Letošnji april je nadpovprečno topel. Foto: BoBo
Letošnji april je nadpovprečno topel. Foto: BoBo
Številni so že začeli delati na vrtovih. Foto: BoBo

Največ možnosti za krajevne padavine bo v četrtek, nato pa spet kaže na toplo vreme, ki bo omogočalo dejavnosti na prostem. Kot je dejala Veronika Hladnik, so v zadnjih dneh povprečne temperature za vsaj od pet do osem stopinj Celzija nad običajnim povprečjem. "Najvišje temperature so bile te dni res zelo visoke za april, saj so presegle 25 stopinj Celzija. V Črnomlju smo v nedeljo namerili celo 30,1 stopinje Celzija, kar je za ta čas izjemna temperatura," je dejala vremenoslovka.

Letošnji april je tudi glede na tridesetletno povprečje okoli tri stopinje toplejši od običajnih, podobno vreme pa bo vztrajalo do konca meseca. Po navedbah Hladnikove so bili sicer vsi štirje prvi letošnji meseci zunaj povprečja, januar in april sta bila toplejša, februar in marec pa precej hladnejša.

Po večinoma sončni sredi bo v četrtek naraščala oblačnost. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa začele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte. Temperature bodo po besedah Hladnikove nekoliko padle na bolj običajne za ta letni čas, kot za zdaj kaže, pa bo vreme ugodno tudi za vse načrtovane izlete med prazniki. Vsaj za zdaj kaže, da je od petka do ponedeljka zelo majhna verjetnost za kakšne padavine, tudi temperature bodo še vedno od 20 do 25 stopinj Celzija.

Kakšne večje vremenske spremembe tako po besedah dežurne vremenoslovke za zdaj ni pričakovati. Le petek bo po četrtkovih padavinah nekoliko hladnejši, od 15 do 20 stopinj Celzija, a bo prehodna ohladitev zgolj enodnevna in že v soboto je spet pričakovati toplejše vreme. Tudi za naprej kakšnih večjih sprememb še ni na vidiku.