Evropski poslanec in podpredsednik SDS-a Milan Zver Cerarjevi vladi ne napoveduje dolgega obstoja. Foto: BoBo
Evropski poslanec in podpredsednik SDS-a Milan Zver Cerarjevi vladi ne napoveduje dolgega obstoja. Foto: BoBo

Podpredsednik SDS-a Milan Zver je na tiskovni konferenci ob 100 dneh dela vlade povedal, da se bo vlada morala spopasti z velikimi težavami tudi pri povečevanju konkurenčnosti Slovenije, vendar se je tega po mnenju SDS-a lotila napačno. Namesto da bi izboljšala razmere za tuje investicije, jih s povečevanjem davkov poslabšuje.

Vlada je po Zverovih besedah pokazala, da se slabo pogaja. "Nima jasnih stališč, " je dejal Zver in dodal, da je včasih treba sprejeti tudi slabo odločitev in veliko tvegati. "Brez tveganja v politiki pa ni ničesar," meni Zver, ki je to pogrešal pri pogajanjih s sindikati.

Opozoril je tudi na nezadovoljstvo na strani delodajalcev. Predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije so se namreč umaknili s pogajanj o socialnem sporazumu za gospodarsko rast in nova delovna mesta 2015-2016.

"To priča o tem, da bo ta vlada težko izpolnjevala obljube, ki jih je dala Evropski komisiji," je dodal Zver.

Slovenija potrebuje razpravo o pravosodju
Po njegovih besedah je škoda, da se je vlada pri svežnju zakonodajnih rešitev s področja pravosodja odločila za obravnavo po skrajšanem oz. nujnem postopku. Slovenija, kot je poudaril, potrebuje "široko javno razpravo o problemih pravosodja".

Dotaknil se je tudi problematike mladih. Spomnil je, da so v SDS-u vložili predlog novele zakona o delovnih razmerjih, s katero so predlagali ukinitev volonterskih pripravništev, vendar pa v DZ-ju ni dobil večinske podpore. "Eksodus mladih v tujino se bo nadaljeval tudi pod vlado Mira Cerarja," je še ocenil evropski poslanec in podpredsednik SDS-a.