V Mediapolisu so prepričani, da so žrtve političnega obračunavanja. Foto: MMC RTV SLO
V Mediapolisu so prepričani, da so žrtve političnega obračunavanja. Foto: MMC RTV SLO

Komisija DZ-ja, ki preiskuje izdajanje brezplačnikov Ekspres in Slovenski tednik, je namreč sklenila, da bo preiskala in pridobila vse relevantne podatke, ki se nanašajo na sodelovanje stranke SDS in podjetji Media Polis, Progresija in Zame-tek v predvolilni kampanji leta 2008.

"Gospodarskim tokom lepijo politična ozadja"
Tadej Slapnik
(Zares) je sodelovanje SDS-a z Media Polisom v torek primerjal hrvaško afero naveze Sanader - Fini media. V Media Polisu primerjavo zavračajo in trdijo, da gre za "grobo kršitev demokratičnih načel", Slapnikove izjave pa označujejo za "izjemno neokusne". Prepričani so, da gre za politični pregon družbe s širjenjem neresničnih in zavajajoćih podatkov in polično obračunavanje na način, da se želi "gospodarskim tokom prilepiti politična ozadja".

Media Polis: Nismo financirali medijev
Kriminalisti so v sodelovanju z omenjeno komisijo DZ-ja podjetje sicer že obiskali, v družbi pa zagotavljajo, da je njihovo poslovanje vsako leto predmet revizije, na željo parlamentarne komisije pa so ga pregledali tudi davčni inšpektorji. Podjetje deluje transparentno in ni financiralo medijev, ampak je v medijih zakupovalo prostor in delovalo v skladu s poslovnimi standardi, so še dejali.

V Media Polisu še poudarjajo, da so v zadnjih petih letih sodelovali z več kot 70 naročniki, od tega s 15 "paradržavnimi podjetji".