih srečanjih, so pa v protokol zapisali poseben člen, po katerem mora biti Levica vključena v pripravo proračuna že od začetka. "Proračun mora Levica po protokolu podpreti, ampak ob zavezi, da je vanj od začetka vključena," je dodal.

Med končnimi določbami protokola so danes že določili tudi ključne projekte, ki bi jih izpeljali do konca tega leta. "Ključna skupna projekta bosta ureditev pokojnin in skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu, projekt Levice pa nov zakon o minimalni plači," je navedel Mesec. Kot je pojasnil, so se v koalicijski pogodbi glede pokojnin med drugim dogovorili o dvigu odmernega odstotka na 63, dvigu minimalne pokojnine čez prag revščine na 620 evrov, dvigu vdovskih pokojnin in dvigu prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje delodajalcev na 12 odstotkov do konca mandata. Glede minimalne plače pa ostaja dogovor o dvigu na 700 evrov mesečno v letu in pol.

SAB se še ni odločil o vstopu v vlado
Kljub nekaterim javno izraženim zadržkom do manjšinske vlade je zaradi doseženega napredka v usklajevanjih protokol o sodelovanju med petorčkom in Levico parafirala tudi Stranka Alenke Bratušek. Končna odločitev o dejanskem vstopu v vlado in končnem podpisu sporazuma o partnerstvu pa bo sprejeta na svetu stranke, ki se bo sestal po odločanju o mandatarski kandidaturi Marjana Šarca v DZ-ju.

Glasovi manjšin za Šarca
Poleg 43 glasov poslancev četverice si Marjan Šarec lahko obeta tudi podporo poslancev narodnih manjšin. Tako sta se oba predstavnika manjšin že srečala s Šarcem, ki sicer ne želita biti odločilna v glasovanju, a obenem ne želita biti tudi ovira pri sestavljanju vlade in jo bosta zato zelo verjetno podprla.


Neusklajene še ključne točke protokola

Članstvo Levice je sicer na internem referendumu izreklo podporo oceni sveta stranke, da je osnutek koalicijske pogodbe, o kateri so se pogajali, zadovoljiva osnova za pripravo sporazuma o projektnem sodelovanju z manjšinsko vlado. S tem se je strinjalo skoraj 85 odstotkov članov, ki so oddali svoj glas na strankinem referendumu.

VIDEO
Levica bo podprla Marjana Šarca
VIDEO
Šarec ima zagotovljenih najmanj 52 glasov
VIDEO
Levica bo podprla manjšinsko vlado
VIDEO
Nadaljevanje usklajevanj z Levico
L. L., G. C.
Prijavi napako
Komentarji
slovenc1
# 10.08.2018 ob 08:22
Vlade v kateri sta SD in DeSUS si nemore želeti nihče. To sta stranki,ki sta že celo zgodovino samostojne Slovenije(SD še od prej) prisesani na državo. Z dodatkom ekstremizma Levice,ki jo motijo domovinska vzgoja in prizadevanje za več otrok pa si sploh nemoremo obetati nič dobrega.
pina1
# 10.08.2018 ob 08:21
Vladati za vsako ceno ! Tudi pakt s hudičem bi bil potrjen, da le dobi oblast v svoje roke, tudi samo za en dan...
patriot44x2
# 10.08.2018 ob 08:38
Ponavljanje laži o najbolj državotvorni stranki Levice vam gre tako dobro kot propaganda Goebbelsa.

-dviganje davkov
-ukinjanje domovinskevzgoje
-uvažanje novih volivcev

Res državnotvorno nimaš kaj. vladanje iz opozicije je možno samo v tej butalah od države kjer levičarji že 70 let se gredo sistematično krajo družbenega premoženja volivci jih pa za to nagrajujeo.
Joze Koder
# 10.08.2018 ob 08:33
To bo najnanj operativna vlada do sedaj. Šarec z glavo skozi zid rine v katastrofo.
Lovec
# 10.08.2018 ob 08:13
Aha SIOL.net je prevzel primat o šamponiranju javnosti in sestavljanju vlade. Sedaj vpoklicuje Tonina in skrivnostno in dramaturško napoveduje glasove.

Bolano.
Seneca
# 10.08.2018 ob 08:36
Kot je nekdo že zapisal bo ta vlada če jo uspejo sestaviti približno tako, kot če se pri - 30˚C polulaš v hlače. Zelo kratek čas ti je bolj toplo, a potem je še veliko hujše!
krosnjar
# 10.08.2018 ob 08:39
Da bi kdo za predsednika vlade predlagal kompetentnega, sposobnega in strankarsko neobremenjenega človeka pa presega intelektualni domet poslancev....
Sicer pa, vsak narod ima oblast, ki je odsev lastne percepcije sveta. Malo smo limitirani v tem, se mi zdi.
ŽrebicA
# 10.08.2018 ob 08:46
Zakaj ste proti Slovencem?
ŽrebicA
# 10.08.2018 ob 08:46
Zakaj ste proti ukrepom za dvig rodnosti Slovencev?
pina1
# 10.08.2018 ob 09:22
Stane:

Prej nategujejo SDS kot Šarca....

SDS je pa sedaj po volitvah tak car kot malo kdo. Dopust imajo že od volitev naprej, dost denarja so dobili glede na rezultat volitev, poslancev imajo veliko...dela pa nobenega...in lepo bodo v opoziciji in se režal velikim umom ala Šarec in spuščal pasje bombice in jih hebal...Kaj lepšega...iz njihovega stališča...
To vlado, ki bo sestavljena, čaka pa vse kaj drugega...ob tem , da si tud r*t niso imel cel poletje čas namočit...sedaj se bodo pa 90 posto cajta ukvarjal sami s seboj, ostalo pa...sindikati, interesne skupine, botri....sploh se ne zavedajo , v kaj se spuščajo, sploh Serpentinšek ne ! Kako mu bo žal, da ni ostal v svoji občinski vladavini !
gre888
# 10.08.2018 ob 09:03
Meni samo ni jasno, kako bodo karkoli spravili skupaj, če pa imajo popolnoma različne poglede. Vsem je upam da že jasno, da Levica ne more preživeti, če bi dovolila sprejem česarkoli kar ni ekstremno. Njihova baza volivcev noče evropske poti oni so za Jugoslavijo. Žal mi je samo, da Bratuškova in Cerar ne premoreta toliko pokončnosti, da bi izstopila iz te nore igre, ker tole je njihov potop. Levica bo definitivno pridobila, če jim uspe katerikoli ekstrem izsiliti.
virus99
# 10.08.2018 ob 09:14
Joker Preveč stabilna vlada pelje v diktaturo, imamo primere v bližini.
Tako kot je to v Turčiji ali na Madžarskem. Slovenci si večinsko tega ne želimo, JJ pa hrepeni.


V diktaturo pelje način idološkega vladanja, ne "preveč stabilna vlada" po definiciji. In če si našel slabe primere potem bodi še objektiven in najdi dobre primere, kjer je večinska vlada (če že ne kot ena stranka pa dve, ki tvorita aboslutno večino), npr Avstralija, Anglija ipd.
mangrooooo
# 10.08.2018 ob 08:51
Lenin se dela norca iz vseh politikov, ampak ocitno vsi skupaj ne premorejo toliko pameti, da bi bili sposobni prebrati njegovo igro. Zelja po oblasti je pac premocna in zamegli se tisti redek pametni um, ki ga je v slo politiki.
Rezime. Ta vlada se bo prekucnila v pol leta, s tem, da Lenin ne bo prevzel nobene odgovornosti.
virus99
# 10.08.2018 ob 08:31
Ma kaj skos jokate "vladati za vsako ceno" in "ni jim do državotvornosti"? Narod je izvolil v parlament cel kup strank, da je težko naredit kaj. Poslanci so bili izvoljeni v službe in normalno, da bi radi sedaj do njih tudi prišli. Kako naj se gredo državotvornost, če je narod izvolil različne programe strank in v takšnih razmerjih, da ne lahke večine. Če bi ljudje radi stabilno, državotvorno vlado naj pač dajo eni stranki zelo veliko večino in bo šlo kot po maslu.
Godfather11
# 10.08.2018 ob 08:55
Cerar je pred par meseci odstopil z mesta predsednika vlade, ker je rekel da se koalicijskimi partnerji ne da delat, ter da je preveč vpliva lobijev (beri stricev) iz ozadja. In sedaj bi SMC podprl isto vlado, zraven pa bo poleg Kahla, ministra za vse resorje, še Levica, ki bo izsiljevala vlado pri vsakem glasovanju. Prav tako je Šarec rekel, da ne bo šel ne s Kučanom, ne z Janšo, pa vemo, da je Levica edina stranka, ki ji je Kučan javno izjavil podporo, skupaj so bili tudi na shodu na podporo ilegalnih migrantov. Razumi kdo more. Edina razlaga je očitno, da so liderji strank "novih obrazov" le kmetje na šahovnici lobijev iz ozadja (da bodo zanje izvedli "projekte" globoke države), ki so jih ti dejansko preko medijske mašinerije postavili, in ob neposlušnosti jih lahko tudi hitro ukinejo. Narod pa se lahko le prime za denarnice (novi davki, višje socialne podpore, množični sprejemi migrantov, povečanje proračuna na kulturnike ter višje davki za podjetja, da nas bodo države vzhodnega bloka še naprej prehitevale po razvitosti, mediji pa o tem še naprej ne bodo poročali).
friks
# 10.08.2018 ob 08:42
Žalostno je, da se je Slovenija znašla v taki situaciji. Praktično brez pametne rešitve, predčasne volitve bodo pa situacijo le še zavlekle.

Pa še rezultat bo verjetno zelo podoben.
slavec
# 10.08.2018 ob 10:05
Če so vsi,ki trenutno hočejo sestaviti vlado pod vodstvom Šarca resnično za napredek in blaginjo Slovenije,potem manjšinska vlada ni problem,če pa ne, bomo kmalu videli kdo daje prednost strankarskim interesom ,se bomo potem, na morebitnih predčasnih volitvah lažje odločili ! Opazujmo in pomnimo !!
pina1
# 10.08.2018 ob 09:32
STANE,
Jaz z tem, kar se dogaja, nisem ne srečna ne zadovoljna, tako kot vsak ,ki ima vsaj malo pameti ne. Preprosto zato, ker vem, da ima naša država kup problemov, ki jih pa teli kljukci niso sposobni rešit. To je problem, ne to da se Janšeki sončijo..
slovenc1
# 10.08.2018 ob 08:29
Medtem pa Počivalšek piše tvite v katerih hvali izvoz. Imam resne pomisleke,da on resnično podpria Šarca,upam pa,da ima somišljenike tudi med drugimi poslanci.
AM
# 10.08.2018 ob 09:22
"Danes naj bi bilo jasno tudi, ali bo Levica podprla prvaka SD-ja Dejana Židana za predsednika državnega zbora."

Seveda ga bo, saj imajo raje njega, kot Tonina.
parabola
# 10.08.2018 ob 09:14
Zakaj se leve stranke nočejo niti pogovarjati s SDS? Govoril sem z mnogimi volivci levih strank in le redki imajo pomisleke pred razgovori. Nasprotno. Vedno več jih je, ki menijo, da je način oblikovanja te koalicije v nasprotju z demokratičnimi pravili in da bo rezultat ''zaskrbljujoč'' za mednarodni ugled SLO in nadaljnji razvoj SLO gospodarstva.
Dare45
# 10.08.2018 ob 10:33
V prlamentu imamo levico, ki je crtala ukrepe za vecjo rodnost Slovencev, hkrati pa podipajo naseljevanje tujcev..... Oprostite, ce ti kalibri niso telebani, pol ne vem kdo je..... Levici ne bi zaupal niti pometanja pred parlamentom..... Zdaj jih pa drago placujemo, da nas zatirajo in vracajo v preteklost..... Najvec jih je pa volilo v LJ.... Zdaj pa razumi to, ce lahko..... Lp
penzl
# 10.08.2018 ob 09:37
Kdor se navdušuje nad tako vlado, pač ne vidi cele slike in mu ni mar za državo kot celoto, temveč gre tu bolj za strankarsko navijaštvo in neke ožje interese.

Treba bo izvest kar nekaj konkretnih reform, ki jih prejšnja vlada ni, čeprav je imela dobre pogoje za to. Kaj bo potem šele ta razglašeni ansambel dosegel?
veza
# 10.08.2018 ob 16:40
Slovan65

Vsi razen Levice so težki Lopovi !!

zakaj potem Levica podpira lopove?
Bivši uporabnik
# 10.08.2018 ob 10:54
Še komentar, ki pa ne vem če bo objavljen, glede na to da je moj račun pod nadzorom.

Delam v gospodarstvu (IT), kjer so neto plače krepko nad slovenskim povprečjem. Za večino levičarjev in družboslovcev smo "cinični fach idioti, ki skrbimo le za naše riti". Kar glede slednjega ni daleč, razen tega, da bi spremenil v "fach idioti, ki prvo poskrbimo zase, šele potem so na vrsti drugi", samo kdo pa ni tak?. Pač z čim večjim kapitalom ki ga ustvarimo hočemo upravljat sami, ker je to naš denar, zato tudi veliko SLO IT podjetji svoje sedeže odpira v davčno bolj ugodnih državah EU. Še vedno pa kar nekaj denarja pustimo v SLO in tudi v dobrodelnost vlagamo. Večina folka ki se v SLO ukvarja z IT lahko tukaj kar dobro zasluži in ker je življenje tu lepo, odhod kadra v tujino ni toliko finančnega vzroka ampak bolj osebni izzivi, projekti, izkušnje... je pa konec koncev tudi zaslužek višji. Želim si čim bolj kapitalistične vlade, kar pa levica ni, še posebej s podporo stranke Levica, ki hoče še dvignit davke itd. Ampak "we don't give a f***" bi rekel Gilfoyle iz Silicon Valley, ker prestavit podjetje v bolj ugodno državo EU v tem času ni nek problem.
Dare45
# 10.08.2018 ob 10:12
Ne morem razumeti, da sta Cerar in Bratuskova toliko naivna, nerazgledana, da se pecata z Desusom in SD, ki sta vzrok predcasnih volitev..... Zdaj je pa na celu se komedijant in dodatno se ekstremisticna levica, ki deloma diktirala... . To je formula za propad, velika skoda za naso drzavo..... Mogoce so pa vse te stranke nesamostojne, vodene iz centrov moci iz ozadja, ki jim tako stanje ustreza.... Mogoce bodo ljudje sedaj pa le spregledali in naslednjic dali desnici dvotretjinsko vecino.....
slovenc1
# 10.08.2018 ob 09:11
Šarec pa si kot kaže skuša zagotoviti 46 glasov mimo Levice in sicer s poslancema narodnih manjšinin še nekom,manjšincema je povedal,da išče še morebitni 46 glas. A vsaj pri Horvathu se mi zdi,da ni najbolj navdušen,da bi podprl Šarca. No saj verjetno bo Levica zaradi antijanša politike vsaj na mandatarskem glasovanju Šarcu obljubila podporo.
Seneca
# 10.08.2018 ob 09:11
@joker SDS+NSi+SMC+SAB. imajo v tem trenutku 45 glasov, res trdna in stabilna koalicija.

SDS+NSi+SMC+SAB =25+7+10+5=47 - Brglez = 46. Kako so pa tebe učili seštevati?
patriot44x2
# 10.08.2018 ob 08:54
Z ukrepi proti dvigu rodnosti Slovence kvečjemu zaščitijo. . . :)

Kako že? Mislim vam res ni pomoči. Vi bi proti rodnosti uvedli sankcije da bi tako zaščitili Slovence? Pa koga vi zajebavate?
KovacevaKobila
# 10.08.2018 ob 17:16
Ko človek gleda te brezveznike iz zombijevske stranke, enega s šolskim nahrbtnikom, drugega, ki na strankarska pogajanja prihaja v opremi, primerni za na plažo, pa to odurno, primitivno članico stranke Levica ... Neslovenci, večni študenti, prevaranti, delomrzneži, privilegiranci režima ... Obrne mi želodec, ko gledam te ljudi ... Neodgovorno. Noro. Predvsem pa debilno ... Slovenija in Slovenci izgubljamo bitko s to drhaljo na čelu države ...

Ko ljudi zmerjaš z zombiji, odurneži, neslovenci, delomrzneži, drhaljo ... hkrati pa samega sebe vidiš kot moralno avtoriteto in vzor odgovornosti.

Bilo bi smešno, če ne bi bilo tragično.
Bivši uporabnik
# 10.08.2018 ob 16:51
Pri vsem skupaj se še najbolj j... Ljubljenemu vodji. Danes je verjetno splezal na Triglav in zdaj na Kredarici spremlja oblake ter se sladka s štrudljem. Štirje jurčki mesečno so zagarantirani, vrhunska poslanska malica za tri evre tudi. Število dni dopusta neomejeno. Plezati po očakih, namakati noge v morju in obenem z levim očesom spremljati kako konkurent sivi, ko ga koalicijski partnerji trgajo pri živem telesu. Si lahko politik zaželi še kaj lepšega?
kotzi
# 10.08.2018 ob 16:00
clovek katere stranka je dobila 13 procentov bo sef vlade....cestitam....
Churchill W.
# 10.08.2018 ob 15:49
Ob 12:57 sem na volilce Levice oz tiste, ki podpirajo njihov program vprašal naj mi pojasnijo kako vidijo prihodnje gospodarstvo in naj mi pojasnijo tržno logiko, ki jo zagovarjajo, ker je jaz pač ne razumem.

Govora je bilo da so v predlogu koalicijske pogodbe nasprotovali financiranju start-up podjetij s tujim kapitalom, istočasno pa tudi nasprotujejo subvencijam iz državnega proračuna za podjetja v zasebni lasti.

Moje vprašanje se je glasilo:
"Od kje pa naj podjetnik dobi sredstva, ki so nujno potrebna za zagon podjetja ali pa za delovanje - napredek, izboljšave? Naj vsak ustanavlja samo s tem kar ima v lastnem žepu? Ko pa uspe prodreti na trg bo pa država pobirala dobiček in nabijala davke, da bo prihodkov še več?"

Resnično bi rad razumel vašo tržno logiko! Ker s to, ki jo poznam jaz, vaša ne gre skupaj in imam občutek, da vi mislite, da denar raste na drevesu, vsak pa si ga nabere toliko kot ga potrebuje!

Do sedaj še nisem dobil odgovora!

Le zakaj?
Zoro27
# 10.08.2018 ob 12:50
No, če levica podpre vlado, je podprla 2/3 ljudi iz prejšnjega mandata, proti katerim je delovala 4 leta. Toliko o vsem.
pina1
# 10.08.2018 ob 10:40
Bolek
Nivo komentarjev se občutno dvigne ko se pojavijo oliva, STANE, Samo Res itd.
Res občudovanja vredno.

Ja, takole se pogovarjajo oni tam, ki sestavljajo koalicijo, hehe:)))
nevem
# 10.08.2018 ob 09:20
@STANE:
"Redukcija elektrike" ???

S to koalicijo... v enem letu!
brezposelni
# 10.08.2018 ob 09:07
GORILA


# 10.08.2018 ob 08:36 Prijavi neprimerno vsebino
Vladati za vsako ceno ! Tudi pakt s hudičem bi bil potrjen, da le dobi oblast v svoje roke, tudi samo za en dan...

...pakt s hudičem so zavrnile vse stranke, ki se sedaj dogovarjajo za vlado!


Kdo je hudič, je zelo odvisno od aspekta, in od slike, ki jo dajo mediji.
STANE
# 11.08.2018 ob 07:46
Takoj ko je na vidiku nova vlada,so temperature padle.Pregreto ozračje se ohlaja.....
samba
# 10.08.2018 ob 22:32
Sedaj bodo dali upokojencem pet evrčkov več na mesec po drugi strani pa bodo upokojenci plačevali več sto evrov nepremičninskega davka.
Zelo prefinjeno od levice.
bori
# 10.08.2018 ob 19:02
"Zdravstvo lahko uredimo samo tako, da politikom prepovemo zdravljenje v tujini in preko vrst. Potem se bodo hitro stvari popravile"
Če ga lahko samo tako, potem upam, da si še zelo mlad in pri zdravju.

Še hitreje pa tako, da prepovemo bolezni.
SpicyWeiner
# 10.08.2018 ob 15:52
Bog pomagaj tej državi.
mrožek
# 10.08.2018 ob 10:59
@hrklus

Pozdravljen kolega. Sva že dva "lopova". Pri tvojem postu bi dodal le še to, da se vedno več tujih IT podjetij zaradi takšnega in druačnega političnega vmešavanja v poslovanje zasebnih podjetij seli vn iz Slovenije, celo na Madžarsko.

Leva opcija tega ne razume oziroma ne najde razlogov za to.
mrožek
# 10.08.2018 ob 10:44

fritaja je napisal(-a)

Moti vas ne to, ampak muslimani na splošno. Tudi tisti, ki hodijo v zdravilišča in za to plačujejo. Ste enostavno ksenofobi.


Če od ljudi pričakuješ, da se v javnosti vedejo, oblačijo in obnašajo narodni kulturi primerno, nisi ksenofob.

Probaj popivati alkohol na javnem mestu v neki arabski državi ? (javni bazen ?) Torej so tudi oni ksenofobi ?
Rozmarin
# 10.08.2018 ob 10:39
Cilj Levice je nekako v tej smeri. Čim večji državni aparat. Večino plače državi, da se bomo prebijali iz Meseca v Mesec in bili odvisni od pomoči države. Ki bo seveda vračala drobtinice. Najhuje je, če imaš možnost kaj našparati ali pa bohnedaj investirati. Še lastništvo nepremičnin je škodljivo (imamo enega izmed najvišjih v Evropi), ga je treba zbiti z višjimi davki na nepremičnine. Prispevek za to, prispevek za ono, na koncu Meseca pa vsi v vrstah za štruco kruha. Pa še hvaležni bomo morali biti za "zastonj" hrano.

Bomo mi odvisni od države ali bi morala biti država od nas? Ali kako že to gre?
brezposelni
# 10.08.2018 ob 09:38
Joker


# 10.08.2018 ob 09:13 Prijavi neprimerno vsebino
Kdo je hudič, je zelo odvisno od aspekta, in od slike, ki jo dajo mediji.

Recimo Twitter, Facebook, Demokracija, Nova24TV,www.sds.si ipd.?!


Kot sem že napisal, naj RTVSLO več ne živi od davkov desnice, naj se kabelska ne plačuje paketno (POP TV), pa bo že skoraj informacijsko rešeno. Pa še FDV naj se ne financira od davkov desnice.
samba
# 10.08.2018 ob 22:29
Končno je čas da naši podjetniki nehajo izkoriščati delavce in odidejo v tujino.
DrMrrr
# 10.08.2018 ob 17:18
Jelinćić torej ne bo minister za kulturo (kolt in uro).
TineB
# 10.08.2018 ob 13:21
To tudi mene zanima ...

SVIZ - "šolski" sindikat, katerega predsednik je Štrukelj, ki kje vidni član Levice -je že napovedal stavko jeseni in zahtevo za nova pogajanja o zvišanju plač.

Kako bo potem to šlo? Koga bo Levica podprla v teh pogajanjih? Vladnega pogajalca ali svojega sindikalista?

To je jasen konflikt interesov! Ne more biti v vladi (ali pri odločanju) zraven stranka, katere del so predsedniki sindikatov javnega sektorja.

In res ... medijem se ne zdi to nič sporno. Če bi bil pa predsednik kakega sindikata javnega sektorja vidni član SDS, bi pa vsi mediji noreli.

Naši uredniki in novinarji so kot tiste tri modre opice: nič ne vidijo, nič ne slišijo, nič ne rečejo - če gre za ljudi in zadeve iz stranke ali opcije, ki so ji naklonjeni. Tj, levemu polu.
matevž perovec
# 10.08.2018 ob 11:04
kot kaže bo LUKA MESEC neuradni predsednik vlade..brez njega ne bodo mogli nič.izsiljevanje na vidiku.
čik
# 10.08.2018 ob 10:55
ta oliva je še bolj napadalna kot vsi janševi plčanci
:))
Kazalo