Podpredsednik SDS-a Zvone Černač meni, da morajo biti občinske uprave učinkovit servis za ljudi. Foto: BoBo
Podpredsednik SDS-a Zvone Černač meni, da morajo biti občinske uprave učinkovit servis za ljudi. Foto: BoBo

Zato je glas za SDS po Černačevih besedah tudi tokrat "glas za močne in uspešne občine". Podpredsednika SDS-a Černač in Alenka Jeraj sta na novinarski konferenci pred nedeljskimi volitvami predstavila prioritete stranke na lokalni ravni v prihodnjem mandatu.

Prostorsko načrtovanje je prioriteta
Med temi je Černač naštel prostorsko načrtovanje, ki ustvarja pogoje za gospodarski razvoj, urejeno infrastrukturo, skrb za zdravje in čisto okolje, občinske uprave, ki bodo učinkovit servis za ljudi, ter podporo društvom in nevladnim organizacijam z različnih področij.

Enakomeren razvoj
Černač je ob tem tudi poudaril, da sta obe dosedanji vladi, ki ju je vodil predsednik SDS-a Janez Janša, do občin vodili politiko, ki je omogočala njihov enakomeren razvoj. Prav tako sta bili obe omenjeni vladi po Černačevih besedah izjemno uspešni pri črpanju evropskih sredstev, ki je zagotovilo širši zagon investicijskih projektov po vsej državi.

Gospodarska rast po zaslugi črpanja EU-sredstev
Jerajeva je dodala, da je trenutna gospodarska rast tudi posledica stoodstotnega črpanja evropskih sredstev v letu 2012, torej v drugem Janševem mandatu. Ob tem je Jerajeva izrazila obžalovanje, da v letu 2008 niso dokončali projekta ustanovitve pokrajin, ki bi pripomogel k še učinkovitejšemu črpanju teh sredstev.

Za župane oz. županje, ki so kandidati SDS-a oziroma kandidirajo z njihovo podporo ali s podporo več strank ali list, kandidira 138 posameznic in posameznikov, od tega jih je 17 že izvoljenih, saj nimajo protikandidatov, je še pojasnil Černač. Damjana Damjanoviča, sicer samostojnega kandidata za ljubljanskega župana, pa je označil kot zelo dobrega kandidata s posluhom za ljudi.