Metod Dragonja je že bil minister za gospodarstvo v vladi Janeza Drnovška v letih 1997-1999. Foto: BoBo
Metod Dragonja je že bil minister za gospodarstvo v vladi Janeza Drnovška v letih 1997-1999. Foto: BoBo

Brez komentarja so tudi v koalicijskih partnericah. Ni pa še znano, ali je premierka našla tudi kandidata za novega ministra za zdravje.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je za Delo dejal, da bi bil Dragonja zanj sprejemljiv kandidat za gospodarskega ministra. Dodal je, da Dragonja ni član DeSUS-a in torej ne bi sodil v kvoto te stranke, ampak Pozitivne Slovenije.

Ker bo PS predlagal tudi ministra za zdravja, tega resorja namreč DeSUS noče, to verjetno pomeni, da bo stranka upokojencev dobila resor za Slovence po svetu, ministrica Tina Komel pa se bo morala od položaja posloviti, piše Delo.

V petek naj bi po napovedih Erjavca svojega kandidata, verjetno za ministra za Slovence po svetu, predstavil DeSUS. Izvršni odbor stranke se bo sestal ob 10. uri, na seji pa bo med drugim obravnaval finančno poročilo za leto 2013 in okvirni finančni plan za leto 2014, koalicijsko pogodbo in popolnitev vlade.

Metod Dragonja je že bil minister za gospodarstvo v vladi Janeza Drnovška v letih 1997-1999 (po prenehanju funkcije, s katere je zaradi osebnih razlogov odstopil, ga je nasledila Tea Petrin). Svojo gospodarsko pot je konec 70-ih let začel v Leku in leta 1988 postal predsednik uprave družbe. Leta 1995 ga je združenje Manager razglasilo za menedžerja leta. Po koncu ministrovaanja se je vrnil na čelo ljubljanske farmacevtske družbe. Od od leta 2008 je bil direktor predstavništva NLB-ja v Rusiji.