Slovenija

Poudarki

  • Alenko Trop Skaza nestrankarska kandidatka
  • Metod Dragonja je član Pozitivne Slovenije
Alenka Trop Skaza
Alenka Trop Skaza je poudarila, da bo v primeru prevzema resorja potrebovala širše politično in družbeno soglasje okoli potrebnih reform. Foto: MMC RTV SLO
Alenka Bratušek, Karl Erjavec
Kadrovske menjave med strankama. Neuradno naj bi Komelova odšla v diplomacijo, njen resor pa bi prevzel DeSUS-ov kandidat. Foto: BoBo
Novi minister za gospodarski razvoj naj bi postal nekdanji direktor Leka Metod Dragonja. Foto: BoBo
       Tudi če bom imenovana, če zadeve ne bodo šle v pravo smer, nimam nobenih težav in zadreg, da tudi odstopim.       
 Alenka Trop Skaza, kandidatka za ministrico
       Jaz voljo in resnost imam. Nimam nobenih zadreg na primer jutri odstopiti, se vrniti v svoje profesionalno okolje, ker nisem finančno odvisna od preživetja v politiki.       
 Alenka Trop Skaza, kandidatka za ministrico za zdravje
VIDEO
Kandidatka Alenka Trop Skaza
VIDEO
Korak naprej pri iskanju...

Dodaj v

Ministrska kandidata uradno: Metod Dragonja in Alenka Trop Skaza

Iskanje novih ministrov
12. februar 2014 ob 13:14,
zadnji poseg: 12. februar 2014 ob 18:12
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Izvršni odbor Pozitivne Slovenije je podprl predlog premierke Alenke Bratušek, da za ministrico za zdravje predlaga Alenko Trop Skaza, za gospodarski razvoj pa Metoda Dragonjo.

Odbor je premierko tudi pooblastil za dokončno uskladitev resorjev in kadrovske zasedbe vlade, so sporočili iz PS-ja.

Dragonja je član stranke, Trop Skazova pa je nestrankarska kandidatka.

Izvršni odbor PS-ja je tudi presodil, da ministrstvo za zdravje v zadnjih dveh letih ni doseglo zadovoljivega napredka pri dvigu kakovosti zdravstvene oskrbe državljanov. Potrebne so kadrovske okrepitve in spremembe v vodenju, menijo v PS-ju.

Izvršni odbor je podprl predlog nove koalicijske pogodbe in svetu stranke predlagal, da ga v četrtek sprejme.

Komelova v diplomacijo?
Po tem scenariju, ko DeSUS prepusti zdravstveni resor PS-ju, naj bi se neuradno obenem Tina Komel umaknila s čela urada za Slovence in ga prepustila stranki upokojencev. Vendar bi ta moral svojega kandidata Gorazda Žmavca potrditi tudi uradno na izvršilnem odboru. Komelova je pravkar na sestanku z vodjem poslanske skupine PS-ja Janijem Möderndorferjem.

Kljub torkovi odločitvi sveta DeSUS-a, da bodo vztrajali pri ministrstvu za zdravje, pogovori med DeSUS-om in PS-jem glede zamenjave resorjev še potekajo.

Nova kandidatka za ministrico za zdravje se je zjutraj že predstavila poslancem DL-ja, ki naj bi bili nad njo navdušeni, je povedal predsednik DL-ja Gregor Virant. Oba kandidata pa sta se že v torek predstavila tudi poslanski skupini PS-ja.

DeSUS, ki je v torek za ministrico za zdravje predlagal sedanjo državno sekretarko Brigito Čokl, zahteva ohranitev dveh ministrskih resorjev. Po neuradnih informacijah podpore koalicijskih partnerjev Čoklova nima (PS je predlagal svojo kandidatko), kar pomeni, da se bo morala Komelova očitno vendarle umakniti in resor prepustiti stranki DeSUS.

Trop Skaza nima težav z odstopanjem
Alenka Trop Skaza je povedala, da si ob morebitnem prevzemu ministrske funkcije želi politične volje za spremembo. "Tudi če bom imenovana, če zadeve ne bodo šle v pravo smer, nimam nobenih težav in zadreg, da tudi odstopim," je dejala ob robu konference o strategiji za zdravstvo.

Če bo vsak rekel ne ...
Dejala je, da s premierko glede kandidature oziroma o tem, da obstaja še ena mogoča kandidatka za ministrico, danes ni govorila. Povedala je, da je že nekaj dni pod pritiskom takšnih in drugačnih medijsko bolj ali manj odmevnih izjav. Povabilo k razmisleku o kandidaturi je sprejela, ker meni, da se, če bo vsak rekel ne, "zadeva ne bo premaknila z mesta". Pri tem je poudarila, da se s sistemom, v katerem ne bo politične volje za spremembo, ne bo ukvarjala. "Moj moto ni politiko v zdravje, ampak zdravje v politike," je dodala.

Velike reforme ne gre pričakovati

Pojasnila je, da velike zdravstvene reforme v enem letu še ne gre pričakovati. Po njenem mnenju so potrebni drobni in premišljeni koraki ter sinergija vseh vpletenih deležnikov z bolniki v središču dogajanja. "Pripravljena sem vse dobre rešitve potegniti iz predala," je povedala in dodala, da je treba resno in z iskrenimi nameni pristopiti k rešitvam za slovensko zdravstvo. "Jaz voljo in resnost imam. Nimam nobenih zadreg na primer jutri odstopiti, se vrniti v svoje profesionalno okolje, ker nisem finančno odvisna od preživetja v politiki," je pojasnila.

Želi si, da bi predsedniki parlamentarnih strank stopili skupaj in da se začne prioritetno izvajati nacionalna zdravstvena strategija. "Ker če tudi med političnimi strankami to ne bo prepoznano kot nacionalni pomen, potem ne vem, kdo bo za to odgovarjal," je dejala.

Ne bo več prokuristka v podjetju svojega moža
Komentirala je tudi očitke o nasprotju interesov iz časa razpisa za direktorja ptujske bolnišnice, ker je prokuristka moževega podjetja Klima Ptuj. "Nobena skrivnost ni, da sem bila od leta 2009 prokuristka v podjetju svojega moža," je dejala in pojasnila, da je funkcijo prevzela zaradi moževe kronične bolezni. Na to je pozabila do anonimnega pisma z očitki o nasprotju interesov, je povedala in dodala, da njen mož razmišlja o odprodaji svojega deleža in odstopu z direktorskega mesta, če bo prevzela ministrske funkcije. Sama pa prokuristka ne bo več v nobenem primeru, je še povedala.

G. C., S. B. L., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Lovec
# 12.02.2014 ob 13:39
Ali je 130 000 brezposelnih ljudi za Levico dobro ali slabo ?

Temeljna doktrina komunistične ideologije in naslednjic le te v kakršnikoli obliki je, da ni brezposlenih, jih ne sme biti.

Ko na oblasti niso bili NAŠI se je opozicija s podporo medijev metala na zobe in kričala koliko je brezposelnih. Sedaj so NAŠI na oblasti imamo največ brezposelnih po začetku osamosvojitve, ko smo izgubili vse trge, pa je o tem potrebno molčati in sejati meglo z problemom brezposelnosti med mladimi.

Čestitam vladi in stranki PS brez programa, uspeli ste povečati dolg in število brezposelnih.

Kdo to voli ?
starize
# 12.02.2014 ob 13:38
takšno norčevanje kot ga izvaja PS pa ne vidiš nikjer na svetu.
ezat_anim
# 12.02.2014 ob 14:26
Najprej se je vse Sfižilo, zdej se bo še Skazilo :(
Ribiič
# 12.02.2014 ob 13:56
če je te Trop Skaza kandidatka PS, potem je gotovo zelo sporna oseba, kot vsi ki prihajajo iz te organizacije.
ms-dante
# 12.02.2014 ob 14:15
Trop- Skaza:
Moj program je sledeč: Najprej bomo dali subvencijo vsem lepotnim in fitness studiem, ki imajo solarij. Če sem jaz zatemnjena, mora biti tudi raja. Če je že folk lačen, naj ima vsaj lep ten.
Flagellum Dei
# 12.02.2014 ob 13:25
"Bratuškova naj bi kmalu predlagala nova ministra" - jutri začnemo delati.
Lovec
# 12.02.2014 ob 13:19
Koliko časa je bila Slovenija brez ministrov ?
Kaj je dobrega naredil g. Karli za zdravstvo ?
korenc
# 12.02.2014 ob 13:53
trop-skaza še ena interpelacija
amigo
# 12.02.2014 ob 14:25
Ne vem zakaj ne postavijo Zemljariča. Ta upravlja z zdravstvenim denarjem že od gradnje UKC dalje. To je bilo pred cca. 40 leti. Ti pajaci, ki so igrali ministre za zdravje si ga ne upajo niti pogledati.
zemohudin
# 12.02.2014 ob 15:12
Glede na to, kako je v preteklih letih podjetje njenega moža pridno "sodelovalo" z državo nam je lahko vsem jasno, kam pes taco moli. Nič dobrega se nam ne obeta. Žal.
Moje mnenje je, da je na položaj predlagana zato, da vzdržuje sedanje stanje.
ZeK
# 12.02.2014 ob 14:30
gabijo se mi.
vsi.
sam-zee
# 12.02.2014 ob 13:24
Nujna sprememba naslova: ...naj bi končno predlagala ministra"

Nič prizanašati tej bandi, čas tukaj ni niti blizu besedi "kmalu".
korenc
# 12.02.2014 ob 14:56
trop skaza ima interese na ptuju
parabola
# 12.02.2014 ob 16:00
Ja dragi Korlek, Janševo vlado si lahko na....val, tvoji levi pa so te lepo izločili že pri KGP vladi, PS pa te tako ali tako ne jemlje resno. Če človek pogleda malo nazaj, je res čudno, da je vpliv Desusa bil največji prav v desni vladi, kljub levi navlaki v stranki.
Bake
# 12.02.2014 ob 16:13
Zoki rabi svojega človeka v zdravstvu, da mu ne bo mešal štren v njegovi vele-lekarniški dejavnosti.
kuruc
# 12.02.2014 ob 16:40
Ni tukaj nič kriv JJ ? , da je tako malo komentarjev.
Jezni Smrk
# 12.02.2014 ob 14:25
Sovražim pesek v oči.
zms
# 12.02.2014 ob 16:15
če je te Trop Skaza kandidatka PS, potem je gotovo zelo sporna oseba, kot vsi ki prihajajo iz te organizacije.

To pa absolutno drži. PS je najbolj pokvarjena, zavržena, mafijska , milo rečeno skorumpirana, (se oproščam: ne najdem več vsaj kolikor toliko spodobnih besed) stranka, in to od prvega do zadnjega člana. Tisti iz ozadja pa še bolj. Sodrga pokvarjena.
gregorsu
# 12.02.2014 ob 16:01
no, končno bodo svinje okoli korita le v polni postavi...

zdaj bo treba na brzino porabit nove tri milijarde kreditov, v kar nas bodo prisilili politiki, ki so kredite vzeli in ki jih bodo po svoji "vesti" in pravilih pravne države, demokratično porabili....

kako čudovit sistem je demokracija, kjer mi odločamo .... res čudovito!
cement007
# 12.02.2014 ob 22:19
Ko Trop Skaza začne govoriti o tem, da je neodvisna, ker prihaja iz gospodarstva, mi ob takih osebkih kar grejo kocine po konci isti tak parton je bil Omerzel, ampak vsem tem kvazi gospodarstvenikom je enako to, da služijo samo z javnimi naročili in so en k.... naredili na pravem trgu. Zakaj mislite, da jih kličejo politiki v vlado, zato ker so jim dolžni za nazaj, ko so zmagovali razpise sedaj pa morajo nekaj oddelati, ane!
Se nagibam na levo stran, toda kaj delajo naši politiki levi in desni je zrelo za drugo Bosno!
RamK
# 12.02.2014 ob 15:39
"Tudi če bom imenovana, če zadeve ne bodo šle v pravo smer, nimam nobenih težav in zadreg, da tudi odstopim,"

Hja, prejšnji minister ja ravno to (=pomanjkanje politične volje za karkoli spremeniti) navedel kot razlog odstopa. Ali blefira, ali pa bo po hitrem postopku podala ostop.

Če citiram Jazbecov citat Einsteina - "Norost je pričakovati drugačne rezultate, če vedno znova ponavljaš isto stvar."
Norost je od istih politikov pričakovati drugačno obnašanje.
crusader
# 12.02.2014 ob 14:29
kaj pa k zemljarič pokliče... a bo še upal bit tko neki posebnega
Ribiič
# 12.02.2014 ob 19:25
Kot pričakovano, kandidatka za zdarvlje iz PS je že imela opravka s korupcijo, povsem normalano za PS oz. stranko organiziranega kriminala.
kaal
# 12.02.2014 ob 19:19
pravijo ,da so oči izdajajo človekov karakter...
no v teh dveh pogledih jaz nekega hudega poštenja ne vidim...
zms
# 12.02.2014 ob 16:10
Predvsem nestrankarska. Kučan se ne odloča o "NESTRANKARSKIH" kandidatih. Samo pokvarjeno rdeče barve pridejo v poštev.
bmw_x5
# 12.02.2014 ob 19:55
Metod Dragonja in Alenka Trop Skaza..
Ministra primerna za pogubljeno državo.
Dragonja - Drnovškov kader,eden od direktorjev NLB
Skaza - povzpetnica brez občutka za človeka in brez znanja o čemur koli.

Groza kaj vse Slovenci prenesemo.
Insider
# 12.02.2014 ob 16:18
Zdaj bo kao zdravstvena reforma? :D :D Moreš si misliti. Vsi samo opletajo o tem izrazu, noben od teh "opletačov" pa še ni ponudili niti osnovnih idej/konceptov reforme. Členov pa ta zakon tako ali tako ne bo videl.
sansam
# 12.02.2014 ob 15:41
Skrajni čas je ,da se preneha ta vladna šelmarija.
Rambij
# 13.02.2014 ob 00:22
Trop Skaza? Katastrofa!!!!!!!!!!
malidelnicar
# 12.02.2014 ob 19:22
ISKRENE čestitke Vstajnikom!

Ter tudi 300.000 volivcem Ps od tega cca. polovico (okoli 150.000) naprednih meščanskih prebivalcev Ljubljane.

Iskrene čestitke tudi podpornikom SDja, ki ima po anketah vodstvo med strankami!
povžek
# 12.02.2014 ob 18:02
Slovenija išče lek na napačnih fundamentih!
ksenak2
# 13.02.2014 ob 09:40
Premierka, to je SLABA IZBIRA, SLABA PONUDBA! Nima NOBENIH izkušenj, Erjavec ima tokrat popolnoma prav, in preden bo splavala, jo bodo vlekli in porivali sem in tja.

Gospa spada v tisti sloj zdravnikov z bogataškim zaledjem, in bogataško mentaliteto. Razumela bo lobiste in njih potrebe.

Že na začetku je jasno, da bo glede na njen profil - epidemiologinja - njeno glavno bojišče civilna družba ter problem cepljenja, urejanja statusa alternativne medicine in naklonjenost privatizaciji javnega zdravstva, ne pa urejanje zdravstvenega sistema v tisto smer, kot si ljudje želimo.
xOz
# 13.02.2014 ob 06:23
Se nase otroke bo tepla nasa pasivnost, zabitost ter bebavost. Takih hlodov kot so Slovenci zlepa ne najdes na svetu.
Francisca
# 12.02.2014 ob 20:54
Povzeto iz Pozareport: 'A.Skaza je prokuristka v Klimi Ptuj v lasti njenega moža, ki je sodelovalo pri energetski sanaciji taiste ptujske bolnišnice, kjer je Skaza hotela postati direktorica. Zaradi konflikta interesov je njena kandidatura padla v vodo, Skaza pa se je branila, češ prokuristka v Klimi Ptuj "sem že od l.2009," v primeru izbora za direktorico pa naj bi bila pripravljena kot prokuristka odstopiti. Podjetje Klima Ptuj je s poslom v ptujski bolnišnici zaslužilo skoraj miljon Є, Skaza pa je še vedno prokuristka. Po navedbah virov je "porjavela milijonarka" že drugič poročena in naj bi imela dokaj pestro zasebno življenje.
Dragonja je bil kot direktor Leka l.1996 izvoljen za poslanca LDS, in prav on naj bi bil odločilni glas, ki je na glasovanju v DZ preprečil imenovanje Drnovškove levosredinske vlade, kar je pozneje pripeljalo do oblikovanja koalicije med LDS in SLS pod vodstvom M.Podobnika. Govorilo se je, da naj bi usodni tajni glas prispeval Kacin, vendar je obveljala ocena, da je to bil Dragonja, ki je nato postal minister za gospodarstvo,
aprila 1997 pa odstopil iz osebnih razlogov. Dragonja se je med svojo politično kariero zapisal tudi kot skriti finančni mecen SLS, seveda z denarjem - Leka. Pravijo, da se je na skrivaj dogovoril s Podobnikom, da mu SLS iz Leka odpelje Metko Karner Lukač, ki se je je hotel znebiti, Dragonja pa je v zameno sprostil Lekov denar za financiranje kampanje SLS. Zaradi spornega financiranja SLS se je Dragonja znašel na sodišču. Ko se je razvedelo, da se Dragonja po 15 letih vrača v vlado, je med lobisti zavladalo neverjetno veselje. Pri tem je zanimivo, kakšni motivi 60-letnega Dragonjo vlečejo v javno službo. Kot direktor predstavništva NLB v Moskvi naj bi imel 15-20 000 Є mesečne plače, kot minister kvečjemu 4 tisoč. Njegov brat Ciril Dragonja je bil zadnji predsednik uprave zloglasne Factor banke, preden je BS tam uvedla prisilno upravo. L.2009 je bil Ciril celo med kandidati za šefa uprave NLB.'
zms
# 12.02.2014 ob 20:47
Joj, da le ne bi bila potrjena. Slabše ne more bit! Držim pesti za NE,NE,NE,NE,NE,.........
foxhunt
# 12.02.2014 ob 20:47
evo, predlog za predvolilni slogan stranke PS in vladajoče klike: "jutri začnemo delat"
DREADLORD
# 12.02.2014 ob 16:15
Drag bo tale trop. Samo da se ne bo skazilo.
gregorsu
# 12.02.2014 ob 16:06
tisti pa, ki sanjate in se kregate o levičarjih in desničarjih, prav vi ste krivi za tako stanje, vi osebno! Vi ste dali na volitvah legitimnost lopovu janši in mafijskima šefoma kučanu in zokiju da nas pravno okradejo!

Smešni ste tisti, ki verjamete, da imamo levo vlado... res je "leva" ampak v demokraciji je vsak lahko lev ali desn, po svobodni demokratični izbiri pač. In sploh ni nujno, da se zavzemaš za ideje socializma če sam sebe označiš za levičarja.

Nam vlada diktatura demokracije, ki piše zakone za lastnike denarja.
Lovec
# 13.02.2014 ob 12:16
ali sem spregledal ali pa novinarji SPET niste vprašali : Ključne cilje ki jih bo želela doseči in seveda terminski okvir!
ffigaro
# 13.02.2014 ob 01:44
pa vi se mal hecate, uničujete mi deželo, šalabajzarji
Francisca
# 12.02.2014 ob 21:02
Njen mož je s poslom v ptujski bolnišnici zaslužil skoraj miljon Є.
To je pogoj za kadriranje hiv-Pozitivne Slovenije - da imaš privat podjetje, da lahko prek njega črpaš to bogo državo! Vsi dosedanji ministri ta pogoj pridno izpolnjujejo.
Namesto vlade strokovnjakov imamo vlado rokovnjakov!
brane37
# 12.02.2014 ob 19:43
Od zgodbe v uspehu do kakšnega podna?
NPU in KPK razvrednotena komu mi služimo
ali kdo nas spravlja čez prepad.
Rad bi vedel odgovor.
Bucika
# 13.02.2014 ob 13:49
Ker je njuna preteklost čista kot solza dojenčka. Zakaj pa ne?
MP3CE
# 12.02.2014 ob 21:40
Dobr, da Dragonja ni zunanji minister. Bi mel takoj spor s Hrvaško ;):P
Dare40
# 12.02.2014 ob 20:55
Kadarkoli pride predlog iz Pozitivne Slovenije, me to sploh ne navdaja s kakim upanjem....preprosto zaradi preteklih izkušenj.....V tej stranki so člani in eden celo obrambni minister, ki je bil proti slovenski vojski, nekaj je celo nekdanjih članov Udbe, drugi so vpleteni v koruptivna dejanja, pa jih na polno ščitijo, njihov glavni šef pa je tako sposoben, da v Ljubljani prodaja tuja zemljišča....in na koncu....njihov boter je murgelski nekdanji partijski sekretar......Seveda iz take moke ne more biti kruha.....Šli bodo po isti poti kot LDS, Zares....samo v tem kratkem času bodo naredili naši državi nepopravljivo škodo.....
Dare40
# 12.02.2014 ob 20:41
Lovec: Spraševal si se, kdo voli take stranke....ki so nas in naše zanamce enormno zadolžili, povečali število zadolženih......
Take nesposobneže lahko volijo samo tisti, ki nimajo radi svoje države.....
dimmukomun
# 12.02.2014 ob 19:19
če ni poštene volje nima smisla,s kom se družiš tak si
ksenak2
# 13.02.2014 ob 09:46
In hvala predsedniku SD, da je odgnal Šoltesa in s podporo Skazi zabil zadnji žebelj v krsto zaupanju v karkoli v Sloveniji. Še Bosna nas prehiteva.
generusus
# 12.02.2014 ob 20:47
malidelnicar 12.02.2014 ob 19:34

Zelo dobro in iskreno zvenijo tvoje čestitke. Priporočam priporočeno pošto naslovnikom. :-)
toni66
# 12.02.2014 ob 19:18
V DL so navdušeni nad vsakim imenom, ki jim prinaša obstanek na položajih. Upam, da nisem prepozen, dvigujem ponudbo : Menjam harmoniko in traktor Ferguson za mesto na konzulatu v Monoštru. Za mesto ministra dodam še nakladalko in motorko štil z novo ketno. Alenka apsolutno poklič. Sem resen. Zraven dodam še delujoč šivalni stroj Singer ter dve letalski karti za Pariz 1. razred nizkocenovnika Adria Airways.
Kazalo