Slovenija
Luka Mesec, Marjan Šarec
Pogovori med vodstvom Levice in Šarcem se bodo še nadaljevali. Foto: BoBo
       Za podporo Šarcu za mandatarja smo se odločili zato, da na oblast ne bi prišla politika sovraštva in hujskaštva. Ta politika pa pri nas ni omejena zgolj na SDS, ampak jo utelešajo tudi ljudje, kot je Črnčec.       
 Luka Mesec, koordinator Levice

Mesec: Podpisa protokola o sodelovanju prihodnji teden ne bo

Sestanek Levice s Šarcem
21. september 2018 ob 07:43,
zadnji poseg: 21. september 2018 ob 15:01
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Po sestanku med vodstvom Levice in premierjem Marjanom Šarcem je jasno, da podpisa parafiranega sporazuma o sodelovanju Levice z vladno peterico prihodnji teden ne bo, jedro spora ostaja imenovanje Damirja Črnčeca, od katerega predsednik vlade ne namerava odstopiti.

Koordinator Levice Luka Mesec je povedal, da so na sestanku s premierjem največ časa posvetili imenovanju Damirja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade (KPV). Ta za Levico ostaja nesprejemljiv, Šarec pa je po Meščevih besedah povedal, da od njegovega imenovanja ne odstopa.

"Za podporo Šarcu za mandatarja smo se odločili zato, da na oblast ne bi prišla politika sovraštva in hujskaštva. Ta politika pa pri nas ni omejena zgolj na SDS, ampak jo utelešajo tudi ljudje, kot je Črnčec," je povedal Mesec. Na vprašanje, ali je mogoče zgladiti nesporazume, pa je odgovoril, da je poteza s Črnčecem gotovo postavila pod vprašaj sodelovanje Levice z vladno peterico. "Zato nadaljujemo pogovore, da bomo videli, ali je mogoče zaupanje vzpostaviti," je pojasnil.

Zatrdil pa je, da pri tem ne gre za vprašanje, kaj lahko Levica iztrži, ampak za uveljavljanje načel in "spoštovanja civilizacijskih standardov ter za to, da se riše jasna meja, kaj je v vladi, ki naj bi bila levosredinska, sprejemljivo in kaj ne".

Prav zaradi Črnčeca in zaradi nezadovoljstva Levice z izvajanjem parafiranega sporazuma se je zataknilo pri podpisu sporazuma, ki je bil sprva predviden za pretekli torek. V Levici namreč menijo, da skušajo nekateri ministri in predstavniki strank peterice razvodeniti vsebino parafiranega sporazuma, češ da gre le za seznam lepih želja. Pred nekaj dnevi je Mesec med pomembnimi vprašanji izpostavil še vprašanje prodaje NLB-ja, vprašanje oborožitve dveh bataljonskih skupin za Nato in državni proračun.

Na srečanju, ki ga je Šarec zapustil brez izjav, so se po Meščevih besedah pogovarjali tudi o nezadovoljstvu Levice z izvajanjem sporazuma o sodelovanju ter o tem, "kako naprej, če nas sploh še želijo".

VIDEO
Ovire pri sodelovanju levice in vlade
VIDEO
Levica in vlada še vedno na dveh bregovih
VIDEO
Zaradi odprtih vprašanj srečanje Levice in Šarca
Sa. J., G. C.
Prijavi napako
Komentarji
slovenc1
# 21.09.2018 ob 07:59
Levica pa naj neht s tem ukazovanjen vladi,saj so se sami razglasili za opozicijsko stranko,in se s tem nimajo nobene pravice vtikati v kadrovsko pokitiko vlade.
pina1
# 21.09.2018 ob 08:28
Danes se bo dokončno vedelo , kdo je Boss.... Če Šarec popusti glede Črnčeca ,potem je levica res nad vsemi. Upam, da bo Šarec tako pameten in bo Levico odpikal.
In Lukec naj gre iz opozicije v opozicijo....
Me pa zanima , kako Židan vse to prenaša, kako on sprejema take Šarčeve odločitve ? Verjetno se tud mrdent ne upa, saj se je dokopal do položaja, kjer je sedaj kot bubrek u loju in bo naredil prav vse, da tako tudi ostane..
stari maček
# 21.09.2018 ob 09:34
Žaljiv in nastrojen nima kaj iskati v vladi in vse na nos nosit svojemu VODJI.
Hijena
# 21.09.2018 ob 08:00
Eh, ta Serpentinšek že kozle strelja
STANE
# 21.09.2018 ob 09:34
Saj ni samo Levica proti temu Černecu...verjetno so vse ostale stranke tudi,samo one se nočejo že takoj vpletati.Nihče izmed ostalih strank,ne more pozdravit takšnega človeka,ki ima tako sovražno retoriko...Zakaj jih novinarji ne povprašajo,pa bo slika bolj jasna?
firtoh
# 21.09.2018 ob 20:37
Kje kdo vidi levo vlado ali levo-sredinsko?
Ta vlada je poševna.Glava je na desni,noge na levi,zadnja plat pa na sredini.
Wolfy
# 21.09.2018 ob 14:03
"Za podporo Šarcu za mandatarja smo se odločili zato, da na oblast ne bi prišla politika sovraštva in hujskaštva."

Kdaj bo pa Kordis izkljucen iz Levice?
stari maček
# 21.09.2018 ob 09:43
Jelinčič naj raje knjige vrne,iz EU inštitucije so ga vrgli pri nas sedi v DZ pa kakšni smo mi to ljudje???
Churchill W.
# 21.09.2018 ob 20:06
@ni maitre
Churchill W.
Naš problem je to, da bi vse spreminjali tako, da se nič ne spremeni... mi se sploh ne želimo spreminjat in tudi ne sprememb...smo pač narod večnih jamračev in kritizerjev, ki smo med sabo skregani...in to bomo tudi ostali.

Poglej, praviš da se vedno oglašam čez vse in vedno čez Levico. Po večini se čez Levico in njene poslance oglašam na dve temi:
- dvojni vatli (primer od prej zakaj pravim, da jih imajo, Kordiševih izbruhih in sovražnem govoru in pa Violetini luči na koncu tunela)
- gospodarstvo
(ko je govora o migrantih pa po večini udriham po NVOjih in ne toliko po Levici)

Zakaj so mi trn v peti, ko govorijo o gospodarstvu in o tem kako oni vidijo pravičnost?
Poglejmo poslance, ki jih imajo v tem DZ:
1. Miha Kordiš - diplomiran filozof in literarni komparativist
Razen tega da je poslanec od 2014 naprej so njegove delovne izkušnje v študentskih servisih

2. dr. Franc Trček - 2001 doktorsko delo iz socioloških znanosti na temo družbeno-prostorskih implikacij interneta, , 1997 magistrsko delo iz socioloških znanosti na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, 1994 univerzitetno diplomsko delo na sociologiji - analitična smer na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani
Predno je postal poslanec, so njegove delovne izkušnje na FDV

3. Nataša Sukič - Študirala je elektrotehniko, diplomirala je leta 1996. Je samozaposlena v kulturi.

4. Luka Mesec - 2007–2012 Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani – Evropske študije (bolonjski dodiplomski študij)
Poslanec od 2014, pred tem pa 2012–2014 direktor Inštituta za delavske študije,
2012–2013 Koordinator Delavsko-punkerske univerze na Mirovnem inštitutu, 2009–2011 Predsednik Študentskega politološkega društva Polituss, 2008–2010 Predsednik Kluba študentov Selške doline

5. Violeta Tomić - 1985 diplomsko delo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, smer dramska igra in umetniška beseda
Od 2014 poslanka pred tem pa igralka, režiserka,TV voditeljica, gledališka pedagoginja

6. dr. Matej Tašner Vatovec - 2014 doktorsko delo (doktor znanosti) filozofija, 2006 diplomsko delo (diplomiran kulturolog in socialni antropolog)
Od 2014 poslanec, pred tem pa zaposlen na Univerzi na Primorskem, prevajalec in študentski servis

7. Primož Siter - Ekonomski tehnik
Poslanec od 2018, pred tem pa radijski voditelj in urednik, glasbenik

8. Željko Cigler - Univ. dipl. politolog
Poslanec od 2018, pred tem pa zaposlen na Mestni občini Celje na področju družbenih dejavnosti (sodeloval pri socialnih, izobraževalnih, vrtčevskih, nevladnih projektih in projektih namenjenih zagotavljanju kvalitetne starosti starejšim občanom)

9. Boštjan Koražija - Knjižničar
Polanec od 2018, pred tem pa 21 let zaposlen kot knjižničar na Ptuju.

Sedaj mi pa prosim (ti ali kdorkoli drug) povej kdo od teh je dovolj kompetenten, da lahko govori o tem kakšno gospodarstvo se bomo šli!!! Na kakšen način ga bomo spodbujali, izboljševali in zagotavljali rast ter posledično s tem polnili državni proračun ter višali (zaradi večje dodane vrednosti) plače vseh zaposlenih, ne samo (volilne baze) tistih, ki so na minimalcih.

Niti eden od njih nima 1 dneva delovnih izkušenj v gospodarstvu!
Niti eden ni nikoli poskušal biti gospodarstvenik/-ca ter videl kaj pomeni voditi svoje podjetje teh hkrati plačevati davke, zaposlene, investirati, ....
VSI pa so na tak ali drugačen način (ne bom trdil za Primož Siter, ker ne vem katera radijska postaja) vedno in zmeraj prisesani na plačo ki prihaja iz državnega proračuna v katero prispevam jaz, ti, .....vsi ki nismo del JS in JU!

Kaj jim daje znanje, reference in konec koncev kredibilnost predvsem pa izkušnje o tem kaj je gospodarstvo, kaj so davki in davčna politka, kako naj funkcionirajo podjetja da bodo bolj prijazna.... ?

S čim me lahko prepričajo, da jih jemljem resno ko govorijo o gospodarstvu?

Za primerjavo: dr. Damir Črnčec me ne samo s svojo formalno izobrazbo temveč tudi z delovnimi izkušnjami na področju varnosti in obrambe prepriča, da če reče da je sizuacija resna in je za izbojšanje tega in teag potrebno narediti to in to, z lahkoto prepriča!

Mar ni bilo govora tako med nami forumaši kot tudi med politiki, da je konec politikanstva in da se bodo na delovna mesta postavljali ljudje z izkušnjami ne pa s strankarsko knjižico?
stari maček
# 21.09.2018 ob 09:37
Kot Jelinčič in Črnčec nimata kaj delati v lolitiki,nastrojena,sovražna,a tskšne hočete Orbane,Trampa in Turka.
Bivši uporabnik
# 21.09.2018 ob 15:09
Levica res da ne bo jeziček na tehtnici, bo pa Šarec brez njih blokiran pri vsakem zakonu, ki zahteva navadno absolutno večino. Adijo strukturne reforme. Brez podpore Levice bodo Šarčevi lahko le vegetirali 4 leta, če pride globalna kriza, pa odleteli, kot "knof od gat".
janroz
# 21.09.2018 ob 16:39
Ko se bo Levica distancirala in obsodila sovražni govor Kordiša, potem ime vso pravico to zahtevati tudi od Šarca, sicer pa vzpostavljajo dvojna merila. Naši-levi lahko govorijo, grozijo ... ker je to v duhu socializma .. je OK, ko nekdo drug pove nekaj, kar misli kar precej Slovence pa si tega ne upa povedati na glas, potem je to sovražni govor? Tudi meni se porajajo dvomi glede Črnčeca in še bolj vsebina koalicijske pogodbe in kaj lahko storim? Naj grem pred parlament, kričim ... NE, počakal bom, da vidim kako se bodo stvari odvijale, če se je Šarec s tem imenovanjem opekel, bo posledice nosil tudi sam in še se z imenovanjem strinjajo vsi razen Levice, potem res ne vidim čemu bi Šarec spremenil svoje stališče. Če je to edini problem Slovenije, potem me sploh ne skrbi. Dragi tovariši z levice, mene skrbi to, da skušate v Sloveniji izvajati neke poskusne projekte "demokratičnega socializma" pa čeprav iz zgodovine vemo, da so se vsi tovrstni poizkusi izjalovili in so vodili v razno razne diktature - proletariata ..., ki je životaril ob kreditih zahodnega kapitala, ko je to usahnili je bilo konec utopije in nastopila je kruta realnost, poješ lahko toliko kot imaš in nič več? Vsi ekonomisti so izračunali, da so napovedani izdatki, ki jih predvideva koalicijska pogodba bistveno višji, kot prihodki, vi se pa ukvarjate z nekim državnim uradnikom, ki je nič drugega kot malce preveč ambiciozen in zaletav. Prepričan je bil, da bo za svoje delo "vodenje protestov" nagrajen. Ja, za nagrado ga je Janša odslovil, ker je povedal, kar mislimo v večini, da je Janezov čas minil. Če potegnemo črto, je dejstvo, da premalo premisli preden kaj pove in to ga hudo tepe. To, kar počnete v Levici pa bo teplo nas vse, predvsem pa tiste, ki so do danes pridno ustvarjali, ki niso trošili brezglavo..., ja to so tisti za katere je Kordiš na glas povedal, da jim je treba pobrati kar imajo in dati tistim, ki nimajo (zakaj nimajo, nobenega očitno nič ne briga).
Binder Dandet
# 21.09.2018 ob 14:08
@malikan:
"Levičarji želimo le, da se s temi, ki pač že pridejo, humano ravno in nič drugega. In se jim omogoči integracija. Da se jim torej ne zapleni denarja in telefonov, in da se jih ne pretepa, strada itd."

1) Ne govori v imenu vseh levičarjev. Smo tudi levičarji, ki želimo, da se zaključi z izkoriščanjem azilnega sistema s strani ilegalcev. To izkoriščanje gre le na škodo pravih beguncev (enako kot bi pomoči potrebni nastradali, če bi pol Slovenije izkoriščalo socialno podporo. Razumeš zakaj je izkoriščanje, ki smo mu priča, napačno?).
2) Integracija koga? Prosilcev? Večini azil ni odobren ali pred zaključkom postopka izginejo. Za te ni integracije, ampak le deportacija (saj zagovarjaš pravno državo?).
3) Redko kdo zagovarja stradanje in pretepanje. Je pa res, da več ljudi je pripravljenih pogledati neokoliko vstran za primer takšnih dogodkov, ker pač preferirajo, da se vso to dogajanje zaključi. Pa ne kazat s prstom, da so ti ljudje slabi. Ker za "levičarje", med katere se šteješ, pa velja, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni. Ker ne znate pokazati volje, da se to dogajanje preseka, se nadaljuje. In posledično je vedno več žrtev.
4) Da bi raje videli, da beguncev in ilegalnih ekonomskih migrantov ne bi bilo, je želja več ljudi kot le levičarjev. Tudi končanje izkoriščanje tretjega sveta s strani Zahoda bi danes, ko bolje poznamo situacijo, gotovo več ljudi podprlo kot le levičarji. Suma sumarum, ne posplošuj toliko. Migrantska kriza lepo kaže, da imamo opravka z ogromno odtenki sivine.
drejc123
# 21.09.2018 ob 20:13
Mesec: Podpisa protokola o sodelovanju prihodnji teden ne bo.
Normalen volilec: Mojega glasu na naslednjih volitvah za Levico tudi NE!
Radoveden
# 21.09.2018 ob 19:37
čurčil
"Zdej je pa težava v tem da je Črnčec s svojimi stališči do ilegalnih ekonomskih migrantov radikalen."

Pa še radikalen ni. Samo realen. Ilegalci nimajo kaj delat tu. Taki morajo spokat. Kot so to vedno do sedaj. Če pridejo v hordah jih to ne dela legalne. Še vedno so ilegalci in morajo spokat. LEGALNIH pa ne bo preganjal NIHČE - ker tak imamo zakon že od začetka te države. Torej spreminja se nič, samo gleda se ne več stran pri kršenju zakonov. Spoštovanje zakonov pa ni radikalno početje.
GeorgeB
# 21.09.2018 ob 16:15
Še zdaj imam tak, kislo, grenak, gnil priokus glede Šarca kot premijeja...
Kar ne morem verjeti, da je to sploh možno.
StricaOdZadi
# 21.09.2018 ob 15:55
Jojjj ta levica....

Jst bi naredu pogoj za kandidiranje za v parlament.
Vsaj 10 let delovne dobe, od tega vsaj 5 v privatem sektorju.

Pol nebi meli teh FDVjevcev v parlamentu, ki vse vejo pa nič ne znajo.
Churchill W.
# 21.09.2018 ob 17:15
Luka Mesec v intervjuj leta 2015 na vprašanje o radikalnosti:
Radikalnosti se ne sramujemo. Smo radikalen, odločen odziv na stanje, ki je radikalno nepravično in brezizhodno.

Zdej je pa težava v tem da je Črnčec s svojimi stališči do ilegalnih ekonomskih migrantov radikalen.

Aja, razumem!
Če si naš je to vrlina, če pa nisi potem pa z bajonetom terat v morje!
Dvojni vatli pa to.
Bivši uporabnik
# 21.09.2018 ob 12:03
"Levica je rešitev za prihodnsot Slovenije."

To so tisti, ki že leta v tej ali oni obliki vegetirajo v javnem sektorju in vedo vse o vsem, nikoli pa niso delali v gospodarstvu. Zakaj že? Ker lahko samo blebetajo in niso sposobni prevzeti tveganja podjetništva.

Zato pa so tem posameznikom zavistni in bi jih razlastili in jim nabili davke itd.
Homer.
# 21.09.2018 ob 20:33
@drejc123
Mojega glasu na naslednjih volitvah za Levico tudi NE!
-------------------------------------------
Tvojega podpisa tudi sedaj ni bilo!
Average Guy
# 21.09.2018 ob 14:51
malikan
# 21.09.2018 ob 14:16
Ne, to ni sovraštvo in hujskanje, ker nihče od Levice ne poziva k pobijanju, pretepanju, izganjanju določene skupine ljudi in podobno.


Kaj pa je potem tole?


slovenski poslanec Miha Kordiš na pladnju ponuja rešitev:

“Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje.” je zapisal na svojem Facebook profilu.
cebelicam
# 21.09.2018 ob 10:42
Dokaz več, da je Levica nadkoalicijska stranka.
ni maitre
# 21.09.2018 ob 20:56
Churchill W.
Tudi, če od tega trenutka ne bi bilo več nikogar od Levice v parlamentu, se ne bi zaradi tega spremenilo nič. Še vedno bodo ostali isti problemi... Če že sodimo po tem, kdo ima izkušnje iz gospodarstva, potem se lahko poslovi najmanj 3/4 parlamenta. Lahko začnemo z Borčijem in navzdol. Vodit podjetje in upravljat z državo ni ravno isto. Churchill ni imel 1 dneva delovne dobe v gospodarstvu, pa je še vedno uspešno vodil državo v najtežjih trenutkih. Torej, to ni ravno merilo. Sicer pa gospodarstvenikom nihče ne prepoveduje kandidirat, ustanovit stranke, pa nekako ni ravno zanimanja za vstop v politiko.
Kakšno gospodarstvo se bomo šli? Glede na to, kako smo zastavili pred 25 leti, kot kaže, tako z nizko dodano vrednostjo...
Churchill W.
# 21.09.2018 ob 20:11
@prizemljen
Sovrážni góvor je izražanje, ki spodbuja sovraštvo do posameznika ali skupine ljudi. Sovražno izražanje do posameznikov so lahko žalitve ali klevetanja, kar se obravnava v okviru zasebnih odnosov, pred sodišči pa v zasebnih tožbah.

V katero kategorijo pa sodi Kordiš, ki razglaša da je potrebno kapitaliste razlastiti in jih z bajoneti terati v morje?
Sovražni govor ali samo razžalitev nekaterih posameznikov?
Churchill W.
# 21.09.2018 ob 16:09
@Repec
Zamislite si, kako bi bilo ce bi bil Mesec direktor podjetja, v katerem ste zaposleni?
Bi imeli 2000e place ali stecaj v prvem mesecu ?


Prvi mesec bi se veliko pogovarjali in bolj malo delali in dobili 2000€.
Drugi mesec bi bili na ZZZS.
Tretji mesec bi pa protestirali pred parlamentom, da so podjetniki prasci ki izkoriščajo. Vsi bi mogli biti kot Mesec - na delu bi govorili, malo delali in veliko zaslužili!

;-))
Radoveden
# 21.09.2018 ob 14:06
"zato, da na oblast ne bi prišla politika sovraštva in hujskaštva"

odprto sovraštvo do gospodarstva tudi ni to kar si večina v tej državi želi.
pepar
# 21.09.2018 ob 17:53
Levica je imela toliko in toliko volivcev in tako kot vsaka druga stranka ima vso pravico,oziroma dolžnost,da po prihodu v parlament zagovarja načela s katerimi je te volivce pridobila,
Sicer pa,glede na godljo in način,kako nastopajo ostale,predvsem stare"zrele" stranke ,sem sodi tudi šarčeva,ki zame NIKAKOR ni nova stranka,imajo levičarji še kar nekaj manevrskega prostora za pridobivanje novih volivcev na naslednjih volitvah.
Sedaj se pač igra šah.
stari maček
# 21.09.2018 ob 09:33
Šarec ni slisoben za funkcijo,volilci so naredili ogromno škodo,ko niso dali možnost še enkrat Cerarju,čez eno leto bomo v kaši.Voliti največnega lumpa in amaterja,kaj takega se ne zgodi nikjer,celo na Balkanu ne,ne vem kaj je z nami,že po poslušanju glasbe se vidi koliko smo intelegentni,kar je najbolj llaaatrillli je popularno.
zala10
# 21.09.2018 ob 09:21
Levica je svojo vlogo v projektu ''samodanijanša'' odigrala. S tem sporazumom bi se spravila v položaj, kjer ne bi mogla več glumiti svoje, t.i. načelnosti. Zato se zdaj poizkuša, z nemogočimi zahtevami, ki jih Serpentinšek ne more izpolniti ( Črnčec, NLB, NATO), distancirati od oblasti in se vrniti v opozicijo. Levica namreč lahko, s svojimi praznimi bajkami, prosperira le v opoziciji.
Lokita
# 22.09.2018 ob 08:59
Homer.
# 22.09.2018 ob 08:33
Prijavi neprimerno vsebino
@aljakom
# 21.09.2018 ob 21:23
Lukec je neuradni mandatar. Ni slabo za faliranega študenta...
------------------------
Zakaj laži?
Luka Mesec je leta 2012 dokončal smer Evropske študije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Ti si pa kaj?

Homer, kako potem svojo dioplomsko delo, veste to je ta zakljužek fakultete s katerim tudi pridobimo naziv najdem takoj...če vtipkam Luka Mesec, pa ne najdem NIČ?? A njegova diplomska je tajna al kako???

Prosim za link do njegove diplomske, pa veliko sreče upam, da jo najdete...
Valuk_
# 21.09.2018 ob 19:42
Saj ena stranka, da je načelna.

Taki prostaki in primitivci res nimajo kaj v vladi početi. V marsikateri državi, bi tako že bil za zapahi.
Churchill W.
# 21.09.2018 ob 16:49
@njupipupi
Winston Churchill
Tudi sam sem nekoč delal v NGO (nevladni organizaciji) in gledal te "levičarje", kako "delajo". Vse je nekaj v tri krasne: nobene odgovornosti, nobene zavzetosti, nobene prave želje, da bi res nekaj naredili. Ko to enkrat vidiš v praksi, nehaš biti levičar.

Jaz pa 15 let po EU s trebuhom za kruhom, pa sem videl kaj preveč odprta leva politika prinese. Kup sranja! Ko enkrat vidiš mesto kako se v 10-ih letih struktura prebivalstva spremeni in kaj prinese (poleg eksotične hrane z vsega sveta), nehaš biti levičar!
Bivši uporabnik
# 21.09.2018 ob 16:26
Winston Churchill

Tudi sam sem nekoč delal v NGO (nevladni organizaciji) in gledal te "levičarje", kako "delajo". Vse je nekaj v tri krasne: nobene odgovornosti, nobene zavzetosti, nobene prave želje, da bi res nekaj naredili. Ko to enkrat vidiš v praksi, nehaš biti levičar.

Vidiš, da so vse samo parole in fraze. Za temi pa ne stoji nič.
Churchill W.
# 21.09.2018 ob 15:56
@njupipupi
Če bi vsak predstavnik levice ustanovil podjetje in ga imel na trgu recimo vsaj 3 leta, potem bi rekel: "Fantje, hvala. Dokazali ste, da vaše teorije držijo. Očitno se delati tudi drugače."

Si gledal Tarčo, ko je bi Vatovec pameten?
Takrat mu je bilo rečeno s strani podjetnikov:
"OK, mi ne znamo in ne zmoremo. Pokažite nam kako naj se podjetje konkurenčno bori na domačem in tujem trgu, kako naj zmanjšamo stroške, kako naj povečamo plače in ostanemo konkurenčni."

Ko bo kdorkoli iz Levice (najraje vidim da kar Vatovec, ki je tako pameten v zvezi s podjetništvom in točno ve kako in kaj) ustanovil podjetje in bo konkurenčen na trgu, bo plačeval vse davki ki bi jih radi v Levici nabili, vlagal v razvoj svojega podjetja, izplačeval plače delavcem v višini trenutne 2x minimalne plače, hkrati bo pa še okoljsko prijazen - takrat jih pa podprem pri prav vsem, vključno migrantski politiki!

Dokler pa tega ne speljej in v praksi pokažejo kako je njihova terorija izvedljiva so pa lahko filozofi, filantropi, falirani študentje, sociologi, igralci (pa še to povprečni), anarhisti in revolucionarji gladko malo samo tiho!
stari maček
# 21.09.2018 ob 15:16
Tako ste izvolili.
viisaus
# 21.09.2018 ob 14:47
Levico so volili vsi nesposobneži,lenuhi in paraziti javnega sektorja.Levica je v precepu,kaj narediti.Njihovi volilci vsi skupaj ne zberejo iq sobne temperature,zato so lahko vodljivi.Zakaj so kitajska, nemčija ,zda itd, močne države?? izključno zaradi močnega gospodarstva,,pika...ni več kaj nakladat.Javni servis-sektor je produkt gospodarstva,da mu služi in dela tisto,za kar gospodarstvo ni pristojno..vse socialno,izobraževalne.....itd zadeve.Vseskozi nakladajo,kako je potrebno obdavčiti gospodarstvo in vlečejo informacije iz 100 različnih držav... nekaj od skandinavcev,nekaj od nemcev itd..in pozabljajo da živimo v sloveniji,kjer nam je demokratičlni socializem razbil gospodarstvo in posledično caplamo za najrazvitejšimi.In potem štrukel pameten da mu kar škodi,primerja monarhistično belgijo z neko slovenijo,,saj se lahko samo nasmehneš.No bistvo,,levica je svojim socialcem obljubila večje podpore..kar pa jim v nobeni normalni vladi ne morejo dati.Mogoče bi šlo kake 2-3 leta če bi šli po venezuelskem vzorcu,toda potem zmanjka tisto kar pokradejo in zmanjka....potem pa nastane diktatura proletariata,ustrahovanje in posledično prava diktatura...tako se je zgodilo v vseh državah demokratičnega socializma.vladarsko žezlo se prenaša ali po krvni liniji ali pa si vsak samodržec sam izbere naslednika...socialisti nikoli niso rabili volitev,,če pa so jih že izvedli so dobili 115 % podporo.... ali mi lahko kak podpornik levice tukaj razloži,zakaj v levici pravijo da v sloveniji korupcije ni,in da so bile komisije logarja in godčeve lov na čarovnice.ali mi lahko kdo razloži,zakaj podpirajo tajkune ala zidarja,rigelnika,bavčarja in podobne tičke??....
alenka2012
# 21.09.2018 ob 12:16
Dejstvo je da nam državo vodi Levica z rdečo zvozdo in nabito puško kot bi slikovito rekel g. Boscarol. Te stranke so tu samo zaradi dobrih služb in finančnih možnosti, ki jih oblast prinaša...po domače pvoedano kraje....ti rdeči mladinci bodo spravili državo na kant...saj uvajajo močne pomoči tistim, ki sem jim ne da delat in dajejjo močne signale tistim, ki delajo za 600€ da so veliki butci, ker bi imeli več če bi se doma čohali med nogami...tako da dragi Šarec, streznite se in najdite kako drugo opcijo da gre držav naprej...pojdite v navezo z SDS, NSI Jelinkotom in veliki vodja janez vam bo dal častno delovno mesto "Bivši predsednik vlade"
Čim prej se bo treb
henrik.r
# 21.09.2018 ob 12:13
Pomoje so pa Črnčeca Šarcu podtaknili. So rekli, da bi bilo politično korektno imeti v kabinetu kakega črnca. Potem pa je prišli do tipkarske napake... vse ostalo je zgodovina...;)
Bivši uporabnik
# 21.09.2018 ob 12:12
"Se vidi, kako omejene poglede imate na svet."

Ko boš imel 4 upokojence na 1 zaposlenega, nisem ravno prepričan, da boš temu rekel "omejen pogled na svet".
no72
# 22.09.2018 ob 09:51
Boj se predvsem tistih, ki imajo na jeziku vedno besede" fašist, ksenofob....", ti so v resnici največji nestrpneži.
Pohojen
# 22.09.2018 ob 05:22
Eh Luka, to bi moral uveljaviti že pri protokolu o podpori tej
Vladi. Sedaj si pa prava opozicija, ki ji ne pripada pravica
do uveljavljanja prav vseh zahtevkov.
Probleme z ohranjanjem kulture ene države imajo po celem
svetu. Če dobimo 2 milijona imigrantov, bosta tako naš jezik
kot tudi kultura v nevarnosti. Pretiravanje v katerikoli smeri
ni nikoli bilo dobro.
prizemljen
# 21.09.2018 ob 22:13
Churchill W.

Ker je šlo samo za odgovor 36. marku, niso omenjeni tisti, ki se s svojimi izjavami res približujejo sovražnemu govoru: Kordiš, Makarovičeva in še kdo Osebno sicer mislim, da je Kordiševa izjava sovražni govor, nisem pa pravnik, da bi bile moje ocene res lahko merodajne. Žalostno je, da njegova izjava nikogar ne skrbi. Pravzaprav ne žalostno, ampak alarmantno. Tip je politik, pa večine, z mnenjskimi voditelji in politiki na čelu, sploh ne moti, niti skrbi, da poziva k nasilju in verjetno umorom cele skupine ljudi. Po drugi strani pa vidijo sovražni govor, če nekoga ozmerjaš s kako oznako iz živalskega sveta ali ga pošlješ v tri krasne ali zaradi mene za štedilnik.
stari maček
# 21.09.2018 ob 18:16
Se pa Janša zna veliko bolje sukat na evropskem parketu,pa sem proti njemu,ampak kar je res,je pa res.
Bivši uporabnik
# 21.09.2018 ob 17:30
@frlekin

Torej nove volitve še letos? Brez levice ne bo nič, žal.


Trije jurčki mesečno na računu, ni nič. 43 glasov je zvrhana kapa za sprejetje vseh slabih prevodov evropskih direktiv, kaj več pa ne rabijo naredit. Gret poslanske stolčke kadar je glasovanje, povleč kakšno dodatno sejnino na odborih in to je to. Uresničili bodo vsa pričakovanja. Če obljubiš nič, ti ni treba naredit nič. Volivci so izvolili nič.
SMERŠ
# 21.09.2018 ob 17:11
Združena Levica je Sorosev trojanski konj
breypameti
# 21.09.2018 ob 16:01
Sem proti ilegalnim migracijam, lobiranju korporacij, izkoriščevanju delovne sile, indokritiniranju določeni ideologiji, prekomernem onesnaževanju okolja, netenju vojn...
Vsi ljudje smo različni in migranti, naj se prilagodijo lokalni kulture,vero naj imajo za štirimi zidovi. To,da moderne migracije niso to kar so bile se vidi z degradacijo kulture posameznih evropskih mest. Če se bom odselil iz Slovenije se bom prilagodil okolju v katerem bom bival. Isto pričakujem od ostalih,ki se priselijo v Slovenijo.
Churchill W.
# 21.09.2018 ob 15:46
#slovenc1
@Homer
Koalicijski partnerji se nimajo kaj za vtikati v izbire najožjih svetovalcev PV.

Opozicijski pa še manj!!!!
makoshark
# 21.09.2018 ob 14:34
"Za podporo Šarcu za mandatarja smo se odločili zato, da na oblast ne bi prišla politika sovraštva in hujskaštva. Ta politika pa pri nas ni omejena zgolj na SDS, ampak jo utelešajo tudi ljudje kot je Črnčec,"

Res je, ni omejena samo na SDS. Problem je tudi "Maduro, povedi nas" Kordiš. Levica bi morala sedaj zahtevati tudi, da Kordiš odstopi kot poslanec, ker tako sovražne in hujskaške osebe pač ne sodijo v parlament.
Voly
# 21.09.2018 ob 14:12
V svojih komentarjih sem že pred časom pisal, kako bo levica v zdajšnjem položaju držala "v šahu" vso politiko in s tem celo državo! To se sedaj dogaja in ponovno bom napisal : "Ta vlada ne bo zdržala niti pol leta!"
Enostavno pri nas manjšinjska vlada ne more živeti, ker naša politika sloni na medsebojnem izigravanju, izsiljevanju in veliki foušiji!
Mesec in njegovi pa so se po zadnjih volitvah "povampirili", ker imajo občutek, da bodo na vsakih novih volitvah dobili še večji procent glasov. Pa bodo hitro padli na realna tla, kajti dobili bodo veliko manj, saj so jih ljudje spregledali! Namreč oni bi vedno udrihali po vseh, ko pa bi bilo treba delati in pokazati, kako znajo, pa stisnejo rep med noge, seveda, veliko lažje je kritizirati in si s populizmom nabirati glasove, kot pa prijeti za delo! Takih pa imamo v naši državi že preveč!
malikan
# 21.09.2018 ob 12:02
Zanimivo da vsi komentatorji tule podpirate Črnčeca izključno zato, ker ste proti Levici. Če bi proti Črnčecu protestiral kdorkoli drug, bi se pa povsem strinjali.

Ne morete dojet, da je Črnčec zelo negativna oseba, sociopat, in podpirate takega človeka, samo zaradi nasprotovanja Levici? Torej bi tudi Hitlerja podpirali, če bi ga Šarec izbral za svetovalca?
Kazalo