Slovenija
Franc Kangler
Kangler je zatrdil, da o odstopu z županske funkcije ne razmišlja Foto: BoBo
Radovan Žerjav
Predsednik SLS-a Radovan Žerjav je obsodil tudi proteste in vandalizem v Mariboru. Vsi vemo, da zadeva lahko spolzi izpod nadzora in lahko postane problematična. Pri zadnjem protestu so zadeve že šle skoraj čez rob, je opozoril Žerjav, ki upa, da protesti nimajo političnega ozadja. Foto: BoBo
VIDEO
Mariborski svetniki stopi...

Dodaj v

Mestni odbor SLS Maribor grozi s kolektivnim izstopom iz stranke

Žerjav upa, da protesti v Mariboru nimajo političnega ozadja
23. november 2012 ob 14:44,
zadnji poseg: 23. november 2012 ob 20:56
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Mariborski župan Kangler odločitev SLS-a obžaluje, tako kot tudi to, da stranki ni imel priložnosti predstaviti svoje plati zgodbe. Mestni odbor SLS Maribor pa ga popolnoma podpira.

Zatrdil je tudi, da o odstopu z županske funkcije ne razmišlja - odstopil bi le, če bi izgubil podporo koalicije, a verjame, da se to ne bo zgodilo.

Poročali smo, da so se sinoči v SLS-u odločili, da je dejanje Franca Kanglerja stranki povzročilo politično škodo, zaradi česar so ga iz nje izključili.

"13. člen Statuta SLS med drugim določa, da je član SLS lahko izključen, če s svojim delom, javnim nastopanjem ali drugim ravnanjem povzroči politično ali materialno škodo. Zadnje dogajanje v Mestni občini Maribor in ravnanje člana Franca Kanglerja, s katerim izraža nespoštovanje do institucij pravne države, stranki SLS nedvomno povzroča politično škodo," so pojasnili v stranki.

"Nedolžnost bom dokazal na sodišču"
Kangler je za izključitev izvedel iz medijev, zbranim novinarjem pa je dejal, da ga preseneča, da je do zdaj delal v taki demokratični stranki, iz katere te lahko vodstvo izključi, ne da bi imel priložnost pojasniti svoja stališča - predvideval je namreč, da bo na torkovi seji izvršilnega odbora lahko predstavil svoje stališče, a so sestanek odpovedali.

"Ne vem, kakšna stranka je to, ki ti pusti odprta vrata in ti reče, da če boš dokazal nedolžnost, pa se lahko vrneš. Verjetno bom takrat imel zelo slab občutek, ko bom svojo nedolžnost dokazal na sodišču. Upam, da se mi bo takrat kdo iz vodstva stranke za to početje znal opravičiti," je dejal Kangler, ki je prepričan, da je v vseh primerih nedolžen.

Franc Kangler odločitev, ki je skladna s statutom stranke, sicer sprejema, a pravi, da dobiva tudi podporo članov iz vse Slovenije. Trdi, da je s kolegi iz mestnega odbora SLS-a ves čas v stiku, po njegovem mnenju pa je precej mogoče, da jih bo kar nekaj izstopilo iz stranke.

Šel bi po zaupnico
Župan Kangler je, tako kot že lani, pripravljen k mariborskim mestnim svetnikom priti po zaupnico. Za ponedeljek napovedana seja, na kateri naj bi govorili tudi o obtožbah protikorupcijske komisije zoper njega, bo sicer verjetno preložena na december, saj nekateri zaradi napovedanih protestov ne želijo več delati v takšnih pogojih, a Kangler je prepričan, da ima v mestnem svetu še vedno enako podporo kot do zdaj - torej okoli 30 glasov.

Žerjav: SLS zna pomesti pred svojim pragom!
Kanglerjevo izključitev pa je danes komentiral tudi predsednik stranke Radovan Žerjav, ki je pojasnil, da je SLS Kanglerja pozval, naj sam izstopi iz stranke in jo s tem razbremeni, a ker tega ni storil, je bila to prisiljena storiti stranka sama.Žerjav je prepričan, da je SLS že nekajkrat dokazal, da zna "pometati tudi pred svojim pragom", ob čemer meni, da bi to morali početi vsi v politiki.

Opravičila ne izključuje
Poudaril pa je, da v stranki ne želijo vplivati na razvoj dogodkov in prejudicirati odločitev pristojnih organov o očitkih županu: "Če bo sodišče reklo, da župan ni ničesar kriv, bomo to morali vsi sprejeti. Tisti, ki so peljali take postopke, pa se mu bodo morali tudi opravičiti," je bil jasen Žerjav.

A v tem trenutku je po njegovem mnenju prav, da se stranka tega razbremeni in da se Kangler "osredotoči na postopke, poskuša dokazati, da ni odgovoren za to, kar se mu očita, in da zadevo verodostojno, jasno ter transparentno predstavi slovenski javnosti".

Zaradi Kanglerja izstopi iz SLS-a?
Odzval pa se je tudi Mestni odbor SLS Maribor, ki soglasno daje polno podporo Francu Kanglerju kot županu Mestne občine Maribor. Če pa bo sklep o izključitvi Kanglerja ostal nespremenjen, grozijo tudi s kolektivnim izstopom iz Slovenske ljudske stranke:

Mestni odbor SLS Maribor je iz medijev izvedel, da je vodstvo SLS sprejelo sklep o izključitvi člana SLS Franca Kanglerja iz stranke. Na izredni seji Mestnega odbora SLS Maribor so člani obravnavali dotično sporočilo za javnost, saj obvestila s strani stranke nismo prejeli ne po pošti, elektronski pošti, kakor tudi o njem nismo bili osebno obveščeni. Ne strinjamo se z načinom komuniciranja Vodstva SLS z Mestnim odborom SLS Maribor, prav tako tudi s komuniciranjem s pomembnim članom SLS g. Francem Kanglerjem. Pri samem postopku izključitve pa smo mnenja, da Vodstvo Slovenske ljudske stranke ni upoštevalo in izpolnjevalo Statuta stranke. Vabimo Vodstvo SLS na sestanek v Mariboru do dne 29. novembra, da nam podajo svoje stališče. V kolikor bo njihov sklep o izključitvi Franca Kanglerja ostal nespremenjen in dokončen, oz. bodo kljub vsemu zaobšli Statut stranke, bomo člani Mestnega odbora SLS Maribor kolektivno izstopili iz Slovenske ljudske stranke.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
zapatist
# 23.11.2012 ob 14:48
Zakaj je včeraj SLS Kanglerja izključila, predvčerajšnjim pa ga je skupaj z SDS izvolila v DS?
dominhio
# 23.11.2012 ob 14:51
zapatist, ker so mislili, da si lahko lepo po Poncij Pilatovsko umijejo roke. Narod ne pozablja, tu so se zmotili.
borkov
# 23.11.2012 ob 14:53
Pa človek ne more verjet kaj se tem našim politikom še lahko zgodi pa ne mislijo odstopit.
Nagnat ga je reba in ne mu pustit možnost da odstopi. Ker je vse zapravil, narod v mestu ga ima dovolj. 10 kazenskih ovadb, hobotnica o zaposlitvah v Mariboru v času njegovega mandata, radarji, davkarija, še lastna stranka ga je izključila...in to ni dovolj za odstop. Zgleda da bo v tej državi treba postavit nova merila, ne da nam vlada ovadeni politik, v državnem zboru poslanci prepisujejo magisterije, ponarejajo diplome, spričevala..... za božjo voljo kam smo prišli? Pred 21. leti si nisem želel take države.

In če to bereš franca- SPOKAJ res čimprej in potem se bo to vzdušje v Mariboru takoj prenehalo. Bolj ko bo vstrajal se bojim da več ljudi se bo zbiralo, več bo vandalizma.
GOTOF SI! Daj skapiraj to že enkrat.
RoSeR
# 23.11.2012 ob 14:54
SLS, prepozno ste to storili! Politična škoda se je začela že s prvo obtožnico proti županu. Takrat bi morali ukrepat. Sedaj je prepozno. Nimate hrbtenice! ... Kangler, res si GOTOF. In od ponedeljka dalje, se bo vse to počasi razširilo na celotno državo. Slabi politiki, imate oblast in kvazi moč, pazite se!
Fndesjekl
# 23.11.2012 ob 14:56
lopof je gotof pa vi mmc brište kukr hočete!!
JKennedy
# 23.11.2012 ob 14:53
Zakaj jih noben novinar tega ne vpraša? Opažam, da novinarji sploh ne zastavljajo več pravih vprašanj. Zakaj stranko SLS ne vprašajo, zakaj so ga potem na volitvah dva dni nazaj podprli? No, SDS ga je tudi podprl, ampak on ni njihov član. Je jasno, zakaj ga je SDS podprl, da se ne pošilja sporočila, da ulica v Sloveniji lahko zmaga. Janša se boji, da se ne bi kmalu njemu zgodil takšen upor.
FAIRPLAYER
# 23.11.2012 ob 14:57
Danes je Žerjav menda izjavil, da so Kanglerja izključili iz stranke samo začasno. Dobil je samo neke vrste suspenz. Če nebi bilo protesta meščanov, bi bil še vedno v stranki, čeprav Žerjav laže, da to ni presodilo in da so ga izključili zaradi njegovih ovadb.
FAIRPLAYER
# 23.11.2012 ob 15:01
Pa v SDS tudi.
ma_ri_bor
# 23.11.2012 ob 15:02
jaz tega nea razumem. to je spletka onega prekmurca. nekdo očitno hoče škodit mariboru, univerzitenemu mestu. izigrali so nas za univerzijado, rušijo nam epk. jaz s srcem za maribor pomagam sorodnikom in znancem, rihtam posle. in kaj dobim v zameno ? samo zmerjanje. sram naj vas bo. še sreča, da sem zdaj imuniteto dobo, da me ne bojo mogli več zafrkavat. toti mandat bom še zdržo, saj sn ded. pol pa grem dalje oglje kuhat domu v duplek :)
miroslav
# 23.11.2012 ob 14:56
a to je vse kar mu uspe obžalovat?
Galaxy
# 23.11.2012 ob 15:09
Tomažin

Tudi rušenje ukinitve davčnih privilegijev na luksuz je sad navijankovičevskega pometanja z ljudsko strenko.

rumeno sonce na modrem nebu :D
OTC
# 23.11.2012 ob 14:57
Kvota, da bo predčasno zaključil mandat bo tam okoli 1,02.
johnnybrado
# 23.11.2012 ob 14:53
še marsikaj več bo obžaloval - kmalu!
kunta kinte
# 23.11.2012 ob 18:49
kolektivno lahko tudi spakirajo iz mesta,golazen koruptivna
jarovit
# 23.11.2012 ob 15:14
P'ToK
# 23.11.2012 ob 15:12 Prijavi neprimerno vsebino Žuto sunce !

Rumeno in "žavtovo" bi rekli pri nas na kmetih.
bleeeee
# 23.11.2012 ob 18:46
Odzval pa se je tudi Mestni odbor SLS Maribor, ki soglasno daje polno podporo Francu Kanglerju kot županu Mestne občine Maribor. Če pa bo sklep o izključitvi Kanglerja ostal nespremenjen, grozijo tudi s kolektivnim izstopom iz Slovenske ljudske stranke

ADIJO!
wisan
# 23.11.2012 ob 18:36
Gospod NORIGOBAN:

ti torej misliš, da je legitimno, če nekdo, ki je bil legitimno izvoljen, potem lahko 4 ali 5 let legitimno krade, legitimno je, da dela družbi škodo in legitimno je, da deluje proti in ne v korist ljudi, vse do konca mandata ? In, če po koncu mandata ni ponovno izvoljen, je legitimno, da se vrne na svoje prejšnje delovno mesto ali še na boljše, mogoče kar v Bruselj ?
Katero gobo si danes pojedel ? Točno ta politika nas je spravila tja kjer danes smo.
janhan
# 23.11.2012 ob 18:19
Kar naj odstopijo in naj še prosim objavijo imena elektorjev, ki so Kanglerja izvolili v državni svet!!!
assange
# 23.11.2012 ob 15:40
Nekateri tukaj na veliko kritizirate Jankoviča.
Nehajte ga kritizirati tukaj, na forumu.
Pojdite na ulico in ga odžagajte!!!!

Spet drugi nonstop kritizirate Janšo in vlado.
Pojdite na ulico in jih odžagajte!!!

GREMO VSI NA ULICO IN ODŽAGAJMO LEVE IN DESNE LOPOVE, KI NAM ŽE 22 LET KRDAEJO IN LAŽEJO!!!

Danes Maribor, jutri vsa Slovenija!!
pirat321
# 23.11.2012 ob 15:23
Gotof je, razen če se ne bo priključil sedaj SDS-u, kjer radi zbirajo take s pravnomočnimi obtožbami, da jih lahko postavijo na kakšen pomembnejši položaj v državni upravi.
Galaxy
# 23.11.2012 ob 15:17
turbogas1

Zdej bi mogl sam še v PS nardit podobno:)

FAIRPLAYER

Pa v SDS tudi.

To pa bo zelo težko glede kaj se je dogajalo na volitvah za DS ... človek ne more verjet ...


Elektorji SDS naj bi namreč fotografirali glasovnice in jih "poslušno kazali partijskemu šefu in kandidatu, ki so ga podpirali"
la.sonrisa
# 23.11.2012 ob 16:27
BRAVO MARIBOR! vsi bi morali it na ulice, ker lopov Kangla ni več samo mariborski problem, zdaj je državni svetnik. mislim, pa kako lahko nekdo z 10 kazenskimi ovadbami sploh kandidira za funkcijo, ki prinaša imuniteto? pa kaj je to za ena gnila država? sicer pa vsak pripravnik, ki pride delat za 600 evrov rabi pildek s sodišča, da ni v kazenskem postopku, kje pa je Kangla dobil ta pildek? a ga on slučajno ne rabi? a nismo vsi enaki pred zakonom? banda

najbolj žalostno je to, da je kangla en navadni revček, ki ne zna enega stavka skupaj spravit, ne da bi se zraven osmešil, plus tega ima 10 ovadb, in to nam sedi v državnem svetu? državnega sveta, kjer sedijo lopovi, ki so se tja samo zatekli pred roko pravice, mi ne rabimo in nočemo. lopovi.

GOTOF SI!
MIRNČAN
# 23.11.2012 ob 15:51
Tip je dejansko zmešan in neumen.
gesan
# 23.11.2012 ob 15:19
Kanglomat ma vas rad vi pa tega ne zmorete razumet...
fur80
# 23.11.2012 ob 15:13
Uf zgleda da bo res pokalo počasi, vsi ki ste spraševali kak naj bi to zgledalo, neobremenjena raja proti stankarskim maniakom (državnim dobičkarjem).
Pa kdo bo še gledal te Kanglerje, Šrote, Jankoviče, Janše, Žerjave, pametnjakoviče ...
pravijo, da ulica ni dobra? Za njih mogoče res ne :D
P'ToK
# 23.11.2012 ob 15:12
Žuto sunce !
pirat321
# 23.11.2012 ob 21:16
Organizirana kriminalna združba SLS naj v celoti odstopi in to je to, GOTOFI SO.
Guliarth
# 23.11.2012 ob 16:03
Od napovedi, da bomo druga Švica, smo od obljub dobili le švicarske sirne luknje.
AntiFA
# 23.11.2012 ob 15:28
Žerjav, seveda imajo protesti politično ozadje.
Gre pa nekako tako:
Politiki ste kreteni, uničevalci Slovenstva in Slovencev --> protesti.
sim_bs
# 23.11.2012 ob 15:52
Slika 1: Le glejte ta nedolžen KangleroF fris, sigurno nikoli ni nič zlago, kaj šele Fkrado.
marcipan
# 23.11.2012 ob 14:57
upor naroda se je začel. pogumni mariborčani. kangla, nocoj baje dobiš obisk vijol...
pridi med njih, jim boš lahko pojasnil da je vse politični konstrukt...
Amsel
# 23.11.2012 ob 22:35
Kakšen Mestni odbor SLS, gre za podružnico dupleške SLS!
deanozaver
# 23.11.2012 ob 18:41
to v mestnem svetu sploh ni SLS, ampak interesno združenje okrog kanglerja, kjer jim on tala delovna mesta
kaos
# 24.11.2012 ob 00:11
Naj odstopijo SLS MB mestni svetniki, bodo pri Kangli seno sušili, ker je baj full donosno.
Korošec
# 23.11.2012 ob 21:50
@sivi panter
Za spletno stranjo naj Franca odstopi stoji SD in odpadniki mariborskega Zaresa,ki so sedaj v PS. Tako mi je dejal osebni kolega Vampl iz Mb,ki je bil prej v Zaresu,zdaj pa okoli razlaga kako je folk fukjen in jim sledi na Fb.


In to opravičuje njegove lopovščine in ovadbe? Hvala, da si povedal zdaj imam čist drugo mnenje o njem, Kangler za predsednika!!!
mostnica
# 23.11.2012 ob 18:30
Kangler ne sme pasti. Sicer bo ogroženih ogromno drugih županov lopovov, ministrov.
Ali so se za to borili?
pingo69
# 23.11.2012 ob 16:05
assange, točno tako, odžagajmo leve in desne dovolj so si nakrampali te gnide, Prišel bo naš čas srednjega razreda, ki ga zdaj sploh ni bilo več.
pikador2000
# 23.11.2012 ob 15:49
Ludi, Franca bo fse zrihto! Aja, on je GOTOF! Kdo bo pa zaj fse zrihto?
Whisperer
# 23.11.2012 ob 15:46
"Ne vam kakšna stranka je to, ki ti pusti odprta vrata in ti reče, da če boš dokazal nedolžnost, pa se lahko vrneš. meni Kangler !
Franca to je stranka lopovov Slovenije ,kjer velike ribe papajo male,tako kot si ti dosedaj počel !
pingo69
# 23.11.2012 ob 22:06
sivi panter, ne rabiš vse vun povedat pa se malo umiri. Ni lepo, če ti kolega Blaž, kaj lepega zaupa ti pa ko baba vun poveš. Pazi, da neboš na spisku skupaj z Barabo!
Breathe
# 23.11.2012 ob 18:51
Ja, te pa pojte, ne?
marcipan
# 23.11.2012 ob 14:57
G. Franc Gotof
Imre
# 23.11.2012 ob 14:47
Sej ga bo Janša odstavo, da bo dobu par % :D
bozz
# 23.11.2012 ob 22:58
V glavnem, v ponedeljek bom tudi jaz šel na protikanglerjevske proteste, in to prvič. Zakaj? Zato da pokažem solidarnost z ljudsko voljo. In ta sporoča - Kangler, ti si gotof! Kdor pa v mestnem svetu po vseh dogodkih zadnjega leta in pol še drži z njim (v glavnem priskledniki, županu kaj dolžni in njemu pokorne lutke), pa se lahko takisto pobere. Maribor takih ne rabi!
cherub
# 23.11.2012 ob 22:31
Zanimivo da ima SLS sto županov ki počnejo podobne stvari, leglo škodljivcev, zaradi takih smo tudi tu kjer smo.
Imre
# 23.11.2012 ob 21:04
Hehehe, no te so pa lahk kr nove volitve za občino v MB. Če celotno vodstvo stranke odstopi potem ni več vladajoče stranke v občinskem svetu. Ljudje so bili izvoljeni kot člani stranke SLS in redke izjeme zaradi svojega imena oz. ugleda. Torej je proti zakonom, da nestrankarski ljudje vodijo občino (razen, če so bili samostojni kandidati).
nekdodalec
# 23.11.2012 ob 20:39
Mestni odbor SLS Maribor grozi s kolektivnim izstopom iz stranke

To pomeni le to da so tudi ostali v odboru povezani in tesno vpeti v lumparije..

Naj odstopijo kar vsi da bo mir!!
kunta kinte
# 23.11.2012 ob 17:51
če to ni eno sprenavedanje,lopov bi šel po zaupnico v mestni svet,ki ga obvladuje s svojimi kromanjonci
generacija56
# 23.11.2012 ob 20:35
S tem kolektivnim odstopom bi zelo osrečili Mariborčane.
Prosim, prosim.....
Saj razumem, da se jim je od višine zvrtelo.
Toliko so videli koristi.... Bankomati bi delali 24/7/31/366/5 let....
Da ne govorimo o drugih projektih...
Žena Kanglerja najde kar 150.000 Eur na računu neko jutro, pa nič ne ve o tem....
nekdodalec
# 23.11.2012 ob 20:33
Mariborski župan Kangler odločitev SLS-a obžaluje, tako kot tudi to, da stranki ni imel priložnosti predstaviti svoje plati zgodbe. Mestni odbor SLS Maribor pa ga popolnoma podpira.

hehe.. saj ga Zerjav tudi podpira.. tisto kar nam je Zerjav natvezil je bilo bolj za medije in nas "male ljudi"..

hehe.. kako so prozorni..
Kazalo