Slovenija
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 26 glasov Ocenite to novico!
Kranjska Gora, smučišče, smučarji
Prerazporeditev zimskih počitnic je sprožila številne odzive. Foto: BoBo

Dodaj v

Ministrstvo še zadnjič sprašuje: Kako bi želeli imeti počitnice?

Spreminjanje terminov zimskih počitnic je povzročilo številne odzive
25. marec 2012 ob 11:07
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Starši, učenci, strokovni delavci, ravnatelji in drugi lahko samo še danes izpolnijo spletno anketo ministrstva za izobraževanje o prihodnji ureditvi šolskih počitnic.

Odločitev o tem, kako bodo zimske šolske počitnice organizirane v prihodnje, bo sprejeta predvidoma do konca maja, ker mora biti šolski koledar objavljen najpozneje junija. Ker je prerazporeditev terminov zimskih počitnic v šolskem letu 2010/11 v javnosti povzročila številne odzive, so se na ministrstvu odločili, da bi odgovor dobili kar s spletno anketo, ki naj bi zajela čim širši krog zainteresirane strokovne in druge javnosti.

Turkovi predlogi
To temo je načel minister za izobraževanje Žiga Turk, ki je nedavno na družbenem omrežju Twitter sicer že iskal mnenja o predlogu dvotedenskih zimskih počitnic in posledični ukinitvi krompirjevih.

Predlogi za zimske počitnice so:
- razporeditev pred uveljavitvijo 2010 (en teden ločeno Ljubljana, Maribor, Ptuj in drugi),
- sedanja razporeditev (en teden skupnih počitnic za vso Slovenijo),
- namesto jesenskih počitnic dva tedna zimskih počitnic (najprej en teden ločeno vzhod Slovenije, nato en skupni teden in en teden ločeno zahod Slovenije),
- namesto prvomajskih počitnic dva tedna zimskih počitnic (najprej en teden ločeno vzhod Slovenije, nato en skupni teden in en teden ločeno zahod Slovenije),
- dva tedna zimskih počitnic in podaljšanje pouka en teden v juniju ali začetek pouka zadnji teden v avgustu.

Do predlani so zimske počitnice potekale v dveh ločenih terminih za Ljubljano in Maribor ter za preostalo Slovenijo. Do zamisli o enotnih počitnicah so na šolskem ministrstvu prišli po opozorilih staršev, da družine ne morejo preživljati počitnic skupaj, ker se otroci šolajo v različnih regijah. Sprememba pravilnika, ki je z letom 2011 določila enoten termin za vse, je naletela na različne odzive.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo