Slovenija
Pahor je napovedal, da če na posvetovanjih s poslanskimi skupinami ne bo dobil jasnega odgovora na vprašanje o večinski podpori, bo mandat podelil Janezu Janši. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Pahor začel posvetovanja...

Dodaj v

Levica: Ne podpiramo ne enega ne drugega kandidata za mandatarja

Posvet s predsedniki poslanskih skupin
2. julij 2018 ob 07:26,
zadnji poseg: 2. julij 2018 ob 14:33
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

SDS še naprej podpira mandatarstvo Janeza Janše, LMŠ je Pahorja prosil, ali lahko z odločitvijo o mandatarju počaka do petka, SD ne bo podprl Janševega mandatarstva, SMC se je odločil za levosredinsko koalicijo, Levica pa ne podpira nobenega mandatarskega kandidata, je bilo sporočeno po prvih pogovorih glede mandatarja pri predsedniku Pahorju.

Predsednik republike Borut Pahor bo v ponedeljek sprejel vodje poslanskih skupin SDS-a, LMŠ-ja, SD-ja, SMC-ja in Levice, v torek pa še NSi-ja, SAB-a, DeSUS-a, SNS-a in predstavnika narodne skupnosti. Pahorju se zdi prav, da prvak relativne zmagovalke volitev prvi dobi priložnost za sestavo vlade.

Pahor je kot prvega sprejel vodjo poslancev največje parlamentarne stranke SDS-a Danijela Krivca. Po pogovoru s Pahorjem je Krivec povedal, da sta se pogovarjala o možnostih, ki obstajajo. "Stališča ostajajo enaka kot na začetku. Odprti smo za sodelovanje z vsemi političnimi opcijami," je povedal Krivec in dodal, da glede stališča SDS-a ni nobenih sprememb in da podpirajo predsednika SDS-a Janeza Janšo za mandatarja.

LMŠ nima težav z Janšo kot mandatarjem
"Povedal sem mu, da v LMŠ-ju nimamo problemov, če podeli mandat relativnemu zmagovalcu volitev. Prosili pa smo ga, naj počaka do petka," je po pogovoru s predsednikom republike povedal vodja poslancev LMŠ-ja Brane Golubović in dodal, da naj bi takrat opravili nov krog pogovorov z vodji poslanskih skupin, saj bodo v LMŠ-ju natančneje vedeli, kako se odvija nastanek koalicije šestih strank. "Odvijajo se pogovori s šestimi strankami in v petek se bo bistveno več vedelo kot danes," je povedal.

Han: Treba bo preseči levi ali desni blok
"S predsednikom sva ugotovila, da situacija ni enostavna. Vsaka sestava vlade bo težka, saj bo treba preseči levi ali desni blok," je ob odhodu s pogovora s Pahorjem povedal vodja poslancev SD-ja Matjaž Han.

"V SD-ju imamo stališče, da smo naklonjeni Šarcu kot mandatarju, vendar smo v fazi, ko se pogovarjamo o koalicijski pogodbi in to je za nas bistveno, komu bo podeljen mandat," je dodal in še pojasnil, da SD-jevih glasov Janša kot mandatar nima. "Iskreno mu čestitam za zmago, vendar se mora imeti v politiki jasna stališča," je poudaril.

Han je tudi pojasnil, kaj se dogaja s pogajanji o koalicijski pogodbi med šestimi strankami: "Pogajanja potekajo na visoki ravni in z veliko spoštovanja drug do drugega. Zavedamo se, da problemi v tej državi ostajajo in da vsi svojih idej ne bomo mogli spraviti na list papirja, ki mu pravimo koalicijska pogodba." Več o koalicijski pogodbi pa naj bi bilo znano v sredo.

SMC je za levo koalicijo
"Izmenjala sva mnenja in poglede na trenutno politično situacijo v Sloveniji in šla sva skozi dogajanja na ravni strank, ki želijo oblikovati bodočo koalicijo. SMC je sprejel odločitev, da bo šel v levo koalicijo," je po pogovoru s Pahorjem povedal vodja poslancev SMC-ja Igor Zorčič. Morebitno sodelovanje NSi-ja v vladi ne vidi za težavno, saj je bil ne nazadnje s strani stranke podan mandat za pogajanja z njimi.

Zorčič je še opozoril, da bo Koalicijska pogajanja treba intenzivirati in pospešiti. V bistvenem delu pa bo koalicijsko pogodbo, za katero je zadolžen Marjan Šarec, kot pravi, mogoče uskladiti do konca tedna. Ob tem je še poudaril, da bi bila za SMC sprejemljiva koalicija z Levico, kar bi bila opcija, če bi slučajno propadla pogajanja z NSi-jem.

Levica ne podpira Janše
Vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec je povedal, da je Pahorju pojasnil, da Levica ostaja pri istem stališču kot pred volitvami, da Janeza Janše kot mandatarja nikakor ne morejo podpreti. Ker pa je Levca nekako izključena iz pogajanj o novi koaliciji, pa "ne podpira ne enega ne drugega kandidata za mandatarja".

Nov krog pogovorov?
Če Pahor od poslanskih skupin še ne bo dobil dovolj jasnih stališč, da bi lahko ocenil, kdo ima že podporo večine v DZ-ju, je napovedal, da bo konec tedna opravil dodaten krog pogovorov. Če tudi po koncu vseh posvetovanj s poslanskimi skupinami jasnega odgovora na vprašanje o večinski podpori ne bo, bo mandat podelil Janezu Janši.

Nadaljevanje oblikovanja koalicije
Medtem pa potekajo pogovori o oblikovanju koalicije šestih strank, LMŠ-ja, SD-ja, SMC-ja, NSi-ja, SAB-a in DeSUS-a. Njihovi predstavniki so se pretekli teden že začeli pogovarjati o vsebini koalicijske pogodbe, ki naj bi bila projektna.

Njihove delovne skupine bodo pogovore intenzivno nadaljevale, pričakovati pa je tudi ločene pogovore o vsebinah posameznih resorjev. V tem tednu bi tako že lahko bilo jasneje, ali bo šesterici uspelo najti najmanjši skupni imenovalec glede ključnih razvojnih projektov ali pa se bodo razlike med njimi izkazale za nepremostljive.

Predstavniki petih strank so tudi napovedali, da bodo predsedniku Pahorju povedali, da sestavljajo vlado z Marjanom Šarcem. V NSI-ju pa so, kot je poročal Radio Slovenija, previdni glede napovedi, s kom bi sodelovali v vladi. "Ne vem, kako se bodo stvari obračale, bomo videli, ne bi prehiteval," je povedal predsednik NSi-ja Matej Tonin.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
krumpek
# 02.07.2018 ob 07:44
LMŠ-ja, SD-ja, SMC-ja, NSi-ja, SAB-ja in DeSUS-a. Njihovi predstavniki so se minuli teden že začeli pogovarjati o vsebini koalicijske pogodbe, ki naj bi bila projektna

Ja, predvsem DeSuS v vladi je garant za obilo "projektov" in reform ha ha ha....
zapravico
# 02.07.2018 ob 07:50
Hudo je če zmagaš potem pa te nobeden ne mara
Banban
# 02.07.2018 ob 07:47
Ima Nsi sploh resn namen? Si upajo? Vseh 6 strank z vstopom v vlado tvega obstoj. Nsi-ju bi bilo bistveno lazje prezivet v opoziciji ali v koaliciji s sds. Za prezivetje po Sarcevi vladi, bodo morali vsi vpleteni pokazat teamsko 1A igro, in imeti zelo dobre rezultate. Upajmo, da so tega sposobni.
opusdei
# 02.07.2018 ob 07:45
trla baba lan...
firtoh
# 02.07.2018 ob 08:53
Ne vem, zakaj se vse tako vleče?!
Po objavi uradnih rezultatov se mandat ponudi zmagovalcu in določi rok,do katerega se naj zmenijo.Če v roku, zmagovalcu ne uspe sestaviti vlade,se mandat da tistemu ,ki jo lahko.
Ne pa, da se še mesec dni po volitvah pogovarjamo,komu bi dali mandat.
Olympic1
# 02.07.2018 ob 08:18
Mesec pogojuje vstop v koalicijo z referendumom o izstopu iz nata :D Tile šrudenti so izgubili kompas
Krjavelj
# 02.07.2018 ob 08:12
Že vse od volitev sem itak poslušam samo še kako Šarec koalicijo sestavlja, kot da je on mandatar. Da ne bo pomote, ne verjamemm v to da bi jo Janša uspel naredit, a bi jo moral vsaj poskusit. In zanimajo me novice a jo bo ali ne in kakšne poteze vleče Janša, ne Šarec.

A mandatar se medtem preganja po zasebnih obiskih pri Orbanu... Ja ni logično ni kaj...
slovenc1
# 02.07.2018 ob 07:55
NSi pa v primeru vstopa v tako koalicijo grozi usoda Državljanske liste.
KLIPAN
# 02.07.2018 ob 07:38
Vsem je jasno, da Janša ne more sestaviti vlade, razen Pahorju.
SKing
# 02.07.2018 ob 09:54
jakosol - problem je še globlji.

JJ je personaliziral stranko, ki je obstajala preden je od postal predsednik stranke, tako da se ga ne more enačiti s SMC, LMŠ, SAB in podobnimi.

In dokler bo veljajo SDS=JJ - do takrat lahko on kar mirno pozabi na sestavo koalicije.

Levi pol se je pa na teh volitvah preprosto razdrobil na LMŠ, SMC in SAB (če predpostavljam, da SD ima neko bazo stalnih volivcev). Če seštejemo glasove LMŠ, SMC in SAB, bi imeli oni 28 glasov. Tako pa se je razdrobilo. To je vsa umetnost letošnjih volitev, zmaga SDS je bila zato zelo pirova in popolnoma nič drugega.

Aja še to. Če bi bil jaz predsednik stranke, ki sicer dobi volitve, a ne more sestaviti koalicije, bi dal odpoved in za zmeraj odšel iz politike. JJ seveda ne bo, ker je kriv Kučan.
jakosol
# 02.07.2018 ob 09:50
SDS si je sama kriva, da večina strank ne želi v koalicijo z njimi. Njihova radikalna retorika zagotovo ne pripomore k povezovanju. Že v kampanji bi morali delovati bolj povezovalno, tako pa so se s pomočjo svojih medijev lotili osebne diskreditacije Šarca in tako izgubili potencialnega partnerja. Janša bi si moral naliti čistega vina in dojeti, da ne bo več premier, ker je za večji del volivcev in politike nesprejemljiv. 25 let na čelu stranke je dolga doba, zato bi Janša moral vodenje stranke prepustiti drugemu, ki bo stranko zopet umestil v polje desne sredine in tako odprl možnost za povezovanje preko ideoloških delitev. Dokler pa bodo v SDS imele pomembno besedo radikalne sile (Grims, Mahnič, Pojbič, ...), pa bo stranka obsojena na izolacijo.
SKing
# 02.07.2018 ob 09:18
Bogi Veličastni Veliki Vodja JJ.

2008 izgubi volitve, kriv je Kučan.
2011 ponovno izgubi volitve, kriv je Kučan.
2012 sestavi vlado, ki mu po enem letu razpade, kriv je Kučan.
2014 sramoten poraz SDS-ja, kriv je Kučan.
2018 zmaga SDS, JJ ne more sestaviti vlade, kriv je Kučan.
2450 zmaga SDS, JJ ne more sestaviti vlade, kriv je Kučan.
3040 zmaga SDS, JJ ne more sestaviti vlade, kriv je Kučan.
5000 zmaga SDS, JJ ne more sestaviti vlade, kriv je Kučan.
slovenc1
# 02.07.2018 ob 07:51
Lepo vas prosim, vsa Evropa se nam bo smejala če bo svet EU leta 2021 vodil človek,ki je bil večino življenja komedijant,njegova edina politična izkušnja pa je vodenje srednje velike občine. Šarec je primeren za ministra za lokalno samoupravo,ne pa za predsednika vlade.
Homer.
# 02.07.2018 ob 08:12
@KLIPAN
Pahor mora plačati dolg!
Zato je popolnoma jasno, da podpira Janšo......
Wasabi
# 02.07.2018 ob 09:02
SDS je preveč gnojnice zlil, zdaj jo je pa dobil nazaj direkt v obraz. Ne moreš nekoga žaliti in žaliti in ne nositi posledic, bo treba počasi odrasti.

Kaj seješ, to žanješ. ---- če kdo, bi patrioti morali poznati ta lep slovenski pregovor, ane?
Jazst2
# 02.07.2018 ob 08:30
@jneja
Vprašajte se, zakaj se vsi tako bojijo Janše.


Bojijo? Bojijo?????

Med strahom in odvratnostjo je velika razlika...
sportivko
# 02.07.2018 ob 08:13
Vsem je jasno, da bodo še ene volitve, ker Janša ne bo mogel sestavit vlade.
pajadeja
# 02.07.2018 ob 09:36
tupamaros
LMŠ, SMC, SD, SAB, Levica (pripadniki posebne populacije)
in DESUS (Stranka upokojencev) so že pred volitvami naznanili,
da ni niti teoretske možnosti, da bi šli v koalicijo z desnico. ...

Evropski Uniji naj se dostavi dokaz, da naša vlada bo sestavljena iz
5 komunističnih strank in eno ultralevičarsko (DESUS).

Komunisti? Ultralevicarji? Ti je sploh jasno, kaj govoris?
marko02
# 02.07.2018 ob 10:17
Lepo vas prosim, vsa Evropa se nam bo smejala če bo svet EU leta 2021 vodil človek,ki je bil večino življenja komedijant,njegova edina politična izkušnja pa je vodenje srednje velike občine. Šarec je primeren za ministra za lokalno samoupravo,ne pa za predsednika vlade
Zakaj bi se smejali, EU komisijo vodi še večji komedijant ...
pajadeja
# 02.07.2018 ob 09:40
bad brains, ker se ne strinjam z enoumjem, sem označen za pasjejebca, hkrati pa se od mene zahteva, da sodelujem, ker če ne, nisem domoljub. Haloooo?
gesan
# 02.07.2018 ob 09:30
Homer.
# 02.07.2018 ob 09:25
@Shibby_46
SDS se je sama izključila s svojo politiko.
----------------------------------
Niso oni sebe "izključili"!
Oni so vse drugo izključili!

prav vse, ki niso delali po volji janezeka &co, so žalili vsevprek, jih obmetavali z raznoraznimi prispodobami, jih žigosali kot kronično nesposobne, tudi že za vnaprej...

in prav smešno mi je sedaj, ko po vsej sili hočejo sestavit vlado z takšnimi, ki so jih prej žalili, pljuvali po njih kot največjih nesposobnežih, jih tako izključevali...

in to folk kupuje glih tak kot najbolj našajnan kičfičfirič.
burut13
# 02.07.2018 ob 08:34
Se mi zdi, da nihče ne more sestaviti koalicije in da bomo imeli jeseni še ene DZ volitve. Ampak do takrat pa bo preteklo še nekaj vode...
jakosol
# 02.07.2018 ob 14:32
Ne razumem Janše. Letos bo dopolnil 60 let, od tega je v politiki skoraj 30 let. Ponovno je izvoljen v DZ, torej še vsaj 4 leta na funkciji. Zakaj se enostavno ne umakne z vrha stranke? Doma ima lepo ženo, 2 majhna sinova. Denarja ima dovolj. Na njegovem mestu bi se umaknil, oddelal še ta mandat poslanca, nato pa odšel iz politike. Janša je imel svoje priložnosti, 5 let je vodil vlado, tudi v času, ko smo predsedovali EU. Dejansko pa je izgubil zadnje 3 volitve in bi mu moralo biti jasno, da SDS z njim več ne more doseči. SDS je trenutno največja stranka v državi, odlično organizirana in ima kader, ki je usposobljen vodit državo. Ker pa je obraz te stranke Janša, se jih mnogi ogibajo. Če je Janez demokrat, bo spoznal, da je čas za umik. V politiki nihče ni večen, še v diktaturah ne. Ta ''večni'' boj s Kučanom in Murglami ne pelje nikamor.
KLIPAN
# 02.07.2018 ob 09:20
@weylakuc
"Morda je 75% proti Jansi ampak proti Sarcu je 87% po tej logiki."

Mogoče res.
Ampak vlado sestavi tisti, ki lahko zagotovi 46 glasov v parlamentu in to se je vedelo že pred volitvami in ve se že zadnjih 28 let. V čem je torej problem?
Homer.
# 02.07.2018 ob 08:23
@Krjavelj
Šarec še nič ne sestavlja, ampak se dogovarja
SDS se nima s kom dogovarjati in četudi bo Pahor mandat dal Janši, ta vlade brez čudeža ne more sestaviti.
Ne dvomim sicer, da mu bo Pahor dal mandat, ker je dolg treba plačati.
To pa samo pomeni, da bomo vlado dobili še najmanj mesec dni pozneje.
tupamaross
# 02.07.2018 ob 08:17
Rozmarin,
Če bo NSi šel v koalicijo z deklariranimi komunisti,bo to pač
pokop NSi-ja, kot se je zgodilo z Ljudsko stranko.

Sicer bi NSi bil sedma stranka v koaliciji, kar bi bil svtovni
rekord za vse čase. Preprosto, vsi skupaj bili rogovi v vreči.
KovacevaKobila
# 02.07.2018 ob 19:35
Han: Treba bo preseči levi ali desni blok

Preseganje levega bloka res ne bi smel biti problem za vas, g. Han.

Navsezadnje se je samooklicana 'levica' vaše sorte (SD, SMC, SAB in DeSUS) že zdavnaj preobrazila v ortodoksno neoliberalno desnico.
HOR
# 02.07.2018 ob 10:34
Jahor pač preferira Panšo...
STANE
# 02.07.2018 ob 09:37
Stavim,da bo Zbor za republiko organiziral proteste,če JJ ne sestavi vlado.Upam samo,da ne bodo nekoga plačali, da meče kocke v parlament,kot smo že videli.....
gesan
# 02.07.2018 ob 09:19
sas
# 02.07.2018 ob 09:15
Vsem je jasno, da Janša ne more sestaviti vlade, razen Pahorju.

Tebi je to jasno, ker mediji tako pravijo. Predsednik države pa mora imet malo bolj resne informacije, kot so ugibanja novinarjev ...
--------------------------------------------------------
hahaha
Enim pa res ne more bit jasno!
gesan
# 02.07.2018 ob 09:13
Wasabi
# 02.07.2018 ob 09:02
SDS je preveč gnojnice zlil, zdaj jo je pa dobil nazaj direkt v obraz. Ne moreš nekoga žaliti in žaliti in ne nositi posledic, bo treba počasi odrasti.

Kaj seješ, to žanješ. ---- če kdo, bi patrioti morali poznati ta lep slovenski pregovor, ane?
------------------------------------------
jaz se zaradi največjih naših "patriotov", že učim madžarščine.
:)
virus99
# 02.07.2018 ob 08:09
"Lepo vas prosim, vsa Evropa se nam bo smejala "

Ne, mi se tebi smejimo. Kako boš ti govoril kako bodo drugi reagirali sploh ko daš razloge, ki so skregani z logiko.
JJstyle
# 02.07.2018 ob 16:26
Luka je izbral top pozicijo. Opozicijsko držo in čakanje, da se SD posuje, ko zrele hruške. Spodaj pa Mesečeva mreža, da jih stisne v svoj objem. Na naslednjih volitvah Levica 15 %, SD 5 %.
gesan
# 02.07.2018 ob 09:05
KLIPAN
# 02.07.2018 ob 07:38
Vsem je jasno, da Janša ne more sestaviti vlade, razen Pahorju
---------------------------------------------
Vsem je jasno, da "naš najlepši" mora malo paradirat pred kamerami, da da občutek pomembnosti in odgovornosti...

V bistvu pa je prepričan, da bo z tem glumačenjem, odplačal svoj politični dolg do janezeka, ki mu je zaradi maščevanja do nekoga drugega, omogočil, da je sploh postal prasednik.
stari maček
# 02.07.2018 ob 13:42
Za štalo so krivi volilci,ker ne znajo volit in ločit zrnja od plev.
Wasabi
# 02.07.2018 ob 11:12
Premier je bil Miro Cerar
Predsednik vlade pa Brglez


Ne vem, če ti ločiš med predsednikom vlade in predsednikom parlamenta. Hahaha, kakšna razgledanost, res ste "asi".
kreden2
# 02.07.2018 ob 10:38
Ma dajte si že desničarji utupit v glavo, da povprečen slovenski volilec:

- ni konzervativen v smislu družine
- je toleranten do vere
- je toleranten do civilne družbe
- je ekonomsko desno usmerjen
- nikakor ne sprejema posega v njegovo denarnico, če mu nekje ne daš nekaj drugega
- razume da je po drugi svetovni vojni med zmagovalci, priznava NOB in pratizanstvo
- ne želi imeti nič z domobranci
- ne želi komunizma
- zahteva pravice delavcev pridobljene v času socijalizma
- zahteva človekove pravice v polni meri, vključno s polno pravico žensk do odločanja o lastnem telesu
- rahlo nestrpen do LGBT
- rahlo ne mara tujcev
- nikakor ne mara konfliktov
- nikakor ne mara izrednih razmer
- nikakor ne sprejema ekstremistov
- nikakor ne sprejema kulta osebnosti
- nikakor ne sprejema lopovščine

Zdaj, a je tako težko tole seštet in narest eno normalno desno stranko!??? Rešite se teh jastrebov in imeli boste vlado naslednjih 20 let.
Vongobongo
# 02.07.2018 ob 09:53
Predsednik Pahor preverja, ali lahko vlado sestavi Janez Janša ?

Pahor ; " Janez a lahko ? "

Janez " Ej ga Pahor , sj ves da nemorem "

Pahor " dj potrudi se , da ti vrnem uslugo"

Janez " Nemorem , k me nobeden v razredu nemara "

Itd....
STANE
# 02.07.2018 ob 09:39
Naj levičarji kar izključujejo še naprej. Na naslednjih volitvah napovedujem 30% glasov za SDS.
P R E M A L O !
Homer.
# 02.07.2018 ob 09:25
@Shibby_46
SDS se je sama izključila s svojo politiko.
gesan
# 02.07.2018 ob 09:23
Shibby_46
# 02.07.2018 ob 09:21

Čez 1 do 4 leta bom sam zorganiziral 12 oseb, gremo v kampanjo, kjer bomo govorili to kar želijo slišati ljudje, ki so na socialni podpori, tisti, ki imajo minimalno plačo ter upokojenci (spoiler alert: pokojnine, plače in podporo bomo povišali v nebo)...tiste 4% bomo že dobili. če ne pa vsaj 2%, da dobivamo 4 leta denar zato, zato ker smo pušnili na volitvah. Kdo je za?

--------------------------------
čudno je samo to, da tega tudi pri janezeku ne opaziš!
bonaparte
# 02.07.2018 ob 09:22
Janša 222.042 glasov
Šarec 112.250 glasov
bori
# 02.07.2018 ob 20:14
'SDS še naprej podpira mandatarstvo Janeza Janše..'

Kako smešen zapis.. vse drugo je praktično nemogoče.
JJstyle
# 02.07.2018 ob 17:32
"spremembo delovnopravne zakonodaje za lažje prilagajanje delodajalcev"

In to naj bi bilo v programu leve koalicije? Saj pravim, kaviar socialisti. Socializem za koritnike, turbo kapitalizem za delavce. Nič čudnega, da Luko ne vabijo na pogovore. Jih je sram lastnih zavez.
aktivist
# 02.07.2018 ob 13:50
Seveda za SMC ne bo tezava sodelovanje z NSi, ce pa so oboji neoliberalci
KLIPAN
# 02.07.2018 ob 12:32
@srebrnibreg
"Zmagovalec volitev je SDS"

Iskrene čestitke še 1x!!
Ampak vlada bo levo-srednska, brez SDS-a.
Glavno, da ste vi zmagovalci:))
HOR
# 02.07.2018 ob 10:39
Pahor je slovenski Tonny Blair in kakor je rekla Thatcherjeva lahko reče tudi JJ: "Pahor je moj največji uspeh"...
iufhdfewd
# 02.07.2018 ob 09:36
@slovenc1 "NSi pa v primeru vstopa v tako koalicijo grozi usoda Državljanske liste."

Usoda državljanske liste čaka tisto stranko ki bi se pečala z esdeesom. Vsaj tako kaže zgodovina.
NSi pa ima odlično možnost da preseka to deljenje levo desno in se poveže v projektno koalicijo.
gesan
# 02.07.2018 ob 09:08
watwat
# 02.07.2018 ob 08:33
Ta Pahorjev manjvrednosti kompleks v primerjavi z Janšekom je naravnost komičen :D Mokre sanje Pahorja.
---------------------------------
kolko jaz vidim, ima pred tem tipom kar cela država "manjvrednostni" kompleks.
Drugače bi zgodba o patrii bila tudi pri nas zaključena!

Tako pa sem spoznal "tudi" ob tej zgodbi, da se določeni tipi lahko fajn norca delajo iz države.
stari maček
# 02.07.2018 ob 20:05
Janša do smrti kot Tito.
Kazalo