Slovenija

Poudarki

  • Urednik Demokracije trdi, da je naslovnica stvar proste in svobodne uredniške presoje.
Trafika
Glede medijskih zapisov o muslimanih so se odzvali tudi v uradu varuha človekovih pravic. Foto: BoBo
VIDEO
Sporna naslovnica tednika...

Dodaj v

Ministrstvo za kulturo prijavilo revijo Demokracija inšpektoratu za medije

Po oceni ministrstva naslovnica izkazuje rasno nestrpnost
31. avgust 2018 ob 16:40
Ljubljana - MMC RTV SLO, Radio Slovenija, Televizija Slovenija

Veliko razburjenja je sprožila nedavna naslovnica tednika Demokracija, na kateri je zapisano "Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev", ta zapis pa pospremi tudi obdelana fotografija belopolte ženske, ki naj bi jo napadale temnopolte roke migrantov.

"V tej naslovnici prepoznam sovražni govor. Vidim nestrpnost in način komunikacije, ki bi družbi, katere del sem, moral biti tuj," je za TV Slovenija komentiral klinični psiholog Aleksander Zadel.

Da gre za neetično, ideološko zlorabo medija, so prepoznali tudi v Društvu novinarjev Slovenije, poroča novinarka TV Slovenija Eugenija Carl. "Take naslovnice niso namenjene samo spodbujanju nestrpnosti, ampak jih je potrebno poimenovati s pravim imenom, in to je rasizem. Tu ne gre za razpravo, ki bi bila namenjena razpravi o integracijski ali migrantski politiki, gre enostavno za zbujanje sovraštva. Migranti so le izgovor, gre za zbujanje strahu, pred vsem, kar ne spada v stereotip o pravih Slovencih. Kar me skrbi, je to, da ta retorika pospešeno vdira v naš prostor in ga zastruplja z lažnimi podatki, ki nimajo osnove v dejstvih," pravi podpredsednik Društva novinarjev Slovenije Primož Cirman.

V Društvu novinarjev Slovenije so inšpektorat za medije pozvali k ukrepanju. Z inšpektorata za medije pa so bili po poročanju novinarke Radia Slovenije Tine Lamovšek v odgovoru skopi, zgolj to, da so prijavo vzeli na znanje in da jo bodo obravnavali v najkrajšem mogočem času.

Podatki o posilstvih na laž postavljajo "kulturo posilstev"
Podatki o nasilništvu prebežnikov pri nas, ki jih vsakodnevno ponujajo mediji desnega političnega pola, so v resnici lažni. Tudi glede grožnje, pred katero straši vizualna konotacija naslovnice. Generalno policijsko upravo smo zaprosili za statistične podatke o posilstvih v Sloveniji od leta 2010 do danes. V osmih letih se je pri nas zgodilo 374 posilstev. Od tega so tako rekoč vsa, 334, zagrešili slovenski državljani. Preostali storilci so v glavnem iz držav nekdanje Jugoslavije. Državljani držav, od koder potencialno prihajajo prebežniki, so v osmih letih zagrešili štiri posilstva, in sicer v letih 2011 in 2015, torej še pred begunskim valom. Dva storilca sta bila iz Sudana, po eden iz Tunizije in Nigerije. Posilstva so se zgodila na območju policijske uprave Ljubljana. V drugih policijskih upravah kaznivih dejanj posilstva, ki bi jih zagrešili državljani držav, od koder sicer prihajajo migranti, niso imeli, poroča Eugenija Carl.

"Zaskrbljujoče je, ker se signal, ki veje z naslovnice, dotakne tistega dela populacije, ki je sam po sebi nosilec nestrpnosti, strahu, negotovosti in seveda potencialno tudi nosilec agresije. Če se ne odzovemo na take provokacije, je v tem trenutku nevarno to, da bodo ljudje dobili občutek, da si lahko privoščijo vedno več, da si lahko dovolijo tako izražanje in jutri tudi nasilno vedenje v skladu z nestrpnostjo," opozarja Zadel. Da iz naslovnice veje rasizem, pa menijo tudi na ministrstvu za kulturo: "Po našem mnenju naslovnica Demokracije objektivno izkazuje rasno sovraštvo, saj se posilstvo evidentno povezuje (samo) s temnopoltimi migranti," so povedali za TV Slovenija. Revijo so prijavili inšpektoratu za medije, hkrati menijo, da je zadeva zrela za kazenski pregon.

Za našo televizijo so se odzvali tudi v kabinetu Boruta Pahorja. Zapisali so, da se predsednik vedno vzdržuje komentiranja medijev, da mu ne bi očitali poseganja v svobodo govora in tiska. So pa znana njegova stališča o nujnem medsebojnem spoštovanju.

Zadel meni, da ne smemo molčati: "Vsak, ki čuti odgovornost o tem, v kakšni družbi želi živeti, je prav, da se odzove na take provokacije, od vrhov države, do tistih, ki držijo v rokah šolski sistem. Prav je, da začnemo od vrtca učiti o medkulturnosti, spoštovanju, sprejemanju in spoštovanju različnosti."

Urednik Demokracije: Naslovnica je stvar svobodna uredniške presoje
Direktor in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak težav ne vidi. Meni, da je naslovnica stvar proste in svobodne uredniške presoje. "Naslovnica ne govori o posilstvih v Sloveniji, ampak o migrantih, ki prinašajo v Slovenijo kulturo posilstev. Kultura posilstev je uveljavljen sociološki pojem za družbe, kjer je posilstvo družbeno sprejemljivo in celo ni kaznivo dejanje." Postreže s primerom Pakistana, od koder naj bi bilo veliko prosilcev za azil, še poroča Eugenija Carl.

"Jasno moramo sporočiti, ne samo da ne sprejemamo take komunikacije, ampak je potrebno jasno in transparentno povedati, kako bomo s svojim ravnanjem vsi pripomogli, da bomo takim akcijam odvzeli domovinsko pravico," naslovnico Demokracije še komentira Zadel.

Šibak pregon sovražnega govora
Pozivi k ureditvi področja pregona sovražnega govora niso novost. Del javnosti je bil že v preteklosti kritičen do neodzivnosti pristojnih organov. Pri nas 297. člen kazenskega zakonika govori o preganjanju sovraštva, nasilja in nestrpnosti. Da gre za kompleksno področje, je že pred meseci povedal generalni državni tožilec Drago Šketa.

Pojasnil je, da tožilstvo nima pooblastila za pregon vsake izrečene ali zapisane besede, ampak mora najprej presoditi vsebino po določenih merilih. Našteje jih nekaj: "Poklic osebe, njen položaj, kdo piše, namen osebe, ki govori ali piše, vpliv in doseg izrečenega, položaj, narava in ogroženost skupin, ki so bile tarča ter teža in sorazmernost pregona in sankcij glede na vsebino." Za ugotavljanje prekrškov je pristojna policija, ki pa je v podobnih primerih ukrepala zelo redko, poroča Tina Lamovšek.

V uradu varuha človekovih pravic so v odzivu na poročanja glede muslimanov zapisali, da nasprotujejo ponižujočemu obravnavanju katere koli veroizpovedi, zlonamernemu obravnavanju pripadnikov s predsodki, stereotipi in vnaprejšnjim neutemeljenim obtoževanjem, hujskanjem in sovražnim odnosom. Pri tem so poleg primera "rjuharic" izpostavili tudi naslovnico Demokracije. V uradu opominjajo, da ustava prepoveduje spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
Sklonjen
# 31.08.2018 ob 17:42
Ja pa kaj še ... ko je bila na naslovnici Mladine podgana in pa brezjanska Marija je bilo pa vse v redu ...

Svoboda tiska in izražanja kot kaže velja selektivno!
ostrov
# 31.08.2018 ob 16:59
Nekateri bi cenzurirali.
FDVjevec
# 31.08.2018 ob 17:38
"Preganjanje sovražnega govora" je poskus cenzure in nič drugega. Pod pretvezo moralnosti se preprosto želi utišati drugače misleče. Gre za ostuden napad na svobodo govora.
sm0ve
# 31.08.2018 ob 17:49
Predlagam, da se društvo "novinarjev" Slovenije preimenuje v društvo cenzorjev Slovenije.
roka1
# 31.08.2018 ob 17:32
Sem proti cenzuri. Naj se ve, kdo kaj misli. Če pa bi jaz napisal, kaj si mislim o avtorju naslova, bi me admin brisal.
vnk
# 31.08.2018 ob 17:25
V uradu opominjajo, da ustava prepoveduje spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.

Jaz sem ateist, a to pomeni, da so svete knjige, ki imajo sovražen pogled proti mojemu prepričanju protiustavne? Vera je čisto stvar kulture, pri nas se spoštovanje višji sili izrazi z nedeljskim obiskom cerkve, ker če vero jemljemo resno, naj spomnim, da marsikoga, ki verjame v stvari, ki jih ne moremo dokazati, pošljemo na psihiatrični oddelek. No ja, čeprav nasprotniki cepiv se še vedno prosto sprehajajo med nami.

Kaj pa Mladina in njihovo sovraštvo do desnih? A je to kosher/halal ali tudi protiustavno? Slej ko prej boste spoznali, da svet ni utopija in da je ustavo nemogoče dejansko v polni meri tudi izvesti, ampak so potrebni kompromisi, ki vzamejo v obzir človeško naravo in trenutne razmere.

In pa, jojmene, kaj pa partizani? Sovraštvo do Nemcev pa to, verjetno tudi protiustavno po današnjih standardih? Jojmene, tole je pa komplicirano...
FDVjevec
# 31.08.2018 ob 17:44
Svoboda govora je nad verskimi ali kakršnimkoli drugimi čustvi. Jaz že ne bom tiho samo zato, ker se kdo utegne užaliti.
aljaz26
# 31.08.2018 ob 17:34
Ne vidim nič spornega, ne gre za javni servis. Kaj pa kak komentar na samo zgodbo članka, ki ga povzema naslovnica?
vnk
# 31.08.2018 ob 17:50
kje pa si ti mladino dobu.kdaj si jo zadnjikrat bral. vdrihajo po vsemu , levo in desno.no maogoče mal za nijanso več v desno he he.

Mladina je konkretno ideološko leva, najverjetneje je za njih Levica edina leva stranka.
Primorc
# 31.08.2018 ob 16:49
Lahko bi vsaj sliko objavli...
drugo mnenje
# 31.08.2018 ob 17:41
ej, živimo v svobodni družbi, kjer ima lahko vsak pajac volilno pravico in svoje mnenje, ki ga lahko izraža. tko kot se nekaterim, ki se smatrajo za strpne zdijo migranti vredni našega sprejemanja in pomoči in so vsi tisti, ki so proti grozni, se nekaterim zdi, da migranti ne rabijo naše pomoči in da jim naša pomoč samo daje vtis da je tukaj med in mleko in da se počutijo ogrožene zaradi mešanja kultur in da so vsi tisti, ki so za sprejemanje migrantov grozni.
bodimo dosledni, če imamo svobodo izražanja in se hkrati identificiramo s strpnostjo in sprejemanjem drugačnega, dajmo sprejet tudi tiso drugačno, ki nam je grozno. svoboda izražanja za vse! vsaka cenzura je samo oblika fašizma!
vnk
# 31.08.2018 ob 17:51
https://www.mladina.si/187133/greh-in-pokora/

Tole ni sporno? Ne vem, vprašam, ker se tako zgražate...
grenadir
# 31.08.2018 ob 17:30
"Lahko bi vsaj sliko objavli..." .... KLIK
gushtr
# 31.08.2018 ob 17:53
Aja, kdo je pa sploh poklican za razsojanje o tem, kaj je in kaj ni rasizem, nestrpnost in nevemkajševse?
citizen
# 31.08.2018 ob 17:57
Hvala za omembo RTV, jo bom kupil za arhiv.
zala10
# 31.08.2018 ob 18:03
Precej razburjenja v javnosti povzroča nedavna naslovnica tednika Demokracija

Še precej večje pa napovedi gospodarstvenikov, da bodo sedeže (pa tudi celotno poslovanje) podjetij prenesli na Hrvaško, v Avstrijo itd.
vnk
# 31.08.2018 ob 18:01
V društvu DNS je številčno predstavništvo zaposlenih na RTV Sloveniji (pri delovanju DNS uporabljajo službene naslove RTVja), so tudi v upravnem odboru. Ne razumem zakaj je bil komentar že dvakrat cenzuriran, saj ne krši nobenih pravil. Gre za javno dostopne informacije, katerih niste omenili v novici.
gushtr
# 31.08.2018 ob 17:52
Naj pobarvajo eno roko rumeno, drugo rjavo, tretjo zeleno, četrto roza itd. Potem bodo vsi zadovoljni:)
taprauslovenc
# 31.08.2018 ob 18:54
Dvoličnost novinarjev brez primere. Določeni modeli,posamezniki bi čez določeno Slovensko prebivalstvo lahko udrihalo kakor bi hotelo,če pa nekdo ki ni iz te sfere nekaj objavi,kar ni po volji teh dvojnih novinarjev pa je pogrom. Zakaj novinarji ne objavljajo vseh zgodb in to na resničen način ,ki jih povzročajo novodobni profesorji? Zakaj ne obdelujejo ,prikazujejo problemov ki so dejansko v Sloveniji? So novinarji peščice ljudi ki bi si radi podredili Slovenijo?
mikitr
# 31.08.2018 ob 18:44
V vsakem primeru,je prav ,da se ljudi spoštuje.Prav tako imamo državljani Slovenije pravico reči NE beguncem,če to ogroža državo.
Kolupaila
# 31.08.2018 ob 18:42
Naša hiša, naša pravila. Tako, kot moramo Evropejci spoštovati kulturo države v katero gremo, tako morajo tudi ne Evropejci spoštovati našo kulturo. Absoluten ne hiđabom, burkam in vsemu, kar uničuje in razvrednoti žensko kot femenilno osebo. Ženske imajo pravico, da same odločajo kaj bodo nosile, tudi če je to mini krilo, kratka obleka ali hlače. Nobena vere ne sme človeka ukalupiti, če ne ni vera. Tudi v Avstriji, ki je svetlobno leto pred Slovenijo, imajo jasen pogled na te stvari, vemo pa kdo je med ekonskimi migranti. Brigiti in najprej poskrbeti zase, šele nato lahko pomagamo drugim. Pomagamo lahko od tu.
gospod iskreni
# 31.08.2018 ob 18:50
Ko take neokusne objavlja Mladina pa vsi tiho
amadeus13
# 31.08.2018 ob 18:34
Cenzura resnice postaja vedno ostrejša in bolj brutalna.
Audy
# 31.08.2018 ob 18:30
Sovražni govor - vse z čimer se ne strinjamo
beninorc
# 31.08.2018 ob 17:36
A ni Demokracija partijski cajtn'g.

ne je desni cajtng.
gospod iskreni
# 31.08.2018 ob 18:54
Sovražnega govora je veliko tudi pri rezimskih medijih
Samo da oni po pravih tolcejo
Sklonjen
# 31.08.2018 ob 18:15
Drustvo novinarjev ima dovolje dela če hoče pred svojim pragom počistiti ... vas dobro poznamo in vemo kam pes taco moli !!!
vnk
# 31.08.2018 ob 18:05
No ja, v bistvu ni stvar svobode govora ampak gre za sovražni govor. Upam, da bodo tole ostro sankcionirali. Za nestrpnost in podpihovanje sovraštva do ranljivih skupin mora veljati ničelna toleranca.

In kdo presoja katera skupina se smatra za ranljivo in kaj je podpihovanje sovraštva? Morda se ti zdi super, ko je leva vlada, se pa znajo tovrstni prijemi hitro obrniti, ko jih v roke dobi kakšna desna vlada, zato morda malce bolj previdno z vašim hrepenenjem o cenzuri in sankcijah.
Joze Koder
# 01.09.2018 ob 10:02
Neporočanje javnega informacijskega servisa RTV o škandaloznih izjavah poslanca Levice je nesprejemljivo. Neporočanje je oblika cenzure, in to dela ustanova, ki jo plačujemo vsi.

Bo ministrstvo za kulturo ukrepalo?
kralj matjaž
# 31.08.2018 ob 18:36
Levičarji bi spet cenzurirali in novinarje zapirali.
Pač uvajali enoumje.
Včeraj je Kordež že napovedal začetek revolucije.

Strah nas je lahko v kako državo nas levica spreminja.
judoka
# 31.08.2018 ob 18:15
Ne glede na ideoloske razlike med "levimi" in "desnimi" mediji je vsem skupna ena stvar.

Oboji prodajajo strah in netoleranco.
Nikolaj
# 01.09.2018 ob 10:39
Dva storilca sta bila iz Sudana, po eden iz Tunizije in Nigerije.

Dejstvo je, da so 4 migranti, ki jih je Slovenija prijazno sprejela posiljevalci
brain2k
# 01.09.2018 ob 08:12
"Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev"

Evgenija ni razumela tega sporocila, sporocilo pravi da BO vec posilstev, ona pa govori da ji Ni vec. Naj pa pogleda statistiko Svedske...clovek se zgrozi....
Borski
# 31.08.2018 ob 19:57
Svoboda govora mora biti absolutna.
_cerebro
# 01.09.2018 ob 08:27
Bodo pač spremenili naslov in zapisali: "Izkušnje iz Švedske kažejo, da z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev."
vnk
# 31.08.2018 ob 20:44
Zanimivo, gospod Aleksander Zadel je bil tisti, ki se je oglašal ob nastanitvi šestih ilegalnih mladoletnih migrantov

https://siol.net/slovenija-je-moja-dezela-407011

in je bil tudi gost v Tarči

https://www.rtvslo.si/begunska-kriza/zelena-luc-za-nastanitev-beguncev-v-logatcu-vendar-le-pod-dolocenimi-pogoji/387066

Zakaj imam občutek, da so novinarji RTVja zopet skrbno izbrali sogovorca, ki bo dal takšne izjave kot bi jih sami želeli podati. Torej na podlagi katerih kriterijev ste se obrnili na kliničnega psihologa Aleksandra Zadela? Ne zdi se mi pogost pojav, da za mnenje vprašate kliničnega psihologa, zato se mi zdi njegov citat po svoje izredno zanimiv, da se je pojavil v novici.

Razen urednika Demokracije, ste kar našli same sogovorce, ki se z vami strinjajo, čeprav komentarjih ni zaznati podpore in enotnosti v javnosti. Hm, zanimivo.
Nikolaj
# 01.09.2018 ob 10:50
Demokracija upravičeno opozarja na problem migrantov, ki so večinoma muslimani.

In če je v muslimanskem svetu ženska posiljena, jo kaznujejo na način, da jo privežejo in do smrti kamenjajo.

Javno izjavljam, da ne želim migrantov, ki so muslimanske veroizpovedi, ker gre za migrante, katerih navade so nečloveške , rasistične in zločinske in v nasprotju z evropskimi pridobitvami varstva človekovih pravic.
Janček
# 01.09.2018 ob 09:20
Evgenija Carl naj si raje ogleda statistiko o porastu posilstev zaradi prihoda beguncev v nekaterih zahodnoevropskih državah (Švedska, Norveška, Danska...). Naslov v Demokraciji ne trdi, da je k nam z migranti že prišla kultura posilstev, ampak da "v Slovenijo prihaja kultura posilstev"... kar je pogojeno s številom (maso) migrantov, ki jih bomo še sprejeli in se da statistično dokazati iz prakse drugih zahodnoevropskih držav.

Če mi še tega ne objavite, pa res ne vem, kaj je narobe z vami. Dovolj imam vašega zavajanja in prikrivanja dejstev.
johann
# 01.09.2018 ob 10:43
Ne vem, zakaj se nekateri pritožujejo. Poglejte statistiko posilstev v državah, od koder prihajajo ilegalni migranti, pa bo vse jasno.
Nikolaj
# 01.09.2018 ob 10:41
Kaj pa lažnive izjave Luke Meseca.
A bo tožilstvo ukrepalo.?
Nikolaj
# 01.09.2018 ob 10:46
Ne morem se znebiti vtisa, da Društvo novinarjev ne obsoja posilstvo, temveč posilstvo obravnava kot običajno vsakodnevno dejanje
Nikolaj
# 01.09.2018 ob 10:40
Kaj pa revija Mladine, ki objavlja perverzne slike ?
Ljubinica
# 31.08.2018 ob 20:43
Zadel meni, da ne smemo molčati:" Vsak, ki čuti odgovornost o tem, v kakšni družbi želi živeti, je prav, da se odzove na take provokacije, od vrhov države, do tistih, ki držijo v rokah šolski sistem. Prav je, da začnemo od vrtca učiti o medkulturnosti, spoštovanju, sprejemanju in spoštovanju različnosti."

-----

A lahko odkrito in iskreno povem, v kakšni družbi želim živeti? Ker čutim odgovornost. Lahko?

Dvomim.
GorskiVodnik
# 31.08.2018 ob 19:43
Mene pa zanima, če je kateri od junakov, ki so mi dali minus na mojo popravo, da so Marijo s podgano objavili neki modeli, ki so hoteli narediti reklamo za svoj CD, in ne Mladina, pripravljeni ta minus utemeljiti s komentarjem in polemiko ?
Hja, punčke in fantički, ne morem pomagati, če imam boljši spomin od vas. Ta cirkus se je zgodil v začetku leta 1998. Tožilstvo je prejelo prijavo, vendar so ugotovili, da ni elementov kaznivega dejanja, pregonljivega po uradni dolžnosti, zato so zadevo opustili. Pa ne podpiram njihovega dejanja. Sem ateist, ampak tudi svoboda govora bi morala imeti neke meje...
taprauslovenc
# 31.08.2018 ob 18:55
Kdo je ranljiv v Sloveniji?
jbzt
# 01.09.2018 ob 11:02
Če beremo tuje medije...je tisto v Demokraciji,kar resnično...
Je pa zanimivo,da so "levi cenzorji" slepi na oba očesa pri levih medijih in stalno napadajo desne medije...
yanker
# 01.09.2018 ob 08:16
Ah dajte no.... noben sovražni govor. Zanimivo kako je nekoč Mladina objavila neko naslovnico, no večkrat kaj podobnega pa nikoli nobenega sovražnega govora...vedno le umetnost.
vnk
# 31.08.2018 ob 23:36
Vprašam se ali lahko smatramo to napad drugega medija iz strani zaposlenih RTVja Slovenije, ki so javni medij uporabili kot platformo za svoj napad? Res dokaj huda obtožba, ampak a je res iz trte zvita?

Če je vir STA bi bil naveden, tokrat ga ni, torej gre za novico, kjer je "vir" RTV sam, tako da se je težko zgovarjati (čeprav ne dvomim, da bi kakšen kolega na STA novico spisal za ceno kave). Danes so na Valu202 novico v sklopu informativnih oddaj zavrteli vsaj trikrat in ponovili citat predstavnika DNS. Očitno so se uredništva RTV Slovenije res trudila iz tega narediti Novico in izvajati pritisk.

V društvu DNS je kar nekaj zaposlenih RTV Slovenije (pa tudi ostali bolj levi mediji kot Večer, Dnevnik) in celo uporabljajo svoje službene naslove pri RTVju kot kontaktni naslov. To je nekar, kar so v vseh novicah zamolčali. Če je delež novinarjev RTVja povezan z organizacijo v novici, bi bilo higienično povezavo izpostaviti, hkrati sem opazil da nasploh se ogibajo v novicah dati občutek, da poleg DNS obstaja še kakšno drugo društvo.

Za naslednjega sogovorca so si izbrali kliničnega psihologa Aleksandra Zaletela. Priznajmo si zvesti bralci, gledalci in poslušalci RTV Slovenije, plačniki prispevka, da ni pogosto, ko novinar poseže po mnenju strokovnjaka in to kar kliničnega psihologa (ki se je mimogrede pred dvemi leti pojavil v novicah, ko je šlo za nastanitev šestih mladoletnih ilegalnih migrantov). Ampak to je že nekako standardna praksa, da se poišče sogovorca s pravim ozadjem, ki bo napolnil novico s pravimi citati, mnenji, ki jih novinar ne more izraziti v svojem imeni, so praktično glas novinarja na tej točki.

Potem je sledil še obisk Ministrstva za kulturo in poskus pritiska na Pahora, ne manjka pa tudi ne brilijantna zvezda Eugenija Carl, ki v preteklosti nasprotnike migracij že zmerjala z mentalnimi omejenci. Če bi uredništvo RTVja imelo kaj zdrave pameti, bi to gospo postavil na hladno pri takšnji novici glede na njeno zgodovino, ampak očitno ji niso kos.

Na tej točki manjka samo še hrabri vitez Vasev, ki se na twitterju podaja v boj zoper Demokracijo, desnico, nacistom, fašistom in karkoli ima tisti dan napačen odtenek rdeče barve.

P.S: Zanimivo, a o Kordišovi izjavi na facebooku ne boste poročali? Je bolj pomembno izvajati gonjo proti časopisu, ki ga verjetno bore malo ljudi bere kot pa izjavi politika, ki je v parlament u? Čudne so te vaše prioritete.
arabo-hest
# 01.09.2018 ob 11:10
Res je članek poln zavajanj. Prvo, kar me je zbodlo je dejstvo, da so se omejili le na podatke iz RS glede posilstev. Problemi so vidnio, kjer jih je veliko. Zakaj ne servirajo podatkov iz Nemčje, Švedske,.... ker je govora tudi o diskriminaciji, je potem bi morali vse tujce, ki so muslimanske vere, prijaviti zaradi sovraćnega in ponižujočega OBNAŠANJA ne govora. Že sam njihova vera govori o neenakosti. HALOOOO!!!
Churchill W.
# 01.09.2018 ob 10:17
Koalicijska pogodba!

http://www.strankalms.si/wp-content/uploads/2018/08/Koalicijski-sporazum-o-sodelovanju-v-Vladi-Republike-Slovenije-za-mandatno-obdobje-2018%E2%80%932022.pdf

Ima kdo link do Pogodbe o projektnem sodelovanju?

Novinarska srenja na RTV - Nacionalnem mediju ! - sram vas bodi, da je niste objavili in naredili konkretnega pregleda nad njo!
Če lahko pišete o tem kdaj je kdo prdnil, in kdo je komu kaj rekel pred slabo zaprtimi vrati - postajate Lady - bi lahko opravili tudi resno delo, ki je v interesu VSEH državljanov Slovenije - izvedeti kaj nam se obeta v prihodnjih 4 letih!
Kazalo